آموزش گیتار: آشنایی با گام ماژور پنتاتونیک

در این ویدیو، آیدین حسن‌زاده درباره گام ماژور پنتاتونیک (Major Pentatonic Scale) و پنج فرم‌ (باکس) متفاوت آن صحبت می‌کند و نحوه نواختن این گام روی گیتار را آموزش می‌دهد.

گام‌های پنتاتونیک را می‌توان جزو مهم‌ترین گام‌هایی دانست که گیتاریست‌ها باید فرا بگیرند. این گام‌ها در تمام سبک‌های موسیقی مورد استفاده قرار می‌گیرند و یادگیری آنها برای گیتاریست‌های تازه‌کار بسیار مفید است. به خاطر سپردن گام‌های پنتاتونیک آسان است و می‌توان به‌راحتی آنها را در هر سبک موسیقی، تنها با صرف کمی زمان و تمرین، مورد استفاده قرار داد.

اگر با گام ماژور آشنایی داشته باشید، می‌دانید که در آن، فاصله میان درجات ۳ و ۴ و همچنین ۷ و ۸، نیم‌پرده است و فاصله میان سایر درجات، یک پرده است. به‌طور مثال، گام دو ماژور (C Major) را در نظر بگیرید. نت‌های این گام عبارتند از دو (C)، ر (D)، می (E)، فا (F)، سل (G)، لا (A) و سی (B) و پس از آن، مجدداً به نت دو (C) می‌رسیم. همانطور که مشاهده می‌کنید، بین درجات ۳ و ۴ (می و فا) و ۷ و ۸ (سی و دو) تنها نیم‌پرده فاصله است و فاصله میان سایر درجات، یک پرده است.

حال که با گام ماژور آشنایی پیدا کردید، بیایید به سراغ گام ماژور پنتاتونیک برویم.

از هفت نُت‌ موجود در گام ماژور، تنها پنج نُت در گام ماژور پنتاتونیک حضور دارند و درجات چهارم و هفتم حذف می‌شوند. اگر به مثال قبلی خود، یعنی گام دو ماژور برگردیم و بخواهیم گام دو ماژور پنتاتونیک (C Major Pentatonic) را بنوازیم، باید درجه چهارم (فا یا همان F) و هفتم (سی یا همان B) را حذف کنیم. در نتیجه، نت‌های گام دو ماژور پنتاتونیک عبارتند از دو (C)، ر (D)، می (E)، سل (G) و لا (A).

در این ویدیوی آموزشی، آیدین نه‌تنها این نکات را شرح می‌دهد، بلکه نحوه انگشت‌گذاری و پنج باکس گام ماژور پنتاتونیک را نیز به شکل مختصر و مفید آموزش می‌دهد.

برای درک بهتر مباحث ذکرشده در این ویدیو، پیشنهاد می‌کنیم قسمت قبلی آن، یعنی «آشنایی با گام مینور پنتاتونیک» را نیز تماشا کنید.

همچنین اگر قصد دارید درکی عمیق‌تر از این گام کسب کنید و کاربرد آن در بداهه‌نوازی گیتار را بهتر بشناسید، توصیه می‌کنیم تماشای ویدیوی آموزنده «آشنایی با گام ماژور پنتاتونیک و نقش آن در نوازندگی گیتار» را از دست ندهید.

شایان ذکر است که شما می‌توانید از طریق بخش «آموزش» در وب‌سایت گیتارایران یا کانال آپارات گیتارایران، به مجموعه بسیار بزرگی از ویدئوهای آموزش گیتار، یوکللی، درامز و تولید موسیقی دسترسی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *