بازگشت Synclavier به جهان موسیقی

سینتی سایزر synclavier regen

هر چقدر هم که موزیسین ثروتمند و مشهوری باشید، احتمالاً تا به‌حال یک سینتی سایزر New England Digital Synclavier در اختیار نداشته‌اید و حتی آن را از نزدیک ندیده‌اید!

Synclavier یکی از اولین سینت‌های دیجیتال دنیا محسوب می‌شود و در دهه هشتاد میلادی، در بسیاری از استودیوهای بزرگ صنعت موسیقی به چشم می‌خورد. این سینت در حالت کامل خود، قیمتی به اندازه یک خانه داشت؛ اما تأثیر آن بر روی صنعت موسیقی به‌حدی بود که مطمئنیم حداقل یک بار صدای آن را شنیده‌اید.

صدای Synclavier به‌صورت گسترده در آلبوم‌های Thriller و Bad مایکل جکسون شنیده می‌شود. اما علاوه بر آن، افرادی مانند تونی بنکس (Tony Banks) از گروه جنسیس (Genesis)، جف داونز (Geoff Downes) از گروه Asia و دنیل میلر (Daniel Miller) از لیبل Mute Records، از صاحبان مشهور این سینتی‌سایزر بوده‌اند. دنیل میلر از Synclavier در ساخت برخی از آثار گروه موسیقی الکترونیک Depeche Mode نیز استفاده کرده است.

سینتی سایزر New England Digital Synclaviee II

یکی از مشهورترین استفاده‌ها از این سینتی‌سایزر افسانه‌ای، بخش آغازین آهنگ Beat It از مایکل جکسون است که در ساخت آن، از یکی از پریست‌های اصلی نسخه دوم این سینت موسوم به Synclavier II استفاده شده است.

یکی از چشمگیرترین نکات در مورد Synclavier، قیمت نجومی آن بود. این محصول، در حالت عادی، قیمتی در حدود ۱۳۰۰۰ دلار داشت؛ اما خریداری تمامی امکانات این سینت، قیمت آن را تا رقم باورنکردنی ۴۰۰ هزار دلار افزایش می‌داد. این قیمت هنگفت باعث شد که این دستگاه، تنها در استودیوی افراد بسیار مشهور و ثروتمند دیده شود.

خوشبختانه این امر در مورد Regen صدق نمی‌کند؛ سینتی‌سایزر رومیزی جدیدی که پس از سالها، نام Synclavier را یدک می‌کشد. طبق گفته شرکت سازنده، این دستگاه کوچک که توانایی ساخت صوت به دو صورت کاهشی (subtractive) و افزایشی (additive) را دارد، میراث غنی Synclavier را با نوآوری‌های تکنولوژیک باورنکردنی ترکیب می‌کند.

سینتی سایزر synclavier regen

Synclavier Regen، نمونه‌ای جدید و بهینه‌سازی‌شده از DSP سینتی‌سایزر Synclavier II را در خود دارد و از سنتز additive با کنترل کامل بر روی ۲۴ هارمونی نیز پشتیبانی می‌کند. افزون بر آن، همانطور که اشاره شد، این دستگاه توانایی تولید صوت به‌صورت subtractive را نیز دارد؛ در نتیجه، شکل موج‌های سنتی مانند sawtooth، مربعی و نویز نیز در دسترس کاربر است. همچنین گفته می‌شود که می‌توان از سمپل‌های مختلف نیز به‌عنوان شکل موج در این سینت استفاده کرد.

در Regen می‌توان شکل موج‌ها را با یکدیگر ترکیب کرد و همچنین اصواتی با ۱۲ بخش جداگانه ساخت. علاوه بر این، امکان تعیین کراس‌فید برای پارامترهایی نظیر velocity و ماد ویل نیز وجود دارد.

Regen همراه با ۲۵۰ پریست صوتی عرضه می‌شود که شرکت سازنده، آنها را «Timbre Presets» می‌نامد و توسط شش طراح صدای مختلف طراحی شده‌اند. افزون بر این، دو بانک سمپل انحصاری نیز برای این سینت قابل تهیه است که هر کدام، ۳۰۰ پریست در خود دارند. یک بانک بسیار جامع دیگر نیز توسط شرکت سازنده برای Regen عرضه می‌شود که ۷۰۰ پریست از نمونه قدیمی و متعلق به دوره New England Digital را در اختیار کاربر می‌گذارد.

رابط کنترلی Regen، شامل یک صفحه لمسی و ۱۲ پد می‌شود که می‌توان چندین افکت برای هر یک از آنها تعیین کرد و با فشردن آنها، اصوات را لایه‌بندی کرد.

Synclavier Regen

این سینتی‌سایزر به پنج پورت USB مجهز است که چهار عدد از آنها برای اتصال کیبورد و سایر لوازم کنترلی قابل استفاده هستند و یک پورت دیگر نیز برای اتصال Regen به کامپیوتر و DAW در نظر گرفته شده است.

دو صفحه نمایش شفاف بر روی این سینتی‌سایزر تعبیه شده است که با استفاده از آنها می‌توان از پارامترها و وضعیت کلی دستگاه مطلع شد. همچنین، Regen به دو خروجی جفت‌شده با جریان مستقیم در قالب جک‌های XLR استریو و TS مجهز است که داینامیک رنجی معادل با ۱۳۰ دسی‌بل دارند. تمامی این مشخصات، نوید یک سینتی‌سایزر کامل و مدرن را می‌دهند که لیاقت نام Synclavier را دارد.

Synclavier Regen با قیمت ۲۴۹۹ دلار از امروز قابل سفارش است و احتمالاً در ماه ژانویه، به‌صورت انبوه به بازار عرضه خواهد شد.

اگر قیمت این سینتی‌سایزر برای شما بالاست، می‌توانید نگاهی به پلاگین Arturia Synclavier V بیندازید که شبیه‌سازی دقیقی از نسخه اصلی و قدیمی این دستگاه است و همچون اکثر پلاگین‌های آرتوریا، از کیفیت تحسین‌برانگیزی برخوردار است.

منبع: MusicRadar
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *