پاسخ به ۲۴ پرسش متداول در مورد نوازندگی درامز

24 پرسش متداول در مورد نوازندگی درامز

اگر بخواهید نوازندگی درامز را شروع کنید و یا تازه شروع به یادگیری این ساز کرده باشید، ممکن است سوالاتی در ذهنتان شکل بگیرد که جواب واحد و مشخصی برای آنها در اینترنت و منابع مشابه وجود ندارد. این سوالات می‌توانند بسیار ساده و مبتدی باشند و یا به‌حدی پیچیده باشند که حتی افراد حرفه‌ای نیز نتوانند پاسخی قطعی برای آنها بیابند. به دنبال همین امر، تصمیم گرفته‌ایم که طی یک مقاله جامع، به ۲۴ سوال رایج در مورد نوازندگی درامز پاسخ دهیم. امیدواریم که مطالعه این مطلب، بتواند به شما در مسیر یادگیری نوازندگی درامز و شناخت هر چه بیشتر این ساز، کمک کند.

۱. چگونه می‌توان شروع به نوازندگی درامز کرد؟

برای درک مفهوم سازهای کوبه‌ای و شروع به یادگیری آنها، تنها کاری که لازم است انجام دهید، زدن ضرباتی ریتمیک بر روی پاهای خود و یا سطوح روبرویتان است! سعی کنید همراه با موسیقی مورد علاقه‌تان، به همین روش ریتمی را بنوازید و در کل مدت زمان آن، صحت و سرعت ریتم خود را حفظ کنید. پس از هماهنگ شدن دستانتان با یکدیگر، می‌توانید شروع به استفاده از پاهای خود در نواختن این ریتم‌ها نیز کنید.

اگر به یک درام کیت واقعی دسترسی دارید، به شکلی راحت بر روی صندلی آن بشینید و پاهای خود را به‌گونه‌ای قرار دهید که یکی از آنها بر روی پدال کیک درام و دیگری، بر روی پدال های-هت قرار گیرد.

پس از این، چوب‌های درامز (درام استیک‌) را به‌گونه‌ای که دستتان بخش یک چهارم پایینی آنها را پوشانده، در دست بگیرید. سعی کنید با دستان خود فشاری زیاد به چوب‌ها وارد نکنید و آنها را با ملایمت بگیرید و سپس، به بخش‌های مختلف سنج‌ها و درام‌ها ضربه بزنید تا حس و صدای متفاوت هر یک از آنها را تجربه کنید.

پس از طی این مراحل، می‌توان گفت که آماده یادگیری اولین قطعات درامز خود هستید!

همچنین پیشنهاد می‌کنیم برای یادگیری سریع‌تر اصول اولیه نوازندگی درامز، حتماً قسمت‌های اول و دوم مجموعه آموزش درامز را در وب‌سایت یا کانال یوتیوب گیتار ایران تماشا کنید.

۲. چگونه درام کیت را برای نوازندگی آماده کنیم؟

برای آماده‌سازی یک درام کیت برای نوازندگی، تنها نیاز است که مهره‌های استند‌ها و بازویی‌های اجزای آن را شل یا سفت کنید. برای افزایش سرعت این کار، می‌توانید با مراحل زیر پیش بروید:

    • ۱. استند اسنر و سنج و صندلی خود را با شل کردن مهره‌های پایینی آنها، به‌طور کامل باز کنید و پایه‌های آنها را به بیرون بکشید؛ سپس، زمانی که پایه‌های این اجزا در بازترین حالت خود قرار گرفتند، مهره آنها را مجدداً با دست سفت کنید.
    • ۲. بر روی صندلی درام کیت بنشینید و پدال کیک را به بیس درام متصل کنید. این پدال باید کمی جلوتر از پای راست شما باشد تا پای شما هنگام استفاده از آن، کمی به بیرون متمایل شود.
    • ۳. استند‌ های-هت را به‌گونه‌ای قرار دهید که پای چپتان به‌صورت طبیعی بر روی پدال آن قرار گیرد.
    • ۴. اسنر درام را بر روی استند آن قرار دهید و آن را به‌گونه‌ای قرار دهید که تقریباً در میان پاهایتان قرار گیرد. این درام باید بدون هیچ زاویه‌ای و کاملاً صاف بر روی پایه قرار گیرد؛ اما سر آن می‌تواند کمی به سمت صندلی و نوازنده متمایل باشد.
    • ۵. تام درام‌ها را با استفاده از هولدر تام، به بیس درام متصل کنید. ترتیب قراردهی این درام‌ها باید از سمت چپ به راست و از کوچکترین به بزرگترین آنها باشد. تام درام ایستاده (فلور تام) باید در سمت راست پای راستتان قرار گیرد.
    • ۶. های-هت از دو سنج تشکیل شده است که یکی از آنها، وزنی بیشتر از دیگری دارد. سنج سنگین‌تر را بر روی استند قرار دهید. سپس، پیچ پایینی و نمد را از کلاچ جدا کنید، این دو بخش کوچک را وارونه ساخته و از بالای سنج سبک‌تر رد کنید. پیچ و نمد استند را در جای خود نصب کرده و سنج را همراه با کلاچ آن از میله استند رد کنید.
    • ۷. با باز کردن مهره بالایی استند سنج‌ها، می‌توانید سنج نصب‌شده بر روی آنها را به‌آسانی تعویض کنید. برای این کار باید نمد بالایی سنج را نیز جدا کنید تا سنج بر روی نمد زیری خود قرار گیرد و سپس، می‌توانید مهره و نمد استند را نیز در جای خود قرار دهید.

اجزای درامز

شما می‌توانید هر یک از این مراحل را به شیوه خود کمی تغییر دهید و در قراردهی اجزای درام کیت در کنار یکدیگر، خلاقیت به خرج دهید. اما توجه کنید که نتیجه نهایی باید به‌گونه‌ای باشد که بتوانید پس از آن، برای دسترسی به هر یک از اجزای آن و نواختن آنها دچار مشکل نشوید. در واقع، تمامی اجزای درام کیت باید به‌گونه‌ای در کنار یکدیگر قرار گیرند که دست شما به‌آسانی به تمامی آنها برسد و نیاز به دراز کردن دست خود و یا بلند شدن از روی صندلی درامز برای رسیدن به آنها نداشته باشید!

۳. چگونه رودیمنت‌ها را یاد بگیریم؟

شما می‌توانید با یادگیری و حفظ چند الگوی کلیدی، به‌آسانی تمامی رودیمنت‌ها (rudiment) را بیاموزید. در واقع، رودیمنت‌ها یا ریتم‌های پایه، همانند آکوردها در گیتار یا پیانو هستند و آنها را می‌توان ارکانی مهم برای یادگیری نوازندگی درامز دانست. یادگیری رودیمنت‌ها به شما کمک می‌کند تا سرعت و قدرت نوازندگی خود را افزایش دهید و به شکلی آسان‌تر و طبیعی‌تر درام بنوازید.

در کل، چهل رودیمنت‌ استاندارد برای درام کیت وجود دارد که از اصلی‌ترین‌های آنها می‌توان به چهار تکنیک single stroke roll ،double stroke roll ،flam و drag اشاره کرد. در پایین، هر یک از این موارد را به‌صورت اجمالی توضیح می‌دهیم:

  • در single stroke roll، نوازنده باید درام‌استیک چپ و راست را به‌صورت پیاپی و پشت سر هم، بر روی درام بزند.
  • double stroke roll نیز مشابه با single stroke است؛ با این تفاوت که در این الگو، نوازنده هر یک از درام‌استیک‌ها را دو بار بر روی هر درام می‌زند.
  • رودیمنت flam از دو نت تشکیل می‌شود که یکی از آنها آرام و سریع است و با یک درام‌استیک نواخته می‌شود و دیگری، بلافاصله پس از آن و با شدتی زیاد، با درام‌استیک دیگر نواخته می‌شود.
  • رودیمنت drag از دو ضربه آرام با یک درام‌استیک و یک ضربه دارای اکسنت با درام‌استیک دیگر تشکیل می‌شود. این رودیمنت، ruff نیز نامیده می‌شود.

بهترین راه تمرین رودیمنت‌ها، نواختن آنها با استفاده از مترونوم است. هدف از تمرین این الگوها با مترونوم این است که پس از مدتی، بتوانید آنها را در تمپویی نسبتاً بالا به‌آسانی اجرا کنید. پس از چند دقیقه تمرین، دست شروع‌کننده خود را تغییر دهید و تا مدتی به همین شکل به تمرین ادامه دهید. با یاد گرفتن رودیمنت‌ها، می‌توانید به‌مرور زمان تقریباً هر ریتم و قطعه‌ای را با استفاده از ساز خود بنوازید.

۴. چگونه می‌توان نت‌های درامز را خواند؟

نت‌نویسی ساز درامز در دو چهارچوب کلی استاندارد و تبلچر (tablature) صورت می‌گیرد. در هر دو روش، هر بخش از درامز با یک شکل نشان داده می‌شود و موقعیت آن بر روی خطوط، گویای سنج یا درامی است که باید در زمانی معین بنوازید.

24 پرسش متداول در مورد نوازندگی درامز

هم در روش تبلچر و هم نت‌نویسی استاندارد، نماد x بیانگر سنج‌ها و نماد o بیانگر درام‌هاست.

حال، اگر بخواهید یک نت نوشته‌شده برای درام کیت را به‌درستی بخوانید و ساز خود را با استناد به آن بنوازید، باید با زمان‌بندی نت‌های نوشته‌شده آشنا شوید. نت‌های درامز چه به روش نت‌نویسی استاندارد نوشته شده باشد و چه با روش تبلچر، در زمان‌بندی ویژه‌ای تقسیم‌بندی شده است که میزان یا bar نام دارند. تعدادی خاص از این میزان‌ها، یک بخش زمانی از قطعه موسیقی را تشکیل می‌دهند. هر یک میزان نت نوشته‌شده، بسته به ارزش زمانی نت‌ها، مقداری معین از ضربات یا beat در خود دارد.

برای مثال، اکثر آثار موسیقی پاپ در کسر میزان (میزان‌نما یا تایم سیگنچر) ۴/۴ ساخته شده‌اند؛ این بدین معناست که در آثار مذکور، هر میزان از چهار ضرب برابر تشکیل شده است. در این عدد، رقم اول گویای تعداد ضرب‌ها در هر میزان و عدد دوم، ارزش زمانی هر ضرب در میزان است.

شما می‌توانید به‌آسانی از یک تا چهار بشمارید؛ پس می‌توانید اینگونه فکر کنید که هر بار که همراه با تمپوی موسیقی تا چهار بشمارید، یک میزان از موسیقی پخش شده است.

برخی از اوقات، چند نت در میان ضرب‌های اصلی نیز نواخته می‌شود که برای شمردن آنها در کنار نت‌های اصلی، می‌توانید هنگام شمردن از یک تا چهار، یک “و” در میان هر عدد اضافه کنید و میزان را به این شکل بشمارید: یک و دو و سه و چهار و.

حال، نگاهی به یک قطعه ساده درامز خواهیم داشت؛ سعی کنید هنگام خواندن این نت‌ها، آنها را با صدای بلند بشمارید:

24 پرسش متداول در مورد نوازندگی درامز

در تصویر بالا، نت‌هایی که باید با استفاده از کیک درام نواخته شوند، در ضرب‌های یک و سه و نت‌های اسنر، در ضرب‌های دو و چهار قرار گرفته‌اند. نماد x بیانگر سنج های-هت است که باید آن را در میان تمامی ضربات دیگر بنوازید.

در نمونه نت پایین، نمادی ویژه در میان نت‌ها به چشم می‌خورد که rest نام دارد. زمانی که در حال نوازندگی هستید و به این نماد می‌رسید، باید نوازندگی را به مدت یک ضرب متوقف کنید:

24 پرسش متداول در مورد نوازندگی درامز

۵. چگونه می‌توان یک درام کیت را کوک کرد؟

شما می‌توانید با استفاده از یک آچار مخصوص درامز، هد‌های اجزای درام کیت خود را سفت و یا شل کنید و به این نحو، آنها را در نتی خاص کوک کنید. می‌توانید درام‌های خود را همانند یک ساز ملودیک در نتی معین کوک کنید یا صرفاً بدون دقت به نت، کوک آن را کم یا زیاد کنید. درام‌ها از میله‌ها و پیچ‌های بلندی در اطراف خود برخوردارند که کشش هد بر روی حلقه و بدنه درام را تنظیم می‌کنند. هرچه هد درام را سفت‌تر کنید، درام نتی زیرتر تولید خواهد کرد و هرچه آن را شل‌تر کنید، نت تولیدی توسط درام بم‌تر خواهد بود.

تنها وسیله مورد نیاز شما برای کوک کردن درام‌هایتان، یک آچار درام است که می‌توانید آن را با پرداخت مبلغی ناچیز، از فروشگاه‌های موسیقی خریداری کنید. البته که ممکن است درام کیت شما یک آچار از این نوع در خود داشته باشد.

آچار کوک درامز

به‌صورت خلاصه، مراحل کوک کردن یک درام به شرح زیر است:

  • تمامی میله‌های تنشن درام را شل کنید تا پروسه کوک را از نخست شروع کنید. پس از آن، هر میله را با دقت و با دستان خود، آرام‌آرام سفت کنید.
  • سپس، با استفاده از یک آچار درام، هر یک از میله‌های درام را یک دور به سمت چرخش عقربه‌های ساعت بچرخانید. این حرکت را با الگویی ستاره‌ای برای تمامی میله‌های درام انجام دهید تا هد درام دچار تاب و یا پارگی نشود.
  • با استفاده از یک درام‌استیک، بر روی گوشه‌های هد درام ضربه بزنید و همزمان، میله‌های تنشن را نیز تنظیم کنید تا صدایی همگن و یکدست در تمامی بخش‌های هد داشته باشید.

کوک کردن درامز

۶. چه درام کیتی برای افراد مبتدی مناسب است؟

یکی از بهترین درام کیت‌های آکوستیک موجود در بازار برای نوازندگان مبتدی، Roadshow از شرکت Pearl است که از تمامی اجزای مورد نیاز برای نوازندگی کامل درامز برخوردار است و قیمتی در حدود هفتصد دلار دارد. در میان درام کیت‌های الکترونیک نیز Roland TD1 و تمامی درام کیت‌های الکترونیک شرکت NUX، گزینه‌هایی بسیار مناسب برای درامر‌های مبتدی هستند و از کیفیت صدایی بسیار خوب در کنار امکاناتی کاربردی برخوردارند.

درامز مناسب برای افراد مبتدی

Pearl Roadshow یکی از ارزنده‌ترین درام کیت‌های موجود در بازار است و با وجود قیمت نسبتاً پایین خود، تقریباً از تمامی ویژگی‌های یک درام کیت باکیفیت برخوردار است. این ساز از سه تام درام، یک کیک درام و یک اسنر درام برخوردار است که بدنه تمامی آنها، از چوب poplar ساخته شده است. همچنین، Roadshow همراه با تمامی استند‌های ضروری، چند سنج، یک پدال کیک درام و حتی درام‌استیک و یک کیف برای نگهداری سنج‌های خود عرضه می‌شود و شما را از خرید اجزای جداگانه و هرگونه لوازم جانبی برای درام کیت خود بی‌نیاز می‌کند. سنج‌های این درام کیت، چندان باکیفیت نیستند که با توجه به قیمت آن، قابل چشم‌پوشی است. اما درام‌های این ساز، از کیفیتی بالا برخوردارند و می‌توانند حتی تا زمانی که به یک درامر حرفه‌ای تبدیل شوید نیز روی آنها حساب کنید.

درام کیت الکترونیک Roland TD1-DMK نیز یک کیت جمع‌وجور و کم‌ سر و صداست که از چهار پد توری (mesh)، یک پد بیس درام لاستیکی، سیستم نصب ریلی و پد‌های سنج تشکیل شده است. تمامی این اجزا، حس نوازندگی بسیار خوبی را به درامر ارائه می‌کنند و محصولی بسیار ارزنده از TD1 می‌سازند. این امکانات در کنار ماژول مرکزی نسبتاً باکیفیت که ۱۵ درام کیت آماده و ۲۵۰ صدای مجزا را در اختیار نوازنده قرار می‌دهد، Roland TD1-DMK را به یک کیت بسیار مناسب برای افرادی تبدیل کرده‌اند که قصد یادگیری نوازندگی درام را دارند و امکان استفاده از درام کیت‌های آکوستیک پر سر و صدا را نیز ندارند.

۷. بهترین دروس آنلاین برای یادگیری درامز کدامند؟

چندین وب‌سایت برای یادگیری نوازندگی درامز در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد که از آن جمله می‌توان به Drumeo اشاره کرد. Drumeo تعداد بسیار زیادی ویدیوی آموزش نوازندگی درامز و نت آثار مختلف موسیقی را در خود جای داده است و امکان شرکت در مسترکلاس‌های مشهورترین درامرهای دنیا را نیز به مشترکین خود می‌دهد.

همچنین می‌توانید مجموعه ویدیوهای آموزش درامز را در وب‌سایت یا کانال یوتیوب گیتار ایران تماشا کنید و به کمک این ویدیوها، بخشی از اصول نوازندگی درامز را یاد بگیرید.

۸. بهترین آهنگ‌ها برای درامرهای مبتدی کدامند؟

فهرست زیر، شامل برخی از بهترین قطعه‌های موسیقی مدرن برای یادگیری نوازندگان مبتدی است:

  • We Will Rock You – Queen
  • Knockin’ On Heaven’s Door – Bob Dylan
  • Boulevard Of Broken Dreams – Green Day
  • Billie Jean – Michael Jackson
  • You Shook Me All Night Long – AC/DC

اما چه مؤلفه‌هایی باعث می‌شوند که نواختن یک قطعه موسیقی برای افراد مبتدی آسان‌تر باشد؟ از نظر ما، دو مؤلفه نت‌های کمتر و تمپوی پایین‌تر در قطعه موسیقی، تضمینی هستند برای اینکه یک درامر مبتدی بتواند آن را به‌راحتی بیاموزد.

همچنین، نسخه‌هایی ساده‌شده از درام لاین‌های پیچیده در قطعه‌های موسیقی مشهور نیز در اینترنت وجود دارد که نوازندگی آنها برای افراد مبتدی نیز آسان است. پس اگر قطعه‌ای محبوب در نظر دارید که نواختن آن فعلاً برای شما غیرممکن است، می‌توانید با کمی جستجو در اینترنت، به نسخه ساده‌شده آن دسترسی داشته باشید.

۹. چگونه باید درام استیک را در دست گرفت؟

برای در دست گرفتن صحیح درام استیک، آنها را به‌گونه‌ای بگیرید که دستانتان ⅔ بخش پایینی چوب را در بر گیرند. همچنین دقت کنید که انگشت اشاره‌تان نیز همراه با دیگر انگشتان خم باشد و چوب‌ها را بیش‌ازحد سفت در دست نگیرید.

آموزش در دست گرفتن درام استیک

در دست گرفتن درام‌استیک، بسیار شبیه به گرفتن مداد در دست است و اگر بدین نحو به گرفتن استیک فکر کنید، به در دست گرفتن صحیح آن عادت خواهید کرد.

۱۰. چگونه درام استیک را در میان انگشتان خود بچرخانیم؟

ساده‌ترین راه چرخاندن چوب درامز در میان انگشتان، عقب و جلو کردن آن در میان انگشت اشاره و انگشت وسط، همزمان با چرخاندن مچ دست است. در صورتی که این حرکت را به‌صورت مرتب تمرین و تکرار کنید، می‌توانید به‌سرعت در آن ماهر شوید و تکنیک‌هایی جالب را با کمک آن بر روی ساز خود اجرا کنید.

به‌علاوه، تکنیک‌های جذاب دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید با استفاده از درام‌استیک‌های خود اجرا کنید و جلوه‌ای نو و خلاقانه به نوازندگی خود ببخشید.

۱۱. برای خرید درامز چقدر باید هزینه کنیم؟

یک درام کیت آکوستیک متداول و عادی، معمولاً بسته به تعداد اجزای تشکیل‌دهنده خود و کیفیت هر یک از آنها، قیمتی از ۱۵۰ تا بیش از ۱۰۰۰۰ دلار دارد.

درام کیت‌های مبتدی را می‌توان با پرداخت مبلغی کمتر از هزار دلار یا بعضاً حتی پایین‌تر از پانصد دلار، خریداری کرد. برای مثال، Ludwig Questlove یک درام کیت کامل با کیفیتی قابل قبول است که اکنون در بازار جهانی با قیمتی معادل با ۳۴۹ دلار به فروش می‌رسد.

درام کیت‌های مبتدی معمولاً از موادی با کیفیت پایین‌تر و در پروسه‌هایی ساده‌تر ساخته می‌شوند و معمولاً نمی‌توانند حس نوازندگی و کیفیت صدایی در سطح یک ساز حرفه‌ای را به نوازنده ارائه کنند. اما با این وجود، این ست‌های ارزان‌قیمت گزینه‌ای بسیار مناسب برای نوازندگان مبتدی و شروع یادگیری هستند. درام ست‌های ارزان‌قیمت معمولاً از تمامی اجزای لازم برای نوازندگی کامل یک درام لاین برخوردارند و می‌توان با استفاده از آنها، به شکلی مفید و اثربخش به نوازندگی و تمرین پرداخت.

یک درام کیت میان‌رده، در بازار جهانی معمولاً قیمتی در محدوده ۹۰۰ الی ۱۳۰۰ دلار دارد. یکی از برترین مدل‌های موجود در بازار در این محدوده قیمتی، Yamaha Stage Custom است که می‌تواند یک ساز کاربردی و باکیفیت برای تمامی شرایط نوازندگی، اعم از اجرای زنده و ضبط در استودیو باشد.

یک درام کیت حرفه‌ای، معمولاً قیمتی از دو الی پنج هزار دلار دارد؛ اما کیت‌های ویژه و یا بسیار باکیفیت، قیمتی بالاتر از این نیز دارند و همانند اغلب سازهای دیگر، نمی‌توان محدوده‌ای مشخص برای قیمت آنها تعیین کرد.

یکی از کیت‌های بسیار باکیفیت در محدوده قیمتی مذکور، TAMA Starclassic است که از حلقه‌هایی از جنس فلز ریخته‌گری برخوردار است و تنها برای خرید درام‌های آن، باید ۲۰۰۰ دلار پرداخت کنید. این کیت همراه با استند و سنج عرضه نمی‌شود و خریداری این اجزا به‌صورت جداگانه، باعث می‌شود قیمت کیت کامل این درام، به حدود ۴۰۰۰ دلار افزایش پیدا کند.

در نهایت، می‌توان گفت که شما با هر بودجه‌ای می‌توانید یک درام کیت کامل خریداری کنید؛ اما کیفیت درامز با قیمت آن رابطه مستقیمی دارد و کیت‌های بیش‌ازحد ارزان‌قیمت، معمولاً عملکرد چندان مناسبی برای یک نوازنده حرفه‌ای نخواهند داشت.

۱۲. بهترین روش تمرین درامز چیست؟

بهترین راه برای تمرین نوازندگی درامز، این است که در روز به اندازه‌ای زمان به تمرین اختصاص دهید که حافظه عضلانی شما در نوازندگی درامز شکل گیرد و نوازندگی به یک کار طبیعی برای شما تبدیل شود.

تمرین نوازندگی درامز را برای خود به یک کار عادی در روز تبدیل کنید و برای آن هدف‌گذاری کنید. اگر در برنامه‌ریزی ماهر هستید، پیشنهاد می‌کنیم یک برنامه و روتین جامع و ثابت برای تمرین تدوین کنید و بر اساس آن پیش بروید.

دیگر کار بسیار مفید در تمرین درامز یا هر ساز دیگری، فیلمبرداری و یا ضبط صدای نوازندگی است. با ضبط صدای نوازندگی خود و گوش دادن به آن، می‌توانید اجرای خود را با دقتی بالا بشنوید و ایرادات خود را به‌سرعت بیابید.

چه قصد انجام تمرین‌های فیزیکی درامز را داشته باشید و چه بخواهید رودیمنت‌ها یا یک قطعه موسیقی را با درامز تمرین کنید، باید بدانید که یادگیری درامز نیز مانند هر ساز دیگری، پروسه‌ای نیازمند زمان است. پس به خود اجازه دهید تا در اوایل تمرین یک قطعه یا تکنیک، عملکردی بد داشته باشید و خود را سرزنش نکنید. اگر در هنگام تمرین یک قطعه موسیقی یا تکنیک جدید، عملکردی عالی داشته باشید، به این معناست که خود را به اندازه کافی به چالش نکشیده‌اید و روند صعودی رشد مهارتتان در نوازندگی، کند خواهد بود.

۱۳. چگونه استقلال دست‌ها و پاهای خود در نوازندگی را تقویت کنیم؟

بهترین راه برای مستقل ساختن دست‌ها و پاها از یکدیگر هنگام نوازندگی درامز، این است که هنگام یادگیری یک قطعه، نخست یک دست و یک پا یا دو دست خود را وارد تمرین کنید و تنها نت‌های مربوط به آنها را بنوازید. سپس زمانی که حس کردید می‌توانید قطعه را با استفاده از دو دست یا یک دست و پای خود به شکلی صحیح و به‌آسانی بنوازید، دست و پای دیگر خود را نیز وارد تمرین کنید و قطعه را به‌صورت کامل بنوازید. مستقل‌سازی دست‌ها و پاها هنگام نوازندگی درامز، همانند انجام چند کار به‌صورت همزمان است و نیازمند تمرکز بسیار و تمرینات ذهنی است.

سعی کنید به آرامی تمرین کنید و به بدن و ذهن خود، زمان لازم برای عادت کردن به مفهوم‌های جدید نوازندگی را بدهید.

تمرین زیر، می‌تواند برای مستقل شدن دست و پای شما از یکدیگر هنگام نوازندگی درامز بسیار مفید باشد:

تمرین درامز

مستقل بودن دست‌ها و پاها هنگام نواختن درامز به این معناست که هر یک از این اعضا بتواند الگویی متفاوت را به‌صورت کاملاً مستقل، بدون تأثیر گرفتن از عضو دیگر اجرا کند. برای اینکه حین نواختن درامز حس آزادی کنید و آن را به شکلی طبیعی و غریزی بنوازید، زمانی طولانی نیاز خواهید داشت؛ اما نتیجه آن، کاملاً ارزش زمان صرف‌شده را دارد.

۱۴. آیا یادگیری نوازندگی درامز دشوار است؟

یادگیری درامز می‌تواند کاری نسبتاً دشوار باشد؛ زیرا نوازندگی درامز نیز همانند هر سازی، نیازمند هماهنگی بالای ذهن با بدن است و تمرکزی بالا می‌طلبد. نواختن درامز به‌صورت طبیعی، صحیح و آسان نیز مانند نواختن هر سازی یا در کل هر فعالیتی همچون رانندگی یا انجام بازی‌های کامپیوتری، نیازمند مدت‌ها تمرین و شکل‌گیری حافظه عضلانی است.

اما حتی کودکان نیز می‌توانند به‌آسانی نواختن درامز را یاد بگیرند. اگر در ابتدا نوازندگی این ساز به نظرتان دشوار آمد، سرخورده نشوید! زیرا این کار می‌تواند بسیار لذت‌بخش و سرگرم‌کننده باشد و اگر آن را به‌صورت مرتب تمرین کنید، پاداش زحمات خود را پس از مدتی به‌خوبی حس خواهید کرد.

۱۵. آیا می‌توان بدون یک درام کیت، به تمرین نوازندگی درامز پرداخت؟

بله، شما می‌توانید بدون استفاده از یک درام کیت نیز به تمرین نوازندگی درامز بپردازید! در واقع، شما می‌توانید با تمرین حرکات نوازندگی درامز بر روی هر سطحی و به هر شکلی، به شکل‌گیری حافظه عضلانی خود کمک کنید و حتی زمانی که از درام کیت خود دور هستید نیز به تمرین و بهبود مهارت‌های خود در این زمینه ادامه دهید.

موارد زیر، چند روش متداول برای تمرین نوازندگی درامز بدون درام کیت هستند:

  • نوازندگی بر روی پد‌های تمرینی
  • ضربه زدن بر روی هر گونه سطح از جمله بالش، دسته‌های صندلی، میز یا حتی پاها
  • تصور الگوهای نوازندگی برای تمرین ذهنی

۱۶. چند نوع درام استیک در بازار وجود دارد؟

امروزه، درام استیک‌ها در چهار نوع اصلی در بازار وجود دارند:

  • درام استیک استاندارد: این نوع از چوب درامز، همانگونه که از نامش پیداست، متداول‌ترین نوع این وسیله است.
  • براش: براش دارای سری به شکل یک قلم مو است که از سیم‌های فلزی نازک ساخته شده است و می‌توان با ضربه زدن با آن به اجزای درام کیت، اصوات جذابی تولید کرد.
  • درام استیک‌ میله‌ای (راد یا روت): راد (rod) یا روت (rute) متشکل از مجموعه‌ای از چوب‌های نازک است که توسط درامرها برای نوازندگی با شدت صدای پایین استفاده می‌شود.
  • مَلِت: سر mallet یک توپ از جنس الیاف پارچه‌ای یا نمد وجود دارد و ضربه زدن با استفاده از آن به اجزای درام کیت، صدایی نرم و متفاوت تولید می‌کند. ملت برای نواختن تام رول‌ها و برخی از تکنیک‌های دیگر بسیار مناسب است.

انواع درام استیک

درام استیک‌های استاندارد، خود در چند نوع تولید می‌شوند که هر یک، در بخش سر خود شکلی متفاوت دارند. از متداول‌ترین این اشکال، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیضی
  • بلوطی (Acorn)
  • نایلونی
  • مخروطی یا پیکانی
  • بشکه‌ای یا استوانه‌ای
  • قطره‌ای
  • توپی یا گرد

شکل اغلب این درام استیک‌ها را می‌توانید در تصویر زیر مشاهده کنید:

انواع درام استیک

علاوه بر این انواع، درام استیک‌های استاندارد در اشکال دیگری نیز در بازار وجود دارند که هر یک، برای شرایط و سبک نوازندگی ویژه‌ای مناسب هستند و صدایی متفاوت تولید می‌کنند.

۱۷. درام کیت آکوستیک یا الکترونیک؛ کدام‌یک بهتر است؟

درام کیت‌های آکوستیک، نوع اصلی و حقیقی یک درام کیت هستند و معمولاً نوع ارجح درامز در میان تمامی درامرها به شمار می‌روند. اما امروزه و با پیشرفت تکنولوژی، کیت‌های الکترونیک نیز می‌توانند تجربه نوازندگی بی‌نظیری را به درامرها ارائه کنند و به رقیبی نزدیک برای کیت‌های آکوستیک تبدیل شده‌اند. درام کیت‌های الکترونیک باکیفیت و گران‌قیمت، معمولاً حس نوازندگی و حتی صدایی بسیار شبیه به ست‌های آکوستیک به نوازنده ارائه می‌کنند؛ اما از ویژگی‌هایی متفاوت برخوردارند که آنها را به سازهایی مناسب برای شرایطی خاص بدل ساخته است. در واقع، درام کیت‌های آکوستیک و الکترونیک، هر یک مزایا و معایبی دارند که باعث می‌شود هر یک، مشتریان ویژه خود را داشته باشند.

در ادامه، به مزایای هر یک از انواع درام کیت نسبت به دیگری می‌پردازیم:

مزایای درام کیت آکوستیک نسبت به درام کیت‌ الکترونیک

  • قیمت پایین‌تر نمونه‌های باکیفیت نسبت به درام کیت‌های الکترونیک
  • مورد استفاده اکثر نوازندگان حرفه‌ای در اجراهای زنده و ضبط استودیویی
  • امکان استفاده آسان در گروه موسیقی به دلیل ساختار ساده و بی‌نیازی از تجهیزات ثانویه همچون امپلیفایر و اسپیکر
  • حس نوازندگی جذاب‌تر برای اکثر نوازندگان

مزایای درام کیت الکترونیک نسبت به درام کیت آکوستیک

  • صدای بسیار کمتر نسبت به درام کیت‌های آکوستیک (این ویژگی، درام کیت‌های الکترونیک را به گزینه‌ای بسیار مناسب برای تمرین در محیط‌هایی همچون آپارتمان تبدیل می‌کند)
  • اشغال فضای کمتر به لطف اندازه جمع‌وجور
  • بازه صوتی بسیار وسیع‌تر به لطف امکان بارگذاری انواع سمپل
  • ضبط صدای بسیار آسان‌تر، بدون نیاز به میکروفون

۱۸. یادگیری نوازندگی درامز چقدر زمان می‌برد؟

یادگیری یک قطعه موسیقی ساده، معمولاً چند ساعت الی چند روز زمان می‌برد؛ اما نوازندگی ماهرانه و کم‌نقص، نیازمند صرف زمانی بسیار بیشتر است. ایجاد هماهنگی میان ذهن و بدن، مسلماً پروسه‌ای زمان‌بر است و تمرین مستمر و طولانی‌مدتی را نیاز دارد.

برای اینکه بتوانید در پشت درام کیت کاملاً راحت باشید و بسیاری از قطعات موسیقی و ضرب‌ها را به‌آسانی تمام بنوازید، احتمالاً در حدود دو سال زمان نیاز خواهید داشت؛ اما این زمان، به بسیاری از مؤلفه‌ها بستگی دارد و ممکن است برای شما متفاوت باشد. بنابراین، اگر پس از گذشت دو سال نیز هنگام نواختن درامز احساس راحتی کامل نکردید و نوازندگی این ساز به کاری طبیعی و آسان برای شما تبدیل نشد، دلسرد نشوید و به تمرین ادامه دهید.

مدت زمانی که در روز به تمرین نوازندگی درامز اختصاص می‌دهید نیز تأثیری کاملاً مستقیم بر روی زمان مورد نیاز شما برای تبدیل شدن به درامری ماهر دارد. قطعاً فردی که هر روز حداقل نیم ساعت را به تمرین نوازندگی درامز اختصاص می‌دهد، پیشرفتی سریع‌تر از فردی دارد که هفته‌ای یک بار به تمرین می‌پردازد.

۱۹. چگونه می‌توان یک روتین تمرینی برای نوازندگی درامز تدوین کرد؟

این چند نکته، می‌توانند به شما در ساخت یک روتین مفید برای تمرین نوازندگی درامز کمک کنند:

  • یک برنامه مرتب برای تمرین در نظر بگیرید.
  • اهدافی مشخص برای خود تعیین کنید و روند پیشرفت خود را با دقت زیر نظر بگیرید.
  • سعی کنید توازن میان تکنیک و هنر و لذت نوازندگی را حفظ کنید.
  • خود را مدام به چالش بکشید.
  • هر روز تمرین کنید.

با وجود این نکات، هر درامری می‌تواند روتینی طبق سلیقه خود تدوین کند؛ اما فراموش نکنید که نوازندگی درامز یا هر سازی، کاری سرگرم‌کننده است و باید از آن لذت ببرید. همچنین اگر حس می‌کنید مهارتتان مدتی است که تغییری نکرده و افزایش نیافته است، سعی کنید خود را بیشتر به چالش بکشید و با موقعیت‌هایی جدید روبرو کنید.

همچنین پیشنهاد می‌کنیم ویدیوی «روتین تمرین درامز» را نیز در وب‌سایت یا کانال یوتیوب گیتارایران تماشا کنید.

۲۰. چگونه می‌توان سریع‌تر درامز نواخت؟

موارد زیر، چهار راه مفید برای افزایش سرعت و دقت نوازندگی درامز هستند:

  • آرامش خود را حفظ کنید: تنش عصبی، بزرگترین دشمن یک نوازنده است و می‌تواند باعث افت تکنیک و خلاقیت او به شکلی محسوس شود. بنابراین، سعی کنید هنگام نواختن ساز، آرامش خود را حفظ کنید.
  • با مترونوم تمرین کنید: این کار کمکی شایان به افزایش مهارت شما در نوازندگی درامز خواهد کرد و حفظ ریتم شما را بهبود می‌بخشد.
  • با سرعتی پایین‌تر بنوازید: برخی از اوقات، آرام نواختن کلیدی است برای نوازندگی با سرعتی بالاتر! در واقع، پیشنهاد می‌کنیم یادگیری قطعه مورد نظر خود را با سرعتی بسیار پایین شروع کنید و هر زمان که آن را به آسانی نواختید، تمپو را افزایش دهید.
  • هدف‌گذاری کنید: اگر یک هدف مشخص برای خود تعیین کنید، انگیزه‌ای بالاتر خواهید داشت و در زمانی کوتاه‌تر می‌توانید قطعه مورد نظر خود را با سرعتی بالا بنوازید.

۲۱. چگونه به یک گروه موسیقی بپیوندم؟

بهترین راه برای پیوستن به یک گروه موسیقی یا استخدام شدن به‌عنوان یک سشن آرتیست (session artist)، این است که نوازندگی خود را در شبکه‌های اجتماعی به نمایش بگذارید، مهارت نوازندگی خود در انواع سبک‌ها ارتقاء دهید یا با موزیسین‌های دیگر به‌صورت آنلاین یا در اجراهای زنده ارتباط برقرار کنید.

۲۲. آیا صدای درامز بلند است؟

بله؛ درام کیت‌های آکوستیک صدایی بسیار بلند تولید می‌کنند و اگر قصد دارید آنها را بنوازید یا در نزدیکی آنها قرار بگیرید، حتماً باید از گوش‌گیر یا هدفون‌های مخصوص استفاده کنید.

سنج‌ها و اسنر درام، معمولاً پُرسروصداترین اجزای درام کیت هستند و بلندترین صدا را از میان تمامی اجزای آن تولید می‌کنند. بنابراین، استفاده از یک گوش‌گیر یا هدفون مخصوص هنگام نوازندگی درامز، کاملاً لازم است. سیستم شنوایی شما به‌عنوان یک موزیسین، مهمترین دارایی شماست و باید تا حد امکان از آن محافظت کنید.

اگر بخواهید با صدایی کمتر به تمرین نوازندگی درامز بپردازید و یا در آپارتمان زندگی می‌کنید، بهتر است یک درام کیت الکترونیک خریداری کنید.

۲۳. چگونه به درامری بهتر تبدیل شویم؟

بهترین راه برای این که به درامری بهتر تبدیل شوید، یافتن یک معلم دلسوز و ماهر در کنار محتوای آنلاین مناسب است. ترکیب این دو در کنار یکدیگر، می‌تواند باعث حفظ انگیزه و پیشرفت سریع شما در نوازندگی درامز شود.

گوش دادن موسیقی در سبک‌های مختلف نیز می‌تواند به شما کمک کند تا نوازنده‌ای منعطف‌تر شوید. همچنین یادگیری روش‌های نوازندگی و آهنگسازی دیگر موزیسین‌ها نیز به شما کمک می‌کند تا ماهیت صوتی منحصربه‌فردی را برای خود طراحی کنید.

۲۴. آیا نوازندگی درامز برای بدن مفید است؟

بله، نواختن درامز یک تمرین فیزیکی عالی محسوب می‌شود و به بهبود عملکرد قلب، جریان خون، هماهنگی اعضای بدن و موارد متعدد دیگر کمک می‌کند. همچنین، فواید ذهنی این کار نیز پرشمار است و می‌تواند بر سلامت ذهنی شما نیز تأثیر مثبت قابل توجهی داشته باشد. برای مطالعه بیشتر در مورد تأثیرات نواختن درامز بر عملکرد مغز و جسم، پیشنهاد می‌کنیم به مقاله جذاب «نواختن درامز چه فوایدی برای سلامتی شما دارد؟» مراجعه کنید.

شما چه سوالی در مورد درامز و نوازندگی آن دارید؟ پرسش خود را در بخش پایینی همین مطلب، با ما و مخاطبین گیتار ایران در میان بگذارید.

منبع: Drumeo
نویسنده: Sam Landa
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *