در این ویدئوی آموزش گیتار، آیدین حسنزاده در مورد مبانی بداههنوازی در سبک بلوز صحبت میکند.
آیدین، ابتدا توالی آکورد ۵-۴-۱ را شرح میدهد، سپس به کاربرد آکوردهای دامیننت ۷ یا آکوردهای هفت (seventh chord) در بداهه نوازی بلوز میپردازد و در نهایت، این دانش تئوریک را بهصورت عملی روی گیتار به کار میگیرد.
توالی آکورد ۵-۴-۱ که با عنوان بلوز دوازده میزانی نیز شناخته میشود، یک توالی آکورد بسیار محبوب در سبکهای مختلف، خصوصاً سبک بلوز است و در آهنگهایی بیشمار از ستارگانی چون بیبی کینگ، الویس پرسلی، چاک بری، لد زپلین و اریک کلپتون، از آن استفاده شده است. در بلوز دوازده میزانی، همانطور که از نام آن روشن است، آکوردهای درجه اول، چهارم و پنجم در دوازده میزان نواخته میشوند.
بهطور مثال، فرض کنید که قصد دارید در گام لا مینور (a minor) نوازندگی کنید. همانطور که احتمالاً میدانید، درجات گام لا مینور عبارتند از لا (A)، سی (B)، دو (C)، ر (D)، می (E)، فا (F) و سل (G). در نتیجه، برای نواختن توالی آکورد ۵-۴-۱ باید از آکوردهای لا (A)، ر (D) و می (E) استفاده کنیم.
آیدین علاوه بر این موارد، درباره استفاده از گام پنتاتونیک برای بداههنوازی نیز صحبت میکند. گامهای پنتاتونیک را میتوان جزو مهمترین و سادهترین گامهایی دانست که نوازندگان مبتدی باید فرا بگیرند و استفاده از آنها در بداههنوازی بسیار معمول است. در این گامها، از هفت نُت موجود در گام مینور طبیعی یا ماژور، تنها پنج نُت حضور دارند. برای درک بهتر این مبحث، پیشنهاد میکنیم حتماً ویدیوهای «آموزش گیتار: آشنایی با گام مینور پنتاتونیک» و «آموزش گیتار: آشنایی با گام ماژور پنتاتونیک» را تماشا کنید.
شایان ذکر است که شما میتوانید از طریق بخش «آموزش» در وبسایت گیتارایران یا کانال آپارات گیتارایران، به مجموعه بسیار بزرگی از ویدئوهای آموزش گیتار، یوکللی، درامز و تولید موسیقی دسترسی داشته باشید.