در روزهای اخیر، شرکت انگلیسی فوکوسرایت از دو کارت صدای جدید به نام Vocaster One و Vocaster Two رونمایی کرد.
این دو کارت صدا که هم بهصورت جداگانه و هم در قالب یک پکیج جامع و همراه با لوازم مورد نیاز برای تولید محتوای صوتی قابل خریداری هستند، برای تمام کاربران، اعم از تولیدکنندگان مبتدی تا افراد حرفهای مناسب هستند.
از ویژگیهای مهم Vocaster میتوان به قابلیت تنظیم گین خودکار (Auto-Gain) اشاره کرد که برای استفاده از آن، کاربر باید ۱۰ ثانیه در میکروفون صحبت کند تا کارت صدا، گین ورودی خود را بهصورت خودکار تنظیم کند.
ویژگی کلیدی دیگر این دو کارت صدا، دکمه Enhance است که با فشردن آن میتوان به چهار حالت پیشفرض افکت برای صدای ورودی دسترسی داشت. این افکتها ترکیبی از کمپرشن و ایکولایزر هستند و هر پیشفرض آنها، مقدار و تنظیمی متفاوت از این دو مؤلفه را ارائه میکند. یک دکمه Mute نیز بر روی پنل جلویی این آدیو اینترفیسها تعبیه شده است که میتوان به وسیله آن، صدای ورودی از جانب میکروفون را بهآسانی قطع کرد.
فوکوسرایت یک نرمافزار اختصاصی نیز برای این محصولات عرضه کرده است که Vocaster Hub نام دارد و دسترسی به تنظیمات دستگاه و کنترل مسیر سیگنال را تسهیل میکند.
Vocaster One
مدل Vocaster One از یک پریامپ میکروفون بهرهمند است و برای افرادی که قصد ضبط محتوای صوتی بهصورت تکنفره را دارند، ایدهآل است.
Vocaster One بر روی پنل بالایی خود از یک ناب گین بزرگ دیجیتال برخوردار است که در میان دو نوار نشانگر LED تعبیه شده است. این دو نوار، بسته به کاربری و تنظیمات کارت صدا، کاربردی متفاوت دارند؛ اما در حالت عادی، حجم صدای ورودی به کارت صدا را با سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز نشان میدهند و کاربر میتواند از طریق آنها، حجم صدای میکروفون را پایش کند و از کلیپینگ سیگنال جلوگیری کند.
این دو نوار هنگام استفاده از قابلیت Auto-Gain به رنگ سبز یا قرمز درمیآیند تا موفقیت یا خطای پروسه تنظیم گین اتوماتیک را به کاربر اطلاع دهند. همچنین هنگام تنظیم گین ورودی نیز نوار سمت چپ ناب به رنگ سفید درمیآید و گین دستگاه را نشان میدهد.
در سمت چپ ناب گین، یک ناب بزرگ دیگر نیز برای کنترل حجم صدای خروجیهای هدفون و اسپیکر در نظر گرفته شده است. سه دکمه نیز در پایین این دو ناب قرار دارند که دسترسی به قابلیتهای Mute، تنظیم گین ورودی خودکار و Enhance را فراهم میکنند.

بهعلاوه، دو چراغ LED نیز در گوشه بالایی سمت راست Focusrite Vocaster One به چشم میخورد که روشن بودن فانتوم پاور و وضعیت اتصال کارت صدا به USB را نشان میدهند.
پنل جلویی Vocaster One تنها میزبان خروجی هدفون است و هیچ پورت یا کنترل دیگری بر روی آن دیده نمیشود. دیگر خروجیها و ورودیهای این کارت صدا در پنل پشتی آن قرار دارند که شامل یک ورودی XLR برای میکروفون، یک سوییچ جهت فعالسازی فانتوم پاور، یک جفت خروجی بالانس TRS جهت اتصال به اسپیکر و دو جک TRRS برای اتصال مستقیم به دوربینهای فیلمبرداری و تلفنهای همراه میشوند.
Vocaster Two
Vocaster Two شباهت بسیاری به Vocaster One دارد؛ با این تفاوت که از یک پریامپ میکروفون و خروجی میکروفون اضافه، قابلیت اتصال بلوتوث و یک ناب و چند دکمه اضافه برای کنترل ورودیها و خروجیها بهرهمند است.
در Vocaster Two نیز همان کنترل گین ورودی همراه با دو نوار نشانگر LED دیده میشود؛ اما در اینجا، این ناب در وسط دو ناب دیگر با نامهای Host و Guest قرار دارد. ناب Host تنظیم حجم صدای اسپیکرها و خروجی هدفون اول را بر عهده دارد و ناب Guest جهت کنترل حجم صدای خروجی هدفون دوم تعبیه شده است.
بر روی فوکوسرایت Vocaster Two، شش عدد دکمه نیز وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان به قابلیتهای Mute، تنظیم خودکار گین ورودی و Enhance برای هرکدام از پریامپهای میکروفون دسترسی داشت. در گوشه بالایی سمت راست پنل نیز علاوه بر چراغهای نشانگرِ وضعیت فانتوم پاور و اتصال USB، یک چراغ نشانگر وضعیت اتصال بلوتوث دیده میشود.

پنل پشتی در این مدل، درست مانند Vocaster One، محل تعبیه تمامی ورودیها و خروجیهای کارت صدا بهجز خروجیهای هدفون است؛ اما در این بخش از Vocaster Two، بهجای یک ورودی، دو ورودی میکروفون XLR به همراه یک دکمه جهت فعالسازی بلوتوث دیده میشود.
طبق مشخصات اعلامشده توسط فوکوسرایت، پریامپهای هر دو کارت صدا توانایی تولید گین تا هفتاد دسیبل را دارند و اعوجاج هارمونیک کلی آنها نیز ۹۴- دسیبل است.
پکیجهای استودیویی
همانطور که پیشتر گفته شد، این دو آدیو اینترفیس هم بهصورت جداگانه و هم در قالب یک پکیج جامع استودیویی و همراه با میکروفون، هدفون و سایر لوازم مورد نیاز برای شروع تولید محتوای صوتی عرضه میشوند.
پکیج استودیویی Vocaster One، علاوه بر کارت صدا، شامل میکروفون داینامیک Focusrite DM1، هدفون پشت بسته HP60v و یک کابل XLR میشود. پکیج استودیویی Vocaster Two نیز با همین اجزا، اما با میکروفون باکیفیتتر DM14v و یک بادگیر و شاک مانت عرضه میشود.

به لطف همکاری Focusrite با تولیدکنندگان نرمافزار مشهوری چون Acast ،Hindenburg و Squadcast، این محصولات از حدود ۶۰۰ دلار نرمافزار مجانی بهرهمند هستند که تولید محتوای صوتی حرفهای را تسهیل میکنند.
Vocaster One و Vocaster Two بهترتیب با قیمت ۱۹۹ و ۲۹۹ دلار در بستهبندی عادی و ۲۹۹ و ۴۹۹ دلار همراه با پکیج استودیویی، در بازار جهانی قابل خریداری هستند.
منبع: Sound on Sound
مترجم: امیر تولی