رد کردن

تاریخچه‌ی کوتاه کمپانی آدیو-تکنیکا

“به اعتقاد من، صدای باکیفیت باید در دسترس همه مردم باشد”

این کلمات، چکیده ایده بنیان‌گذار Audio-Technica یعنی هیدئو ماتسوشیتا (Hideo Matsushita) است که در سال ۱۹۶۲، در سن ۴۲ سالگی، شغل خود در موزه هنر Bridgestone توکیو را ترک کرد تا بقیه عمرش را صرف ارتقای کیفیت دستگاه‌های صوتی برای تمام مردم جامعه کند.

ماتسوشیتا در طی ده سال کار در موزه هنر، با دستگاه‌های پخش LP آشنا شد و دائماً رکوردهای LP را در قالب کنسرت‌هایی کوچک پخش می‌کرد. او در سال ۱۹۶۲، شرکت کوچک خود یعنی آدیو-تکنیکا را تأسیس کرد تا راهی باشد برای تحقق ایده‌ها و طرح‌هایش در زمینه‌ی فونو کارتریج‌.

شرکت، در یک ساختمان یک‌طبقه‌‌ی اجاره‌ای در شینجوکو واقع شده بود و در ابتدا تنها سه کارمند داشت. ماتسوشیتا تعریف می‌کند که “هر شب تا دیروقت در محل شرکت بودیم و فقط برای صرف شام، کار را تعطیل می‌کردیم و می‌رفتیم به محلی در همان نزدیکی.”

نخستین دستاورد او و همراهانش، کارتریج استریوی AT-1 بود. موفقیت تجاری این محصول، باعث شد که ماتسوشیتا با اعتمادبه‌نفس بیشتری عمل کند و شرکت را به یک مکان بزرگ‌تر منتقل نماید. از سوی دیگر، بابت ساخت فونو کارتریج، جوایزی به آدیو-تکنیکا داده شد که به افزایش شهرت این برند کمک شایانی کرد.

در اواخر دهه‌ی شصت میلادی، ژاپن در حال تثبیت خود به‌عنوان یک کشور پیشتاز در زمینه تولید تجهیزات های-فای بود و آدیو-تکنیکا نیز به‌ سهم خود، در این جریان نقش‌آفرینی کرد. این شرکت، در سال ۱۹۶۹، موفق به صادر کردن محصولاتش به کشورهای دیگر شد.

از آن روز تاکنون، آدیو-تکنیکا گام‌هایی اساسی برداشته است و در طی دهه‌های اخیر، به‌عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه طراحی و تولید میکروفون ، هدفون ، ترن‌تیبل ، کارتریج‌های فونو و … شناخته می‌شود. این کمپانی، کماکان با انجام تحقیقات گسترده و ساخت محصولات گوناگون برای بازارهای صوتی مصرفی (consumer) و حرفه‌ای (professional)، به پیشرفت خود ادامه می‌دهد.

Audio-Technica بر اساس عادت و رویه شرکت‌های بزرگ ژاپنی، اقدام به عرضه یک مجموعه متنوع در هر شاخه از محصولات خود می‌کند و مشتریان می‌توانند به تناسب بودجه و نیازشان، با اطمینان کامل، بهترین انتخاب ممکن را انجام دهند. برای نمونه، در دسته‌بندی هدفون‌ها و میکروفون‌های استودیویی این برند می‌بینیم که گزینه‌هایی متنوع، در رنج‌های قیمتی مختلف، از اقتصادی گرفته تا میان‌رده و حرفه‌ای در دسترس خریداران است. البته روشن است که با بالا رفتن قیمت، شاهد افزایش چشمگیر بازدهی و کیفیت خواهیم بود. آدیو-تکنیکا هنوز هم محصولات مدرن خود را بر اساس هدف بنیان‌گذار فقیدش عرضه می‌کند و می‌توان این امر را یک وفاداری از نوع ژاپنی خواند.

تألیف و ترجمه: بهنام اسماعیل‌زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *