رد کردن

پنج مهارت غیر موسیقایی مهم برای تولیدکنندگان موسیقی

پنج مهارت غیر موسیقایی مهم برای تولیدکنندگان موسیقی

صنعت موسیقی در ده سال گذشته تغییرات شگرفی داشته است و همگام با این تغییرات، پیش‌نیازهای لازم برای موفقیت به‌عنوان یک تولیدکننده موسیقی نیز تغییر کرده‌اند. ناگفته پیداست که اولین مهارت یک تولیدکننده باید در زمینه موسیقی باشد؛ اما مهارت‌های ساده دیگری نیز وجود دارند که برای موفقیت در بازار موسیقی باید آنها را ارتقاء دهیم.

در این مقاله، برخی از مهارت‌های غیر موسیقایی لازم برای موفقیت به‌عنوان یک تولیدکننده موسیقی را بررسی می‌کنیم.

۱- خوداندیشی

عبارت «تولیدکننده موسیقی» از نظر مفهومی گنگ است. راه‌های مختلفی پیش پای یک تولیدکننده قرار دارند و شاید وسوسه شویم که تمام آنها را امتحان کنیم. پیدا کردن اینکه به چه چیزی علاقه دارید و تمرکز بر روی آن، راهی مناسب برای ارتقاء مهارت‌ها و کسب اعتبار در آن زمینه مشخص است. آیا به ضبط کردن بیش از سایر مراحل پروژه علاقه دارید؟ یا شاید تولید وکال را بیشتر دوست دارید؟ یا شاید طراحی صدا بیش از هر چیز شما را جذب می‌کند! وقتی دریافتید که چه چیزی شما را به تولید موسیقی جذب می‌کند، راحت‌تر می‌توانید بفهمید کدام مهارت‌ها را باید ارتقاء دهید و چگونه ارتباطاتی برای تحقق رؤیاهای خود برقرار کنید.

اگر فعالیت مورد علاقه خود را پیدا کرده‌اید، در گام بعد باید اهدافی دست‌یافتنی برای خود تعیین کنید. این دو هدف‌گذاری را با یکدیگر قیاس کنید:

۱- «من می‌خواهم امسال چند آهنگ‌ را منتشر کنم»
۲- «به منظور جلب توجه همکاران بالقوه و ناشران موسیقی، امسال یک ای‌پی متشکل از چهار آهنگ در سبک پاپ الکترونیک را به‌طور شخصی منتشر می‌کنم. بدین ترتیب که هر دو هفته، تولید یک آهنگ را تمام کرده و پس از شش ماه، بهترین آثار را انتخاب و گردآوری می‌کنم.»

در قالب یک چارچوب زمانی مشخص، هدف‌گذاری دوم، اهداف شما را بهتر مشخص کرده و نکته مبهمی باقی نمی‌گذارد. برای درک بهتر از چالش‌های مضاعفی که این هدف به‌خصوص ایجاب خواهد کرد، پرسش‌هایی از قبیل پرسش‌های زیر را از خود بپرسید:

  • سکوئنسینگ (ترتیب قرارگیری آهنگ‌ها در آلبوم) ای‌پی من به چه شکل خواهد بود؟
  • چه چیزی را به‌عنوان طرح روی جلد آلبوم انتخاب خواهم کرد؟
  • برای انجام بررسی و پوشش خبری با کدام وبلاگ‌ها تماس خواهم گرفت؟

۲. فناوری

با دسترسی روزافزون به فناوری، لازم نیست که از چند و چون کارکرد ابزارهای خود درک عمیقی داشته باشید. این نکته در اغلب اوقات یک موهبت است. مراحلی از تولید که زمانی نیازمند کابل‌کشی‌های پیچیده و یک میز میکس بزرگ بودند، امروز تنها با چند کلیک انجام می‌شوند.

اما اگر زمان کافی را صرف ایجاد درکی عمیق‌تر از مفاهیمی مانند کمپرشن، سنتز صدا و سایکوآکوستیک (شاخه‌ای از علم صداشناسی که به بررسی نحوه ادراک ما از صدا می‌پردازد) نکرده باشید، به احتمال زیاد زمانی خواهد رسید که این فقر دانش، مانع جریان کار شما خواهد شد. من طرفدار آزمون‌وخطا هستم؛ اما در واقع انتخاب‌های هدفمند که نتیجه‌ دلخواه را به ارمغان می‌آورند، بسیار دلچسب‌تر از آزمون‌وخطا هستند. لازم نیست که متخصص تمام‌وکمال فناوری باشید؛ اما هرچه دانش شما از ابزارهایی که برای تولید موسیقی از آنها استفاده می‌کنید بیشتر باشد، روند تولید نیز برای شما روشن‌تر شده و انتخاب‌های شما در استودیو با سرعت بالاتری صورت خواهند گرفت.

۳. مدیریت و هدف‌گذاری

اگر در تولید موسیقی جدی باشید، این کار روزی از یک تفریح به حرفه شما تبدیل خواهد شد. خواه این امر شامل تولید موسیقی برای مشتری‌ها باشد یا اجرای زنده و یا حتی احداث یک شرکت نشر موسیقی، در هر حال همیشه برخی فعالیت‌های مدیریتی هستند که جدا از روند فنی باید آنها را نیز فرا بگیرید. ایمیل‌نگاری، برنامه‌ریزی ملاقات‌ها، صدور فاکتور و آماده‌سازی منابع جهت ارائه در جلسات کاری، همگی از ملزومات اداره یک کسب‌وکار کوچک هستند (تولید موسیقی نیز نوعی از کارآفرینی است). در ابتدای هر هفته، زمان مشخصی را برای انجام این امور دائمی مقرر کنید تا در سایر اوقات بتوانید بدون مزاحمت به اصل کار یعنی تولید موسیقی بپردازید.

مدیریت شامل مدیریت زمان صرف‌شده در استودیو نیز می‌شود. اگر پس از چند جلسه همچنان آهنگ شما به پایان نرسیده است، باید روش کار خود را مورد بررسی قرار دهید و شاید یک برنامه هفتگی ایجاد کنید تا به جلسات استودیویی خود نظم و ساختار داده و بیشترین استفاده را از اوقات آزاد خود ببرید. هیچ چیز بهتر از یک جلسه مفید و سازنده در استودیو نیست. احساس رضایت از اتمام کار تولید، موسیقی محرکی است که در لحظات دشوار و خسته‌کننده کار، شما را به تلاش بیشتر وامی‌دارد.

۴. حضور و تبلیغ در رسانه‌های اجتماعی

کار بر روی پروژه را تمام کردید؛ حالا باید چه کاری انجام دهید؟ به منظور رشد به‌عنوان یک تولیدکننده موسیقی باید مردم را از موسیقی خود مطلع کرده و در آنها اشتیاق ایجاد کنید. شاید این حرف کمی کلیشه‌ای باشد، اما کجا می‌توان به تعداد مخاطبانی بیش از رسانه‌های اجتماعی دسترسی داشت؟ طرفداران بالقوه و بازیگران مهم در صنعت موسیقی (از جمله شرکت‌های نشر، توزیع‌کنندگان و سالن‌های اجرای زنده)، همگی در این محیط حضور دارند.

تولیدکنندگان امروزی چیزی بیش از موسیقی را در اختیار طرفداران خود قرار می‌دهند. در فواصل بین انتشار آهنگ‌ها، به‌طور مداوم مخاطبان خود را با محتوای هیجان‌انگیز و فکرشده سرگرم کنید. پیشنهادهای زیر را بررسی کنید:

  • یک آهنگ را ریمیکس کرده و یا صدای اشیای متداول در خانه را سمپل کرده و درباره آن ویدیویی بسازید.
  • یک میکس کلابی و یا یک اجرای استودیویی را به‌طور زنده با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید.
  • درباره اجراها و یا تور کنسرت‌های خود مستندسازی کنید.
  • آهنگ‌هایی که به آنها گوش می‌کنید را به اشتراک بگذارید.

وجه مشخصه شما و موسیقی شما چیست؟ تبلیغ موسیقی شما ممکن است برای خودتان راحت نباشد؛ اما تعریف کردن داستان زندگی‌تان چندان دشوار نیست. شکی نیست که یک اثر هنری باید خود، معرف و مبلغ خود باشد؛ اما هیچ ایرادی ندارد که محتوای مضاعفی را نیز در اختیار مخاطبان خود قرار دهید.

ناگفته پیداست که موسیقی شما باید بر روی تمام درگاه‌های استریمینگ شناخته‌شده موجود باشد. مخاطبان نباید برای دسترسی به موسیقی شما با مشکل مواجه شوند.

۵. مراودات و ارتباطات

به توضیحات درج‌شده بر روی جلد آلبوم‌های مطرح توجه کنید. برای هر آهنگ، جدا از عوامل تولید، آهنگسازان، نوازندگان و مهندسین متعددی گرد هم آمده‌اند تا محصول نهایی را به مخاطب ارائه کنند. علاوه بر اینها، تولیدکنندگانی برای تولید نسخه‌های فیزیکی، توزیع‌کنندگانی برای توزیع این نسخه‌ها و یک یا چند شرکت‌ رسانه‌ای برای تبلیغ آلبوم نیز دست‌اندرکار بوده‌اند.

در هر مرحله از حرفه تولید موسیقی، ارتباط شما با مهره‌های کلیدی صنعت موسیقی مشخص می‌کند که اثر شما به چه تعدادی از مخاطبان خواهد رسید. چه این ارتباط به‌صورت مذاکره با یک شرکت نشر موسیقی باشد و چه به‌صورت درخواست راهنمایی از یک تولیدکننده کهنه‌کار، مهارت ارتباط‌گیری و انعطاف‌پذیری قطعاً مؤثر خواهد بود. همین مسئله در استودیو و در همکاری با سایر هنرمندان نیز صدق می‌کند.

اگرچه صنعت موسیقی مانند بسیاری از صنایع دیگر آداب خشک و رسمی ندارد، اما حفظ سطح مناسبی از حرفه‌ای‌گری (در کنار لذت از روند کار)، برای تبدیل فن تولید موسیقی به یک حرفه بسیار مفید خواهد بود. در مکاتبات و تماس‌های تلفنی سریعاً به اصل مطلب بپردازید، در برخورد با واکنش‌های منفی و انتقادات صبور باشید و همیشه از کسانی که به شما کمک کرده‌اند تشکر کنید.

جمع‌بندی

امروز دسترسی به موسیقی از هر زمان دیگری ساده‌تر است. با توجه به کاهش تقاضا و افت ارزش موسیقی در بازار، خلق و انتشار موسیقی فقط بخشی از معادله حرفه تولید موسیقی است. ارتقاء مهارت‌های غیر موسیقایی که در این مقاله درباره آنها صحبت کردیم، شما را در مسیر رسیدن به رؤیاهای موسیقایی‌تان یاری خواهد کرد.

منبع: iZotope
مترجم: کیان ایرجی

One thought on “پنج مهارت غیر موسیقایی مهم برای تولیدکنندگان موسیقی

  1. فهام گوهري میگوید:

    – به مورد ٣، بستن قرارداد جامع و کامل و دریافت بیعانه پیش از شروع کار رو اضافه کنید.
    – ارائه نمونه کارهای مختلف بصورت پکیج به مشتری جهت بالا بردن شناخت مشتری از خود.
    – استعلام خواسته ها و انتظارات مشتری در ابتدای کار چون ممکنه مشتری شما را اشتباهی امتخاب کرده باشه و بعدا دردسر بشه.
    – تیم های مختلف کاری مثل نوازندگان ، طراح و گرافیست ، تولید کنندگان ویدئو، متخصصین رسانه و تبلیغات و پخش و … داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *