آموزش گیتار: ۵ موقعیت گام مینور پنتاتونیک

در این ویدیوی آموزش گیتار، نیک بوکات ‌(Nick Bowcott) از Sweetwater، درباره پنج موقعیت یا باکس گام مینور پنتاتونیک (minor pentatonic) و نحوه نواختن آنها روی گیتار صحبت می‌کند و این مبحث مهم و اساسی را به ساده‌ترین شکل ممکن شرح می‌دهد.

گام‌ مینور پنتاتونیک را می‌توان جزو مهم‌ترین گام‌هایی دانست که گیتاریست‌های تازه‌کار باید فرا بگیرند. این گام در تمام سبک‌های موسیقی از جمله پاپ، بلوز و راک رایج است و کاربرد بسیار زیادی در نوازندگی دارد. از سوی دیگر، به خاطر سپردن مینور پنتاتونیک آسان است و می‌توان به‌راحتی آن را در هر سبک موسیقی، تنها با صرف کمی زمان و تمرین، مورد استفاده قرار داد.

اگر با گام مینور طبیعی آشنایی داشته باشید، می‌دانید که در آن، فاصله میان درجات ۲ و ۳ و همچنین ۵ و ۶، نیم‌پرده است و فاصله میان سایر درجات، یک پرده است. به‌طور مثال، گام لا مینور (A minor) را در نظر بگیرید. نت‌های این گام عبارتند از لا (A)، سی (B)، دو (C)، ر (D)، می (E)، فا (F)، سل (G) و پس از آن، مجدداً به نت لا (A) می‌رسیم. همانطور که مشاهده می‌کنید، بین درجات ۲ و ۳ (سی و دو) و ۵ و ۶ (می و فا) تنها نیم‌پرده فاصله است و فاصله میان سایر درجات، یک پرده است.

حال که با گام مینور طبیعی آشنایی پیدا کردید، بیایید به سراغ گام مینور پنتاتونیک برویم.

از هفت نُت‌ موجود در گام مینور طبیعی، تنها پنج نُت در گام مینور پنتاتونیک حضور دارند و درجات دوم و ششم حذف می‌شوند. اگر به مثال قبلی خود، یعنی گام لا مینور برگردیم و بخواهیم گام لا مینور پنتاتونیک (A minor pentatonic) را بنوازیم، باید درجه دوم (سی یا همان B) و ششم (فا یا همان F) را حذف کنیم. در نتیجه، نت‌های گام لا مینور پنتاتونیک عبارتند از لا (A)، دو (C)، ر (D)، می (E) و سل (G).

همچنین برای درک این مبحث بسیار مهم، پیشنهاد می‌کنیم ویدیوی «آموزش گیتار: آشنایی با گام مینور پنتاتونیک» را نیز تماشا کنید.

شایان ذکر است که شما می‌توانید از طریق بخش «آموزش» در وب‌سایت گیتارایران یا کانال آپارات گیتارایران، به مجموعه بسیار بزرگی از ویدئوهای آموزش گیتار، یوکللی، درامز و تولید موسیقی دسترسی داشته باشید.

منبع: Sweetwater
مترجم و گوینده: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *