گاراژ/زیرزمین خانه خود را به فضای تمرین و ضبط موسیقی تبدیل کنید!

گاراژ/زیرزمین خانه خود را به فضای تمرین و ضبط موسیقی تبدیل کنید!

در سال ۱۹۹۴، ریورز کومو (Rivers Cuomo) از گروه ویزر (Weezer) حرف دل بسیاری از اهالی موسیقی را در قالب ترانه گفت: «من در گاراژ احساس امنیت می‌کنم؛ کسی به کار من کاری نداره». او به دقت توصیف کرد که چگونه گاراژ یا زیرزمین می‌تواند مأمنی برای افراد خلاق باشد؛ جایی دور از دنیا که برای بیان خلاقیت خود، چه به تنهایی و چه با هم‌گروهی‌هایتان، احساس آزادی می‌کنید. وقتی فضای درون خانه محدود باشد، گاراژ یا زیرزمین گزینه بسیار مناسبی برای تمرین و ضبط موسیقی است.

تبدیل گاراژ یا زیرزمین به فضای تمرین یا ضبط، نیاز به کمی برنامه‌ریزی دارد تا بتوان بهترین نتیجه را از آن گرفت. پس با عده‌ای از همکارانمان که در این زمینه تجربه دارند صحبت کردیم. این مقاله را بخوانید تا اطلاعات بیشتری درباره تبدیل گاراژ/زیرزمین به اتاق موسیقی پیدا کنید.

هدف را مشخص کنید

اولین پرسشی که پیش از تبدیل گاراژ به اتاق موسیقی باید به آن پاسخ دهید این است که «کاربرد این اتاق چیست؟»

به‌طور مثال، آیا قصد شما تمرین موسیقی است یا ضبط یا هر دو؟

اگر هدف شما ضبط موسیقی باشد، باید بر روی مواردی تمرکز کنید که به روند کار ضبط کمک می‌کنند. همچنین اتاق باید دارای آکوستیک مطلوب باشد و برای ساعت‌های متمادی کار بر روی تنظیم و تولید مناسب باشد. باید میز مناسبی انتخاب کنید که از فضای کافی برای کامپیوتر، کارت صدا و تجهیزات مورد نظر شما برخوردار باشد. سپس باید تجهیزات مورد نیاز برای ضبط را تهیه کنید؛ از جمله کارت صدا، میکروفون، اسپیکر مانیتورینگ، هدفون مانیتورینگ و البته ساز.

اما اگر قصد دارید یک فضای تمرین برای گروه خود ایجاد کنید، باید نکات دیگری را در نظر بگیرید. نه‌تنها باید چینشی را انتخاب کنید که برای شخص شما راحت باشد، بلکه باید سلیقه هم‌گروهی‌های خود را نیز در نظر بگیرید. پس وقتی که فضای مورد نظرتان را بررسی می‌کنید، از هم‌گروهی‌های خود نیز دعوت کنید تا با شما همکاری کنند. باید در کنار توجه به صدا، به ارگونومی محیط نیز توجه کرد. در هنگام آهنگسازی و تنظیم، باید تمام اعضای گروه در دیدرس یکدیگر باشند؛ زیرا این امر در مراحل آهنگسازی و تنظیم اهمیت دارد. همچنین باید جای حرکت کافی برای همه وجود داشته باشد تا در هنگام تمرین بتوانید شرایط اجرای زنده را شبیه‌سازی کنید؛ به‌طوری که اعضای گروه بتوانند به سمت جمعیت نگاه کنند و مجبور نباشند تنها یکدیگر را ببینند.

JBL EON One Compact Portable PA Speaker

یک فاکتور بسیار مهم دیگر برای تمرین، مانیتورینگ است و گزینه‌های بسیاری در این زمینه پیش روی شما وجود دارند. در مورد سازهای اصلی شامل گیتار، بیس و کیبورد، امپلیفایرهایی که برای اجرای زنده از آنها استفاده می‌کنید تقریباً همیشه ولوم کافی برای فضای تمرین را دارند. توصیه می‌کنیم که در هنگام تمرین، صدا را بلند نکنید و با صدای کم ساز بزنید. این کار نه‌تنها برای محافظت از گوش شما و رضایت همسایگان ضروری است، بلکه می‌تواند به شما نشان دهد که آیا تنظیم شما کیفیت لازم را دارد یا نه.

برای وکال می‌توانید از یک اسپیکر قابل حمل اجرای زنده استفاده کنید. دستگاه‌هایی مانند Bose L1 یا JBL EON One برای نیاز شما کافی هستند. همچنین می‌توانید در صورت نیاز از این تجهیزات در اجرای زنده نیز استفاده کنید.

پوشش آکوستیک را فراموش نکنید

زیرزمین یا گاراژ شما چه به‌عنوان استودیوی خانگی استفاده شود و چه به‌عنوان فضای تمرین، قطعاً به مقداری پوشش آکوستیک نیاز خواهد داشت. چرا؟ به این دلیل که در طراحی گاراژ و زیرزمین، آکوستیک محیط را در نظر نمی‌گیرند. در واقع، احتمالاً از بین فضاهای خانه، گاراژ/زیرزمین به دلیل داشتن کف بتنی، دیوارهای موازی و سقف کوتاه، بدترین آکوستیک ممکن را دارد. اما جای نگرانی نیست. با کمی پوشش آکوستیک می‌توانید بسیاری از مشکلات آکوستیکی را برطرف کنید؛ از جمله اکوی سریع، امواج ساکن و تجمع فرکانس‌های بم.

علاوه بر پوشش آکوستیک، ممکن است بخواهید صداگیری مناسب را نیز انجام دهید تا همسایگان از شما راضی باشند. راه‌های بسیاری برای جلوگیری از خروج صدا از فضا وجود دارد؛ اما عایق‌سازی اصولی نیازمند عملیات ساخت و ساز است (معمولاً به شکل ساختن یک اتاق کاذب شناور درون اتاقی دیگر). اگر قصد چنین کاری را ندارید، توصیه می‌کنیم با استفاده از پوشش آکوستیک، فضای خود را در حد ممکن خوش‌صدا کرده و سپس سعی کنید با ولوم کمتر ساز بزنید. شاید از صدادهی یک بند کامل با ولوم کم و آکوستیک مناسب شگفت‌زده شوید.

به حس فضا توجه کنید

هرگز تأثیر حس‌و‌حال محیط را دست کم نگیرید. پس از آنکه تجهیزات خود را مرتب کرده و به آکوستیک محیط رسیدگی کردید، وقت آن رسیده که حس‌و‌حال محیط را با کارهایی ساده مانند استفاده از تزیینات دکوری مرتبط با موسیقی، فرش‌های جذاب و وسایل راحتی مانند یک یخچال کوچک و چند صندلی‌ نرم و راحت، روبراه کنید.

همچنین باید به مرتب بودن فضا نیز توجه کنید. مرتب نگه داشتن تجهیزات و فضا، داشتن پایه برای کیبورد و گیتار به اندازه کافی و استفاده از نظم‌دهنده‌های کابل برای جلوگیری از ایجاد شلختگی، موارد بسیار مهمی هستند.

برای هرچه بهتر کردن حس‌وحال فضا، به خرید نورهای رنگی نیز فکر کنید. با بهایی اندک، لامپ‌های رنگی تهیه کنید که رنگ آنها با استفاده از اپلیکیشن موبایل کنترل شده و به کمک آنها رنگ و نور فضا را به تناسب هر بخش از مراحل کار تغییر دهید. اگر نیاز به تغییری شگرف‌تر دارید، می‌توانید بسته‌های نورپردازی که برای اجراهای زنده و مجالس استفاده می‌شوند را تهیه کنید. این بسته‌ها معمولاً گران‌قیمت‌تر هستند؛ اما می‌توان برای اجرای زنده در سالن‌های کوچکی که نورپردازی مناسبی ندارند نیز از آنها استفاده کرد.

برق‌رسانی اصولی

بسیاری از افراد به شما توصیه می‌کنند که برای جلوگیری از ایجاد نویز، تجهیزات نورپردازی و صدا را به مدار برق مشترک وصل نکنید. اما طبق تجربه ما، این آلودگی نویزی معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که نورهای شما از دیمر کنترل سیلیکونی SCR استفاده می‌کنند. دیمرهای سیلیکونی بر اساس بریدن شکل موجی کار می‌کنند که برای لامپ‌ها روشی مؤثر و مقرون‌به‌صرفه است؛ اما ممکن است باعث شود که لامپ‌ها صدای ناخواسته تولید کنند.

Black Lion Audio PG-XLM

اگر محیط شما مشکل نویز دارد و ایراد از نورپردازی شما نیست، شاید تهیه کردن یک منبع تغذیه برق مجهز به فیلتر نویز مثل Black Lion Audio PG-XLM مفید باشد. همچنین منابع تغذیه برق و تنظیم‌کننده‌های ولتاژ پیشرفته‌تر نیز در بازار موجودند که تهیه کردن یا نکردن آنها بسته به میزان «تمیزی» برق مورد نظر شما دارد.

کنترل عناصر محیطی

نکته قابل تأمل دیگر در تبدیل گاراژ/زیرزمین به فضای مناسب موسیقی، حفاظت از تجهیزات در برابر نوسانات دما و رطوبت است. در زیرزمین‌های پیشرفته‌تر و مجهزتر این مسئله چندان مهم نیست؛ اما اگر گاراژ یا زیرزمین شما دارای عایق‌کاری مناسب نیست یا درها و پنجره‌های آن دارای نشتی هستند، نوسانات دما و رطوبت ممکن است تجهیزات شما را در معرض خطر قرار دهد. در صورتی که فضای بهتری در اختیار ندارید و تنها گزینه شما چنین فضایی است، لااقل می‌توانید پنجره‌ها و درها را عایق‌کاری کنید. اگر در محیطی مرطوب زندگی می‌کنید، شاید بد نباشد با تهیه یک رطوبت‌گیر از تجهیزات خود محافظت کنید. در صورتی که فضای مورد نظر شما در زمستان بسیار سرد می‌شود، حتماً اجازه دهید تا تجهیزات برقی شما پیش از استفاده به‌درستی گرم شوند. در نهایت به یاد داشته باشید که سازها، میکروفونها و سایر تجهیزات حساس را پس از استفاده به محیط داخل خانه منتقل کنید.

منبع: Sweetwater
مترجم: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *