نواختن درامز چه فوایدی برای سلامتی شما دارد؟

نواختن درامز کاری بسیار سرگرم‌کننده و جذاب است؛ اما آیا می‌دانستید که انجام این کار تأثیر بسیار مثبتی بر روی سلامت شما نیز دارد؟ اگر وقت کافی برای ورزش ندارید یا علاقه‌ای به انجام آن ندارید، می‌توانید با نواختن درامز کالری بسوزانید، عضلات خود را پرورش دهید و همزمان با آن مغز خود را نیز فعال نگه دارید.

انجام انتخاب‌های سالم در زندگی برای ما، خصوصاً افرادی که در دوره پس از میانسالی قرار دارند، دغدغه و بحثی بسیار مهم است که همواره به آن می‌اندیشیم.

در این مقاله به برخی از فواید مهم نوازندگی درامز برای سلامت بدن و ذهن خواهیم پرداخت.

یک ورزش کامل

نوازندگی درامز فعالیتی فیزیکی است که تمامی اعضای بدن را درگیر می‌کند. انجام این کار، خصوصاً با سرعت و شدت بالا، می‌تواند باعث سوزاندن کالری، ساخت عضلات و افزایش قوای فیزیکی شود.

علاوه بر این، نواختن درامز، ضربان قلب را افزایش می‌دهد و گردش خون در بدن را نیز تقویت می‌کند. همین امر در کنار تمرکز شما برای حفظ ریتم، می‌تواند باعث تعریق زیاد شما شود. به همین دلیل نیز پیشنهاد می‌کنیم که پیش و پس از نواختن درامز، با نوشیدن میزانی مناسب از مایعات سالم، رطوبت مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید.

نکته‌ جالبی که باید به آن اشاره کنیم این است که ۳۰ دقیقه نوازندگی درامز، باعث سوزاندن کالری معادل با ۲۰ کیلومتر دوچرخه‌سواری می‌شود.

بهبود ارتباط میان ذهن و بدن

نوازندگی درامز تنها نیازمند توان بدنی و سرعت بالا نیست؛ بلکه مهارت‌های حرکتی و تمرکزی بسیار بالایی را نیز می‌طلبد. برای مثال، شما برای نواختن یک رول (roll) به بهترین نحو ممکن، نیاز به کنترل زیادی بر روی انگشتان دست خود خواهید داشت.

با بالا رفتن سن در افراد، یکی از مشهودترین توانایی‌هایی که دچار افت می‌شود، هماهنگی میان اعضای بدن است. نوازندگی درامز با به‌کارگیری تمامی اعضای بدن به‌صورت همزمان و هدف قرار دادن همین توانایی، از افت آن جلوگیری می‌کند و حتی باعث افزایش هماهنگی میاد اعضای بدن فرد نیز می‌شود.

در زمان نواختن ساز درامز، هر دو نیم‌کره مغز درگیر می‌شوند و تمرین مستمر، باعث افزایش تمرکز و هماهنگی میان ذهن و بدن و اعضای بدن با یکدیگر می‌شود.

فواید نوازندگی درامز

کمک به آرامش فکری

همگی ما از اثری که موسیقی در تغییر حال روحی‌مان دارد آگاه هستیم. حتی شنیدن یک موسیقی خوب در سبک مورد علاقه ما نیز می‌تواند حال ما را به‌کلی دگرگون کند. این تأثیر هنگام نواختن موسیقی و تمرکز کامل بر روی آن، شدت بیشتری دارد.

طبق مطالعات محققان، نواختن درامز نه‌تنها باعث بهبود آرامش فکری و حال روحی افراد می‌شود، بلکه استرس و فشار خون آنها را کاهش می‌دهد و حتی ایمنی بدن را نیز افزایش می‌دهد.

همچنین مدارکی دال بر این وجود دارد که نوازندگی درامز می‌تواند باعث ترشح اندورفین‌ها و انکفالین‌ها در مغز شود و امواج مغزی آلفا را نیز افزایش دهد. این عوامل به ایجاد حس خوشی در فرد منجر می‌شوند. همچنین نواختن ساز درامز باعث افزایش ترشح کورتیزول نیز می‌شود که یک هورمون استروئید با وظیفه تقویت متابولیسم و ایمنی بدن است.

افزایش فعالیت اجتماعی

درامز را می‌توان به‌تنهایی نواخت؛ اما این ساز، برخلاف گیتار و پیانو، یک ساز سولو محسوب نمی‌شود و برای نواخته شدن در ترکیب با دیگر آلات موسیقی طراحی شده است.

با تمرین نوازندگی درامز و کسب مهارت در آن، احتمالاً به دنبال افرادی هم‌فکر برای انجام نوازندگی گروهی خواهید بود. نوازندگی گروهی عملی بسیار اجتماعی است که نیازمند کار گروهی، ارتباط اجتماعی و تبادل مهارت‌هاست.

با بالا رفتن سن، ارتباط با افراد جدید دشوارتر می‌شود؛ اما موسیقی هنریست که می‌توان به وسیله آن، به‌ آسانی با افراد دیگر ارتباط برقرار کرد.

ارتباط با طبیعت

اگر تا به حال آهنگ «Africa» از گروه آمریکایی Toto را شنیده باشید، حتماً ریتم خاص درام آن شما را به خود جذب کرده است؛ زیرا این ریتم شباهت بسیاری به ضربان قلب انسان دارد که ریتم اصلی زندگیست. جالب است بدانید که کلمه ریتم در زبان لاتین به معنای «به جریان در آمدن» است. صدای درامز و در کل ریتم، زبانی بین‌المللی است که از دوران ماقبل تاریخ توسط بشر برای انتقال احساسات، ایجاد آرامش و یکپارچه‌سازی بدن، ذهن و روح استفاده شده است.

نوازندگی درامز، حسی بسیار طبیعی و آرامش‌بخش دارد که ذهن کاربر را به حرکت وا می‌دارد.

نواختن درامز

یک ورزش سرگرم‌کننده‌

جذابیت و سرگرم‌کنندگی زیاد نوازندگی درامز باعث می‌شود که حتی متوجه سوزاندن کالری و سوخت‌وساز بالای خود هنگام انجام آن نشوید. اکثر درامرها هنگام نواختن ساز خود به‌قدری در آن غرق می‌شوند که متوجه گذر زمان و تحرک بدنی خود نمی‌شوند.

برخلاف ورزش‌هایی مانند بدن‌سازی و دوچرخه‌سواری، برای نواختن درامز لازم نیست که خانه را ترک کنید؛ به همین دلیل نیز می‌توانید در هر شرایطی به فعالیت بدنی و ذهنی بپردازید. با استفاده از درام کیت‌های الکترونیک کم‌صدا حتی می‌توانید در هر ساعتی از روز، بدون نگرانی از ایجاد مزاحمت برای اطرافیان و همسایگان خود، نوازندگی کنید.

هرچه مهارت شما در نوازندگی درامز بیشتر شود، لذت نواختن این ساز نیز برای شما افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل نیز تمرین درامز هیچ‌گاه به کاری کسل‌کننده تبدیل نخواهد شد.

یک نکته‌ بسیار مهم

تنها یک عضو در بدن وجود دارد که نواختن درامز برای آن ضرر دارد و آن عضو، گوش است. یک مطالعه نشان می‌دهد که بیش از نیمی از درامرها، به دلیل قرار گرفتن در معرض صدای شدید این ساز، از تینیتوس (زنگ گوش) یا کم‌شنوایی رنج می‌برند. در نتیجه، باید در زمان تمرین و نوازندگی از شنوایی خود مراقبت کنید تا دچار چنین مشکلاتی نشوید.

اگر یک درام کیت آکوستیک دارید، احتمالاً پیش از آن که با نواختن درامز به شنوایی خود صدمه بزنید، خانواده یا همسایگان‌تان به دلیل حجم صدای بسیار بالای ساز، شما را متوقف خواهند کرد. اما اگر از یک درام کیت الکترونیک و هدفون برای تمرین استفاده می‌کنید، شاید وسوسه شوید صدای هدفون را بسیار بالا ببرید که این کار صدماتی جبران‌ناپذیر به شنوایی شما وارد می‌کند. پس همواره در زمان تمرین و نوازندگی درامز، از گوش‌گیر یا هدفون‌های مخصوص استفاده کنید و حجم صدای خروجی درام کیت الکترونیک خود را کاهش دهید.

پیش به سوی آرامش و سلامتی

با خواندن این مقاله و آگاهی از فواید نوازندگی درامز برای بدن و ذهن، احتمالاً برای یادگیری آن مشتاق شده‌اید.

خوشبختانه درامز سازیست که یادگیری نواختن آن دشوار نیست و زمان بسیاری نیز نیاز ندارد. تنها نیاز است تا درکی نسبی از ریتم داشته باشید تا بتوانید پس از مدتی تمرین، چند ریتم را به آسانی بنوازید. برای نواختن درامز نیازی به خواندن نت نیست؛ اما برخورداری از دانش موسیقی می‌تواند کمک شایانی به عملکرد و سرعت یادگیری شما کند.

هیچ‌وقت برای یادگیری یک ساز دیر نیست؛ خصوصاً در سازی مانند درامز که فواید ثانویه بسیار زیادی دارد.

منبع: Roland
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *