C-1 Ink Bomb: یک اثر هنری از شکتر

C-1 Ink Bomb: یک اثر هنری از شکتر

روز گذشته، شرکت آمریکایی شکتر (Schecter) از یک گیتار الکتریک جدید با ظاهری بسیار جالب رونمایی کرد. این ساز که C-1 Ink Bomb نام گرفته است، بدنه‌ای سفیدرنگ دارد که قطرات جوهر مشکی، به‌شکلی یادآور آثار نقاش مشهور، جکسون پولاک (Jackson Pollock)، بر روی آن پاشیده شده است!

در وصف این گیتار الکتریک باید گفت کسی که کتاب اکسپرسیونیسم انتزاعی اثر باربارا هس (Barbara Hess) را به‌عنوان یک منبع الهام در اتاق رنگ کمپانی شکتر قرار داده است، باید یک پاداش درخور دریافت کند؛ زیرا نتیجه الهام‌گیری از این کتاب فاخر، سازی چون C-1 Ink Bomb است که نظیر آن کمتر در دنیای گیتار دیده شده است.

C-1 Ink Bomb، همانطور که از نامش پیداست، در باطن یک گیتار C-1 است که سالهاست توسط شکتر تولید می‌شود و همگی ما با آن آشنا هستیم.  در واقع، این گیتار الکتریک نیز همانند نسخه‌های عادی C-1، بدنه‌ای از نوع دابل کات‌اوی S-Style، یعنی مشابه با استرتوکسترهای فندر دارد و یک هداستاک ۳x3 نیز در بالای دسته آن دیده می‌شود که به شش تیونر قفل‌شونده تجهیز شده است.

بدنه C-1 Ink Bomb از جنس چوب ماهون (mahogany) ساخته شده است و انتظار داریم همچون دیگر همتایان خود، ارائه‌کننده صدایی پُرطنین، گرم و غنی باشد.

اما از نظر ظاهری، این گیتار با هر نسخه دیگر از C-1 متفاوت است؛ زیرا بدنه سفیدرنگ ساده آن، به پاشش‌هایی از جوهر مشکی مزین شده است که بیننده را به یاد آثار جکسون پولاک و در برخی از مواقع، کارتون صد و یک سگ خالدار می‌اندازد!

گیتار الکتریک شکتر

نکته جالب اینجاست که به دلیل پاشش جوهر به‌وسیله دست روی Schecter C-1 Ink Bomb، تمامی نمونه‌های آن قرار است با یکدیگر متفاوت باشند و هیچ‌یک از نسخه‌های آن کاملاً به دیگری شبیه نیست! این که با صرف مبلغی کمتر از هزار دلار، سازی در اختیار داشته باشید که تنها یک نمونه از آن در دنیا وجود دارد، مطمئناً حسی بسیار جذاب است و انتظار داریم که همین مورد به‌تنهایی، محبوبیت بسیاری را برای این محصول در بازار به ارمغان بیاورد.

شکتر درباره این گیتار الکتریک چنین گفته است: «C-1 Ink Bomb با کیفیت ساخت بی‌نظیر و ظاهر چشمگیر و استثنایی خود، سازی بی‌نظیر برای گیتاریست‌هایی است که می‌خواهند هم از لحاظ صوتی و هم بصری، توجه همگان را به خود جلب کنند. این گیتار به‌وسیله دست با جوهر مشکی مزین می‌شود و به همین دلیل، هر یک از نمونه‌های آن ظاهری متفاوت با دیگری دارد و یک شاهکار منحصر‌به‌فرد محسوب می‌شود!»

در بحث مشخصات فنی، C-1 Ink Bomb سازی بسیار مدرن است که به نظر می‌رسد برای نوازندگی در سبک‌هایی همچون زیرشاخه‌های جدیدتر متال بسیار مناسب باشد. برای مثال، دو پیکاپ هامباکر از نوع Alt Metal Blackout ساخت شرکت سیمور دانکن (Seymour Duncan) در این گیتار به‌کار گرفته شده است که نوید صدایی خشن و قدرتمند را می‌دهند. این پیکاپ‌ها در زمان رونمایی، توسط موزیسین و یوتیوبر مشهور، رایان فلاف بروس (Ryan ‘Fluff’ Bruce) به نمایش گذاشته شدند و از آن زمان، محبوبیتی بسیار را کسب کردند.

Seymour Duncan Alt Metal Blackout در واقع یک پیکاپ هامباکر اکتیو است که به‌طور خاص برای نوازندگی با الگوهای کوک پایین‌تر از معمول، همچون C استاندارد طراحی شده است. در واقع، این پیکاپ می‌تواند حتی در نت‌هایی بسیار بم و نزدیک به بازه آوایی گیتار بیس نیز صدایی بسیار کوبنده و رسا تولید کند و نوازندگی شما را به‌خوبی و با قدرتی ستودنی به گوش شنوندگان برساند.

از لحاظ رابط کنترلی، این نسخه از شکتر C-1 نیز همانند تقریباً تمامی دیگر هم‌خانواده‌های، سازی بسیار ساده است و به یک رابط کنترلی استاندارد، متشکل از یک سوییچ سه‌حالته انتخاب پیکاپ، یک ناب تن و یک ناب ولوم مجهز است. هیچ نکته عجیبی در رابط کنترلی این ساز دیده نمی‌شود و حتی قابلیت push/pull نیز در هیچ‌یک از ناب‌های آن تعبیه نشده است.

Schecter C-1 Ink Bomb

اما چه Schecter C-1 Ink Bomb را در الگوی کوک پایین‌تر از استاندارد کوک کنید و چه از آن به‌صورت عادی استفاده کنید، این ساز می‌تواند همراهی بی‌نظیر برای شما در شردینگ باشد.

گیتار جدید شکتر، یک دسته سه‌تکه از جنس چوب افرا (maple) دارد که در پروفایل C-شکل بسیار باریک تراشیده شده است و از فرت‌بوردی از جنس چوب آبنوس (ebony) با شعاع بسیار تخت ۱۴ اینچ به‌همراه ۲۴ فرت جامبو و اینلی‌های نقطه‌ای نامتقارن میزبانی می‌کند. تمامی این مشخصات، نوید یک ساز بسیار مدرن و پیشرفته را می‌دهند که نوازندگی سریع با آن کاری کاملاً آسان است. از دیگر مشخصات فنی چشمگیر C-1 Ink Bomb می‌توان به نات Graph Tech Tusq XL، طول اسکیل ۲۵.۵ اینچ و بریج ترمولوی قفل‌شونده Tonepros Locking Tune-O-Matic اشاره کرد.

فینیش جوهری و منحصر‌به‌فرد C-1 Ink Bomb، عجیب‌ترین بخش آن است و احتمالاً برخی از گیتاریست‌ها دلباخته آن می‌شوند و برخی دیگر از آن متنفر! اما نکته غیرقابل انکار درباره این فینیش، خلاقیت و جسارت طراحان آن است و حتی اگر آن را نپسندید نیز نمی‌توانید انکار کنید که این فینیش، یک اثر هنری است. همچنین این فینیش جوهری، هرچه باشد، از فینیش‌های خونین مصنوعی که اخیراً در بسیاری از گیتارهای متال وجود دارد، نوآورانه‌تر و جذاب‌تر است و حداقل حس سریال‌های آبکی با مضمون قاتلین زنجیره‌ای را به شما القا نمی‌کند!

یکی از نکات جالب در مورد فینیش Ink Bomb نیز این است که تقریباً همه جای گیتار، از بدنه تا هداستاک را پوشانده است. تنها فرت‌بورد و بخش پشتی دسته ساز با جوهر پوشیده نشده است و در این بخش‌ها، C-1 به رنگ طبیعی چوب آبنوس و سفید ساده است.

قیمت گیتار الکتریک شکتر C-1 Ink Bomb، حدود ۹۹۹ دلار اعلام شده است و از امروز در بازار جهانی قابل خریداری است. این قیمت، طبق استانداردهای برند شکتر چندان پایین نیست؛ اما می‌توان گفت که با توجه به فینیش انحصاری و خاص این ساز و امکانات آن، کاملاً مناسب و منطقی است و انتظار داریم که این محصول را به سازی محبوب در میان نوازندگان سبک متال تبدیل کند.

منبع: MusicRadar
نویسنده: Jonathan Horsley
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *