رد کردن

۵ میدی کنترلر برتر برای افراد مبتدی

پنج میدی کنترلر برتر برای افراد مبتدی

زمانی که قصد شروع یادگیری آهنگسازی و خرید تجهیزات پایه مربوط به آن را دارید، خیل عظیم گزینه‌های موجود در بازار ممکن است شما را سردرگم کند و باعث شود که محصولی نامناسب برای شرایط خود انتخاب کنید.

اما پیش از اینکه وارد بحث‌هایی پیچیده مانند انتخاب بهترین DAW یا دلیل برتری هدفون‌های مانیتورینگ نسبت به هدفون‌های عمومی شوید، باید ابزاری مناسب برای پیاده‌سازی ایده‌های موسیقایی خود در کامپیوتر بیابید؛ این ابزار، میدی کنترلر (MIDI Controller) است. انتخاب یک میدی کنترلر باکیفیت و کاربردی، نقشی حیاتی در پروسه یادگیری شما در آهنگسازی دارد و در صورتی که یک میدی کنترلر ناهمخوان با کاربری و سطح مهارت خود انتخاب کنید، ممکن است جذابیت آهنگسازی برای شما از بین برود و به‌کلی از این هنر دلزده شوید.

در این مقاله، برترین میدی کنترلر‌ها برای آهنگسازان مبتدی را به شما معرفی خواهیم کرد. انتخاب و خرید میدی کنترلر، می‌تواند قدمی بسیار مفید و بزرگ در راستای تبدیل شدن به یک آهنگساز حرفه‌ای باشد.

ترتیب‌بندی در این فهرست، به‌صورت تصادفی است و هیچ‌یک از این پنج گزینه، برتری قطعی نسبت به دیگری ندارد. در واقع، تمامی گزینه‌های این فهرست برای افراد مبتدی مناسب هستند و انتخاب از میان آنها به سلیقه، بودجه و سبک موسیقی شما بستگی خواهد داشت.

AKAI Professional MPK Mini MK3

میدی کنترلر آکایی

مزایا

  • ارزش قیمتی فوق‌العاده
  • گزینه‌ای بسیار مناسب برای آهنگسازان مبتدی سبک هیپ‌هاپ
  • کلید‌های حساس به فشار (velocity)
  • همراه با یک پکیج نرم‌افزاری جامع

معایب

  • عادت کردن به حس کلید‌ها ممکن است کمی زمان‌بر باشد
  • نرم‌افزار عالی اما کمی سردرگم‌کننده
  • برخورداری از اصوات داخلی بسیار زیاد اما نه‌چندان کاربردی

AKAI Professional MPK Mini MK3 یک میدی کنترلر کاملاً حرفه‌ای با اندازه‌ای کوچک، قیمت مناسب و کاربری آسان است که می‌تواند گزینه‌ای بی‌نقص برای بسیاری از آهنگسازان مبتدی باشد. در واقع، امروزه حتی بسیاری از آهنگسازان حرفه‌ای نیز از این کنترلر برای ساخت موسیقی استفاده می‌کنند.

MPK Mini با وجود بدنه بسیار کوچک خود، امکانات بسیاری را درون خود جای داده است که هر یک از آنها، می‌توانند کمکی شایان به شما در فرایند ساخت موسیقی کنند.

کیبورد MPK Mini MK3، دارای ۲۵ کلید حساس به فشار است؛ این به این معناست که این کلاویه‌ها، شدت ضربه دستان شما به خود را درک می‌کنند و صدای تولیدشده از ساز یا نرم‌افزار متصل را بسته به آن تغییر می‌دهند. به نظر ما، این ویژگی یکی از مهمترین ویژگی‌ها در یک میدی کنترلر مدرن است؛ زیرا یک‌دست نبودن شدت نواخته شدن نت‌ها، باعث تزریق حس نوازندگی شما به موسیقی می‌شود و حالت رباتی و کامپیوتری را از آن می‌زداید. به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم حتی اگر آکایی MPK Mini MK3 مورد پسند شما قرار نگرفته است نیز حتماً یک میدی کنترلر با کلاویه‌های حساس به فشار خریداری کنید.

در بالای کیبورد MPK Mini MK3، هشت درام پد، چند ناب MIDI CC قابل تخصیص به پارامتر‌های موجود در DAW و یک جوی‌استیک تعبیه شده است که نقش یک پیچ بِند را ایفا می‌کند. این امکانات می‌توانند نقشی بسیار مفید در پروسه ساخت موسیقی برای شما ایفا کنند. با استفاده از درام پدها می‌توانید درام لاین موسیقی خود را به‌صورت زنده بنوازید و با استفاده از ناب‌ها و جوی‌استیک آن به تنظیمات تمامی پارامتر‌های DAW خود به‌صورت زنده دسترسی داشته باشید.

علاوه بر این، MPK Mini MK3 همراه با یک بسته نرم‌افزاری جامع و بسیار کاربردی عرضه می شود که شامل چندین نرم‌افزار برای ساخت موسیقی و ۱۵۰۰ سمپل و پلاگین می‌شود. البته که برخی از این پلاگین‌ها و سمپل‌ها، چندان کاربردی نیستند و نمی‌توان آنها را در موسیقی متداول به کار گرفت.

اما دلیل این که AKAI Professional MPK Mini MK3 را در این فهرست قرار داده‌ایم چیست؟ باید بگوییم که مهمترین دلیلی که می‌توان این میدی کنترلر را گزینه‌ای مناسب برای افراد مبتدی دانست، سادگی کار با آن است. همراه با این محصول، یک نرم‌افزار آهنگسازی (DAW) نیز عرضه می‌شود؛ در نتیجه تنها کافیست این محصول را خریداری کنید تا بتوانید به‌سرعت شروع به آهنگسازی کنید و تنها چیزی که باید برای شروع بدانید، روش نصب برنامه در کامپیوتر و فشردن کلاویه‌های یک کیبورد است! پس از یاد گرفتن مبانی پایه نرم‌افزار آهنگسازی نیز می‌توانید وارد جزئیاتی حرفه‌ای‌تر از آن شوید و روش کار ناب‌های قابل برنامه‌ریزی بر روی میدی کیبورد و تنظیم پارامتر‌های نرم‌افزار به‌وسیله آنها را بیاموزید.

Alesis V49

میدی کنترلر السیس

مزایا

  • ارزش قیمتی بالا به‌ لطف بسته نرم‌افزاری همراه
  • کلیدهای تقریباً فول سایز
  • رابط کاربری ساده و آسان

معایب

  • قیمت بالاتر نسبت به سایر گزینه‌های موجود در فهرست
  • پیچیدگی بیش‌ازحد برخی از نرم‌افزارها برای مبتدیان
  • اندازه بزرگ‌تر از سایر میدی کنترلر‌های قابل حمل به‌دلیل برخورداری از کلید‌های فول سایز

اگر یک آهنگساز مبتدی هستید و می‌خواهید میدی کنترلر شما به کلاویه‌های فول سایز مجهز باشد، V49 از شرکت Alesis گزینه‌ای بسیار خوب برای شماست.

محصولات Novation و AKAI در این محدوده قیمتی دارای کلاویه‌ها و در کل جثه‌ای بسیار کوچکتر در مقایسه با V49 هستند؛ امری که شاید برای آهنگسازان مبتدی یا آهنگسازی در خارج از استودیو خوشایند باشد، اما ممکن است شما را در نوازندگی و ساخت موسیقی محدود کند و نتوانید تمامی ایده‌های خود را به‌وسیله کیبورد در DAW پیاده کنید. به‌علاوه، نواختن کلاویه‌های کوچک، دشوارتر از کلاویه‌های پیانویی فول سایز است و هنگام نواختن سریع آنها، باید دقت کنید تا انگشت خود را بر روی کلاویه اشتباه یا دو کلاویه به‌صورت همزمان نگذارید.

بسیاری از آهنگسازان مدرن ترجیح می‌دهند به جای یادگیری نواختن آکورد‌ها بر روی کیبورد، آنها را در DAW نوشته و به‌وسیله درام پد‌های میدی کنترلر بنوازند. طبیعتاً فشردن یک درام پد، بسیار آسان‌تر از یادگیری نواختن سه کلاویه مختلف به‌صورت همزمان است. اما پیشنهاد می‌کنیم حتماً چند آکورد و توالی آکوردی را بیاموزید و آنها را با استفاده از کلاویه‌های میدی کنترلر به‌صورت زنده بنوازید؛ زیرا این کار، حسی طبیعی‌تر و جذاب‌تر به موسیقی شما خواهد بخشید.

اگر می‌خواهید نوازندگی کیبورد را به‌صورتی جدی‌تر یاد بگیرید و تمامی اجزای موسیقی خود را به‌صورت زنده و با استفاده از میدی کنترلر بنوازید، یک میدی کنترلر بزرگ که به بیش از ۲۵ کلاویه مجهز است، کار شما را بسیار آسان خواهد کرد. به همین دلیل، در این شرایط V49 با برخورداری از چهار اکتاو یا ۴۹ کلاویه، گزینه بسیار خوبی برای شما خواهد بود. باید بگوییم که حتی اگر قصد دارید پیانو نیز یاد بگیرید، می‌توانید در دروس اولیه خود تا حدی بر روی این V49 حساب کنید؛ زیرا کلاویه‌های فول سایز و پرتعداد این دستگاه، در میان رقبای هم‌قیمت آن تقریباً بی‌رقیب است.

السیس V49 در سمت چپ کیبورد خود، از پنلی متشکل از هشت درام پد، ماد ویل و پیچ بند، دکمه‌های تغییر اکتاو و چهار ناب قابل برنامه‌ریزی برخوردار است. این امکانات، علاوه بر کی‌بد کامل و حرفه‌ای این دستگاه، از آن محصولی جامع و بسیار کاربردی می‌سازند که می‌توان با استفاده از آن، با آزادی کامل به ساخت موسیقی پرداخت.

یک بسته نرم‌افزاری جامع نیز همراه با V49 عرضه می‌شود که شامل عناوینی بسیار جذاب و کاربردی نظیر نسخه‌ای از نرم‌افزارهای آهنگسازی Pro Tools و Ableton Live Lite و پلاگین‌هایی نظیر Mini Grand ،DB-33 و Xpand 2 می‌شود.

نقطه قوت V49 نسبت به سایر گزینه‌های این فهرست، کاربرد‌های متنوع آن است. با استفاده از این میدی کنترلر می‌توانید به بهترین نحو و با آزادی کامل به ساخت موسیقی بپردازید و در کنار آن، نوازندگی کیبورد را نیز یاد بگیرید. این دستگاه، یکی از بهترین ابزارها برای افزایش مهارت‌های آهنگسازی و نوازندگی شماست.

AKAI Professional LPK25

AKAI PLK25 MIDI Controller

مزایا

  • قیمت بسیار مناسب
  • اندازه بسیار کوچک
  • همراه با یک بسته نرم‌افزاری کاربردی

معایب

  • حس نه‌چندان خوب کلاویه‌ها
  • عدم برخورداری از درام پد و کنترل‌های دیگر (که با توجه به اندازه این دستگاه، کاملاً منطقی است)

اگر از فایده یک میدی کنترلر در فرایند آهنگسازی خود مطمئن نیستید، LPK25 یک گزینه مناسب برای شماست که می‌توانید با خرید آن، بدون صرف هزینه‌ای زیاد، مزایای این دستگاه در ساخت موسیقی را تجربه کنید.

این کنترلر ۲۵ کلید با عرض تنها ۱۳ اینچ، در واقع نسخه‌ای کوچک و ارزان‌قیمت از مورد اول این فهرست، یعنی MPK Mini است و مانند آن، به یک کی‌بد با کلاویه‌های حساس به فشار مجهز است. این دستگاه از یک آرپژیاتور داخلی نیز برخوردار است که می‌توانید با استفاده از آن، به‌آسانی و به‌صورت خودکار، ملودی‌هایی بسیار جذاب برای موسیقی خود بسازید.

LPK25 برخلاف برادر بزرگتر خود یعنی MPK Mini، از درام پد برخوردار نیست؛ اما جای دادن این ابزار در بدنه بسیار کوچک این دستگاه غیرممکن بوده است و با توجه به قیمت آن نیز امری کاملاً منطقی است. البته که این امر به این معنا نیست که نواختن درام‌لاین موسیقی با استفاده از این میدی کنترلر غیرممکن است؛ بلکه با بارگذاری پلاگین یا سمپل درام در DAW، می‌توانید با استفاده از کلاویه‌های این دستگاه، به‌صورت زنده درام نیز بنوازید.

یک نکته جذاب در مورد آکایی LPK25، عرضه آن همراه با نرم‌افزار آهنگسازی MPC Beats است. این نرم‌افزار که ساخت شرکت AKAI است، کاربری بسیار آسانی دارد و می‌تواند سرعت یادگیری شما در ساخت موسیقی را افزایش دهد. به‌علاوه، به کمک این بسته نرم‌افزاری، می‌توانید تنها با خرید یک میدی کنترلر ارزان قیمت، شروع به یادگیری آهنگسازی کنید.

در مقایسه میان MPK Mini Mk3 و LPK25، مسلماً MPK Mini به دلیل برخورداری از چندین ویژگی کاربردی نسبت به LPK25، برنده از میدان خارج می‌شود؛ اما باید این امر را نیز در نظر بگیرید که LPK25، اندازه‌ای بسیار کوچک‌تر و قیمتی در حدود نصف برادر بزرگتر خود دارد.

اگر به دنبال یک میدی کنترلر ارزان‌قیمت و کوچک هستید و یا می‌خواهید کار با این دستگاه در ستاپ آهنگسازی خود را آزمایش کنید، LPK25 گزینه‌ای بسیار خوب برای شما خواهد بود.

Novation Launchkey Mini MK3

میدی کنترلر نوویشن

مزایا

  • امکان کنترل پارامترهای Macro
  • همخوانی کامل و بی‌نقص با نرم‌افزار آهنگسازی Ableton Live
  • کلاویه‌های باکیفیت

معایب

  • نرم‌افزار Ableton Live می‌تواند برای افراد مبتدی کمی پیچیده باشد
  • نشانگرهای کمی گیج‌کننده
  • حساسیت نه‌چندان بالای درام پد‌ها

میدی کنترلر Launchkey Mini Mk3 از شرکت Novation، نامی بسیار شبیه به MPK Mini Mk3 از AKAI دارد و بسیاری از افراد، این دو محصول را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند. اما شباهت میان این دو مدل، تنها به نام آنها خلاصه نمی‌شود و در بسیاری دیگر از وجوه آنها نیز وجود دارد. می‌توان گفت که این میدی کنترلر، رقیبی مستقیم برای MPK Mini Mk3 است و می‌تواند جایگزینی عالی برای آن نیز باشد.

اگر قصد دارید از نرم‌افزار Ableton Live برای ساخت موسیقی استفاده کنید، Launchkey Mini Mk3 تقریباً بهترین میدی کنترلر جمع‌و‌جور برای شما خواهد بود. با استفاده از کنترل‌های تعبیه شده در این دستگاه می‌توانید پارامتر‌های Macro موجود در Ableton را تنظیم کنید، ترک و لاین پروژه را انتخاب کنید، ضبط داده MIDI و صوتی و همچنین پخش پروژه را شروع و متوقف کنید، صدای هر یک از چنل‌های پروژه را قطع کنید و حجم صدای آنها را کنترل کنید و حتی به پَنینگ و افکت‌های هر یک از آنها نیز دسترسی کامل داشته باشید. در واقع، این میدی کیبورد، تمامی تنظیمات موجود در Ableton را به‌صورت سخت‌افزاری و تنها با فشردن یک دکمه یا چرخاندن یک ناب، در دسترس شما قرار می‌دهد.

البته اگر قصد شروع یادگیری آهنگسازی را دارید، باید بگوییم که انتخاب Ableton Live به‌عنوان اولین DAW، به دلیل رابط کاربری نه‌چندان آسان آن، می‌تواند سرعت یادگیری شما را کمی کاهش دهد. این نرم‌افزار تقریباً در هر بخش خود، طراحی کاملاً انحصاری دارد و درک اکوسیستم آن می‌تواند حتی برای افراد حرفه‌ای نیز کمی زمان‌بر باشد؛ اگر آهنگسازی مبتدی باشید، ممکن است این نرم‌افزار کمی شما را سردرگم کند. به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم اگر قصد خرید Launchkey Mini Mk3 را دارید، آن را در کنار DAW‌های ساده‌تر نظیر GarageBand ،Soundtrap یا یک پله بالاتر، یعنی FL Studio به‌کار بگیرید و زمانی که با مبانی پایه هنر آهنگسازی آشنا شدید، به سراغ Ableton Live بروید. البته با استفاده از نرم‌افزار‌های مذکور می‌توانید تنها به امکانات پایه این میدی کنترلر نظیر کیبورد و درام پد‌های آن دسترسی داشته باشید؛ اما به این روش، می‌توانید با سرعتی بیشتر آهنگسازی را یاد بگیرید و به دلیل پیچیدگی‌های Ableton، در وسط راه دلسرد نشوید.

Arturia Keylab 49 Essential

میدی کنترلر آرتوریا

مزایا

  • یک میدی کنترلر همه‌کاره و حرفه‌ای
  • اندازه تقریباً فول سایز
  • همراه با یک بسته نرم‌افزاری بسیار جامع
  • گزینه‌ای بسیار عالی برای یادگیری نوازندگی کیبورد

معایب

  • اندازه بزرگ
  • قیمت نسبتاً بالا
  • راه‌اندازی نه‌چندان آسان

KeyLab Essential 49 از شرکت مشهور Arturia، تقریباً هر آنچه از یک میدی کنترلر می‌خواهید را در خود جای داده است و می‌تواند اولین و آخرین خرید شما در این زمینه باشد.

قیمت بالا و اندازه بزرگ KeyLab Essential 49، آن را تنها برای مبتدیانی مناسب می‌سازد که عزمی قوی برای یادگیری آهنگسازی و تبدیل شدن به یک آهنگساز حرفه‌ای دارند؛ اما اگر عاشق این هنر هستید، بسیار خوب است که از همان پله اول، کار خود را با تجهیزاتی حرفه‌ای و بی‌نقص شروع کنید.

Arturia Keylab 49 Essential یک میدی کنترلر تقریباً فول سایز است که برای ساخت موسیقی، اجرای زنده و تقریباً هر کاری که می‌توان با یک کیبورد انجام داد، مناسب خواهد بود. اگر به دنبال یک محصول بی‌نقص با ویژگی‌های گسترده و کیفیت بسیار بالا هستید، این محصول گزینه‌ای بی‌نظیر برای شماست.

با خرید این کیبورد، صاحب یک پکیج نرم‌افزاری بسیار جامع و کاربردی نیز می‌شوید که شامل پلاگین‌هایی افسانه‌ای از آرتوریا نظیر Analog Labs با بیش از ۶۵۰۰ صدای پیش‌فرض، Grand Piano Model D و البته نرم‌افزار آهنگسازی Ableton Live Lite می‌شود. شایان ذکر است که Grand Piano Model D، یکی از برترین پلاگین‌های شبیه‌ساز صدای پیانو است و می‌توانید با استفاده از آن، صدایی بسیار طبیعی از پیانو را به موسیقی اضافه کنید یا حتی به‌صورت زنده پیانو بنوازید.

KeyLab Essential 49 ویژگی‌های بسیاری در خود دارد که اگر فردی مبتدی هستید، ممکن است کشف آنها مدت زیادی طول بکشد؛ اما برای شروع، تنها چیزی که نیاز خواهید داشت، یادگیری نحوه استفاده از درام پد و کیبورد بسیار باکیفیت و جذاب این میدی کنترلر است. پس از آن می‌توانید قدم به قدم، به سراغ دیگر بخش‌های این دستگاه بروید و کار با تمامی آنها را یاد بگیرید.

اگر می‌خواهید تنها یک بار یک میدی کنترلر خریداری کنید و آزادی بی‌حدومرزی در ساخت موسیقی داشته باشید، آرتوریا KeyLab Essential 49 گزینه‌ای بی‌نظیر برای شماست.

در ادامه، به چند نکته مهم در رابطه با آهنگسازی خواهیم پرداخت که اگر قصد شروع یادگیری این هنر را دارید، می‌توانند برای شما مفید باشند.

بهترین نرم‌افزار آهنگسازی (DAW) برای افراد مبتدی

نرم‌افزار آهنگسازی می‌تواند تعیین‌کننده‌ترین بخش مسیر شما در یادگیری آهنگسازی باشد. به همین دلیل، هنگام انتخاب آن باید دقت بسیاری را به خرج دهید تا نه پیچیدگی بیش‌ازحد نرم‌افزار موجب دلسردی شما شود و نه امکانات محدود آن آزادی شما در پروسه خلاقانه ساخت موسیقی را محدود کند.

به اعتقاد ما، بهترین نرم‌افزار‌های آهنگسازی برای افراد مبتدی که هیچ پیش‌زمینه‌ای از مبانی موسیقی و ساخت آن ندارند، نرم‌افزار جدید SoundTrap از شرکت Spotify، نرم‌افزار Reaper و DAW مشهور FL Studio است.

یک نرم‌افزار جذاب دیگر که می‌توانید با آن یادگیری ساخت موسیقی را شروع کنید، BandLab است. BandLab در واقع یک DAW بر پایه ابر داده (cloud) است که نسخه اندروید و iOS آن نیز منتشر شده است. این نرم‌افزار در سالهای گذشته، کاربران زیادی را به خود جلب کرده است و از سال ۲۰۱۹ تا به امروز، کاربران آن ۱۵۰ درصد افزایش یافته‌اند و به ۳۰ میلیون نفر رسیده‌اند.

مقایسه کلاویه‌های حساس به فشار با کلاویه‌های عادی

در پیانو، میزان فشار انگشت شما بر روی کلاویه، تأثیری مستقیم بر تن و حجم صدای ساز دارد. در ساز‌های کلیدی الکترونیک و میدی کنترلر‌ها نیز بسیاری از شرکت‌ها سعی در شبیه‌سازی این موضوع دارند.

با استفاده از یک ساز یا میدی کنترلر با کلید‌های حساس به فشار (velocity)، می‌توانید شدت ضربات خود بر روی کلاویه‌ها را کنترل کنید و به این شکل، حس نوازندگی خود را به موسیقی منتقل کنید.

اما باید این امر را نیز در نظر بگیرید که اگر نوازنده‌ای مبتدی هستید، نواختن کلاویه‌های حساس به فشار می‌تواند کمی دشوار‌تر باشد؛ زیرا علاوه بر نواختن قطعه مورد نظر، باید حواس خود را به میزان فشار وارده توسط انگشتان خود به کلاویه‌ها نیز جمع کنید. اما با کلید‌های معمولی می‌توانید بدون نگرانی از این امر به نوازندگی بپردازید.

آیا می‌توان از میدی کنترلر به‌عنوان یک ساز نیز استفاده کرد؟

پاسخ این سوال هم مثبت است و هم منفی.

اگر یک پلاگین بسیار باکیفیت، یک کارت صدای مناسب و یک جفت اسپیکر یا یک هدفون حرفه‌ای در اختیار دارید، می‌توانید میدی کنترلر خود را نیز به ستاپ خود متصل کنید و از آن به‌عنوان یک ساز نیز استفاده کنید. در این حالت، تنها کافیست تا DAW خود را اجرا کرده و پلاگین مورد نظر خود را در آن باز کنید تا بتوانید شروع به نوازندگی کنید.

اما باید این را در نظر داشته باشید که میدی کنترلر مانند یک کیبورد یا سینتی‌سایزر مستقل نیست و برای کار، به کامپیوتر و نرم‌افزار وابسته است. به همین دلیل نمی‌توان آن را تنها با فشردن یک دکمه راه‌اندازی کرد و شروع نوازندگی با آن نیازمند کمی کار با کامپیوتر و نرم‌افزار‌های آهنگسازی خواهد بود.

شما آهنگسازی را با چه ستاپی شروع کردید و اولین میدی کنترلر شما چه مدلی بود؟ تجربیات خود را در بخش نظرات با ما و مخاطبان گیتارایران در میان بگذارید.

منبع: Heavy
مترجم: امیر تولی

2 thoughts on “۵ میدی کنترلر برتر برای افراد مبتدی

  1. عرفانم میگوید:

    من میدی کنترلر ندارم من اولین کارم رو با گوشی با ارگ اندروید شروع کردم الانم به دنبال یک میدی کنترلر خوب و با کیفیت هستم ک بتونم باهاش ب همراه گوشیمو بنوازم ینی لود کردن ست و ریتم و ساز و غیره از گوشیم باشه با میدی کنترلر بنوازم ولی اگ میدی کنترلری باشه که بتونم باهاش تسلط روی گوشی داشته باشم عالی میشع ینی بتونم از روی خوده میدی به ریتمو ساز داخل گوشی دسترسی داشته باشم

    • پشتیبانی گیتارایران میگوید:

      وقت بخیر،
      لطفاً برای دریافت مشاوره دقیق و کامل، از طریق شماره تلفن ۸۶۰۸۴۰۸۶ با کارشناسان ما تماس بگیرید.
      با سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *