بهترین میکروفون‌های مقرون‌به‌صرفه سال ۲۰۲۲

در زمینه تجهیزات استودیو و اجرای زنده، شاید هیچ ابزاری به اندازه میکروفون اهمیت نداشته باشد. خوشبختانه تهیه یک میکروفون باکیفیت امروزه از هر زمان دیگری مقرون‌به‌صرفه‌تر است. از ضبط گیتار آکوستیک گرفته تا صدابرداری اجرای زنده، میکروفون‌های ارزان قیمت امروزی می‌توانند کیفیتی بالاتر از حد انتظار ارائه کنند و با محبوبیت روزافزون میکروفون‌های USB در سال‌های اخیر، تنوع گسترده‌ای از این مدل‌های کارآمد نیز در اختیار علاقه‌مندان قرار دارد.

با توجه به اینکه استودیو‌های حرفه‌ای برای ضبط صدا از کلکسیونی از میکروفون‌های باکیفیت وینتج و قدیمی استفاده می‌کنند و گروه‌های کنسرت هم با استفاده از میکروفون‌های رده‌بالا به صدابرداری اجرای زنده می‌پردازند، جای تعجب نیست که فکر کنیم برای دریافت صدایی باکیفیت باید هزینه‌های سنگینی بپردازیم؛ اما حقیقت این نیست. امروزه تنوع گسترده‌ای از میکروفون‌های مقرون‌به‌صرفه با صدایی مطلوب برای کاربری‌های مختلف در بازار موجود است.

در این مقاله، علاوه بر معرفی بهترین میکروفون‌های مقرون‌به‌صرفه سال ۲۰۲۲، توصیه‌هایی درباره خرید این ابزار مهم ارائه می‌کنیم تا شما بتوانید با صرف هزینه‌ای معقول، کارهای خود را با بهترین کیفیت ضبط کنید.

شاید گنجاندن مدل‌های Shure SM57 و Shure SM58 در فهرست بهترین میکروفون‌های مقرون‌به‌صرفه امری کلیشه‌ای باشد؛ اما جای گرفتن این دو مدل در این فهرست بی‌دلیل نیست و SM57 و SM58 به دلیل صدای خارق‌العاده و کیفیت و دوام مثال‌زدنی خود، گزینه‌هایی قابل اتکا برای کاربران مختلف به حساب می‌آیند.

همچنین باید توجه شما را به مدل Shure MV7 جلب کنیم که گزینه‌ای قدرتمند بین میکروفون‌های USB به حساب می‌آید. MV7 بسیار بادوام است و اپلیکیشن همراه آن تمام امکانات لازم برای ضبط بر روی کامپیوتر، تبلت یا هر دستگاه هوشمند دیگر را در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین این مدل قابلیت اتصال توسط کابل XLR را نیز دارد که آن را به گزینه‌ای منعطف بدل می‌سازد.

۱. Shure SM57

اگر اجرای زنده یک گروه موسیقی را دیده باشید یا حتی به موسیقی ضبط‌شده گوش کرده باشید، به احتمال زیاد صدای SM57 را شنیده‌اید. به زبان ساده می‌توان گفت که این مدل، محبوب‌ترین و معروف‌ترین میکروفون داینامیک موجود در بازار است و دست بر قضا بسیار هم خوش‌قیمت است.

اگرچه شور SM57 بیشتر برای ضبط صدای ساز طراحی شده است، اما در هر شرایطی صدایی مطلوب تولید می‌کند. الگوی برداشت صدای محدود این میکروفون بدان معناست که دیافراگم آن تنها از یک جهت صدا را دریافت می‌کند و صداهای اطراف را نادیده می‌گیرد. به همین خاطر، SM57 برای ضبط صدای اسنر درام، امپلیفایر گیتار یا هر منبعی که بخواهید صداهای اطراف آن را نادیده بگیرید، مناسب است. تنها کافیست میکروفون را به سمت منبع صدا نشانه گرفته و ضبط را شروع کنید.

میکروفون Shure SM57

۲. Shure MV7

MV7 یکی از گزینه‌های جدیدتر در این فهرست است که قابلیت اتصال به‌صورت USB و XLR را دارد. اپلیکیشن همراه این محصول به نام MOTIV نیز ارزش خرید آن را دوچندان می‌کند؛ زیرا به کاربر اجازه می‌دهد تا با استفاده از تنظیمات پیش‌فرض، کیفیت کارهای خود را ارتقاء دهد. امکان تعیین سطح گِین خودکار در MV7 نیز احتمال کلیپینگ را کاهش می‌دهد.

باید اذعان کنیم که این میکروفون چندان هم ارزان‌قیمت نیست؛ اما با توجه به بودجه‌ای که هزینه می‌کنید، ابزاری با طراحی خارق‌العاده و امکانات کامل دریافت می‌کنید که تا سالها برای شما کار خواهد کرد.

میکروفون Shure MV7

۳. MXL 990

برای ضبط سازهای آکوستیک از جمله گیتار و پیانو به میکروفونی نیاز داریم که بنیان طبیعی صدای ساز را به‌خوبی ضبط کند. میکروفون‌های خازنی (کاندنسر) در این کار سرآمد هستند؛ زیرا دقت بالای آنها به شما اجازه می‌دهد جزئیات صدا را با دقتی ضبط کنید که مدل‌های داینامیک قادر به انجام آن نیستند.

MXL 990 یک مدل کاندنسر عالی است که دیافراگم بزرگ آن باعث می‌شود صدای ضبط‌شده، رنگی طبیعی داشته باشد.

میکروفون MXL 990

۴. Shure SM58

شکی نیست که میکروفون SM57 می‌تواند صدای وکال را هم ضبط کند و بعضاً به‌خوبی نیز از عهده این کار برمی‌آید؛ اما اگر خواننده باشید، احتمالاً به میکروفونی نیاز دارید که به‌طور مشخص برای نیاز شما طراحی شده باشد. خوشبختانه شرکت شور نیاز شما را در نظر گرفته است. SM58 مترادف SM57 برای ضبط وکال است و همان عملکرد، دوام و کیفیت ساخت بالا را با کمی دستکاری در پاسخ فرکانسی عرضه می‌کند که باعث تقویت فرکانس‌های میانی و فوقانی شده و به درخشش بیشتر صدای خواننده کمک می‌کند.

Shure SM58 در اجرای زنده به‌خوبی عمل می‌کند و کیفیت ساخت بالای آن بدان معناست که از عهده تحمل سختی‌های تور کنسرت نیز بر می‌آید و همین ماندگاری باعث صرفه‌جویی در هزینه خرید میکروفون خواهد شد.

میکروفون Shure SM58

۵. AKG P120

اگر بودجه‌ای محدود دارید، اما به میکروفونی منعطف و باکیفیت نیاز دارید که از عهده ضبط طیف گسترده‌ای از منابع صدا برآید، AKG P120 گزینه‌ای مناسب برای شماست. این میکروفون همه‌کاره در ضبط وکال، ساز و سایر منابع صوتی عملکردی قابل قبول داشته و صدایی یکدست و شفاف ارائه می‌کند.

به نظر ما، خرید از میان محصولات برندهای شناخته‌شده نیز کاری عقلانی است؛ کمپانی AKG نامی معتبر در عالم تجهیزات صوتی حرفه‌ای است و می‌توانید مطمئن باشید که هم از نظر کیفیت و هم از نظر صدا، میکروفونی قابل قبول دریافت خواهید کرد.

میکروفون AKG P120

۶. SE Electronics sE7

میکروفون‌های خازنی دیافراگم کوچک انتخابی مناسب برای مواقعی هستند که قصد دارید صدایی به‌خصوص را همانگونه که هست در آهنگ خود بشنوید؛ خواه منبع صدا یک سنج باشد، خواه گیتار آکوستیک یا هر منبع صدایی که نمی‌خواهید در هنگام ضبط بیش از حد رنگ‌آمیزی شود.

SE Electronics sE7 گزینه‌ای ایده‌آل برای شرایطی است که می‌خواهیم با استفاده از میکروفون دیافراگم کوچک خود، صدایی خنثی و دقیق از ساز ضبط کنیم.

میکروفون SE Electronics sE7

۷. IK Multimedia iRig Mic Studio

ضبط صدا همیشه برای استفاده در موسیقی نیست و ممکن است شما بخواهید به ضبط پادکست، کتاب صوتی یا دوبله بپردازید. برای چنین شرایطی، iRig Mic Studio می‌تواند گزینه‌ای بسیار خوب برای شما باشد. این میکروفون از طریق اتصال USB به لپ‌تاپ یا دستگاه هوشمند همراه شما وصل می‌شود و همین امر، روند ضبط را بسیار آسان و سریع می‌سازد.

البته IK Multimedia iRig Mic Studio بهترین گزینه برای ضبط آواز یا ساز نیست؛ اما اگر به دنبال گزینه‌ای باکیفیت و ساده برای ضبط کلام یا استریمینگ هستید، این محصول را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

میکروفون IK Multimedia iRig Mic Studio

۸. IK Multimedia iRig Mic HD 2

شرکت ایتالیایی آی‌کی مالتی‌مدیا همواره در زمینه تولید دستگاه‌هایی که به‌خوبی با تلفن‌های همراه و تبلت‌ها هماهنگ می‌شوند، پیشرو بوده است. iRig Mic HD2 نیز از این قاعده مستثنا نیست و امکانات مفیدی را از طریق اپلیکیشن همراه در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

این میکروفون اقتصادی، به‌خصوص در بین دست‌اندرکاران پخش زنده و خبرنگاران بسیار محبوب است؛ زیرا این دسته از کاربران تنها به یک میکروفون و تلفن همراه برای ضبط صدای باکیفیت نیاز دارند.

میکروفون IK Multimedia iRig Mic HD 2

۹. ست Nady CYM-2

اگر تا به‌حال میکروفون‌گذاری فضای اتاق را به‌منظور ضبط چند ساز به‌طور همزمان امتحان کرده باشید، حتماً می‌دانید که نتیجه کار به دردسرهای آن می‌ارزد؛ خصوصاً در هنگام ضبط کیت درامز که در اختیار داشتن یک جفت میکروفون اضافه می‌تواند به حجم و قدرت صدا بیفزاید.

ست Nady CYM-2 شامل دو میکروفون خازنی CM88 است که برای ضبط صدای کیت درامز ایده‌آل هستند. این ست با قیمتی کمتر از ۱۰۰ پوند، برای ضبط سازهای دیگر نیز گزینه‌ای قابل تأمل به حساب می‌آید.

ست میکروفون Nady CYM-2

راهنمای خرید میکروفون

میکروفون اساساً دستگاهی ساده به شمار می‌آید که با استفاده از مدار الکترومغناطیسی، صدا را به امواج الکتریکی تبدیل می‌کند و این امواج را به امپلیفایر یا دستگاه ضبط می‌فرستد. اما در دل همین سادگی، تفاوت‌های کلیدی بسیاری وجود دارند که بر روی نتیجه نهایی تأثیر می‌گذارند.

چگونه بهترین میکروفون مقرون‌به‌صرفه را تهیه کنیم؟

شاید اولین پرسشی که باید بپرسیم این است که قرار است چگونه از میکروفون استفاده کنیم. میکروفون‌هایی که برای ضبط اجرای زنده یا انداخته شدن در کیف تجهیزات پس از جلسه تمرین مناسب هستند، شاید بهترین گزینه برای ضبط استودیویی نباشند که دقت و شفافیت صدا مهمترین فاکتور در آن به حساب می‌آید.

در سطح بودجه پایین که مقرون‌به‌صرفه بودن یک فاکتور مهم به شمار می‌آید، باید از بین دو گروه میکروفون‌های داینامیک و خازنی انتخاب کنیم.

میکروفون‌های داینامیک ذاتاً مقاوم و بادوام هستند. نحوه ساخت و مکانیزم عملکرد آنها به‌گونه‌ای است که هیچ قطعه متحرکی ندارند و می‌توان انتظار داشت که در دمای بالا، رطوبت بالا و با سطح صدای بالا به‌خوبی عمل کنند. اما مدل‌‌های داینامیک، دقیق‌ترین نوع میکروفون به حساب نمی‌آیند و ممکن است برای ضبط استودیویی بهترین گزینه نباشند.

میکروفون‌های خازنی برای ارائه کیفیت و عمق صدای مناسب طراحی شده‌اند و برای ضبط صدای سازهای آکوستیک ایده‌آل هستند. این مدل‌ها نسبت به مدل‌‌های داینامیک آسیب‌پذیرتر هستند؛ اما کاستی‌های آنها در زمینه دوام، با کیفیت و گرمای صدای آنها جبران می‌شود.

اگر به دنبال سادگی هستید و برای ضبط از لپ‌تاپ یا تجهیزات هوشمند استفاده می‌کنید، شاید بهتر باشد به دنبال یک میکروفون USB بگردید. این فکر که کیفیت صدای میکروفون‌های USB در سطح میکروفون‌های سنتی نیست را فراموش کنید؛ زیرا ما در ضبط با مدل‌های USB نیز به نتایج خیره‌کننده‌ای دست یافته‌ایم.

پس لازم نیست که بودجه خود را به‌عنوان یک کاستی در نظر بگیرید. به بخش معرفی محصولات در بالای این مقاله رجوع کنید تا گزینه مناسب خود را بیابید.

راهنمای خرید میکروفون

کدام برندها بهترین میکروفون‌های ارزان قیمت را تولید می‌کنند؟

امروزه می‌توان ادعا کرد که در انتخاب میکروفون‌های ارزان قیمت با کمبود گزینه مواجه نخواهید شد؛ اما با توجه به تنوع موجود در بازار، ممکن است تشخیص دادن گزینه‌های مناسب از گزینه‌های نامناسب کمی دشوار باشد.

توصیه می‌کنیم انتخاب خود را به محصولات برندهای شناخته‌شده محدود کنید؛ زیرا از این طریق می‌توانید نسبت به کیفیت محصولی که دریافت می‌کنید مطمئن باشید. کمپانی‌هایی از جمله Shure ،AKG و Sennheiser از نام‌های معتبر این عرصه هستند و در کنار محصولات رده‌بالای خود، میکروفون‌های ارزان‌قیمت و باکیفیتی را نیز برای کاربرانی با بودجه محدود عرضه می‌کنند.

البته دو نمونه از محبوب‌ترین میکروفون‌های جهان، یعنی شور SM57 و SM58، چندان که تصور می‌کنید گران نیستند و فارغ از بودجه و کاربری شما، گزینه‌ای استثنایی به حساب می‌آیند.

منبع: MusicRadar
نویسنده: Chris Corfield
مترجم: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *