چگونه یک استرپ را به یوکللی خود متصل کنیم

یوکللی کالا و استرپ

اخیراً یکی از هنرجوهایم از من پرسید: «می‌خواهم یک استرپ را به یوکللی خود وصل کنم تا در زمان نوازندگی، به‌خصوص روی صحنه، کنترل بیشتری روی ساز داشته باشم؛ اما ساز من فاقد استرپ باتن (strap button) است و نمی‌خواهم سوراخی در بدنه یوکللی‌ محبوبم ایجاد کنم… می‌توانید در این مورد مرا راهنمایی کنید؟ چگونه می‌توانم بدون ایجاد سوراخ در بدنه یوکللی، یک استرپ را به آن وصل کنم؟»

احتمالاً این پرسش برای نوازندگان دیگری نیز پیش آمده است. به همین دلیل تصمیم گرفتم که مطلبی کوتاه را به این مسئله اختصاص دهم.

دلایل استفاده از استرپ در زمان نوازندگی

بسیاری از نوازندگان یوکللی ترجیح می‌دهند که به‌صورت ایستاده ساز بزنند. برخی افراد نیز به‌صورت زنده روی صحنه می‌نوازند و نیاز دارند که در هنگام حرکت، روی ساز خود تسلط کامل داشته باشند. شکی نیست که می‌توان به کمک ساعد، یوکللی را به شکلی محکم به بدن خود چسباند تا از جای خود حرکت نکند؛ اما باز هم ثبات ساز در صورت استفاده از استرپ (بند) بسیار بالاتر خواهد بود.

یک راه نه‌چندان جذاب این است که حفره‌ای در بدنه یوکللی ایجاد کنیم و یک استرپ باتن در آن جای دهیم؛ بدین نحو می‌توانیم استرپ‌های معمولی را به ساز وصل کنیم. اما این کار آسیبی جدی به یوک می‌زند و کمتر کسی حاضر به انجام آن می‌شود. پس راه‌حل چیست؟

یوکللی‌های مجهز به استرپ باتن

بسیاری از یوکللی‌های موجود در بازار، دارای یک یا دو استرپ باتن هستند و می‌توان به‌راحتی یک استرپ استاندارد را به آنها وصل کرد. معمولاً یکی از این استرپ باتن‌ها در انتهای بدنه یوک و دومی روی دسته نصب شده است. البته استرپ باتن دوم در بسیاری از مدل‌ها وجود ندارد. اگر قصد دارید به‌صورت ایستاده ساز بزنید یا در زمان نوازندگی حرکت کنید، بهره‌مندی یا عدم بهره‌مندی ساز از استرپ باتن، یکی از عواملی است که باید در زمان خرید یوکللی مد نظر قرار دهید.

استرپ یا بند یوکللی
استرپ باتن

اما اگر ساز ما فاقد استرپ باتن بود، چه کار می‌توانیم بکنیم؟

اتصال استرپ به ساند هول

برخی از شرکت‌ها، استرپ‌هایی را تولید می‌کنند که به‌سادگی به لبه ساند هول (حفره صدا) متصل می‌شوند و برای استفاده از آنها نیازی به استرپ باتن یا آسیب زدن به ساز نیست. یک سمت این گونه از استرپ‌ها به لبه پایینی ساند هول وصل می‌شود و سمت دیگر آنها به دور گردن یا سینه نوازنده حلقه می‌شود. البته این بندها تنها نقش یک ابزار کمکی برای نگه داشتن ساز را ایفا می‌کنند و برخلاف استرپ‌های گیتار، در زمان استفاده از آنها کماکان باید یوک را با دست نگه دارید؛ وگرنه ساز رها می‌شود و به‌صورت معلق روی هوا می‌ماند. البته برخی از این استرپ‌ها نیز دارای دو قلاب هستند که به دو سوی ساند هول متصل می‌شوند و به‌طور کامل جلوی رها شدن ساز را می‌گیرند. به هر حال، این ابزار ساده و مقرون‌به‌صرفه، نواختن یوکللی در حالت ایستاده را بسیار آسان‌تر می‌کند.

استرپ یا بند یوکللی

شرکت‌هایی چون داداریو (D’Addario) ، کالا (Kala)، مارتین (Martin)، نئوتک (Neotech) و Levy’s Leathers، این دسته از بندها را در طرح‌ها و رنگ‌های گوناگون تولید می‌کنند.

دو راه‌حل دیگر

به‌جز موارد اشاره‌شده، راه‌حل‌های دیگری نیز برای اتصال استرپ به یوکللی وجود دارد.

از جمله این راه‌حل‌ها می‌توان به UkeLoop Strap اشاره کرد که توسط HonuPicks ابداع شده است. این سیستم متشکل از یک بخش فلزی است که از طریق چسب به پشت بدنه یوک متصل می‌شود. روی این بخش فلزی، سه سوراخ وجود دارد که می‌توان قلاب کارابین موجود در انتهای استرپ را از درون یکی از سوراخ‌ها عبور داد. سمت دیگر استرپ نیز دارای یک بند است که به دسته یوکللی متصل می‌شود. UkeLoop به شکلی ایمن ساز را در جای خود نگه می‌دارد و عملکرد آن رضایت‌بخش است؛ اما چسبی که بخش فلزی را به بدنه ساز می‌چسباند، می‌تواند به فینیش ساز صدمه جدی بزند.

سیستم استرپ UkeLoop
UkeLoop

یک راه‌حل دیگر، سیستم Uke Leash است که توسط Lori Apthorp ابداع شده است. در Uke Leash به چسب و استرپ باتن نیازی نیست و فقط کافیست بازوی خود را از حلقه موجود در یک سمت استرپ عبور دهید و آن را روی شانه خود قرار دهید و بند موجود در سمت دیگر استرپ را روی هد استاک (سردسته) ساز ببندید. البته ممکن است استفاده از Uke Leash برای همه راحت نباشد؛ اما حداقل آسیبی به ساز ارزشمند شما وارد نمی‌شود.

منبع: UkuTabs

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *