لوازم جانبی ضروری برای یوکللی

لوازم جانبی ضروری برای یوکللی

یوکللی یک ساز بسیار دوست‌داشتنی است که نواختن آن، آرامش و اعتمادبه‌نفس نوازنده را افزایش می‌دهد و به همین دلیل، بسیاری از افراد به سراغ یادگیری آن می‌روند. به‌علاوه، قیمت یوکللی نیز چندان زیاد نیست، اندازه این ساز کوچک است و یادگیری آن چندان دشوار نیست. افزون بر تمام این موارد، در صورت خرید یوکللی از یک برند معتبر، نیازی به نگهداری و مراقبت‌های سخت و پیچیده از ساز نیست و با رعایت چند نکته کلیدی مثل توجه به میزان رطوبت و دمای محل نگهداری یوکللی، می‌توانید از بابت سلامت آن آسوده‌خیال باشید.

اما در صورت تهیه برخی از لوازم جانبی، شما می‌توانید حداکثر بهره را از ساز ببرید و هم به سلامت یوکللی و هم به پیشرفت خود کمک شایانی کنید. در این مطلب، به این لوازم جانبی ضروری اشاره می‌کنیم.

۱. تیونر

تیونر یوکللی

کوک کردن ساز، یکی از مهمترین کارهایی است که همواره باید پیش از شروع تمرین و نوازندگی انجام دهید. این کار نه‌تنها باعث می‌شود از صدای یوکللی بیشتر لذت ببرید، بلکه تأثیرگذاری تمرین را نیز افزایش می‌دهد. برای این کار می‌توانید از یک تیونر بهره بگیرید. تیونرها، پس از نواختن هر سیم، کوک آن را تشخیص می‌دهند و به شما نشان می‌دهند که کوک چقدر باید بالا یا پایین برود تا به نت مورد نظر برسد.

در زمان خرید تیونر یوکللی، باید به مواردی چون دقت، کیفیت ساخت و میزان خوانایی نمایشگر آن توجه ویژه کنید. این وسیله در اشکال و قیمت‌های مختلفی تولید می‌شود؛ اما حتی یک نمونه گیره‌ای مقرون‌به‌صرفه مانند Cherub WST-675 نیز می‌تواند به‌خوبی وظیفه خود را انجام دهد. همچنین، می‌توانید یک اپلیکیشن تیونر را نیز روی گوشی تلفن همراه یا تبلت خود نصب کنید و از آن برای کوک کردن یوکللی بهره بگیرید. دقت این دسته از اپلیکیشن‌ها طبیعتاً به‌خوبی تیونرهای فیزیکی نیست؛ اما در عوض، همیشه همراه شما هستند و معمولاً بهایی نیز برای خرید آنها پرداخت نمی‌کند.

اگر در کوک کردن یوکللی با مشکل مواجه می‌شوید، پیشنهاد می‌کنیم ویدیوی «آموزش یوکللی: شناخت نت‌ها و کوک کردن ساز» را تماشا کنید.

۲. یک ست سیم اضافه

بد نیست همیشه یک ست سیم یوکللی اضافه در کیف ساز داشته باشید. سیم یوکللی به‌مرور زمان و در اثر استفاده مکرر، تغییرات جوی و مواردی از این دست، کهنه می‌شود و باید تعویض شود. اگر سیم را به‌موقع عوض نکنید، ممکن است در حین اجرا پاره شود و شما را نزد انبوهی از مخاطبان سرافکنده کند. همچنین، هیچ چیز جای صدای یک دست سیم نو را نمی‌گیرد. خوشبختانه خرید سیم یوکللی هزینه چندانی ندارد و به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم تا در صورت امکان، همیشه یک ست سیم یدکی به همراه داشته باشید.

۳. کیف یوکللی

کیف یوکللی

برای نگهداری و جابجایی یوکللی، به یک کیف یا کیس نیاز دارید؛ زیرا نمی‌توانید آن را روی میز رها کنید یا در سفرهای دور و نزدیک، داخل کوله‌پشتی جای دهید. کیف یا گیگ بگ یک گزینه عالی برای این کار است و در عین وزن کم و ابعاد کوچک، به شما امکان می‌دهد که به‌خوبی از ساز ارزشمند خود مراقبت کنید و آن را به‌راحتی به هر جایی که دوست دارید ببرید.

۴. هارد کیس

اگر ترجیح می‌دهید یوکللی را در یک وسیله مستحکم‌تر و مقاوم‌تر از کیف نگهداری کنید، هارد کیس را به شما پیشنهاد می‌دهیم. سطح هارد کیس کاملاً سخت و نفوذ‌ناپذیر است و تقریباً جلوی وارد آمدن هرگونه آسیبی به ساز را می‌گیرد. البته معمولاً قیمت هارد کیس یوکللی از سافت کیس بالاتر است و برای خرید آن باید هزینه بیشتری بپردازید.

۵. استرپ یا بند یوکللی

استرپ یوکللی

زمانی که به‌صورت نشسته به نوازندگی یوکللی می‌پردازید، نیاز چندانی به استرپ یا بند نیست؛ اما وقتی بخواهید ایستاده نوازندگی کنید، خصوصاً در اجراهای طولانی‌مدت، استرپ یوکللی بسیار کارآمد خواهد بود. بدین نحو نگه داشتن یوکللی برای شما بسیار آسان‌تر می‌شود و می‌توانید روی نوازندگی خود تمرکز کنید.

۶. مترونوم

یکی از مهمترین ابزارهای تمرین برای هر سازی، از جمله یوکللی، مترونوم است. هر نوازنده‌ای باید درکی صحیح از ریتم داشته باشد و این مهارت، جز با استفاده از مترونوم، به دست نمی‌آید. به‌علاوه، این وسیله ساده، راندمان تمرین شما را نیز به شکلی قابل توجه افزایش می‌دهد و در نهایت، شما را به نوازنده‌ای بسیار بهتر بدل خواهد کرد.

مترونوم‌های فیزیکی در اشکال و قیمت‌های مختلف در بازار موجود هستند؛ اما یک اپلیکیشن ساده موبایلی نیز می‌تواند کار شما را به‌خوبی راه بیندازد.

۷. استند یوکللی

استند یوکللی

بسیاری از اساتید یوکللی پیشنهاد می‌کنند که همیشه ساز را در دسترس بگذارید؛ زیرا بدین نحو احتمال اینکه به تمرین بپردازید، افزایش پیدا می‌کند. اگر ساز در جلوی چشم شما نباشد و مثلاً داخل کیس باشد، شاید تمرین را فراموش کنید؛ اما اگر در معرض دید باشد، دیگر هیچ بهانه‌ای وجود نخواهد داشت. به همین منظور، پیشنهاد می‌کنیم یک استند یوکللی خریداری کنید و ساز را روی آن قرار دهید. این کار فضای اتاق شما را نیز زیباتر می‌کند.

۸. استند دیواری

لوازم جانبی ضروری برای یوکللی

اگر برای قرار دادن استند معمولی فضای کافی در اتاق شما وجود ندارد یا نگران هستید که کسی به استند برخورد کند، می‌توانید به سراغ استندهای دیواری بروید که به وسیله پیچ به دیوار متصل می‌شوند و به کمک یک بازوی نگهدارنده نرم، ساز را نگه می‌دارند.

۹. رطوبت‌ساز

یکی از ابزارهای بسیار مهم برای حفظ سلامت سازهای چوبی، رطوبت‌ساز (humidifier) مخصوص است. به عقیده ما، هر نوازنده‌ای که در اقلیمی خشک زندگی می‌کند و به سلامت ساز خود اهمیت می‌دهد، باید این وسیله کوچک و نه‌چندان گران‌قیمت را تهیه کند. رطوبت‌ساز با تأمین رطوبت مورد نیاز برای سلامت چوب، از ترک خوردن یا تاب برداشتن آن جلوگیری می‌کند و یوکللی ارزشمند شما را از خطراتی جدی حفظ می‌کند.

۱۰. کاپو

کاپو

آخرین ابزاری که در این مطلب به آن اشاره می‌کنیم، کاپو یا باره‌بند است. کاپو وسیله‌ای است که از طریق کش لاستیکی، فنر و یا پیچ‌ومهره بر روی دسته‌ یوکللی محکم شود و سیم‌ها را در عرض صفحه انگشت‌گذاری بر روی یک فرت خاص می‌فشارد. این ابزار کوچک، کاربردهای متعددی دارد و می‌تواند نوازندگی را برای شما ساده‌تر و دلنشین‌تر کند و درهای جدیدی را به روی شما بگشاید. برای شناخت بهتر و دقیق‌تر کاربردهای کاپو، پیشنهاد می‌کنیم ویدیوی «آموزش یوکللی: ترنسپوز کردن» را تماشا کنید.

منبع: Ukuleles Review

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *