۱۰ نکته اساسی برای بهبود استودیوهای خانگی

۱۰ نکته اساسی برای بهبود استودیوهای خانگی

۱ـ خرید تجهیزات غیرضروری را عقب بیندازید و هزینه آن را خرج اصلاحات آکوستیکی اتاق کنید

نتیجه انجام یک سری اصلاحات ابتدایی روی آکوستیک اتاق، در تک تک رکوردها و میکس‌های شما به‌وضوح شنیده خواهد شد. کار را با جذب‌کننده‌های صدا روی دیوارهای چپ و راست شروع کنید. در مرحله بعد، چند پنل‌ سقفی را بالای مانیتورها و روبروی محل نشستن خود نصب کنید. بیس ترپ‌ها حجیم‌ترین و جای‌گیرترین قطعاتی هستند که برای انجام اصلاحات آکوستیکی در اتاق قرار می‌گیرند، ولی تغییرات بسزایی در آکوستیک اتاق کار شما ایجاد می‌کنند و دقت شنیداری شما در تشخیص فرکانس‌های بیس و ساب را بالا می‌برند. هر یک ریالی که برای بهبود وضعیت آکوستیکی اتاق خرج می‌کنید، بر حاصل کار شما تأثیر می‌گذارد.

۲ـ در صورت امکان، اسپیکر مانیتورهای خود را از گوشه‌های اتاق دور کنید

متوجه هستم که این کار چندان آسان نیست و با دور کردن اسپیکرها از گوشه‌های اتاق، فضای بیشتری در اتاق به هدر می‌رود، ولی این عمل، انباشتگی فرکانس‌های بم در گوشه‌ها را کاهش می‌دهد. قرار نداشتن اسپیکرها در گوشه‌های اتاق، به میکس‌هایی با میزان بیس صحیح‌تر منجر می‌شود که در سیستم‌های مختلف، صداهای متفاوت ارائه نمی‌دهند و همواره همانطور که شما می‌خواسته‌اید، صدا می‌دهند.

۳ـ یک SPL Meter ارزان‌قیمت تهیه کنید

SPL Meter یا صوت‌سنج (SPL مخفف Sound Pressure Level است)، وسیله‌ایست برای اندازه‌گیری سطح فشار صدا. برای ما، ۸۵dB SPL سطح مهمی از فشار صدا است و صوت‌سنج، دست‌یابی به آن را ممکن می سازد. این رقم، مقدار فشار صدایی است که گستره دریافت فرکانسی گوش انسان تحت آن فلت می‌شود. پیشنهاد می‌کنم که گاهی میکس‌های خود را با ۸۵dB SPL گوش کنید تا میکس را در میزان بلندی صدایی بشنوید که گوش انسان به‌صورت طبیعی، واکنشی خطی و یکدست نسبت به آن دارد. نیازی نیست تمام مدت با این میزان بلندی صدا کار کنید؛ ولی سعی کنید که گاهی از اوقات با این میزان بلندی به مانیتورینگ بپردازید.

۴ـ صداها را با رزولوشن ۲۴ بیت ضبط کنید و پیک سیگنال‌ها را در میترهای ورودی DAW، به منفی ۱۸ دسی‌بل برسانید

این عمل به کاهش دیستورشن و افزایش شفافیت و ایجاد فضای هدروم برای میکس‌های شما منجر می‌شود. یادتان باشد که این میزان، ممکن است در پیک میترهای دیجیتال، کم به نظر برسد، ولی در واقع برابر است با ۰VU.

۵ـ همیشه میکس‌های خود را بعد از یک شب خواب خوب و کافی تمام کنید

هرگز آخرین تصمیم‌گیری‌های میکس را به نیمه‌شب موکول نکنید. در این ساعات، شنوایی شما خسته است و فاقد عمق و دقت کافیست. بهتر است که صبح روز بعد، پس از یک فنجان چای یا قهوه و با ذهن و گوشی سرحال، آخرین تصمیمات را اتخاذ کنید.

۶ـ چند قطعه موسیقی که در سطح حرفه‌ای میکس شده‌اند را وارد پروژه‌های خود کنید

از طریق این کار بسیار سودمند، می‌توانید بفهمید که میکس شما چقدر با هدف فاصله دارد. فراموش نکنید که این قطعات، مسترشده هستند و بسیار بلندتر از میکس شما صدا می‌دهند. فیدر این ترک را تا جایی پایین بیاورید که ولوم آن با میکس شما هم‌اندازه شود و بلندی صدای آن، گوش شما را به خطا نیندازد. بدین نحو شما می‌توانید میزان بیس میکس خود را به حدود صحیح نزدیک کنید؛ این تکنیک، به‌خصوص در استودیوهای خانگی که از آکوستیک بی‌نقص استودیوهای حرفه‌ای جهانی برخوردار نیستند، سودمند است.

۷ـ در ضبط‌های خود گرمای صدایی بیشتری می‌خواهید؟

یک میکروفون داینامیک یا ribbon خریداری کنید و دو میکروفون را جلوی منبع صدای مورد نظرتان قرار دهید. بدین شکل یک گزینه‌ جایگزین با صدای گرم در اختیار خواهید داشت. با ترکیب این دو صدای ضبط‌شده از یک منبع صدا، به نتایج بسیار جالبی دست پیدا می‌کنید.

۸ـ به ترک‌ها و فیدرها رنگ‌های جداگانه بدهید

در کار با میکس‌های سنگین و ترک‌های زیاد، Color-Code کردن ترک‌ها کار را بسیار ساده‌تر می‌سازد. منظم بودن، استرس را کاهش داده و کنترل را بالا می‌برد.

۹ـ از هارد دیسک خود بک‌آپ بگیرید

سعی کنید همیشه محتویات هارد درایو اصلی خود را کپی کرده و یک یا حتی چند بک آپ از آن داشته باشید. هیچ‌کس نمی‌داند در آینده نزدیک یا دور چه بلایی قرار است سر هارد درایو بیاید؛ پس همیشه یک کپی کاملاً مشابه از هارد اصلی خود داشته باشید.

۱۰ـ به هر قیمتی مراقب شنوایی خود باشید و در مکان‌های پرسروصدا، گوش‌گیر را فراموش نکنید

هرگز با هدفون و ایرفون، با صدای بلند موسیقی گوش نکنید و کمی در مورد مقوله زمان مواجهه ایمن با سطح فشار صدا مطالعه کنید. با استفاده از آن صوت‌سنجی که خریداری کرده‌اید، میزان فشار صدا را اندازه بگیرید و از ایمن بودن شنوایی خود اطمینان حاصل کنید. یادتان باشد که آسیب‌های شنوایی قابل بهبود نیستند. پس به هر قیمتی که شده از شنوایی خود مراقبت کنید.

نوشته: Barry Gardner

ترجمه: بابک آخوندی

One thought on “۱۰ نکته اساسی برای بهبود استودیوهای خانگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *