رد کردن

۷ راهکار برای بهبود عملکرد DAW

روزگار ما برای موزیسین‌هایی که برای ساخت و ضبط موسیقی از DAW (مخفف digital audio workstation) یا نرم‌افزارهای تولید موسیقی استفاده می‌کنند، یک عصر طلایی محسوب می‌شود. کامپیوترها از همیشه قدرتمندتر شده‌اند، نرم‌افزارها از ویژگی‌ها و امکانات بیشتری برخوردار هستند و سازهای نرم‌افزاری و پلاگین‌ها هرگز به این خوش‌صدایی نبوده‌اند. ولی همه این نرم‌افزارها تشنه انرژی کامپیوتر هستند؛ بنابراین همواره باید از هر راهی که ممکن است، در جهت بالا بردن کارایی سیستم قدم برداریم. در اینجا به چند نکته برای بهره‌وری بهینه از DAW اشاره می‌کنیم.

برای پروژه‌ها، فایل‌ها و سمپل‌ها از درایوهای SSD استفاده کنید

اجازه دهید این لیست را با یک مورد ساده شروع کنیم. اولین کاری که باید انجام دهید، بالا بردن سرعت هارد درایو کامپیوترتان است. DAW شما به‌صورت هم‌زمان مدام در حال ذخیره‌سازی و خواندن اطلاعات ذخیره‌شده روی هارد درایو کامپیوتر است. این یعنی شما سریع‌ترین هارد درایو ممکن را لازم دارید تا DAW بتواند بدون مشکل، تعداد زیادی ترک را به‌طور هم‌زمان بخواند و ذخیره‌سازی کند. سریع‌ترین درایوهای موجود، درایوهای solid-state یا همان SSD هستند. این نوع درایوها تقریباً به اندازه RAM سریع هستند. برای ذخیره‌سازی پروژه‌ها، فایل‌های آدیو و لایبرری سمپل‌های خود، یک SSD تهیه کنید تا DAW شما بتواند تعداد بالایی از ترک‌ها و سمپل‌ها را به‌صورت هم‌زمان اجرا کند. چه مدل‌های اینترنال را مد نظر دارید و چه اکسترنال، سعی کنید بالاترین ظرفیتی که می‌توانید را تهیه کنید؛ زیرا کارایی SSD با پُر شدن آن پایین می‌آید.

Solid-state Drive

RAM خود را ارتقاء دهید

حالا که حرف از ارتقاء سخت‌افزاری شد، پس از خرید هارد SSD، می‌توانید RAM را افزایش دهید و سطح عملکرد کامپیوترتان را بالاتر ببرید. سازهای نرم‌افزاری صداهایشان را ابتدا روی RAM لود می‌کنند. به عبارت بهتر، مقداری از سمپل‌ها از روی RAM و مقداری از روی هارد درایو خوانده می‌شوند. هرچه RAM شما بالاتر باشد، هارد شما آزادانه‌تر کار می‌کند. همچنین پردازش‌های پیچیده و ادیتینگ‌ها، فضای RAM شما را اشغال می‌کنند و هر چه RAM بیشتری داشته باشید، این کارها نرم‌تر و یکدست‌تر صورت می‌پذیرد.

هنگام کار با DAW، برنامه‌ها و نرم‌افزارهای دیگر را ببندید

در کاربری روزانه، بسیار پیش می‌آید که اپ مرورگر وب، ای‌میل، شاید یک برنامه گرافیکی و موزیک پلیر شما، همگی با هم باز باشند. شاید هم بعضی برنامه‌هایی که اصلاً از باز بودنشان خبر ندارید، در حال اشغال کردن قدرت پردازش کامپیوتر شما باشند. از آن جمله می‌توان به سرویس‌هایی نظیر لوکیشن لپ‌تاپ که مدام در حال به‌روز کردن موقعیت مکانی شماست، Wi-Fi و… اشاره کرد. این‌ برنامه‌ها و سرویس‌ها برای انجام کارهای معمولی مشکلی ایجاد نمی‌کنند، ولی وقتی نوبت کار با DAW می‌شود، همه چیزهای دیگر غیر از خود DAW، کارایی کامپیوتر شما را پایین می‌آورند. عادت کنید قبل از باز کردن DAW، تمام اپلیکیشن‌های غیرضروری را ببندید.

تنظیم بافرها

همه نرم‌افزارهای تولید موسیقی دارای بافرهای قابل تنظیم هستند. همیشه یک audio buffer برای بافرینگ یا میان‌گیری سمپل‌های آدیو و ضبط و پلی‌بک آنها وجود دارد. معمولاً یک processing buffer نیز وجود دارد که مشخص می‌کند چه مقدار آدیو توسط DAW در هر لحظه پردازش شود. هر چه سایز بافرها کوچک‌تر تنظیم شود، DAW سریع‌تر عمل می‌کند، اما CPU را نیز بیشتر درگیر می‌کند. اگر CPU بیش‌ازحد درگیر پردازش باشد، موجب ایجاد سکته در صدا و نهایتاً توقف پروژه شما می‌شود. تنظیم سایز بالاتر برای بافرها از این سکته‌ها در پروسه پلی‌بک جلوگیری می‌کند، ولی موجب پدید آمدن تأخیر در زمان پردازش و ضبط می‌شود. اینجا جاییست که باید دست به مصالحه بزنید. مثلاً زمان ضبط ترک‌ها با buffer پایین کار کنید و هرچه پروژه شما سنگین‌تر می‌شود، سایز بافرها را بالاتر ببرید. یا مثلاً در پروسه میکس، بالاترین سایز را برای بافرها انتخاب کنید؛ چرا که هنگام میکس تفاوتی نمی‌کند که صدا با چه میزان تأخیر به گوش برسد، ولی هنگام ضبط ترک‌ها، تأخیر می‌تواند برای نوازنده یا خواننده حسابی ایجاد دردسر کند.

Adjust Your Buffers

Template (الگو) بسازید

بعضی از کاربران دوست دارند برای پروژه‌هایشان Template بسازند تا وقتی DAW را باز می‌کنند، پروژه به‌صورتی از پیش تعیین‌شده و با تمام ترک‌ها، سازها و پلاگین‌های مورد نیاز باز شود. عده‌ای دیگر ترجیح می‌دهند ساخت و ضبط را شروع کنند و در مسیر کار، پروژه را به فراخور نیازهایشان توسعه دهند. ولی وقتی صحبت از بهینه‌سازی کارایی DAW و در نتیجه بهینه‌سازی عملکرد خود شما به میان می‌آید، ساختن الگوهای از پیش تنظیم‌شده می‌تواند باعث صرفه‌جوئی در وقت شود. این کار نه‌تنها از دوباره‌کاری حرکت‌های همیشگی جلوگیری می‌کند، بلکه باعث می‌شود آن دسته از آپشن‌هایی که هرگز استفاده نمی‌کنید را غیرفعال و در مصرف قدرت کامپیوتر خود نیز صرفه‌جویی نمایید. اگر تابه‌حال برای کارهای خود Template نساخته‌اید، پیشنهاد می‌کنیم آن را امتحان کنید.

برای هر قطعه، یک پروژه جداگانه باز کنید

ممکن است فکر کنید می‌شود برای کل یک آلبوم، یک پروژه واحد باز کنید و کل قطعات آلبوم را در آن ضبط کنید. این کار باعث می‌شود پروژه شما با تعداد ترک‌های بی‌شمار، پلاگین‌های زیاد و … روبه‌رو و بسیار سنگین شود و عملاً کار با آن غیرممکن گردد؛ بنابراین برای هر یک از قطعات، یک پروژه جداگانه باز کنید.

DAW و پلاگین‌های خود را همواره به‌روز نگه دارید

یادتان باشد که نرم‌افزارها را همواره آپدیت کنید. آپدیت‌ها ضمن برطرف کردن باگ‌ها و مشکلات نرم‌افزاری، هر چند وقت یک بار امکانات جالبی به همراه می‌آورند. همیشه سعی کنید با آخرین نسخه‌های ممکن از DAW و پلاگین‌ها کار کنید. البته مراقب سازگاری نرم‌افزارها با یکدیگر و با سیستم‌عامل خود نیز باشید. برای درک بهتر این مسئله، پیشنهاد می‌کنیم مقاله «چه وقت باید کامپیوتر استودیوی خود را آپدیت کنیم؟ » را مطالعه کنید.

Keep Your DAW and Plug-ins Updated

مأخذ: وب‌سایت Sweetwater
نویسنده: Mitch Gallagher
ترجمه: بابک آخوندی

2 thoughts on “۷ راهکار برای بهبود عملکرد DAW

  1. فهام گوهري میگوید:

    به تجربه من ، استفاده از cpu با cash بالاتر هم تاثیر زیادی داره ، شاید حتی از افزایش ram هم بیشتر تاثیر بذاره . همچنین در مورد بستن نرم افزارهای اضافه که فرمودید، این رو اضافه کنم که حتی خاموش کردن کارت شبکه وایرلس هم در مواقع حساس کار ، میتونه تاثیر بذاره مرسی از مطلب🙏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *