Shure 55S: یک میکروفون افسانه‌ای

میکروفون شور 55

برخی از ترکیب‌ها در تاریخ موسیقی جاودانه شده‌اند؛ مثل ترکیب میکروفون شور ۵۵S و الویس پرسلی (Elvis Presley). اگر الویس را بر روی صحنه تصور کنید، حرکات منحصر‌به‌فرد او و البته میکروفون ویژه او، ۵۵S، اولین چیزهایی خواهند بود که به ذهنتان می‌رسد. در واقع تصور الویس بدون این میکروفون کرومی، غیرممکن است!

Shure 55S، میکروفون منتخب الویس بود و او در بسیاری از اجراهای خود، از آن استفاده می‌کرد. به همین دلیل نیز لقب «میکروفون الویس» بر روی ۵۵S گذاشته شده است. اما دامنه طرفداران سرشناس ۵۵S فقط به الویس محدود نمی‌شود و بسیاری دیگر از هنرمندان مشهور مانند فرانک سیناترا (Frank Sinatra)، چاک بری (Chuck Berry)، بیلی آیلیش (Billie Eilish) و حتی گروه موسیقی Metallica، از نسخه‌های مختلف این میکروفون استفاده کرده‌اند.

اندازه کوچک

قبل از اینکه ۵۵S به بازار عرضه شود، میکروفون‌های وکال اندازه‌ای بزرگ داشتند و بعضاً حتی به بزرگی سر خواننده بودند! این امر، در استودیو و هنگام ضبط مشکلی ایجاد نمی‌کرد؛ اما با افزایش محبوبیت تلویزیون در دهه پنجاه میلادی و بالا گرفتن تب اجرای زنده، نیاز به یک میکروفون کوچکتر بود تا خواننده در پشت آن به‌خوبی دیده شود. در همین زمان بود که شرکت آمریکایی شور، نمونه‌ای جدید و کوچک‌تر از میکروفون Unidyne I Model 55 را به نام ۵۵S به بازار عرضه کرد.

۵۵S که به کارتریج Unidyne II مجهز بود، از ماهیت صوتی بسیار طبیعی و شفافی برخوردار بود و برخلاف میکروفون‌های وکال قدیمی‌تر، تمامی صورت خواننده را نمی‌پوشاند! همین عوامل باعث شدند تا با ورود موسیقی راک اند رول به تلویزیون، بسیاری از ستاره‌های این سبک مانند لیتل ریچارد (Little Richard)، بیل هیلی (Bill Haley) و چاک بری، Shure 55S را به‌عنوان میکروفون اصلی خود برگزینند. اما محبوبیت ۵۵S تنها منحصر به سبک راک اند رول نبود و حتی به هنرمندان سبک کانتری نظیر هنک ویلیامز (Hank Williams) نیز رسید.

میکروفون شور 55s

ظاهر استثنایی

اما نقاط قوت این میکروفون افسانه‌ای، به اندازه کوچک و صدای دلنشین آن محدود نمی‌شوند؛ بلکه طراحی مدرن آن نیز با نماد‌های مدرنیته در دهه پنجاه میلادی مانند آسمان‌خراش‌ها و خودروها همخوان بود و موجب می‌شد که به چشم بسیاری از هنرمندان، جذاب بیاید. در واقع، طبق گفته شور، طراحی ۵۵S با الهام از جلوپنجره خودروی Oldsmobile Coupe Six مدل ۱۹۳۷ انجام شده است و اگر تصاویر آنها را در کنار یکدیگر قرار دهید، به‌خوبی متوجه این الهام‌گیری خواهید شد.

ظاهر متمایز و جذاب ۵۵S باعث شد که علاوه بر موزیسین‌ها، تولیدکنندگان محتوای تصویری نیز دلبسته آن شوند و در موزیک ویدیو‌های خود از آن استفاده کنند. حتی امروز هم طراحی خاص ۵۵S، این میکروفون را به انتخابی مسلم برای بسیاری از تولیدکنندگان محتوای تصویری تبدیل می‌کند.

همچنین طرح Shure 55S نیز یکی از محبوب‌ترین طرح‌های تتو در دنیاست. این امر را می‌توانید تنها با یک جستجوی ساده در گوگل متوجه شوید. در واقع، نه‌تنها میلیون‌ها نفر از ۵۵S برای ضبط وکال خود استفاده کرده‌اند و می‌کنند، بلکه میلیون‌ها فرد دیگر نیز تصمیم گرفته‌اند که طرح این ابزار فوق‌العاده را تا آخر عمر بر روی بدن خود داشته باشند و قطعاً این محبوبیت، بی‌دلیل نیست!

میکروفون Shure 55s

محبوب‌ترین نسخه‌های ۵۵S

در طی سالیان، نسخه‌های متعددی از ۵۵S تولید شده است که اغلب آنها تفاوت‌هایی جزئی با هم دارند. اما امروزه، دو نسخه به‌خصوص از این میکروفون، از محبوبیتی ویژه میان موزیسین‌ها برخوردار هستند.

اولین نمونه، مدل ۵۵SH Series II است که شباهت بسیاری به نمونه استفاده‌شده توسط الویس دارد. این میکروفون به یک نسخه ارتقاءیافته از کارتریج Unidyne II مجهز است که عملکرد آن در محدوده بیس همراه با کمی عقب‌نشینی است و در مقابل، میدرنج در آن کمی تقویت شده است. این امر، ماهیت صوتی نرم و در عین حال بسیار غنی، پویا و شفافی به ۵۵SH Series II می‌بخشد که در کمتر میکروفونی قابل دستیابی است. تعجبی نیست که این مدل، ابزار محبوب افرادی نظیر فرانک سیناترا برای ضبط وکال بوده است.

دومین نمونه بسیار محبوب از ۵۵S، مدل Super 55 است که اجزای داخلی آن، شباهت بسیاری به Beta 58A دارند. Super 55 نیز ظاهری بسیار شبیه به نمونه اولیه ۵۵S دارد؛ با این تفاوت که کارتریج آن، از الگوی قطبی سوپر کاردیوید (super cardioid) برخوردار است و اسفنج‌های داخلی آن، به رنگ بسیار زیبای electric blue مزین شده‌اند. شور Super 55 به دلیل بهره‌مندی از الگوی قطبی سوپر کاردیوید، نویز اطراف را به بهترین نحو دفع می‌کند و گزینه‌ای بی‌نظیر برای استفاده در کنسرت‌های شلوغ‌ است. به‌علاوه، Super 55 را می‌توان یکی از زیباترین نسخه‌های ۵۵S دانست.

میکروفون شور 55s

افسانه‌ای زنده

تاریخچه غنی ۵۵S با هیچ میکروفون دیگری قابل مقایسه نیست و این میکروفون، به جایگاهی اسطوره‌ای در صنعت موسیقی دست یافته است.

۵۵S میکروفون‌ مورد استفاده توسط مارتین لوتر کینگ (Martin Luther King Jr) در سخنرانی مشهور I Have A Dream بود. الویس نیز هنگام ضبط قطعه That’s All Right در استودیوی Sun در سال ۱۹۵۴، از این میکروفون استفاده کرد و پس از آن، صحنه موسیقی جهان را دگرگون ساخت. همچنین، اگر فیلم Good Morning Vietnam را دیده باشید، می‌دانید که ۵۵S، میکروفونی بود که رابین ویلیامز (Robin Williams) در آن یک میلیون بار عبارت «good morning» را داد زد و حرفه خود و تاریخ سینما را دگرگون کرد.

اکثر اوقات، در اختیار داشتن بخشی از تاریخ، پرهزینه و یا غیرممکن است؛ اما خریداری یکی از میکروفون‌های سری ۵۵S، کاری بسیار آسان است!

چه کسی می‌داند؟ شاید شما نیز بتوانید با این میکروفون، تاریخ را دگرگون کنید.

منبع: وب‌سایت Shure
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *