ده DAW برتر دنیا

Digital Audio Workstation یا به عبارت مختصر DAW، یک نرم‌افزار برای ضبط و تولید موسیقی است. این قبیل نرم‌افزارها، کار تولید موسیقی را آسان‌تر و سهل‌الحصول‌تر از پیش کرده‌اند و روز به روز نیز در حال بهتر شدن هستند.

چه در آغاز ساخت یک قطعه موسیقی باشید و چه در آستانه پروسه مسترینگ نهایی، به یک DAW نیاز خواهید داشت.

در این جا به ده DAW رایج و پرطرفدار موجود در بازار اشاره می‌کنیم:

  • Bitwig
  • Studio One
  • Ableton Live
  • Audacity
  • Pro Tools
  • Garage Band
  • Logic Pro X
  • Steinberg Cubase Pro
  • FL Studio
  • REAPER

این مقاله اطلاعات لازم برای انتخاب مناسب‌ترین DAW برای شخص شما را در اختیارتان قرار می‌دهد.

DAW چیست؟

DAW (مخفف digital audio workstation) نرم‌افزاری است که برای ساخت و تولید موسیقی به کار گرفته می‌شود. در محیط DAW، کلیه امور مربوط به ساخت، تنظیم، ضبط، میکس و ادیت آدیو و MIDI در دسترس کاربر قرار دارد و اجرای چندین ترک به‌صورت سینک با یکدیگر امکان‌پذیر است. امروزه نرم‌افزارهای تولید موسیقی بسیاری در بازار یافت می‌شوند که هر یک از آنها نقاط قوت و ضعف خود را دارند.

چگونه DAW مناسب خود را انتخاب کنید؟

هنگام انتخاب DAW نکات مهمی وجود دارد که باید آنها را مد نظر قرار دهید.

نکته اول این است که علی‌رغم ظاهر متفاوت، همه نرم‌افزارهای تولید موسیقی اساساً کارکرد مشابهی دارند. به محض اینکه اصول تولید موسیقی دیجیتال را درک کنید، DAW شما اهمیت چندانی در نتیجه کار نخواهد داشت. اساسی‌ترین تفاوت‌های این نرم‌افزارها، ویژگی‌ها و گردش کار (workflow) آنهاست.

در نتیجه، بهترین راه انتخاب DAW مناسب، تست کردن گزینه‌‌های مختلف است.

دموهای رایگان را دانلود و امتحان کنید

اکثر نرم‌افزارهای تولید موسیقی در نسخه‌های سبک‌تر یا دمو نیز عرضه می‌شوند. از این رو کاربر می‌تواند قبل از تصمیم‌گیری و خرید، نسخه رایگان را امتحان کند و از مناسب بودن آن مطمئن شود. نسخه‌ی دمو نرم‌افزارهای مورد نظر خود را دانلود کنید و ببینید کار با آنها چه حسی به شما می‌دهد.

اگر تابه‌حال با هیچ‌یک از نرم‌افزارهای تولید موسیقی کار نکرده‌اید، یک نرم‌افزار رایگان را انتخاب کنید و کار با آن را فرا بگیرید.

تعدادی DAW رایگان بسیار عالی در بازار موجود است. شاید این نرم‌افزارهای رایگان از ویژگی‌های مورد نیاز حرفه‌ای‌ها برخوردار نباشند، ولی شما قطعاً می‌توانید با آنها موسیقی باکیفیت تولید کنید.

با یک DAW رایگان شروع کنید و آهسته آهسته با روش کار آدیوی دیجیتال آشنا شوید تا در نهایت بتوانید با درک کامل، DAW مناسب خود را انتخاب کنید.

ده DAW برتر برای تولید موسیقی

حالا که می‌دانید در DAW باید به دنبال چه ویژگی‌هایی باشید، بیایید به چند تا از بهترین و پُرکاربردترین نرم‌افزارهای ضبط و تولید موسیقی موجود در بازار نگاهی بیندازیم.

۱ـ Bitwig

Bitwig Studio در سال ۲۰۱۴ توسط گروهی از سازندگان Ableton و پس از تست‌‌های طولانی‌مدت روانه بازار شد. Bitwig به نوعی از نرم‌افزار Ableton الهام گرفته، ولی ارائه‌کننده گردش کار و ساختار خاص خود است.

آپشن‌های مُدولاسیون منحصربه‌فرد، امکانات عالی برای ادغام با سخت‌افزارها و ابزارهای آهنگ‌سازی قدرتمند، Bitwig را به انتخابی خوب برای هر تولیدکننده موسیقی تبدیل کرده است.

یادگیری کار با Bitwig آسان است. اگر تازه می‌خواهید کار با نرم‌افزارهای ضبط و تولید موسیقی را شروع کنید، محیط کار Bitwig فضای زیادی برای رشد در اختیار شما خواهد گذاشت.

Bitwig

۲ـ Studio One 4.5

کمپانی Presonus با Studio One به دنیای نرم‌افزارهای تولید موسیقی پا گذاشت. در نسخه ۴٫۵ این DAW، یک سری ابزار قدرتمند وجود دارد که هیچ جای دیگری یافت نمی‌شوند.

پروتکل MIDI داخلی با رزولوشن بالا در این نرم‌افزار، تغییر پارامترها در قسمت MIDI را به صورتی بی‌مانند امکان‌پذیر ساخته است. به‌علاوه، یک پلاگین اختصاصی استفاده آسان از سخت‌افزارها را ممکن می‌سازد. روند کار در Studio One 4.5 بر خلاقیت و الهام‌بخشی متمرکز است.

آهنگسازی در این نرم‌افزار سریع و آسان است و حتی کاربر می‌تواند نت‌های قطعه ساخته‌شده را به راحتی پرینت کند و در اختیار نوازنده‌ها قرار دهد.

شاید پری‌سونوس Studio One 4.5 در نگاه اول کمی ساده به نظر بیاید، ولی در واقع امکانات بسیار قدرتمندی را به کاربر ارائه می‌دهد.

Studio One 4.5

۳ـ Ableton Live 10

Ableton Live یکی از نام‌های بزرگ در عرصه نرم‌افزارهای ضبط و تولید موسیقی است و این امر، بی‌دلیل هم نیست. گردش کار در این برنامه بسیار الهام‌بخش است. کار در محیط Ableton Live بسیار روان و قابل درک صورت می‌پذیرد و همین عوامل باعث شده که این برنامه در میان تولیدکنندگان موسیقی الکترونیک بسیار محبوب شود.

پلاگین‌های سمپل‌ساز و سینتی‌سایزرهای این نرم‌افزار در کارهای طراحی صدا (sound design) بسیار عالی عمل می‌کنند. آهنگسازی با این برنامه، در مقایسه با دیگر نرم‌افزارها، بسیار ساده و روان است. از سوی دیگر، session view به کاربر امکان می‌دهد که با استفاده از فعال‌سازی قطعات لوپ‌شده و ترکیب آنها با یکدیگر، تنظیم زنده (درست مثل اجرای زنده) انجام دهد. علاوه بر تمام این موارد، Ableton همواره پکیج‌های سمپل جدیدی عرضه می‌کند و شما می‌توانید از آنها در قطعات خود استفاده کنید.

همه اینها Ableton Live را به یک ابزار طراحی صدای محشر تبدیل کرده که هر کاربری عاشق آن خواهد شد.

Ableton Live 10

۴ـ Audacity

این نرم‌افزار در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان یک نرم‌افزار رایگان پا به عرصه وجود گذاشت. خبر خوب اینکه Audacity هنوز هم رایگان است. این نرم‌افزار با همه سیستم‌های عامل سازگار است.

Audacity همه آن چیزی که برای ضبط آدیو لازم دارید را در اختیار شما قرار می‌دهد. البته امکانات ضبط MIDI را ارائه نمی‌کند؛ بنابراین استفاده از سازهای نرم‌افزاری در اینجا جزو محدودیت‌هاست. پلاگین‌ها در این برنامه باید به‌صورت آفلاین اعمال شوند و در نتیجه، Audacity برای کار میکس گزینه خوبی به شمار نمی‌آید. ولی اگر تازه با ضبط آدیو به‌صورت دیجیتال آشنا شده‌اید، این نرم‌افزار می‌تواند انتخاب بسیار خوبی برای شروع کار باشد.

Audacity

۵ـ Pro Tools 2019

Pro Tools را می‌توان DAW استاندارد در صنعت تولید موسیقی دانست. این نرم‌افزار در همه استودیو های حرفه‌ای جهان به کار گرفته می‌شود. Pro Tools برای این طراحی شده که بتواند در استودیوهای آنالوگ جایگزین روش‌های قدیمی شده و تمامی وجوه کاری استودیوهای قدیمی را پوشش دهد. مهندسین حرفه‌ای به خاطر سرعت بالای ادیتینگ و محیط باکیفیت این نرم‌افزار، عاشق آن هستند.

شاید یادگیری Pro Tools به نسبت دیگر نرم‌افزارها زمان بیشتری از شما بگیرد، ولی اگر قصد دارید در آینده با حرفه‌ای‌ها کار کنید، صرف زمان برای یادگیری کار با Pro Tools ارزشش را دارد. Pro Tools در نسخه‌های مختلفی از جمله یک نسخه رایگان به نام Pro Tools First عرضه می‌شود که تنها محدودیت آن ۱۶ ترَکی بودن است.

نسخه premium این نرم‌افزار Pro Tools Ultimate نام دارد و با استفاده از سخت‌افزار مربوطه، بسیار سریع کار می‌کند. نسخه استاندارد این نرم‌افزار تحت عنوان Pro Tools عرضه می‌شود.

Pro Tools با iLok کار می‌کند که شاید باعث دلسردی بعضی از کاربران شود.

Pro Tools 2019

۶ـ GarageBand

این DAW رایگان به همراه همه کامپیوترهای اپل به دست کاربران می‌رسد. GarageBand یک سیستم راهنمای بسیار جالب دارد که در حین کار به کاربر کمک می‌کند تا در کمال سادگی، ویژگی‌های آن را یاد بگیرد.

در کل، GarageBand بسیار ساده است، ولی با ابزارهای مؤثر و مفید در اختیار همه کاربران کامپیوترهای Apple است. اگر با Mac کار می‌کنید، یک نسخه GarageBand هم در اختیار شماست؛ پس از آن حداکثر بهره را ببرید.

GarageBand

۷ـ Logic Pro X

Logic Pro X نرم‌افزار حرفه‌ای Apple است. این نرم‌افزار بر اساس همان فلسفه طراحی پشت GarageBand ساخته و پرداخته شده است. اگر با GarageBand کار کرده باشید، کار با Logic Pro X را بسیار ساده خواهید یافت. آخرین نسخه این نرم‌افزار، ارائه‌دهنده پلاگین‌های بسیار عالی و مجموعه جامعی از ابزار کار برای تولید موسیقی است.

در کنار همه اینها، امکانات ادیتینگ آدیو و MIDI و سمپل ادیتور قدرتمند، از Logic Pro X یک نرم‌افزار سهل‌الاستفاده و در عین حال کارا ساخته‌اند.

اپل Logic Pro X، امکان کوک کردن صدای وکال و کوانتایز کردن آدیو و امپ مدل‌های عالی را نیز به کاربر ارائه می‌دهد. برای بهره‌مندی از تمامی این امکانات به‌صورت جداگانه باید هزاران دلار بپردازید، ولی Logic Pro X همه آنها را در یک پکیج با قیمت مناسب در اختیار شما قرار می‌دهد. تعدد سمپل‌ها، لوپ‌ها و پلاگین‌های این نرم‌افزار تحسین‌برانگیز است.

در نتیجه اگر قصد دارید با یک بار خرید، همه چیز را صاحب شوید، غیر از Logic Pro X به چیز دیگری فکر نکنید.

Logic Pro X

۸ـ Steinberg Cubase Pro 10

Cubase یکی از اولین DAWهای عرضه‌شده به بازار است و هنوز هم طرفداران خود را دارد. Cubase 10 آخرین نسخه این نرم‌افزار است و تمام ویژگی‌های مورد نیاز برای تولید حرفه‌ای موسیقی را در خود جای داده است.

Cubase ابتدا به‌عنوان نرم‌افزار MIDI به بازار آمد و باید اقرار کرد که امکانات ادیتینگ MIDI آن هنوز هم تحسین‌برانگیز است، اما امکانات آدیو ادیتینگ این نرم‌افزار هم دست کمی از امکانات MIDI آن ندارد.

Steinberg را می‌توان سازنده فرمت پلاگین‌های VST دانست؛ پس جای تعجب ندارد که گستره‌ای از پلاگین‌های VST رایگان سازگار با Cubase در اختیار کاربر است.

Cubase از ویژگی‌های عالی بسیاری برخوردار است؛ بنابراین هنگام انتخاب DAW حتماً این نرم‌افزار را مد نظر داشته باشید.

Steinberg Cubase Pro 10

۹ـ FL Studio 20

FL Studio که سابق بر این Fruity Loops نامیده می‌شد، به واسطه بهره‌مندی از امکانات بیت‌سازی جالب توجه، بین تولیدکنندگان سبک‌های هیپ‌هاپ و الکترونیک بسیار پرطرفدار است. بسیاری از بیت‌مِیکرها اولین لوپ‌ها و بیت‌های خود را با این نرم‌افزار ساخته‌اند و هنوز هم با آن کار می‌کنند.

نسخه ۲۰ این نرم‌افزار با سخت‌افزار مخصوص AKAI و گوشی‌های تلفن همراه ادغام و یکپارچه می‌شود. این نرم‌افزار به همراه مجموعه بزرگی از پلاگین‌ها، سینتی‌سایزرها، سمپلرها و افکت‌ها به دست شما می‌رسد.

به‌علاوه، کمپانی Image-Line، دائماً آپدیت‌های رایگان نرم‌افزار را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

FL Studio 20

۱۰- REAPER

REAPER (مخفف Rapid Environment for Audio Production, Engineering, and Recording) توسط تولیدکنندگان مدیا پلیر WinAmp طراحی و تولید شده است و نرم‌افزاری بسیار جامع و تطبیق‌پذیر است.

نسخه دموی REAPER امکان ۶۰ روز استفاده رایگان را به کاربر می‌دهد و قیمت خرید لایسنس آن، تنها ۶۰ دلار است.

در REAPER خبری از انواع track نیست و هر ترک می‌تواند آن چیزی باشد که شما مشخص می‌کنید (آدیو، ویدئو، MIDI و bussing).

این نرم‌افزار برای تازه‌کارها و حرفه‌ای‌ها به یک اندازه مناسب است. مبتدی‌ها می‌توانند به سادگی دکمه record را زده و کار ضبط را شروع کنند و حرفه‌ای‌ها می‌توانند از routing matrix پیشرفته یا ReaScript برای برنامه‌ریزی بهره ببرند.

REAPER

منبع: LANDR
ترجمه: بابک آخوندی

2 thoughts on “ده DAW برتر دنیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *