۱۱ برند برتر سینتی‌سایزر جهان در سال ۲۰۲۱

سینتی‌سایزر موگ 25 Subsequent

بدون شک سینتی‌سایزر یکی از جذاب‌ترین سازهاست؛ زیرا از نظر صوتی بسیار انعطاف‌پذیر است و برای خلق صدا با تکنولوژی آنالوگ یا دیجیتال هیچ محدودیتی ندارد.

از آنجا که سنتز آدیو کاربردهای بی‌شماری دارد (و گونه‌های بسیار متنوعی از سنتز آدیو موجود است)، بازار ادوات موسیقی مملو از سینت‌های منحصربه‌فرد است. تنوع سازندگان سینتی‌سایزر نیز زیاد است و انتخاب از میان آنها کار راحتی نیست.

اگرچه فاکتورهای مهم دیگری در هنگام خرید سینتی‌سایزر برای یک هنرمند یا کاربرد خاص مطرح است، اما شناخت برندهای خوش‌نام می‌تواند به خریدار کمک کرده و لذا ارزش دانستن را دارد. در این مقاله، یازده برند تولیدکننده‌ی سینتی‌سایزر را به شما معرفی می‌کنیم که فکر می‌کنیم ارزش شناختن را دارند.

البته روشن است که در تهیه‌ی فهرست بهترین‌ها در هر زمینه‌ای، سلیقه‌ی شخصی نگارنده دخیل است؛ با این وجود تلاش کردیم تا حد ممکن این مقاله را بی‌طرف نگه داریم. در این فهرست، نه‌تنها سلیقه‌ی شخصی نگارنده، بلکه نظرات سایرین نیز گنجانده شده است و به نظرات افراد مختلف در مصاحبه‌ها، فروم‌ها و … نیز توجه شده است. همچنین تعداد محصولات موجود از هر تولیدکننده و تنوع محصولات کمپانی‌ها از نظر شخصیت صدایی نیز لحاظ شده است.

در ادامه، بیشتر به هر یک از تولید‌کننده‌ها خواهیم پرداخت و خواهیم گفت که چرا نام آنها در این فهرست گنجانده شده است. همچنین از مدل‌ برتر هر برند نام خواهیم برد و در کنار تاریخچه‌ی مختصر شرکت‌ها، آدرس وب‌سایت رسمی آنها را نیز درج خواهیم کرد.

۱. موگ میوزیک (Moog Music)

موگ میوزیک

نام موگ از دهه‌ی ۱۹۵۰ با سینتی‌سایزرهای سطح بالا گره خورده است. این شرکت امروز هم راه دکتر رابرت موگ را ادامه می‌دهد. رابرت موگ را می‌توان تأثیرگذارترین فرد در عرصه‌ی سینتی‌سایزر دانست. او در سال ۱۹۶۴، مدل افسانه‌ای Moog Synthesizer را اختراع کرد که اولین سینتی‌سایزر تولید‌شده در سطح تجاری بود.

با تکیه بر چنین میراثی، شرکت موگ کماکان به پیش بردن هرچه بیشتر مرزهای کیفی سینت مشغول است و برخی از بهترین سینت‌های جهان را خلق می‌کند.

سازندگان زبردست این شرکت، سازهای استثنایی خود را به‌صورت دست‌ساز تولید می‌کنند تا از کیفیت آنها اطمینان خاطر داشته باشند. هر سینتی‌سایزر موگ با کمال دقت ساخته شده و پیش از فروش به‌طور کامل مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

محصولات Moog برای به وجد آوردن اهالی موسیقی طراحی شده‌اند و مرزهای تصورات معمول درباره‌ی سنتز آدیو را جابجا می‌کنند. به همین دلایل است که نام موگ در بالای این فهرست جای گرفته است.

سینتی‌سایزر شاخص: Moog One

سینتی‌ سایزر موگ One

تاریخچه‌ی کوتاه

شرکت موگ در سال ۱۹۵۳ توسط رابرت موگ در شهر نیویورک ایالات متحده آمریکا تأسیس شد. در سال ۱۹۷۱ این شرکت به کمپانی Norlin Musical Instruments فروخته شد؛ اما در سال ۱۹۷۲ نام آن مجدداً به موگ میوزیک تغییر یافت. این کمپانی در سال ۱۹۸۷ اعلام ورشکستگی کرد و حقوق تجاری آن نهایتاً در سال ۲۰۰۲ به رابرت موگ برگردانده شد. اکنون دفتر مرکزی Moog در شهر اشویل در ایالت کارولینای شمالی واقع است.

وب‌سایت: www.moogmusic.com

۲. کُرگ (Korg)

کورگ

شرکت کرگ، فعالیت خود را در سال ۱۹۶۳ آغاز کرد و طیف گسترده‌ای از محصولات را برای کاربران عادی و حرفه‌ای به بازار عرضه می‌کند. این شرکت همه‌فن‌حریف، بی‌شک در برخی از فنون خود استاد است و یکی از این فنون، ساخت سینتی‌سایزر است.

اگرچه موگ اولین سینتی‌سایزر تجاری جهان را تولید کرد، اما اولین سینتی‌سایزر ژاپنی را Korg ساخت. این شرکت از زمان معرفی مدل miniKORG در سال ۱۹۷۳، همواره در عرصه‌ی سینتی‌سایزر حضور پررنگی داشته است.

کرگ کماکان خود را وقف طراحی و تولید سازهایی می‌کند که موسیقی زیبا را برای هنرمندان به ارمغان می‌آورند و از همه مهمتر، روند ساخت موسیقی را سرگرم‌کننده می‌سازند. نگارنده و بسیاری از دیگر افراد معتقدند که کرگ در دستیابی به این هدف، به‌ویژه در تولید سینتی‌سایزرهای خود، موفق بوده است.

محصولات کرگ تنوع بسیار زیادی دارند. این شرکت سینتی‌سایزرهای آنالوگ، دیجیتال، آنالوگ مدلینگ، دینامیک فریز (dynamic phrase)، نرم‌افزاری و حتی میز کارهای سخت‌افزاری مبتنی بر سینتی‌سایزر را تولید می‌کند.

به لطف این تنوع چشمگیر در محصولات Korg، بدون شک شما می‌توانید مدل مناسب نیاز خود را در بین تولیدات این شرکت پیدا کنید.

سینتی‌سایزر شاخص: Korg Prologue

سینتی‌سایزر کورگ Prologue

تاریخچه‌ی کوتاه

شرکت ژاپنی کرگ در سال ۱۹۶۲ با نام Keio Electronic Laboratories توسط سوتومو کاتو (Tsutomu Kato) و تاداشی اُسانای (Tadashi Osanai) در شهر توکیو شروع به فعالیت کرد. نام این شرکت در سال ۱۹۷۵ تغییر یافت و دفتر مرکزی کنونی این شرکت در بخش ایناگی شهر توکیو قرار دارد.

در سال ۲۰۱۴، Korg شرکت آرپ اینسترومنتس (ARP Instruments) را خریداری کرد که در سال ۱۹۸۱ ورشکسته شده بود. این نکته برای ما حائز اهمیت است؛ زیرا باعث‌ می‌شود کرگ در واقع دو شرکت در قالب یک شرکت باشد. سینتی‌ سایزر شاخص شرکت آرپ اینسترومنتس، ARP Odyssey است.

وب‌سایت: www.korg.com

۳. رولند (Roland)

رولند

رولند یکی دیگر از شرکت‌های ژاپنی فهرست ما است. مانند کرگ، این شرکت نیز سازهای الکترونیکی ‌ممتاز، از جمله سینتی‌سایزر را تولید می‌کند.

کیبوردها و سینتی‌سایزرهای رولند، سازهایی سطح بالا، با تمرکز بر روی کارایی و تکنولوژی روز دنیا هستند. از سینت‌های پلی‌فونیک ژوپیتر گرفته تا سینتی‌سایزرهای درام «ریتم کامپوزر»، رولند برای تمام نیازها یک گزینه‌ی مناسب دارد.

چه بر روی استیج و چه در استودیو و اتاق تمرین، سینتی‌سایزرهای رولند به‌خوبی به وظیفه‌ی خود عمل می‌کنند و به همین دلیل، در زمره‌ی بهترین‌ها قلمداد می‌شوند.

سینتی‌سایزر شاخص: Roland Jupiter-X

سینتی‌ سایزر رولند Jupiter-X

تاریخچه‌ی کوتاه

شرکت رولند در سال ۱۹۷۲ توسط ایکوتارو کاکِهاشی (Ikutaro Kakehashi) در شهر اوساکای ژاپن تأسیس شد. این کمپانی در سال ۲۰۰۵ به شهر هاماماتسو در شیزوکای ژاپن نقل مکان کرد.

وب‌سایت: www.roland.com

۴. آرتوریا

آرتوریا

آرتوریا یک شرکت فرانسوی متخصص در زمینه‌ی ‌سخت‌افزار و نرم‌افزار موسیقی است. سازهای مجازی و میدی کنترلرهای این کمپانی از بیشتر رقبای خود بهتر هستند و سینتی‌سایزرهای آن قطعاً لیاقت حضور در این فهرست را دارند.

اعضای تیم آرتوریا از اهالی موسیقی هستند و شور بسیاری برای خلق تجهیزات مربوط به صدا و فناوری دارند. آنها همواره زمان خود را وقف تولید ابزارهای قدرتمند و الهام‌بخش و در عین حال سهل‌الاستفاده و کاربردی کرده‌اند. این موضوع با نگاهی به تنوع سینتی‌سایزرهای سخت‌افزاری این شرکت هویداست؛ محصولاتی که جزو بهترین گزینه‌های موجود هستند.

آرتوریا با تمرکز بر روی فناوری خلاقانه و با توجه به نظرات اهالی موسیقی، سینتی‌سایزرهای بی‌نظیر خود را طراحی و تولید می‌کند.

سینتی‌سایزر شاخص: Arturia Polybrute

سینتی‌ سایزر آرتوریا Polybrute

تاریخچه‌ی کوتاه

آرتوریا در سال ۱۹۹۹ توسط فردریک برون (Frédéric Brun) و ژیل پمروییل (Gilles Pommereuil) در شهر گرنوبل فرانسه احداث شد. دفتر مرکزی این شرکت همچنان در همان شهر واقع است.

وب‌سایت: www.arturia.com

۵. نورد (Nord)

نورد

شرکت کلاویا دیجیتال میوزیکال اینسترومنتس (Clavia Digital Musical Instruments)، سینتی‌سایزر Nord Lead را در سال ۱۹۹۵ و Nord Modular را در سال ۱۹۹۷ به بازار عرضه کرد که مدل دوم، اولین سینت ماژولار دیجیتال جهان بود. این دو سینتی‌سایزر به قدری موفق بودند که برند نورد تبدیل به یک شرکت جداگانه شد و به‌عنوان یکی از بهترین سازندگان سینتی‌سایزر در جهان برای خود نامی دست و پا کرد.

تک‌تک سینت‌های نورد در کارخانه‌ی این شرکت واقع در شهر استکهلم و به دست سازندگان خبره ساخته می‌شوند. تیم تخصصی تحقیق و توسعه‌ی Nord، دائماً در تلاش برای دست‌یابی به راه‌های جدید و خلاقانه برای ارتقاء طراحی سینتی‌سایزرهاست تا این شرکت همواره در زمینه‌ی فناوری مدرن پیشرو باشد و در عین حال، از نظر کارایی و امکانات، پا را فراتر از حدود بازار بگذارد.

نورد یک سازنده‌ی شناخته‌شده است که کنترل کیفیت وسواس‌آمیز خود را در تمام مراحل تولید حفظ می‌کند. پس از ساخت هر سینت، کارشناسان شرکت دستگاه را به‌طور کامل آزمایش می‌کنند تا مطمئن شوند که یک محصول بی‌نقص به دست خریدار خواهد رسید.

سینتی‌سایزر شاخص: Nord Wave 2

سینتی‌ سایزر نورد Wave 2

تاریخچه‌ی کوتاه

شرکت کلاویا در سال ۱۹۸۳ توسط هانس نوردلیوس (Hans Nordelius) و میکائیل کارلسن (Mikael Carlsson) در شهر استکهلم سوئد بنیان‌گذاری شد. نام نورد به عنوان برند کیبوردها و سینتی‌سایزرهای شرکت کلاویا در سال ۱۹۹۵ تثبیت شد. دفتر مرکزی این شرکت همچنان در شهر استکهلم واقع است.

وب‌سایت: www.nordkeyboards.com

۶. سکوئنشال (Sequential)

سکوئنشال

سکوئنشال یکی از پروژه‌های طراح افسانه‌ای سینتی‌سایزر، دیو اسمیت (Dave Smith) از شرکت دیو اسمیت اینسترومنتس است. دیو یکی از افراد مهم در توسعه‌ی تکنولوژی midi محسوب می‌شود و در تیم‌های تحقیق و توسعه دو شرکت یاماها و کرگ کار کرده است. این میزان از تجربه و تخصص، در صدا و کارایی بی‌نظیر محصولات Sequential خودنمایی می‌کند.

مدل Prophet-5 که در سال ۱۹۷۷ روانه‌ی بازار شد، اولین سینت پلی‌فونیک قابل برنامه‌ریزی و اولین ساز در جهان بود که در آن از یک ریزپردازنده استفاده می‌شد. از آن زمان به بعد، این برند به یکی از برندهای برتر در زمینه سینتی‌سایزر بدل شد.

عرضه‌ی هر مدل جدید از شرکت سکوئنشال مترادف است با ارتقاء سطح فناوری سینت‌ و پدید آمدن امکانات و صداهای نوین.

به لطف طیف گسترده‌ی محصولات این کمپانی، قطعاً یک سینتی‌سایزر مناسب در بین تولیدات Sequential برای شما وجود دارد. کارایی و صدای خارق‌العاده‌ی سازهای سکوئنشال، بدون شک الهام‌بخش شما خواهد شد.

سینتی‌سایزر شاخص: Sequential Prophet X

سینتی‌ سایزر سکوئنشال Prophet X

تاریخچه‌ی کوتاه

سکوئنشال در سال ۱۹۷۴ توسط دیو اسمیت و با نام Sequential Circuits در شهر سن فرانسیسکو احداث شد. در سال ۱۹۸۷ این کمپانی تعطیل شد و توسط شرکت یاماها خریداری شد. دیو اسمیت در سال ۲۰۰۲ شرکت دیو اسمیت اینسترومنتس را بنا گذاشت و در سال ۲۰۱۵، یاماها حقوق تجاری سکوئنشال سیرکتس را به دیو اسمیت اینسترومنتس بازگرداند و نام شرکت در سال ۲۰۱۸ به سکوئنشال تغییر یافت.

وب‌سایت: www.sequential.com

۷. نوویشن (Novation)

نوویشن

شاید نوویشن بیشتر به خاطر رابطه‌‌اش با نرم‌افزار ایبلتن (Ableton) شناخته شده باشد؛ اما کنترلرها، نرم‌افزارها و سینت‌های این شرکت همگی خارق‌العاده‌اند.

سینتی‌سایزرهای نوویشن، هم از لحاظ صدا و هم از لحاظ انعطاف‌پذیری، خیره‌کننده هستند. از مدل MiniNova گرفته تا Summit، تمام سینت‌های این کمپانی کاربر را تشویق می‌کنند که صداهای جدیدی را آزمایش کند‌ و قلمروهای جدیدی را فتح کند.

Novation علاوه بر سابقه‌ی درخشان، تیمی خلاق و آینده‌نگر دارد که با توجه به نیازها و خواسته‌های امروز کاربران، محصولاتی را برای آینده خلق می‌کند.

سینتی‌سایزر شاخص: Novation Summit

سینتی سایزر نوویشن Summit

تاریخچه‌ی کوتاه

شرکت انگلیسی نوویشن در سال ۱۹۹۲ توسط یان جاناوی (Ian Jannaway) و مارک تامسون (Mark Thompson)، با نام نویشن الکترونیک میوزیک سیستمز (Novation Electronic Music Systems) احداث شد. دفتر این شرکت هم‌اکنون در باکینگهام‌شر انگلستان قرار دارد.

وب‌سایت: www.novationmusic.com

۸. یاماها (Yamaha)

یاماها

یاماها آخرین شرکت ژاپنی و قدیمی‌ترین شرکت موجود در این فهرست است. از زمان رونمایی مدل SY-1 در سال ۱۹۷۴، این برند نام خود را به‌عنوان یک طراح سینتی‌ سایزر موفق مطرح کرده است.

یاماها همچنین تولیدکننده‌ی اولین سینت دیجیتال frequency modulation جهان به نام GS-1 است که در سال ۱۹۸۰ روانه‌ی بازار شد.

این شرکت از ابتدای فعالیت خود تاکنون، تولیدکننده‌ی برخی از بهترین سینت‌های سخت‌افزاری جهان بوده است و برای این کار از افراد پیشرویی چون دیو اسمیت کمک گرفته است.

هر نیازی که در زمینه‌ی سینتی‌سایزرها داشته باشید، یاماها محصولی مناسب شما دارد که قطعاً نیاز شما را برآورده می‌کند و از انتظار شما فراتر خواهد رفت.

سینتی‌سایزر شاخص: Yamaha Montage 8

سینتی سایزر یاماها Montage 8

 

تاریخچه‌ی کوتاه

شرکت یاماها در سال ۱۸۸۷ با نام Nippon Gakki Co به دست توراکوسو یاماها بنیان‌گذاری شد. دفتر یاماها کماکان در شهر هاماماتسوی کشور ژاپن قرار دارد.

وب‌سایت: www.yamaha.com

۹. بهرینگر (Behringer)

بهرینگر

چه بخواهید و چه نخواهید، Behringer در این فهرست جای می‌گیرد. بزرگترین اعتراض به این شرکت را می‌توان در یک عبارت خلاصه کرد: محصولات کپی.

بسیاری از بهترین سینتی‌سایزرهای شرکت بهرینگر از مدل‌های مشهور کپی‌برداری شده‌اند. البته با فرا رسیدن تاریخ انقضای ثبت این محصولات، این کار از نظر قانونی منعی ندارد. این برای بسیاری از کاربران بدان معناست که می‌توانند یک سینتی‌ سایزر فوق‌العاده را با قیمتی بسیار نازل‌تر از نمونه‌ی اصلی خریداری کنند. اما از نظر برخی دیگر از کاربران، کپی‌برداری از محصولات سایرین، کاری غیرخلاقانه و ناپسند است.

از تمام اینها که بگذریم، دلیل قرار گرفتن بهرینگر در این فهرست، کیفیت صوتی سینت‌های این شرکت است. به‌علاوه، این کمپانی مدل‌های مختص خود را نیز تولید می‌کند که صدا و امکاناتی عالی دارند.

سینتی‌سایزر شاخص: Behringer UB-Xa

سینتی سایزر بهرینگر UB-Xa

تاریخچه‌ی کوتاه

شرکت بهرینگر در سال ۱۹۸۹ توسط اولی بهرینگر (Uli Behringer) در شهر ویلیش آلمان احداث شد. این کمپانی زیرشاخه‌ی شرکت Music Tribe است. البته Music Tribe نیز جزو شرکت‌های اولی بهرینگر به شمار می‌آید.

وب‌سایت: www.behringer.com

۱۰. مُدال الکترونیکس (Modal Electronics)

مدال الکترونیکس

مدال الکترونیکس، جوان‌ترین کمپانی این فهرست است؛ ولی موفق شده است که در مدت زمانی کوتاه، خود را به‌عنوان یکی از برندهای برتر تولید سینتی‌سایزر معرفی کند. مدل Modal 002 به‌عنوان اولین سینتی‌سایزر ترکیبی دیجیتال و آنالوگ پلی‌فونیک مجهز به فیلتر نردبانی ترانزیستوری، مرزهای سینت‌ را یک گام به جلو برد.

شرکت مدال الکترونیکس از سال ۲۰۱۳ تاکنون، محصولاتی مبتکرانه را به بازار ارائه کرده که نه‌تنها نقل محافل موسیقی هستند، بلکه موزیسین‌ها را به تولید بیشتر موسیقی ترغیب می‌کنند. این شرکت با هر محصول جدید خود، یک گام از محصولات پیشین فراتر رفته و با وجود حفظ امکانات سینتی‌سایزرهای قبلی، عرصه‌هایی نوین را در زمینه سنتز صدا می‌گشاید.

سری سینت‌های ۰۰ این شرکت، الهام‌بخش محصولات دیگر Modal هستند. سینتی‌سایزرهای Modal ابزارهایی خلاقانه را برای تولید صدا و موسیقی در اختیار کاربر قرار می‌دهند.

سینتی‌سایزر شاخص: Modal Electronics Cobalt8X

سینتی سایزر مدال الکترونیکس Cobalt8X

تاریخچه‌ی کوتاه

شرکت Modulud Music در سال ۲۰۰۰ توسط پائولا مادوکس (Paula Maddox) و فیلیپ تایسوم (Philip Taysom) در شهر بریستول انگلستان بنیان‌گذاری شد. نام این شرکت در سال ۲۰۱۳ به مدال الکترونیکس تغییر یافت. دفتر مرکزی این شرکت کماکان در شهر بریستول قرار دارد.

وب‌سایت: www.modalelectronics.com

۱۱. آنالوگ سولوشنز (Analogue Solutions)

آنالوگ سولوشنز

شرکت انگلیسی آنالوگ سولوشنز در تولید سینتی‌سایزر، سکوئنسر و ماژول‌های یورورک آنالوگ تخصص دارد. اگرچه این شرکت در سال ۲۰۰۹ تأسیس شده، اما با استفاده از تجربه‌ای به مراتب بیشتر از عمر رسمی خود، موفق به تولید برخی از بهترین سینتی‌سایزرهای آنالوگ جهان شده است.

سازهای Analogue Solutions به‌صورت دست‌ساز در انگلستان تولید می‌شوند و تحت آزمایش‌های دقیق قرار می‌گیرند تا بهترین کیفیت از نظر صدا و کارایی را ارائه دهند.

سینتی‌سایزرهای آنالوگ سولوشنز، به علت تمرکز کمپانی بر روی مدارهای آنالوگ، دارای شخصیت صدایی غنی هستند. مدارهای سیگنال آنالوگ و همچنین LFOها و EGهای آنالوگ این سینت‌ها، بدون استفاده از هرگونه تبدیل دیجیتال، صدا تولید می‌کنند. این دستگاه‌ها هیچ حافظه یا روش ذخیره‌سازی پیش‌فرضی ندارند؛ زیرا تماماً آنالوگ هستند.

اگر به دنبال صدای خیره‌کننده‌ی آنالوگ هستید، بد نیست از محصولات Analogue Solutions دیدن کنید.

سینتی‌سایزر شاخص: Analogue Solutions Colossus

سینی سایزر آنالوگ سولوشنز Colossus

تاریخچه‌ی کوتاه

شرکت آنالوگ سولوشنز در سال ۲۰۰۹ توسط تام کارپنتر (Tom Carpenter) در انگلستان تأسیس شد. دفتر این شرکت در شهر شترفورد از توابع بیودلی قرار دارد.

وب‌سایت: www.analoguesolutions.com

سایر شرکت‌های مهم

بدون شک شرکت‌های دیگری نیز هستند که شایستگی قرارگیری در این فهرست را دارند. از آنجا که این فهرست عمدتاً بر اساس سلیقه‌ی شخصی تهیه شده است، باید به شرکت‌هایی اشاره کنیم که می‌توانند جایگزین برندهای یادشده شوند:

  • والدورف (Waldorf)
  • الکترون (Elektron)
  • استودیولاجیک (Studiologic)
  • اُبرهایم (Oberheim)
  • ای‌ ام‌ اس (EMS)
  • درِدباکس (Dreadbox)
  • یو دی اُ (UDO)
  • اِی اس ام (ASM)

منبع: وب‌سایت My New Microphone
نویسنده: Arthur Fox
مترجم: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *