۷ راهنمایی برای انتخاب نرم‌افزار آهنگسازی

نرم‌افزار آهنگسازی

انتخاب نرم‌افزار آهنگسازی (DAW) مناسب ممکن است سردرگم‌کننده باشد. در این مقاله به هفت راهنمایی برای انتخاب گزینه مناسب اشاره می‌کنیم.

۱. نرم‌افزار آهنگسازی «برتر» وجود ندارد

در گذشته، برخی از نرم‌افزار‌های آهنگسازی، بعضی از کارها را بهتر از سایر نرم‌افزارها انجام می‌دادند. مثلاً کیوبیس در تکنولوژی MIDI سرآمد بود، لاجیک بهترین سازهای مجازی را داشت و پروتولز سلطان ضبط و ویرایش آدیو بود. اگرچه برخی از این برتری‌ها کماکان به قوت خود باقی هستند، اما فاصله میان نرم‌افزارهای برتر بازار به شدت کم شده است. ضمناً در هنگام راهنمایی گرفتن از سایرین به یاد داشته باشید که احتمالاً تجربه آنها برگرفته از نرم‌افزاری است که کار را با آن شروع کرده‌اند و هنوز هم از آن استفاده می‌کنند. برخی اشخاص با اطمینان به شما خواهند گفت که باید فلان نرم‌افزار را تهیه کنید؛ زیرا آن نرم‌افزار بهترین است. ولی حقیقت امر این است که اکثر آنها نرم‌افزارهای دیگر را امتحان نکرده‌اند. البته هیچ اشکالی ندارد که مُبلغ نرم‌افزاری باشیم که از آن استفاده کرده و آن را پسندیده‌ایم؛ اما برخی افراد تمام رقبای نرم‌افزار مورد علاقه خود را به‌سادگی و بی‌دلیل کنار می‌گذارند.

کیوبیس
کیوبیس روی آتاری

۲. سیستم عامل اهمیت چندانی ندارد

هنوز هم در برخی از موارد، سیستم عامل کامپیوتر می‌تواند در انتخاب نرم‌افزار آهنگسازی تأثیرگذار باشد؛ مثلاً لاجیک صرفاً برای سیستم عامل مک موجود است و سونار تنها برای ویندوز. اما امروزه بیشتر نرم‌افزارها قابلیت استفاده بر روی تمام سیستم‌ها را دارند. حتی کامپیوترهای مک می‌توانند سیستم‌ عامل ویندوز را تحت بوت کمپ اجرا کنند؛ پس موانع کمتری بر سر راه کاربران مک وجود دارد. همچنین اختلاف‌‌های چشمگیر ادوار گذشته دیگر وجود ندارد. مثلاً سیستم عامل ویندوز ۱۰ نسبت به ویندوز XP بسیار قابل اتکاتر است و مکینتاش‌های امروزی توانایی اجرا کردن ویندوز را نیز دارند. البته ممکن است هنوز از نظر عاطفی به سیستم عامل مورد علاقه خود وابسته باشید؛ اما در بیشتر مواقع، سیستم عامل در انتخاب نرم‌افزار آهنگسازی شما مؤثر نیست.

سیستم عامل کامپیوتر
اگر واقعاً می خواهید ،ویندوز را روی سخت افزار مک خود اجرا کنید

۳. لاجیک پرو، گزینه‌ای ارزشمند برای کاربران مک است

لاجیک در گذشته بسیار گران‌قیمت بود و اگر قصد داشتید آن را به همراه تمام سازهای مجازی موجود تهیه کنید، باید چند هزار دلار می‌پرداختید. سپس اپل آن را خریداری کرد و نسخه ویندوز این نرم‌افزار را از دور خارج کرد. با ادغام سازهای مجازی و پلاگین‌ها، قیمت آن را کاهش داد و نسخه مبتدی آن را نیز منسوخ کرد. امروز، قیمت Logic Pro X، حدود ۲۰۰ دلار است که از قیمت سابق برخی از سینتی‌سایزر های مجازی موجود در لاجیک نیز کمتر است. دلیل آن نیز روشن است؛ برای استفاده از لاجیک به مک نیاز دارید و شرکت اپل می‌خواهد کامپیوترهای بیشتری بفروشد. البته منظور ما از مطرح کردن این مسئله این نیست که لاجیک از سایر نرم‌افزارهای موجود در بازار بهتر است؛ بلکه منظور این است که لاجیک برای کاربران سیستم‌های مکینتاش، نرم‌افزار مقرون‌به‌صرفه‌ای به شمار می‌آید.

Apple Subsidizes Logic Pro

۴. به استفاده خود از نرم‌افزار توجه کنید

بیشتر نرم‌افزارهای مهم موجود در بازار تمام وظایف را به‌خوبی انجام می‌دهند: سازهای مجازی، افکت‌ها، ضبط آدیو، تغییر کوک، میدی و غیره. اما کماکان برخی از نرم‌افزارها نقاط قوت به‌خصوصی دارند که بد نیست در زمان انتخاب، آنها را در نظر بگیرید. بحث و جدل‌های فراوانی در این زمینه وجود دارد و هر کس نیز حق بیان نظر خود را دارد؛ اما وقتی نگاهی کلی به جامعه کاربران یک نرم‌افزار داشته باشید، متوجه نقاط اشتراکی می‌شوید که می‌توانند به شما نشان دهند این نرم‌افزار برای چه سبک و چه استفاده‌ای مناسب‌تر است. برای تشخیص این گروه‌بندی‌ها بد نیست به تالارهای گفتگوی آنلاین مربوط به هر نرم‌افزار سر بزنید و از نمونه‌های تولیدشده توسط کاربران هر نرم‌افزار دیدن کنید. به‌عنوان مثال، بسیاری از تولیدکنندگان موسیقی الکترونیک و هیپ هاپ به FL Studio و Ableton Live علاقه دارند، Pro Tools معمولاً انتخاب کسانی است که بیشتر با ضبط صدای زنده سر و کار دارند و الی آخر.

۵. بودجه شما چقدر است؟

بیشتر نرم‌افزارهای آهنگسازی دارای دو نسخه حرفه‌ای و مبتدی هستند. نسخه‌های مبتدی معمولاً ارزان‌تر از نسخه‌های حرفه‌ای هستند و در عین حال، بیشتر امکانات پایه نسخه حرفه‌ای را ارائه می‌کنند؛ اما فاقد برخی از امکانات پیشرفته هستند. گاهی ممکن است اختلاف نسخه مبتدی و حرفه‌ای در نرم‌افزارهای همراه آنها باشد. بدون تعارف، نسخه‌های مبتدی بیشتر نرم‌افزارهای آهنگسازی برای نیاز بیشتر کاربران کافی هستند و اگر قصد داشته باشید نسخه حرفه‌ای را دریافت کنید، می‌توانید در هر زمان نرم‌افزار خود را ارتقاء دهید. تولیدکنندگان نرم‌افزار، مقایسه‌هایی از امکانات نسخه‌های مختلف را در وب‌سایت‌ خود قرار می‌دهند تا بتوانید بر اساس نیاز و بودجه خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

۶. آیا قرار است پروژه‌های خود را جابجا کنید؟

اگر قصد دارید پروژه‌های خود را در استودیوی خانگی خود شروع و در همان استودیو نیز کار را تمام کنید، این نکته چندان شامل حال شما نمی‌شود. اما اگر به‌عنوان مثال قصد دارید پروژه خود را برای میکس به استودیوی دیگری منتقل کنید، نرم‌افزاری را تهیه کنید که توانایی خروجی گرفتن همزمان از چندین ترک را داشته باشد. این امر باعث صرفه‌جویی در زمان شما می‌شود. اگر پروژه را در چند استودیو دنبال خواهید کرد و برای جابجایی آن از هارد دیسک‌های قابل حمل استفاده می‌کنید، بد نیست از نرم‌افزار آهنگسازی موجود در استودیوی مقصد استفاده کنید تا بتوانید پروژه را به‌طور کامل از استودیویی به استودیوی دیگر منتقل کنید. برخی از نرم‌افزارها این کار را بسیار آسان می‌کنند. مثلاً نرم‌افزار Reason تمام اطلاعات مربوط به پروژه را در یک فایل نگهداری می‌کند و پلاگین‌های قابل استفاده در نرم‌افزار را بسته به سطح دسترسی کاربر تعیین می‌کند (برخی از نرم‌افزارها جدا خریداری می‌شوند و ممکن است تمام کاربران آن‌ها را نخریده باشند). در سایر نرم‌افزارها، بد نیست از گزینه freeze بر روی همه ترک‌ها استفاده کنید تا نبود یک یا چند پلاگین در سیستم مقصد، صدای شما را تغییر ندهد. برخی از نرم‌افزارهای میان‌رده و حرفه‌ای نیز از فرمت‌هایی مانند OMF و AAF پشتیبانی می‌کنند که اگرچه بی‌نقص نیستند، اما جابجایی پروژه از سیستمی به سیستم دیگر را کمی آسان‌تر می‌کنند‌.

۷. آیا حس می‌کنید نرم‌افزار مورد نظر برای شما مناسب است؟

برخی افراد مانند پیروان یک دین و مذهب به نرم‌افزاری علاقه‌مندند که من اصلاً با آن ارتباط برقرار نمی‌کنم. علت این امر آن است که نرم‌افزار یادشده به‌اصطلاح به دل آنها نشسته است و این مهم‌ترین نکته است. مهم نیست نرم‌افزار شما از دیگر نرم‌افزارها زیباتر باشد و یا سینتی‌سایزرهای جذاب‌تری داشته باشد؛ مهم این است که کار با آن شما را به تولید موسیقی ترغیب کند و زمان کمتری را صرف جستجو به دنبال ابزارها و زمان بیشتری را صرف تولید موسیقی کنید. آیا نرم‌افزار آهنگسازی کامل وجود دارد؟ خیر؛ زیرا هر نرم‌افزاری می‌تواند بهتر شود. اما باید همواره احساس کنید که نرم‌افزار برای شما کار می‌کند و نه بر علیه شما. این مسئله برای هر فردی متفاوت است و بسیاری از تولیدکنندگان نرم‌افزار، نسخه‌های آزمایشی را در اختیار کاربر قرار می‌دهند تا بتواند از مناسب بودن نرم‌افزار اطمینان حاصل کند.

منبع: macProVideo
نویسنده: Hollin Jones
مترجم: کیان ایرجی

2 thoughts on “۷ راهنمایی برای انتخاب نرم‌افزار آهنگسازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *