تولد پنجاه سالگی میکروفون SM7 و عرضه نسخه‌ای ویژه از آن توسط Shure

SM7 از شرکت آمریکایی شور (Shure) را می‌توان یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین میکروفون‌های استودیویی در دنیا دانست. این میکروفون، محبوبیتی استثنایی خصوصاً در میان تولیدکنندگان محتوای صوتی نظیر پادکستر‌ها و استریمرها دارد و در دوره همه‌گیری کرونا نیز فروش آن به شکل عجیبی افزایش پیدا کرد. اما جالب است که بدانید اکنون دقیقاً پنج دهه است که شرکت شور این میکروفون استثنایی را تولید می‌کند و با این وجود، این محصول هنوز هم می‌تواند با مدرن‌ترین و بهترین محصولات مشابه موجود در بازار به‌آسانی رقابت کند و حتی در برخی از جهات از جمله دوام، از آنها پیشی بگیرد.

حال، به مناسبت تولد پنجاه سالگی میکروفون افسانه‌ای SM7، شرکت Shure تصمیم گرفته است تا نسخه‌ای ویژه با تولید بسیار محدود از آن را به بازار عرضه کند. این نسخه جدید و ویژه از SM7، همراه با جعبه‌ای ویژه متشکل از لوازم جانبی بسیار جذاب و تنها در تیراژ ۵۰ عدد تولید خواهد شد و هر یک از نمونه‌های آن نیز شماره‌ای ویژه بر روی بدنه خود خواهند داشت که آنها را از یکدیگر متمایز می‌سازد. این ۵۰ میکروفون طی پروسه‌ای خاص شبیه به قرعه‌کشی و فقط در کشورهای ایالات متحده، بریتانیا، آلمان و فرانسه به فروش می‌رسد.

داستان شگفت‌انگیز SM7، در واقع با SM5 شور شروع شد که یک میکروفون بوم داینامیک با الگوی قطبی omnidirectional بود و در سال ۱۹۶۴ برای مصارف فیلمبرداری به بازار عرضه شد. این میکروفون بسیار بزرگ، طولی در حدود ۳۰ سانتی‌متر و وزنی نزدیک به یک کیلوگرم داشت. در اواخر دهه شصت میلادی، شور تصمیم گرفت تا محصولی جدید بر پایه SM5، با هدف استفاده در ایستگاه‌های رادیویی و استودیوهای ضبط صدا تولید کند. به دنبال این هدف، مهندسین این شرکت آمریکایی با ایجاد تغییراتی در کارتریج باکیفیت میکروفون مشهور Unidyne III SM57 و قرار دادن آن در بدنه‌ای جدید و متفاوت، یک محصول کاملاً جدید به نام SM7 تولید کردند که می‌توانست ابزاری فوق‌العاده برای ضبط صدا در رادیو و یا استودیو باشد.

میکروفون Shure SM7B Signature Edition

اولین نمونه SM7 در سال ۱۹۷۳ به بازار عرضه شد و در آن زمان، طبق نظر مهندسین شور و بسیاری دیگر از متخصصین این زمینه، بهترین میکروفون برای صدابرداری حرفه‌ای بود. دیافراگم کارتریج در SM7 ضخامتی بسیار پایین نسبت به دیافراگم میکروفون‌های سری Unidyne داشت و به لطف همین امر نیز علاوه بر برخورداری از انعطافی بالا، پاسخ‌دهی بسیار خوبی را در دریافت و ضبط فرکانس‌های پایین برای میکروفون رقم می‌زد.

بدنه بزرگی که شور برای SM7 طراحی کرده بود، باعث می‌شد که حجمی بیشتر از هوا از پشت دیافراگم آن عبور کند و میکروفون از پاسخ‌دهی فرکانسی طبیعی‌تر و گرم‌تری برخوردار باشد. شور برای افزایش شدت خروجی SM7، از سیمی بسیار نازک در سیم‌پیچ کارتریج آن استفاده کرده بود و تعداد پیچ‌های آن را نیز به میزان سه برابر سیم‌پیچ میکروفون‌های SM57 و SM58 افزایش داده بود. دیافراگم نازک‌تر و سیم‌پیچ سنگین‌تر SM7، فرکانس رزونانس طبیعی و نتیجتاً عملکرد آن را نسبت به سایر همنوعانش متفاوت ساخته بود. تمامی این عوامل باعث شده بود که این میکروفون، پاسخ‌دهی فرکانسی بسیار طبیعی و ماهیت صوتی گرم و دلچسبی داشته باشد که با استقبال بسیار دوبلورها و صدابرداران مواجه شد.

نسخه اولیه SM7 در سال ۱۹۹۹ با نسخه‌ای جدید موسوم به SM7A جایگزین شد. این نسخه جدید، از سیم‌پیچ دوقلوی ویژه‌ای برخوردار بود که عملکرد بهینه‌تری را برای کارتریج رقم می‌زد و همچنین، می‌توانست نویز تولیدی توسط مانیتورهای CRT آن زمان را دفع کند. در زمان پیدایش پدیده ساخت موسیقی با کامپیوتر، مانیتورهای CRT تنها گزینه موجود برای کامپیوترها بودند و نویز تولیدی آنها، به چالشی مهم برای صدابرداران تبدیل شده بود. SM7A اما می‌توانست به‌خوبی از پس حذف این نویز از سیگنال دریافتی خود برآید.

میکروفون Shure SM7B Signature Edition

دو سال بعد و در سال ۲۰۰۱، شور میکروفون SM7A را نیز با نسخه‌ای جدیدتر و بهینه‌تر از آن، با نام SM7B جایگزین کرد. البته SM7B تفاوت چندانی با نسخه قبلی خود، یعنی SM7A نداشت و تنها به یک بادگیر بزرگتر تجهیز شده بود. اما با این وجود، این نسخه جدید به محبوب‌ترین نسخه از میکروفون‌های SM7 تبدیل شد و دنیای صدابرداری حرفه‌ای در استودیو و رادیو را به سلطه خود درآورد. امروزه نیز این میکروفون با وجود گذشت سالها، جایگاه خود را در میان صدابرداران به‌عنوان یکی از بهترین میکروفون‌های موجود در بازار حفظ کرده است و به گزینه منتخب اکثر استریمرها و تولیدکنندگان پادکست نیز تبدیل شده است.

حال، شرکت شور برای تجلیل تاریخچه غنی و شگفت‌انگیز SM7، نسخه‌ای ویژه از آن را در تعدادی بسیار محدود به بازار عرضه خواهد کرد که از ویژگی‌هایی جالب توجه برخوردار است. این نسخه جدید که SM7B Signature Edition نام دارد، در بسته‌بندی بسیار نفیسی عرضه می‌شود که در خود، چند پلاک قابل تعویض برای میکروفون، با حکاکی لوگوهای مختلف شرکت شور از سال ۱۹۲۵ تا دهه شصت میلادی، یک پوستر ویژه از SM7B با چاپ بسیار محدود، کتابچه تاریخچه شور و SM7 و پیچ‌های پایه میکروفون با لوگوهای مختلف شور را دارد. همچنین بر روی بدنه این محصول ویژه نیز امضای S.E Shure، مؤسس شرکت شور حکاکی شده است.

میکروفون شور SM7B Signature Edition، هم‌اکنون و طی یک قرعه‌کشی ویژه از سوی شرکت سازنده، در تیراژ تنها ۵۰ عدد قابل خریداری است. شرکت شور قیمت این میکروفون را به‌صورت عمومی اعلام نکرده است و آن را تنها به خریداران حقیقی این محصول اطلاع خواهد داد.

منبع: audioXpress
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *