مقایسه سینتی‌سایزرهای مونوفونیک و پلی‌فونیک

انتخاب و خرید سینتی سایزر کار چندان ساده‌ای است و باید پیش از این کار، درباره موارد متعددی تصمیم‌گیری کنید. یکی از مهمترین این تصمیم‌ها، انتخاب از میان سینتی‌سایزرهای مونوفونیک (monophonic) و پلی‌فونیک (polyphonic) است. در این ویدیوی آموزشی، Justin DeLay از وب‌سایت Reverb، به مقایسه این دو نوع سینت می‌پردازد تا شما راحت‌تر بتوانید گزینه مناسب برای خود را انتخاب و خریداری کنید.

به بیان ساده‌، سینت‌های مونوفونیک (یا مونوسینت) در هر لحظه فقط می‌توانند یک نت را اجرا کنند؛ در مقابل، سینت‌های پلی‌فونیک می‌توانند چندین نت را به‌صورت همزمان اجرا کنند. هر یک از این دو نوع سینت، برای کاربردی خاص مناسب است و هیچ‌یک بر دیگری برتری مطلق ندارد. برای مثال، نمونه‌های مونوفونیک برای نواختن بیس لاین یا لید موسیقی ایده‌آل هستند و از سوی دیگر، با مدل‌های پلی‌فونیک می‌توان آکوردها و یا پد موسیقی را نواخت.

در بسیاری از موارد، قیمت سینتی سایزرهای مونوفونیک به دلیل طراحی و ساختار ساده‌تر آنها، پایین‌تر از نمونه‌های پلی‌فونیک است؛ اما این گزاره را نمی‌توان همیشه صادق نیست و برخی از مونوسینت‌ها قیمت بسیار بالایی دارند.

از مشهورترین مونوسینت‌های تاریخ می‌توان به Minimoog از شرکت موگ، OB-1 از اوبرهایم، TB-303 از رولند و MS-20 از کورگ اشاره کرد که همگی آنها (خصوصاً مینی‌موگ) تأثیری غیرقابل انکار بر جهان موسیقی گذاشته‌اند. از سوی دیگر، از شناخته‌شده‌ترین سینت‌های پلی‌فونیک نیز می‌توان Prophet 5 از شرکت سکوئنشال، DX7 از یاماها، Juno-60 از رولند و Odyssey از ARP را مثال آورد.

اما تفاوت‌های این دو نوع سینتی‌سایزر به موارد ذکرشده محدود نمی‌شود و درک وجوه افتراق آنها، نیازمند نگاهی عمیق‌تر و دقیق‌تر است. به همین دلیل، اگر با این مفاهیم آشنایی کامل ندارید، توصیه می‌کنیم حتماً این ویدیوی آموزشی را تماشا کنید.

همچنین، برای دسترسی به مجموعه‌ای بسیار بزرگ از ویدئوهای بررسی محصول و آموزش گیتار، یوکللی، درامز و تولید موسیقی، پیشنهاد می‌کنیم به کانال یوتیوب یا آپارات گیتارایران مراجعه کنید.

منبع: Reverb
مترجم و گوینده: کیان ایرجی

۲۸,۷۰۰,۰۰۰ تومان
۳۸,۶۵۰,۰۰۰ تومان
ناموجود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *