پنج نرم‌افزار برتر تولید موسیقی

Cubase DAW

در این مطلب، به برترین نرم‌افزار‌های تولید موسیقی (DAW) موجود در بازار می‌پردازیم که از پس تمام نیازهای تنظیم‌کنندگان و آهنگسازان برمی‌آیند. نرم‌افزار تولید موسیقی یکی از مهم‌ترین ابزارها برای تولیدکنندگان موسیقی به‌شمار می‌رود. در این مقاله بر روی پنج نرم‌افزار برتر روز تمرکز می‌کنیم. بررسی می‌کنیم که کدام‌یک از نظر تجربه کاربری، کیفیت صدا و تنوع صدایی بهترین گزینه است. اگر هنوز راجع به انتخاب نرم‌افزار آهنگسازی خود مطمئن نیستید، این مقاله می‌تواند به شما کمک کند.

DAW چیست؟

DAW (مخفف Digital Audio Workstation) یک دستگاه الکترونیک یا یک نرم‌افزار است که به کاربر اجازه می‌دهد فایل‌های صوتی را ویرایش، ترکیب و تولید کند. در این مقاله بر روی نرم‌افزارها تمرکز داریم. نرم‌افزارهای آهنگسازی بسیاری در بازار وجود دارند که هر یک امکانات منحصربه‌فردی را ارائه می‌کند. این نرم‌افزارها اجزای متنوعی دارند که به کاربر امکان تولید موسیقی را می‌دهند. بسیاری از تولیدکنندگان موسیقی با استفاده از این نرم‌افزارها صدا را تولید، ویرایش، میکس و مستر می‌کنند.

حال که اطلاعات بیشتری در مورد نرم‌افزارهای آدیو یا آهنگسازی دارید، توجه شما را به فهرست پنج نرم‌افزار برتر در این زمینه جلب می‌کنیم.

ریزِن (Reason)

ریزن یکی از کاربرپسندترین نرم‌افزارهای موجود در بازار است که بدون نیاز به نرم‌افزار جانبی، به کاربر امکان تولید موسیقی را می‌دهد. این نرم‌افزار صداها و لوپ‌های خیره‌کننده‌ای دارد که می‌توانید از آنها در موسیقی خود استفاده کنید. با توجه به امکانات میکس و شکل‌دهی صدای حرفه‌ای، ریزن انتخابی فوق‌العاده برای تولید موسیقی است.

کیوبِیس (Cubase)

کیوبیس مدتهاست که در بازار حضور دارد. میلیون‌ها تنظیم‌کننده و مهندس صدا از کیوبیس برای تمام نیازهای تولید موسیقی خود استفاده می‌کنند. همراه با کیوبیس، گستره‌ای از پلاگین‌های باکیفیت عرضه می‌شوند که صدای آنها با موسیقی تجاری موجود در بازار قابل قیاس است. محیط میکس و ویرایش پیشرفته، این نرم‌افزار را به یکی از بهترین نرم‌افزارهای موجود در بازار بدل کرده است. با Cubase PRO، شما می‌توانید با عده زیادی از دیگر موزیسین‌ها در جای‌جای جهان همکاری کنید. این نرم‌افزار گزینه‌ای مطمئن برای هر موزیسین کهنه‌کار یا تازه‌کاری به‌حساب می‌آید.

پرو تولز (Pro Tools)

پرو تولز، با اختلاف کامل‌ترین سیستم برای تولیدکنندگان موسیقی است. امکانات میکس و ویرایش پرو تولز و محیط کار ساده آن، آزمایش خود را در طی زمان پس داده‌اند. بسیاری از تولیدکنندگان در اقصی نقاط جهان، ابزارهای بی‌نظیر پرو تولز را تائید می‌کنند. با Pro Tools شما می‌توانید به‌سرعت صداهایی استثنایی و تراز اول تولید کنید که به‌آسانی تبدیل به آهنگ‌هایی موفق شوند. موتور صوتی ۳۲ بیت این نرم‌افزار که جوایز بسیاری را به خود اختصاص داده، به همراه پردازش صدا تا سقف ۱۹۲ کیلوهرتز و پشتیبانی از صدای سوراند ۵.۱، آن را به یک گزینه ‌ایده‌آل برای تولیدکنندگان موسیقی بدل می‌کنند.

ایبلتن (Ableton)

اِیبُلتن یک نرم‌افزار عالی دیگر است. این نرم‌افزار شامل گستره وسیعی از صداهای ازپیش‌آماده است و برای استفاده در اجرای زنده، از هر نرم‌افزاری که در این لیست می‌بینید، بهتر است. Ableton با امکانات میکس و ویرایش باکیفیت خود شناخته می‌شود. اگر تازه‌کار هستید، فهمیدن کاربری ابزارهای ایبلتن شاید کمی دشوار باشد؛ ولی برای موزیسین‌های مجرب، این نرم‌افزار یک ابزار بسیار خوب به‌شمار می‌رود.

اِف‌اِل استودیو (FL Studio)

اگر تعارف را کنار بگذارم، باید بگویم که اف‌ ال استودیو در ابتدای ظهورش بیشتر شبیه یک شوخی بود؛ ولی از آن زمان تغییراتی کرده که «بیا و ببین»!

سازندگان این نرم‌افزار به‌راستی نحوه تولید موسیقی را بازتعریف کرده‌اند و امروزه FL Studio کامل‌ترین نرم‌افزار تولید موسیقی در بازار است و بیشتر آهنگ‌هایی که در رادیوهای جهانی به گوش می‌رسند، با آن ساخته شده‌اند. این نرم‌افزار برای موزیسین‌های تازه‌کار و کارکشته گزینه‌ای ایده‌آل است. FL Studio با بهره‌مندی از تنوع عظیمی از صداها و بیت‌های ازپیش‌آماده، به عقیده من بهترین نرم‌افزار آهنگسازی موجود بر روی کره زمین است.

منبع: StayOnBeat
مترجم: کیان ایرجی

3 thoughts on “پنج نرم‌افزار برتر تولید موسیقی

  1. آرسین میگوید:

    درود
    سپاس بابت مطالب ارزشمند سایت شما

    به عقیده اکثریت، استفاده از DAW ها ، امری کاملاً سلیقه ای هست. ولی در نظر داشتن نکاتی بخصوص برای افرادی که تازه کار هستن قابل توجه هست و باعث میشه تو انتخاب خودشون بتونن بهتر تصمیم بگیرن.

    معمولا کمپانی های سازنده با توجه به سابقه ای که دارن ، محصولاتشون رو با قیمتهای به مراتب بالاتری میفروشن، از طرفی وقتی این نرم افزارها کرک میشن ما شاهد اتفاقات خیلی خوبی هنگام کار با نرم افزار نیستیم. این مطلب، بخصوص برای ما ایرانیها که معمولا از نسخه های کرک شده استفاده میکنیم ، میتونه باعث بشه به سمت نرم افزارهایی بریم که استفاده از نسخه های کرک شده شون کم دردسرتر باشه.

    بخاطر سبک موسیقی منحصر به فردی که در ایران وجود داره ! اغلب مواقع در هنگام تنظیم باید از ترکیبی از صداهای کلاسیک، الکترونیک، آکوستیک یا حتی سازهای زنده استفاده کنیم، این باعث میشه عملا کار با نرم افزارهایی که عموما pattern base هستن تو این مواقع سخت تر باشه، خصوصا هنگام ضبط ساز یا صداها.

    اگرچه اعتقاد کلی بر این مبنا هست که تبدیل دیجیتال به آنالوگ و بالعکس در تمامی DAW ها یکی هست و به عبارتی، خروجی تمامی این نرم افزارها مشابه هست، ولی واقعیت امر اینه که اصلا چنین چیزی نیست. این برمیگرده به دانش برنامه نویسی بافر صوتی. این مطلب مثل اینه که بگیم پژو ۲۰۶ ایران عینا مشابه پژو ۲۰۶ فرانسه هستش ! هر دو پژو هستن و هر دو یک خودرو هستن. طی تجربه ای که به عنوان یک مهندس صدا در بررسی این نرم افزارها و خروجی هاشون داشتم ، تفاوتهایی در خروجی دیدم که بعضا شاید به چشم نیان ، ولی بسیار در کیفیت کار موثر هستن.

    در کل ، با توجه به موارد ذکر شده و مواردی دیگه که زمان زیادی برای تحلیلشون میگذره، بنده به شخصه برای کار خودم شامل ، تنظیم، میکس و مسترینگ از سال ۹۶ تا الان نرم افزار STUDIO ONE رو استفاده کردم و ازش راضیم.

    با تشکر

    • پشتیبانی گیتارایران میگوید:

      وقت بخیر،
      از اینکه نظر ارزشمند خود را با ما و سایر مخاطبان در میان گذاشته‌اید، بسیار سپاسگزاریم.
      با آرزوی موفقیت روزافزون

  2. حمیدرضا میگوید:

    سلام به همه دوستان خوب گروه گیتار ایران
    ممنون از اطلاعات خوب و به روز سایتتون و تشکر از زمانی که برای انتشار این مطالب میزارید
    خیلی مفید و راه گشاست، سعی کردم مطلبی رو از دست ندم تا الان
    موفق و برقرار باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *