۱۱ برند برتر درام در سال ۲۰۲۲

top-best-drum-brands-in-the-world

نواختن درامز بسیار جذاب و لذت‌بخش است و استاد شدن در آن نیز کار بسیار دشواری است. هر درامری به یک درام ست نیاز دارد و با توجه به خیل عظیم علاقه‌مندان به این ساز دوست‌داشتنی، شرکت‌های بسیاری به ساخت این ساز مشغول هستند که برخی از آنها، محصولات بی‌نظیری تولید می‌کنند.

در زمان خرید درام کیت (یا فقط یک طبل برای کیت)، گزینه‌های بسیاری پیش روی شما قرار دارند. به همین دلیل، برای اینکه کار شما کمی ساده‌تر شود، تصمیم گرفتیم که فهرستی از یازده برند برتر درام حال حاضر جهان را تهیه کنیم.

با اینکه این فهرست، مانند هر فهرست دیگری، متأثر از سلیقه‌ شخصی نگارنده است، اما حداکثر تلاش خود را به خرج داده‌ایم که با نگاهی حرفه‌ای و اصولی به برندها نگاه کنیم و بر اساس موارد زیر، بهترین برندها را برگزینیم:
– اعتبار
– تنوع محصولات
– عملکرد و کیفیت محصولات
– دوام و ماندگاری محصولات

شایان ذکر است که در این فهرست، فقط به برندهایی پرداخته‌ایم که در حال حاضر مشغول فعالیت هستند. اکنون بیایید به سراغ ۱۱ برند برتر در عرصه درام برویم و با آنها بیشتر آشنا شویم:

۱. Pearl

۱۱ برند برتر درام در سال ۲۰۲۲ (پرل)

کمپانی ژاپنی پرل در سال ۱۹۴۶ در شهر توکیو توسط کاتسومی یاناگیساوا (Katsumi Yanagisawa) شکل گرفت. یاناگیساوا حدود چهار سال به تولید استند میکروفون مشغول بود و سپس به سراغ دلمشغولی اصلی خود، یعنی ساخت درامز رفت.

هفت سال بعد، راک اند رول سراسر جهان را تسخیر کرد و تقاضا برای خرید درام کیت‌های باکیفیت به شکل چشمگیری فزونی یافت. کاتسومی با درک این فرصت استثنایی و به کمک پسر ارشد خود، به صادرات محصولات Pearl به اقصی نقاط جهان پرداخت.

پرل مدتی به فروش درام کیت‌های ارزان قیمت Stencil Series مشغول بود و نخستین سری درام کیت‌های حرفه‌ای آنها یعنی President Series در سال ۱۹۶۶ به بازار عرضه شد.

عملکرد حرفه‌ای پرل، آن را به یکی از بزرگترین برندهای فعال در زمینه تولید درامز و سازهای کوبه‌ای بدل کرد. امروز، درام‌های پرل به سراسر جهان صادر می‌شوند و همه درامرها این نام را می‌شناسند. از مدل‌های اقتصادی‌‌تر تا مدل‌های رده بالای این شرکت را می‌توان در فضاهای تمرینی و صحنه‌های کوچک و بزرگ دید. مقر کنونی شرکت پرل در شهر چیبای ژاپن قرار داد.

pearl

شاخص‌ترین سری: Pearl Masterworks
وب‌سایت: pearldrum.com

۲. Gretsch

Gretsch

آیا می‌دانید نقطه اشتراک چارلی واتس، تیلور هاوکینز، میچ میچل، مت سورام (Matt Sorum) و وینی کالایوتا (Vinnie Colaiuta) چیست؟ بله، همه آنها درامر هستند؛ اما همه آنها نیز از درام‌های گرچ استفاده می‌کنند.

این کمپانی افسانه‌ای در بروکلین نیویورک و در سال ۱۸۸۳، توسط یک مهاجر آلمانی به اسم فردریش گرچ تأسیس شد. او مغازه سازفروشی خود در نیویورک سیتی را به راه انداخت و به فروش درامز و گیتار مشغول شد (گیتارهای گرچ نیز شهرت زیادی دارند).

این برند در سال ۱۹۶۷ به کمپانی بالدوین فروخته شد و در سال ۱۹۸۵، مجدداً به مالکیت اعضای خانواده گرچ درآمد. در همین دوران بود که کارخانه مشهور آنها در ریچلند کارولینای شمالی ساخته شد؛ یعنی دقیقاً همان جایی که هنوز هم درام‌های گرچ تولید می‌شوند.

Gretsch Drums هنوز توسط خانواده گرچ اداره می‌شود؛ اما مالکیت آن در اختیار کمپانی مشهور DW است.

درام ست Gretsch Drums Broadkaster

شاخص‌ترین سری: Gretsch Drums Broadkaster
وب‌سایت: gretschdrums.com

۳. Ludwig

Ludwig

شرکت آمریکایی لودویگ در سال ۱۹۰۹ توسط دو برادر به نام‌های Theobald Ludwig و William Ludwig تأسیس شد. ویلیام و تئوبالد فرزندان یک مهاجر آلمانی بودند. ویلیام یک درامر ماهر بود و با جلب موافقت برادر خود، مغازه درام‌فروشی Ludwig & Ludwig را در شیکاگو به راه انداخت.

حدود چهارده سال بعد، یعنی در سال ۱۹۲۳، این شرکت به بزرگترین کارخانه تولید درامز در جهان بدل شده بود. اما پس از مرگ تئوبالد و وقوع جنگ جهانی دوم، ویلیام کارخانه را به CG Conn فروخت و افول تدریجی لودویگ آغاز شد. تا اینکه در نهم فوریه سال ۱۹۶۴ و در جریان برنامه اد سالیوان، درامر گروه The Beatles یعنی رینگو استار، با یک ست لودویگ به روی صحنه رفت. ۷۳ میلیون نفر شاهد این لحظه تاریخی بودند و این امر به افزایش فروش محصولات Ludwig کمک شایانی کرد.

امروز، مالکیت این شرکت در اختیار Selmer است؛ اما میراث و کیفیت لودویگ کماکان به قوت خود باقیست و درامرهای سراسر جهان به تولیدات این شرکت اعتماد دارند. دفتر مرکزی لودویگ در کارولینای شمالی قرار دارد.

درام ست Ludwig Legacy Maple

شاخص‌ترین سری: Ludwig Legacy Maple
وب‌سایت: ludwig-drums.com

۴. British Drum Company

british drum company

داستان شکل‌گیری این کارخانه نوپا، جالب توجه است. در اواخر دهه ۹۰ میلادی، بازار درام آکوستیک در انگلیس با رکود جدی مواجه شده بود؛ اما چندی بعد، با درخشش گروه‌هایی چون Arctic Monkeys ،The Strokes و The Jet، اقبال عمومی به این ساز فزونی گرفت. در این شرایط، مردی به نام کیث کیئو (Keith Keough)، یک کمپانی کوچک به نام KD Drums را تأسیس کرد. آن زمان، تنها شرکت بزرگ تولید درام در پادشاهی متحده، Premier بود.

KD Drums موفق شد که رفته‌رفته جای خود را در بازار باز کند. در سال ۲۰۱۰ و در یک حرکت غیرمنتظره، Premier تصمیم گرفت که KD Drums را خریداری کند. این دو برند، با همکاری یکدیگر، درام کیت‌های سطح بالا و بی‌نظیری را برای نوازندگان مشهور خلق کردند و درامرهایی چون نیکو مک‌برین (Nicko McBrain)، نوازنده گروه آیرون میدن، کیفیت کار کیث کیئو را ستودند.

اما این چیزها برای کیئو کافی نبود و جاه‌طلبی‌های او را اقناع نمی‌کرد. پس در سال ۲۰۱۵ و با همکاری Al Murray، فروشگاه و شرکت خود به نام British Drum Company را افتتاح کرد؛ یک فروشگاه هزار متر مربعی در منچستر با ۲۶ کارمند. نیکو مک‌برین نیز به‌عنوان سفیر جهانی این برند معرفی شد.

حال باید منتظر بمانیم و ببینیم که این شرکت در سال‌ها و دهه‌های بعد به چه جایگاهی می‌رسد؛ اما بی‌شک، کیفیت محصولات British Drum Company، آن را شایسته حضور در این فهرست می‌کند.

درام کیت British Drum Company Legend Series

شاخص‌ترین سری: British Drum Company Legend Series
وب‌سایت: britishdrumco.com

۵. Tama

Tama

از استوارت کاپلند و راجر تیلور گرفته تا بیل وارد، لارس اولریک و دیو گرول، دهه‌هاست که درام‌های تاما مورد اعتماد درامرهای برجسته هستند.

این شرکت ژاپنی، در سال ۱۹۷۴ و به‌عنوان زیرشاخه Hoshino Gakki Musical Instruments Company، فعالیت خود را آغاز کرد. مقر مرکزی Tama که بخش عمده تحقیق و توسعه در آنجا صورت می‌گیرد، در شهر ستو کشور ژاپن قرار دارد؛ اما بسیاری از مدل‌های گران‌قیمت‌ این شرکت در پنسیلوانیای آمریکای ساخته می‌شوند. Tama در شهر گوانگ‌ژو کشور چین نیز کارخانه‌ای دارد که محصولات اقتصادی‌تر خود را در آن تولید می‌کند.

شکی نیست که موفقیت تاما حاصل سالها کار و تلاش بی‌وقفه بوده است؛ اما خرید Camco Drum Company با همکاری کمپانی نامدار DW Drums، یک گام عظیم به سوی پیشرفت بود. در نتیجه این تصمیم، تاما به تمام طرح‌های انحصاری Camco دسترسی پیدا کرد و با تلفیق آنها با توانایی‌ها و مهارت خود، به یکی از بزرگترین بازیگران عرصه درام بدل شد.

درام کیت Tama Star Walnut

شاخص‌ترین سری: Tama Star Walnut
وب‌سایت: tama.com

۶. Mapex

Mapex

Mapex (مخفف Music And Percussion EXcellence) در سال ۱۹۸۹ در تایوان و به‌عنوان زیرشاخه کمپانی KHS Musical Instruments آغاز به کار کرد. KHS یکی از بزرگترین بازیگران عرصه آلات موسیقی است و بیش از ۴۰۰۰ کارمند در بخش‌های مختلف آن مشغول فعالیت هستند.

جایگاه KHS موجب شد که Mapex از همان شروع فعالیت، با بزرگانی چون مایک پورتنوی (درامر گروه دریم تیتر) همکاری کند و در عرض مدتی کوتاه، شهرت زیادی کسب کند. به‌علاوه، میپکس در سال ۱۹۹۶، شعبه‌ای عظیم به مساحت ۹۳۰۰ متر مربع در نشویل آمریکا تأسیس کرد و فعالیت‌های خود را گسترش داد.

دفتر مرکزی این شرکت در تایپه قرار دارد. امروزه می‌توان درام کیت‌های میپکس را در بزرگترین صحنه‌های جهان یا کوچکترین اتاق‌های تمرین دید.

درام ست میپکس Saturn Evolution

شاخص‌ترین سری: Mapex Saturn Evolution
وب‌سایت: mapexdrums.com/international

۷. Sonor

sonor

Sonor که یکی از قدیمی‌ترین تولیدکنندگان سازهای کوبه‌ای در جهان به شمار می‌آید، در سال ۱۸۷۵ توسط یوهانس لینک در آلمان تأسیس شد. برای درک بهتر اهمیت سونور در عرصه درام بد نیست بدانید که مواردی چون اسنر فلزی توسط این شرکت اختراع شده است. حتی ویلیام لودویگ (یکی از بنیان‌گذاران کمپانی لودویگ) نیز از ایده‌های سونور در ساخت درام‌های خود بهره گرفت.

در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی، این کمپانی به دلیل ساخت درام‌هایی متفاوت و خوش‌ساخت، توجه بسیاری را به خود جلب کرد. شِل این درام‌ها از چوب راش و با حدود ۱۳ میلی‌متر ضخامت ساخته می‌شد و سپس یک لایه از چوب‌های نفیس مانند رُزوود و بوبینگا نیز روی آنها قرار می‌گرفت.

در دهه ۹۰ و با تغییر سلیقه درامرها، سونور تصمیم گرفت از شل‌های نازک‌تر استفاده کند که طنین بیشتری داشتند و با موسیقی آن دوران سازگارتر بودند. همچنین در این سالها، این شرکت سری مشهور X-Ray Acrylic را عرضه کرد که حتی هوپ‌های آنها نیز از جنس اکریلیک بودند.

امروزه درام ست‌های سونور در بزرگترین جشنواره‌های موسیقی جهان، به‌خصوص در اروپا حضوری پُررنگ دارند و کماکان یکی از بزرگترین بازیگران این عرصه به شمار می‌آید.

درام ست Sonor SQ2

شاخص‌ترین سری: Sonor SQ2
وب‌سایت: sonor.com

۸. DW Drums

DW Drums

دان لومباردی، در سال ۱۹۷۲ میلادی، Drum Workshop را به‌عنوان یک استودیوی آموزشی در کالیفرنیا بنیانگذاری کرد (که بعدها به DW Drums بدل شد). چندی بعد، یکی از شاگردان لومباردی پیشنهاد کرد که برای جبران بخشی از هزینه‌های استودیو، به ساخت و فروش محدود تجهیزات درامز بپردازد. از دل همین فضای کوچک بود که ایده ساخت صندلی درام با قابلیت تنظیم ارتفاع به ذهن لومباردی رسید؛ محصولی که شهرت DW را بر سر زبان‌ها انداخت.

پس از مدتی کوتاه، DW با همراهی Tama، شرکت Camco را خریداری کرد و پدال مشهور DW5000 را به بازار عرضه کرد. با ارائه محصولات موفق دیگری در زمینه پدال و استند های-هت، DW جایگاه خود به‌عنوان یکی از مهمترین تولیدکنندگان سخت‌افزار و لوازم جانبی درامز را تثبیت کرد.

سپس DW تصمیم گرفت که توانایی‌های خود را در حیطه درام کیت محک بزند. در این زمان، این ایده به ذهن طراحان شرکت رسید که شِل‌ها را پیش از مرحله سنباده‌زنی، بر اساس نت آنها دسته‌بندی کنند و کماکان نیز اگر داخل یکی از شِل‌های ساخت DW را نگاه کنید، نت آن را خواهید دید.

در سال ۲۰۱۵ میلادی، DW کمپانی‌های Gretsch Drums ،Ovation Guitars ،Latin Percussion ،Toca Percussion و Gibraltar Hardware را خریداری کرد و در سال ۲۰۱۹، Slingerland Percussion نیز به برندهای زیرمجموعه این شرکت تبدیل شد (اخیراً مالکیت Slingerland Percussion به گیبسون منتقل شده است).

هنرمندان متعددی با DW Drums همکاری می‌کنند و می‌توان درام‌های این کمپانی را در بزرگترین صحنه‌ها و استودیوهای جهان دید.

درام ست DW Drums Collector’s Series

شاخص‌ترین سری: DW Drums Collector’s Series
وب‌سایت: dwdrums.com

۹. Natal

Natal

Natal یک شرکت انگلیسی است که در سال ۱۹۵۸ توسط آلن شارپ و همسرش، ناتالی تأسیس شد. این شرکت در قلب انقلاب موسیقایی دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی قرار داشت و گروه‌هایی چون لد زپلین، سانتانا، دیپ پرپل و رولینگ استونز از سازهای کوبه‌ای لاتین Natal استفاده می‌کردند.

چندی بعد، این شرکت به فکر تولید درام کیت افتاد؛ اما با بالا گرفتن تب خرید درام کیت‌های الکترونیک در دهه ۸۰، Natal با چالشی دشوار مواجه شد و تقریباً نابود شد. در سال ۲۰۱۰، کمپانی مشهور مارشال، این برند را خریداری کرد و با روندی آرام اما رو به جلو، Natal را به صف اول تولیدکنندگان درامز بازگرداند. دفتر مرکزی این شرکت کماکان در شهر بلچلی قرار دارد.

Natal

شاخص‌ترین سری: Natal Originals Series
وب‌سایت: marshall.com/natal-drums

۱۰. Yamaha

yamaha

برند یاماها نیاز چندانی به معرفی ندارد و تقریباً به هر میدانی که قدم گذاشته است، با موفقیت و شهرت مواجه شده است. نام و لوگوی این غول ژاپنی، متضمن کیفیت یک محصول است.

پیشینه یاماها در عرصه تولید درام به سال ۱۹۶۷ بازمی‌گردد؛ یعنی زمانی که یکی از بخش‌های Yamaha Corporation تصمیم گرفت به ساخت درام ست و تجهیزات مربوطه مشغول شود. مراحل تولید این محصولات در اوساکای ژاپن صورت گرفت؛ اما بعدها کارخانه‌های دیگری در ژاپن، چین و اندونزی نیز به این امر مشغول شدند.

در سال ۱۹۸۷، یاماها اقدام به خرید Premier کرد تا به بازار اروپا نفوذ کند. به رغم تلاش‌های بسیار، این شرکت در اروپا با موفقیت چندانی مواجه نشد و پس از پنج سال، سهام Premier را به این شرکت بازگرداند.

Yamaha PHX Series

شاخص‌ترین سری: Yamaha PHX Series
وب‌سایت: yamaha.com

۱۱. PDP

pdp

DW Drums به دنبال راهی برای تولید محصولاتی مقرون‌به‌صرفه‌تر بود و نتیجتاً در سال ۱۹۹۹ برند PDP (مخفف Pacific Drums and Percussion) را بنیان‌گذاری کرد. برخلاف DW که محصولات خود را در آمریکا تولید می‌کند، درام‌ها و سخت‌افزارهای PDP در خارج از آمریکا و کشورهایی چون چین تولید می‌شوند تا قیمت تمام‌شده آنها کاهش یابد. به‌علاوه، تلفیق شیوه‌های DW با ماشین‌آلات پیشرفته و تکنیک‌های تولید انبوه نیز به پایین آمدن قیمت و در عین حال، حفظ کیفیت محصولات پی دی پی کمک شایانی کرده‌اند.

PDP ابتدا به‌عنوان سازنده مدل‌های اقتصادی برای درامرهای تازه‌کاری پا به عرصه گذاشت که توان یا میل خریداری محصولات گران‌قیمت DW را نداشتند؛ اما در سال‌های اخیر و با تولید درام‌هایی از چوب خالص، سهم مناسبی از بازار محصولات میان‌رده را به خود اختصاص داده است.

اگر در جستجوی یک ساز مقرون‌به‌صرفه هستید که با تکیه بر اعتبار و دانش یکی از برترین سازندگان درامز در جهان تولید شده باشد، به هیچ وجه PDP را از قلم نیندازید.

درام PDP Concept Maple

شاخص‌ترین سری: PDP Concept Maple
وب‌سایت: pacificdrums.com

منبع: وب‌سایت My New Microphone
نویسنده: Arthur Fox
مترجم: امیر تولی

1 thoughts on “۱۱ برند برتر درام در سال ۲۰۲۲

  1. امیر محمدپور میگوید:

    عرض سلام و احترام** بنده نظر شخصی خودم که سالهاست درامز و پرکاشن کار میکنم و تجربه نواختن با همه برندها رو داشتم،، هیچ درامزی چه تو کیفیت و متریال تشکیل شده و چه تنوع مدلها و ساخت و hard Ware ، به گرد پای سلطان دنیای درامز dw نمیرسه،، مخصوصاً مدلهای لاکچری و گرون قیمت Collectors ، که دیگه آخرته ساز آکوستیک هست خداییش ،، صدای اسنیر و تامها جوری مهندسی شده و تنظیم دقیق شده نتها براشون که حس زدن تو یک استودیو به انسان دست میده ، حتی sonor SQ2، هم عین موش آب کشیده است پیش DW. آرزوی تمام نوازندگان کشور هست که بتونن فقط یکبار هم که شده پشت DW بشینن و صدای ناب و مدرنشو تجربه کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *