وبسایت معتبر MusicRadar، طبق سنت همیشگی خود، فهرستی از ده آدیو اینترفیس منتخب سال ارائه کرده است. این لیست از بهترین آدیو اینترفیسهای Thunderbolt و USB سازگار با کامپیوترهای PC و Mac، برای تولیدکنندگان، آهنگسازان، گیتاریستها و … تهیه شده است.
اگر قصد دارید با استفاده از کامپیوتر موسیقی تولید کنید، داشتن یک آدیو اینترفیس از ضروریات است. بهطور خلاصه، یک آدیو اینترفیس خوب به شما امکان میدهد که صدایی باکیفیت را به کامپیوتر وارد و همچنین از آن خارج کنید و ضمناً بتوانید تجهیزات اساسی استودیویی را به آن متصل نمایید.
اگر میخواهید میکروفون، گیتار، سینتیسایزر ، تجهیزات MIDI ، اسپیکر مانیتور و هدفون را به کامپیوتر خود متصل کنید، آنچه نیاز دارید یک آدیو اینترفیس است.
ولی همانطور که میدانید، تنوع آدیو اینترفیسهای موجود در بازار بسیار زیاد است؛ بنابراین انتخاب مناسبترین مدل کار چندان آسانی نیست. با مطالعه این لیست راهنما که توسط افراد متخصص تهیه شده است، انتخاب آدیو اینترفیس کمی آسانتر میشود.
بهترین آدیو اینترفیس کدام است؟
اگر میخواهید با کمترین قیمت، بهترین آدیو اینترفیس را تهیه کنید، از خرید Audient iD4 بههیچعنوان پشیمان نخواهید شد. این دستگاه توسط USB به کامپیوتر متصل میشود و از دو ورودی و دو خروجی صدا برخوردار است. آدینت iD4، ضمن ظاهر عالی، صدایی معرکه نیز ارائه میکند. این کارت صدا، به شما امکان اتصال میکروفون و انواع سازها را میدهد و نسبت به قیمت، آدیو اینترفیسی بسیار ارزشمند محسوب میشود.
اما اگر به ورودی و خروجیهای بیشتری احتیاج دارید، نسل سوم Focsurite Scarlett 4i4 را در نظر داشته باشید. این دستگاه از طریق USB-C به کامپیوتر متصل میشود و به شما چهار ورودی و چهار خروجی با صدایی عالی ارائه میکند.
در میان گزینههای ردهبالا، Universal Audio UAD Apollo Twin MkII را در نظر داشته باشید. این کارت صدا، از دو ورودی و شش خروجی بهرهمند است و در ضمن پلاگینهای استثنایی UA را در اختیار شما میگذارد.
بهترین آدیو اینترفیس: راهنمای خرید
در انتخاب آدیو اینترفیس، اولین نکته مهمی که باید در نظر بگیرید، تعداد ورودی و خروجیهای مورد نیاز است. اگر فکر میکنید که هنگام کار، فقط یک میکروفون یا یک ساز را به اینترفیس متصل میکنید، یک یا دو ورودی صدا برای شما کافی است؛ ولی برای ضبط صدای یک گروه نوازنده، این تعداد بههیچوجه کافی نخواهد بود. خروجیهای بیشتر، برای هدفون میکسهای جداگانه و فرستادن صدا به مسیرهای دیگر برای پردازش بیشتر، به کار شما خواهند آمد.
معمولاً یک آدیو اینترفیس، از هر دو نوع ورودی XLR و ¼ اینچ برخوردار است. اکثر آنها دارای فانتوم پاور هستند که برای راهاندازی میکروفونهای کاندنسر ضروری است.
بعضی از آدیو اینترفیسها دارای ورودی و خروجی MIDI نیز هستند که شما را از خرید MIDI اینترفیس بینیاز میسازد. اما اگر استفاده شما از MIDI، تنها نصب یک MIDI کیبورد است، بد نیست بدانید که میتوان این کیبوردها را از طریق پورت USB نیز مستقیماً به کامپیوتر متصل کرد.
آدیو اینترفیسها معمولاً از طریق پورت USB و ThunderBolt به کامپیوتر متصل میشوند و باید مراقب باشید که کدام نوع را انتخاب میکنید. اگر کامپیوتر شما تنها از پورت USB بهرهمند است، نمیتوانید آدیو اینترفیسی که از طریق پورت ThunderBolt به کامپیوتر نصب میشود را انتخاب کنید. اخیراً اینترفیسهایی به بازار آمدهاند که دارای پورت USB-C هستند. این دسته از اینترفیسها، با استفاده از کابل مناسب یا آداپتور، به پورتهای USB قدیمیتر نیز متصل میشوند.
اکثر کارت صداهای امروزی، امکان ضبط با تأخیر بسیار پایین را به شما میدهند تا بتوانید هنگام نوازندگی با پروژه خود سینک باشید. تأخیر زمانی در بعضی دیگر از اینترفیسها بهقدری پایین است که حتی امکان استفاده از افکتهای مختلف هنگام ضبط را نیز میدهند. برخی دیگر دارای پردازشگر DSP جداگانه در خود نیز هستند.
در نهایت، قیمت آدیو اینترفیس نیز در تصمیمگیری شما تأثیرگذار است. خبر خوب این است که لیست زیر شامل اینترفیسهایی با قیمتهای مختلف است.
بهترین آدیو اینترفیسهای حال حاضر جهان
۱- Audient iD4
۲- Native Instruments Komplete Audio 2
۳- Mackie Onyx Producer 2.2
۴- Focusrite Scarlett 4i4 3rd Gen
۵- Steinberg UR22C
۶- IK Multimedia iRig Pro Duo
۷- Arturia AudioFuse
۸- Universal Audio UAD Apollo Twin MkII
۹- Antelope Audio Zen Tour
۱۰- Apogee Element 46
۱۱- Steinberg AXR4
۱۲- Prism Sound Atlas
از میان این فهرست، ما در گیتارایران، با توجه به ارزش خرید، کیفیت و موجودی محصولات، چهار گزینه برتر را انتخاب کردهایم تا انتخاب، کمی آسانتر شود.

۱ـ Audient iD4
بهترین آدیو اینترفیس اقتصادی
- حدود قیمت: ۲۰۰ دلار
- نوع اتصال: USB 2
- رزولوشن صدا: ۲۴bit/96kHz
- تعداد ورودیهای آنالوگ: ۲
- اتصال دیجیتال: ندارد
- ورودی/خروجی MIDI: ندارد
نقاط قوت
- قیمت عالی
- پریامپ عالی
- طراحی سنجیده
- با توجه به قیمت، نقطه ضعف خاصی وجود ندارد
- حدود قیمت: ۲۳۰ دلار
- نوع اتصال: USB-C
- رزولوشن صدا: ۲۴bit/192kHz
- تعداد ورودیهای آنالوگ: ۴
- تعداد خروجیهای آنالوگ: ۴
- اتصال دیجیتال: ندارد
- ورودی/خروجی MIDI: دارد
- پریامپ جدید و بهبودیافته
- شبیهساز ترانسفورمر Air
- ورودی/خروجی MIDI
- بعضی از امکانات تنها از طریق نرمافزار در دسترس هستند
- حدود قیمت: ۶۰۰ دلار
- نوع اتصال: USB 2
- رزولوشن صدا: ۲۴bit/192kHz
- تعداد ورودیهای آنالوگ: ۴
- تعداد خروجیهای آنالوگ: ۴
- اتصال دیجیتال: ADAT I/O و S/PDIF I/O
- ورودی/خروجی MIDI: دارد
- صدای عالی
- اتصالات گسترده و کامل
- طراحی چشمنواز و خاص
- برخی از آدیو اینترفیسهای ارزانقیمتتر نیز همین تعداد از ورودی/خروجی را
- حدود قیمت: ۷۰۰ دلار
- نوع اتصال: Thunderbolt
- رزولوشن صدا: ۲۴bit/192kHz
- تعداد ورودیهای آنالوگ: ۲
- تعداد خروجیهای آنالوگ: ۶
- اتصال دیجیتال: Optical Toslink
- ورودی/خروجی MIDI: ندارد
- کیفیت صدای فوقالعاده
- پلاگینهای بسیار عالی UAD-2
- تنها از طریق پورت Thunderbolt به کامپیوتر متصل میشود
- عدم وجود ورودی/خروجی MIDI
نقاط ضعف
بدون شک، بهترین آدیو اینترفیسی که با کمتر از ۲۰۰ دلار میتوان خرید، آدینت iD4 است؛ یک اینترفیس ساده با دو ورودی و دو خروجی، یک پریامپ عالی با فانتوم پاور (برای استفاده از میکروفونهای کاندنسر)، ورودی DI برای اتصال گیتار و بیس، خروجی اسپیکر و دو خروجی هدفون.
این دستگاه از طریق USB تغذیه میشود. همچنین از طریق کیت اتصال دوربین اپل، میتواند با iPhone و iPad هم کار کند. آدینت در طراحی ID4، به قیمت و عملکرد دستگاه توجه بسیار زیادی کرده و محصولی مقرونبهصرفه و کاربردی را خلق کرده است.

۲ـ Focusrite Scarlett 4i4 3rd Gen
یک انتخاب خوشقیمت با اتصالات گسترده
نقاط قوت
نقاط ضعف
سالهاست که اینترفیسهای Focusrite Scarlett USB، به تلفیق صدای عالی و انعطافپذیری صوتی با قیمتی مناسب مشهور هستند. این موضوع در مورد نسل سوم آن نیز صدق میکند.
این مدل جدید، از لحاظ ظاهری و فنی، دستخوش تغییراتی مثبت شده است که از آن جمله میتوان به پریامپهای بهبودیافته (تا ۵۶ دسیبل گین) اتصال بالانس و شبیهساز ترانسفورماتور ISA فوکوس رایت (Air) اشاره کرد.
انرژی این اینترفیس از طریق USB-C تأمین میشود. Scarlett 4i4 ارائهکننده دو ورودی mic/line/instrument با کنترل gain، دو ورودی line-level TRS و چهار خروجی TRS است.
مثل تمام اینترفیسهای سری Scarlett، این مدل هم صدایی کاملاً بدونرنگ و بیطرف ارائه میدهد. گزینه Air، باعث افزایش فرکانسهای تریبل میشود و به صدا شفافیت میبخشد.
با احتساب بسته نرمافزاری که به همراه این محصول به دست خریدار میرسد، فوکوسرایت Scarlett 4i4 یک آدیو اینترفیس بسیار مقرونبهصرفه به حساب میآید.

۳- Arturia AudioFuse
یک آدیو اینترفیس درجهیک با اتصالات متعدد
نقاط قوت
نقاط ضعف
آرتوریا AudioFuse یک اینترفیس پرتابل جذاب است که با سیستم عاملهای Mac و PC سازگار است. این آدیو اینترفیس، علیرغم سایز کوچکش، ارائهدهنده ویژگیهای پرشمار و اتصالات متعدد است. در پنل جلویی این اینترفیس، ورودیهای کومبو و دو خروجی هدفون کاملاً مجزا قرار گرفته است.
در پشت دستگاه، خروجیهای اسپیکر برای دو جفت اسپیکر مانیتور، ورودیهای line level و پورتهای MIDI In/Out قرار دارد. دو پورت اتصال دیجیتال S/PDIF و ADAT In/Out نیز آنها را همراهی میکنند. همچنین insert برای ورودیهای ۱ و ۲، امکان اتصال چنل استریپ و کامپرسور را به کاربر میدهد.
AudioFuse از طریق USB 2 به کامپیوتر متصل میشود. البته کمپانی آرتوریا در زمینه اتصالات USB پا را فراتر نهاده و یک USB hub را در این آدیو اینترفیس جای داده که ۳ پورت USB را در اختیار کاربر میگذارد. این دستگاه، با بهرهمندی از طراحی عالی، سازگاری مناسب با گستره بزرگی از تجهیزات صوتی، صدای عالی و کنترلهای کامل برای انجام تنظیمات، یک نگرش نو و زیبا در جهان آدیو اینترفیسهای USB محسوب میشود.

۴- Universal Audio UAD Apollo Twin MkII
پلاگینهای استثنایی و صدای بسیار باکیفیت
نقاط قوت
نقاط ضعف
یونیورسال آدیو Apollo Twin MkII ، همچون نسخهی قدیمیتر که نقرهایرنگ بود، در فرمت دسکتاپ و با دو ورودی و شش خروجی و رزولوشن ۲۴ بیت/۱۹۲ کیلوهرتز به بازار عرضه شده است. این آدیو اینترفیس از طریق پورت Thunderbolt به Mac یا PC متصل میگردد. اما از طریق Thunderbolt تغذیه نمیشود و باید جداگانه به برق متصل شود. ورودیها و خروجیها در پشت و جلوی دستگاه قرار گرفتهاند. بهعلاوه، روی آن، یک ناب بزرگ نیز جای گرفته است.
Apollo Twin MkII، به یک پردازشگر DSP برای راهاندازی پلاگینهای بینظیر UAD مجهز است. بهعلاوه، این آدیو اینترفیس، همچون نسل قبلی، از پریامپهای Unison بهرهمند است. این پریامپها که مدلهای شبیهسازیشدهی پریامپها و چنل استریپهای کلاسیک هستند، از طریق ورودیهای Mic/Line و Hi-Z سر راه سیگنال قرار میگیرند.
این دستگاه، با ترکیب تواناییهای کمنظیر نرمافزاری/سختافزاری، میتواند حتی سادهترین استودیوی خانگی را به یک استودیوی حرفهای تبدیل کند. بدون شک، یونیورسال آدیو Apollo Twin MkII یکی از بهترین آدیو اینترفیسهایی است که در بازار وجود دارد.
منبع: MusicRadar
ترجمه: بابک آخوندی