آشنایی با پردازنده‌ها و افکت‌ها (قسمت پانزدهم): پیچ شیفتر

در آخرین قسمت از مجموعه ویدیوهای آشنایی با پردازنده‌ها و افکت‌ها، کیان ایرجی به شرح ماهیت و کاربرد افکت پیچ شیفتر (pitch shifter) می‌پردازد. همچنین او نحوه کار با نرم‌افزار مشهور Auto-Tune را نیز توضیح می‌دهد.

ممکن است نت بخشی از موسیقی برای شما خوشایند نباشد یا پس از اجرا، تصمیم به تغییر آن بگیرید. یا این احتمال وجود دارد که گیتاری که ملودی موسیقی خود را با آن نواخته‌اید، کاملاً کوک نبوده است؛ در این شرایط، می‌توانید از یک پیچ شیفتر استفاده کنید.

پیچ شیفتر، پردازنده‌ای است که کوک صدای مورد نظر شما در موسیقی را تغییر می‌دهد. این افکت، کاربردهای بسیاری دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تغییر نت یک صدا، ساخت هارمونی‌های وکال و ساخت افکت‌های صوتی اشاره کرد. اما نوعی دیگر از این پردازنده نیز وجود دارد که در بسیاری از آثار موسیقی امروزی استفاده می‌شود؛ اصلاح کوک یا Pitch Correction. این نوع از پیچ شیفتر، با تحلیل صدای ورودی و تعیین گام آن، نت‌های فالش را تشخیص می‌دهد و آنها را اصلاح می‌کند. برای مثال، اگر وکال موسیقی شما در بخش‌هایی، چند سنت یا نیم‌پرده بالاتر یا پایین‌تر از نت صحیح خوانده شده است، می‌توانید به کمک این پردازنده‌ها، آن را تصحیح کنید. از مشهورترین نرم‌افزارهای اصلاح کوک می‌توان به Auto-Tune و Melodyne اشاره کرد.

شما می‌توانید قسمت قبلی این مجموعه را در این صفحه مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *