Valvebucker Mk2: گران‌قیمت‌ترین پیکاپ جهان

پیکاپ گیتار Valvebucker Mk2

شرکت فنلاندی Ruokangas، روز گذشته از نسخه جدید پیکاپ لامپی خود به نام Valvebucker Mk2 رونمایی کرد. این پیکاپ جالب توجه، برای تولید صوت، به لامپ‌های سه-الکترود نظامی و لامپ‌های پنج-الکترود NOS وابسته است.

در نگاه اول، این پیکاپ یک محصول نوآورانه و جذاب به نظر می‌رسد که می‌تواند بسیاری از عاشقان گیتار را به وجد آورد؛ اما این محصول نقاط ضعفی دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

نخستین نکته منفی در مورد Valvebucker Mk2 این است که در حال حاضر، روکانگاس آن را به‌صورت جداگانه نمی‌فروشد و تنها می‌توان آن را به‌صورت نصب‌شده بر روی گیتارهای الکتریک و بیس این شرکت خریداری کرد.

نکته دوم، قیمت این محصول است. اگر قصد داشته باشید یکی از گیتارهای روکانگاس را با یک ست از این پیکاپ‌ها خریداری کنید، باید ۲۲۰۰ دلار به قیمت ساز اضافه کنید! این قیمت، ٰValvebucker Mk2 را به گران‌ترین پیکاپ دنیا تبدیل می‌کند. پیش‌تر، این جایگاه متعلق به مدل Zephyr شرکت سیمور دانکن بود که هر ست از آن، ۹۵۹ دلار قیمت داشت؛ یعنی کمتر از نصف قیمت Valvebucker Mk2. به‌علاوه، Zephyr به‌صورت جداگانه نیز قابل خریداری بود.

اما اگر هزینه‌های طراحی و تولید این محصول را در نظر بگیریم، شاید بتوان قیمت آن را موجه دانست.

از این مسائل که بگذریم، می‌توانیم بگوییم که ظاهراً این پیکاپ، به همان اندازه که از مشخصات و تصاویرش به نظر می‌رسد، نوآورانه و منحصر‌به‌فرد است. Valvebucker Mk2 در واقع از یک پری‌امپ در کپسول مغناطیسی حساس خود بهره‌مند است که طبق گفته سازنده، باعث تولید صدا با کیفیتی باورنکردنی و امکان تولید بازه تُنال بسیار وسیعی می‌شود.

روکانگاس Valvebucker Mk2 از ولتاژی پایین استفاده می‌کند تا نقاط قوت و ماهیت صوتی لامپ‌های خلأ را به نمایش بگذارد. این پیکاپ لامپی برای کار به یک یونیت خارجی انحصاری نیاز دارد که از طریق کابل XLR به گیتار متصل می‌شود.

نسل جدید Valvebucker، علاوه بر ظاهر زیباتر و کارایی بالاتر، از یک یونیت خارجی جدید با خروجی بالانس برای اتصال به ورودی‌های DI برخوردار است.

پیکاپ گیتار Valvebucker Mk2

نسخه گیتار الکتریک Valvebucker Mk2، به کنترل‌های ولوم، تن و دو سوئیچ ویژه مجهز است که یکی از آنها، حجم صدا را شش دسی‌بل تقویت می‌کند و با استفاده از دیگری، می‌توان به سه حالت‌ صوتی مختلف به نام‌های Punch ،Mellow و Full Spectrum، دسترسی داشت.

اما در نسخه گیتار بیس این پیکاپ، رابط کنترل متشکل از چهار ناب Bass ،Focus ،Volume و Treble است.

شرکت روکانگاس درباره محصول جدید خود چنین می‌گوید: «Valvebucker به آرام‌ترین لمس تا قوی‌ترین ضربه شما به سیم، واکنشی درخور نشان می‌دهد و حس نوازندگی شما را با پویایی صوتی بی‌رقیب خود، بهتر از هر پیکاپ دیگری به شنونده منتقل می‌کند.»

یوها روکانگاس، مؤسس کمپانی Ruokangas، در زمان رونمایی از نسخه اول این پیکاپ چنین گفته بود: «حقیقت این است که دنیا به مدل‌های گیتار بیشتری نیاز ندارد؛ همین الان هم در بازار، مدل‌های بی‌شماری وجود دارد که هر کدام به‌نحوی می‌توانند اولین و آخرین گیتار یک نوازنده باشند. این طرز فکر مرا از قید و بند بازار آزاد کرد و به من اجازه داد تا به اکتشاف زوایایی جدید از مبحث صدا، نوازندگی و گیتار بپردازم. Valvebucker نیز ثمره همین طرز فکر است؛ یک پیکاپ که شبیه هیچ محصول دیگری نیست. اکثر مردم هیچ‌گاه آن را نمی‌خواهند و به آن نیازی نیز نخواهند داشت؛ اما این پیکاپ قرار است زندگی نوازندگانی معدود را به کلی تغییر دهد. همین امر، تولید این محصول را برای من به کاری منطقی تبدیل می‌کند.»

Sonny Landreth، یکی از نوازندگانی است که تجربه استفاده از این پیکاپ را دارد. او در این مورد می‌گوید: «این پیکاپ یا سیستم، هویتی منحصر‌به‌فرد دارد و شبیه به هیچ‌یک از پیکاپ‌های دیگر نیست. اگر بخواهم آن را در یک کلمه توصیف کنم، آن کلمه «لطیف» خواهد بود. در واقع ماهیت صوتی Valvebucker، لطیف‌ترین صداییست که از یک پیکاپ گیتار دریافت کرده‌ام. تفاوت ماهیت صوتی آن با پیکاپ‌های دیگر، مرا به یاد تفاوت کنسول‌های استودیویی وینتج Rupert Neve و کنسول‌های SSL می‌اندازد.»

نویسنده: Matt Owen
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *