۵ میکروفون کاندنسر مناسب برای ضبط وکال با قیمت کمتر از ۳۰۰ دلار

۵ میکروفون کاندنسر مناسب برای ضبط وکال با قیمت کمتر از ۳۰۰ دلار

ضبط وکال در خانه می‌تواند کاری چالش‌برانگیز باشد. برای اینکه بخشی از این چالش‌ها را حل کنیم، تصمیم گرفته‌ایم که پنج میکروفون کاندنسر (خازنی) با قیمتی کمتر از ۳۰۰ دلار را به شما معرفی کنیم که برای ضبط وکال بسیار مناسب هستند.

این میکروفون‌های کاندنسر به فانتوم پاور نیاز دارند و در نتیجه برای استفاده از آنها باید دستگاه‌هایی چون کارت صدای استودیویی یا پری‌امپ میکروفون در اختیار داشته باشید. به‌علاوه، در زمان ضبط با این میکروفون‌ها باید مراقب تأثیر ادای حروف انسدادی (مثل «پ») و صفیری (مثل «س») باشید و شدیداً توصیه می‌کنیم که در صورت امکان از پاپ شیلد یا ایزولاتور میکروفون استفاده کنید.

همچنین توجه کنید که هر چه گِین را بالا ببرید، صداهای محیطی بیشتری را ضبط خواهید کرد. این امر به‌خصوص در زمان ضبط وکال‌های آرام و ملایم بیشتر اهمیت پیدا می‌کند و می‌تواند در مرحله ویرایش برای شما دردسرساز شود. پس حتماً به میزان گین دقت کنید.

در نهایت باید به این نکته نیز اشاره کنیم که اگر قصد دارید فقط صدای یک خواننده را ضبط کنید، بهتر است از میکروفونی با الگوی قطبی کاردیوید (cardioid) بهره بگیرید؛ مگر آنکه بخواهید دست به تجربه‌گرایی و آزمون‌وخطا بزنید.

در ادامه، پنج میکروفون کاندنسر باکیفیت را به شما معرفی می‌کنیم که قیمتی کمتر از ۳۰۰ دلار دارند و برای ضبط وکال ایده‌آل هستند.

Audio-Technica AT2020

میکروفون کاندنسر آدیو تکنیکا

AT2020 از شرکت ژاپنی آدیو-تکنیکا ممکن است برای همه خوانندگان یا سبک‌های خوانندگی مناسب نباشد؛ اما در رنج قیمتی حدود ۱۰۰ دلار، هیچ رقیب جدی ندارد و بهترین گزینه برای اکثر افراد است. این میکروفون که از نظر فنی در دسته میکروفون‌های دیافراگم-متوسط قرار می‌گیرد، می‌تواند وکال را با جزئیات تحسین‌برانگیز دریافت کند و همچنین در ضبط صداهای بسیار بلند نیز عملکرد خوبی ارائه می‌کند.

بر روی بدنه Audio-Technica AT2020 خبری از سوییچ کاهش فرکانس‌های پایین و مواردی از این دست وجود ندارد؛ اما واقعیت این است که با توجه به قیمت این میکروفون، نباید هم انتظار چنین امکاناتی را داشته باشیم. به‌خصوص که AT2020 حتی در ضبط صدای ساز و کبینت امپلیفایر نیز توانایی بسیار بالایی دارد و تقریباً‌ یک میکروفون همه‌فن‌حریف است.

در نهایت، اگر بودجه زیادی ندارید، آدیو-تکنیکا AT2020 می‌تواند یک انتخاب عالی برای شما باشد و سالیان سال در استودیوی شما خدمت‌رسانی خواهد کرد.

Rode NT1-A

میکروفون کاندنسر رود

گزینه بعدی ما نیز از نظر شهرت در سطح AT2020 است و یکی از میکروفون‌های مقرون‌به‌صرفه‌ای است که در گذر زمان،‌ شایستگی‌های خود را به اثبات رسانده است؛ منظور ما، میکروفون NT1-A از شرکت استرالیایی Rode است.

اگر در زمان ضبط وکال به فاصله خود از NT1-A توجه کنید، صدایی شفاف و گیرا با جزئیات عالی در فرکانس‌های بالا دریافت خواهید کرد که برای بسیاری از سبک‌های موسیقی مدرن مناسب است.

همچون اغلب کاندنسرها، حروف انسدادی می‌تواند بر نتیجه ضبط با این میکروفون تأثیر بگذارد؛ اما خوشبختانه Rode NT1-A به همراه یک شاک مانت و یک پاپ فیلتر به دست شما می‌رسد که این مشکل را تا حد بسیار زیادی حل می‌کند.

یک نکته دیگر در مورد صدای میکروفون رود NT1-A این است که فرکانس‌های حدود دامنه ۳ کیلوهرتز را کمی تقویت می‌کند که برخی از افراد این امر را نمی‌پسندند. اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید، می‌توانید این فرکانس‌ها را در مرحله ویرایش اصلاح کنید.

به هر شکل، NT1-A یک انتخاب عالی برای ضبط وکال و حتی ضبط سازهایی چون گیتار آکوستیک است و از نظر ارزش خرید، کم‌نظیر است.

AKG P220

AKG P220

سری میکروفون‌های کاندنسر Perception از کمپانی اتریشی AKG، سالهاست که در بازار وجود دارند و این امر دلیلی جز کیفیت و ارزش خرید بالای آنها ندارد. P220 نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای ضبط وکال، ساز و صداهای بسیار بلند، گزینه‌ای کم‌نقص است.

این میکروفون به یک دیافراگم یک اینچی مجهز است که صدا را به شکلی روشن و شفاف ضبط می‌کند؛ با این حال، فرکانس‌های بیس نیز از گرما و قدرت کافی برخوردار هستند تا صدایی متوازن و گیرا پدید آید و تمامی خوانندگان، به‌خصوص خوانندگان تازه‌کار که هنوز در حال پرورش مهارت‌های خود هستند، بتوانند از آن استفاده کنند.

به‌علاوه، AKG P220 به یک پد ۲۰- دسی‌بل و فیلتر لو-کات ۳۰۰ کیلوهرتز نیز مجهز است و می‌تواند با شرایط مختلف سازگار شود.

در نهایت، اگر بودجه کمی دارید و به یک میکروفون همه‌فن‌حریف برای ضبط وکال، ساز و کبینت امپلیفایر نیاز دارید، از انتخاب P220 پشیمان نخواهید شد.

Lewitt LCT 440 PURE

میکروفون کاندنسر لویت

Lewitt جزو تازه‌واردان به عرصه تجهیزات استودیویی است؛ اما این شرکت اتریشی موفق شده در عرض مدتی کوتاه، شهرت و اعتبار بسیار خوبی کسب کند و این امر را مدیون چیزی جز محصولات پیشرو و باکیفیت خود نیست. LCT 440 PURE را می‌توان شاهدی معتبر بر این مدعا دانست.

این میکروفون از کیفیت ساخت و طراحی بی‌نقص، صدای شفاف و دقیق و سلف-نویز بسیار پایینی برخوردار است و نیاز به دریافت قدرت چندان زیادی از جانب پری‌امپ نیز ندارد.

اگر موارد درون جعبه Lewitt LCT 440 PURE را نیز لحاظ کنید، متوجه می‌شوید که با یک محصول بسیار ارزشمند مواجه هستید.

sE Electronics SE2200

میکروفون sE Electronics SE2200

SE2200 از شرکت چینی sE Electronics، یک میکروفون کاندنسر با شفافیت و جزئیات صوتی تحسین‌برانگیز است. این محصول امکان انتخاب پدهای ۱۰- و ۲۰- دسی‌بل و فیلتر لو-کات (۸۰ هرتز و ۱۶۰ هرتز) را نیز در اختیار کاربر می‌گذارد و می‌تواند برای شرایط ضبط مختلف مناسب باشد.

sE Electronics SE2200، برخلاف بسیاری از رقبای خود، سیگنال را رنگ‌آمیزی نمی‌کند؛ در نتیجه اگر مثلاً به دنبال صدایی گرم و وینتج هستید، این میکروفون برای شما گزینه خوبی نیست.

در نهایت، می‌توان گفت که تُن شفاف SE2200، آن را به گزینه‌ای مناسب و ارزشمند برای خوانندگان مختلف بدل می‌کند.

منبع: GearNews
نویسنده: Stefan Wyeth

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *