رد کردن

تفاوت اوردرایو، دیستورشن و بوست

این اواخر پیامی دریافت کردیم که در آن تفاوت بین پدال‌های boost, overdrive و distortion پرسیده شده بود. گرچه اساس کار این پدال‌ها با هم مشابه است، ولی هنوز در مورد تفاوت‌های این افکت‌ها سردرگمی‌هایی وجود دارد.

بگذارید در همین ابتدای امر، به یکی از مشکلات اصلی بپردازیم و آن را حل کنیم: یونیت‌های اوردرایو و دیستورشن، هر دو به سیگنال گیتار شما “دیستورشن” اضافه می‌کنند! تفاوت کلی، این است که اوردرایوها به‌طور معمول دارای مداری هستند که لبه‌های سیگنال را به نرمی خم می‌کند (soft clipping)؛ در حالی‌ که مدار دستگاه‌های دیستورشن، سیگنال را به شکل شدیدتری خم می‌کند یا آن را دچار بریدگی می‌کند (hard clipping). این بدین معناست که در مدار اوردرایو، سیگنال گیتار، کمتر دچار شکستگی یا clipping می‌شود و در نتیجه، صدایی نرم‌تر ارائه می‌گردد؛ در حالی‌ که پدال‌های دیستورشن، با مداری تهاجمی‌تر و clipping شدیدتر، موج سیگنال را بیشتر به یک موج مربعی یا square-wave شبیه می‌کنند و در نتیجه، صدایی خشن‌تر ایجاد می‌کنند.

از طرف دیگر، پدال‌های بوست اصولاً مدار clipping ندارند و بنابراین از خود، هیچ اوردرایوی به سیگنال اضافه نمی‌کنند. این نوع دستگاه‌ها، به سیگنال گِین خالص می‌دهند و تنها برای این طراحی شده‌اند که حجم سیگنال خارج‌شده از پیکاپ را افزایش دهند (و در برخی موارد، سیگنال را کمی EQ نیز می‌کنند). با این‌حال، پدال‌های boost باعث می‌شوند که آمپلیفایر شما در ستینگ‌های نزدیک به برک آپ، به اوردرایو برسد. این را هم اضافه کنیم که بعضی از پدال‌های overdrive می‌توانند به‌عنوان پدال‌ boost عمل کنند؛ البته اگر ناب level یا volume بالا برده شود و ناب gain روی صفر قرار گیرد.

از سوی دیگر، دیستورشن‌ها معمولاً زمانی بهترین صدای ممکن را ارائه می‌دهند که وارد یک آمپلیفایر با تنظیمات نسبتاً کلین شوند. طبق تجربه‌ی من، افزودن دیستورشن hard-clip از پدال به امپِ crunchy و hard-clip شده، می‌تواند به صدایی نامطلوب ختم شود. در ضمن، اگر برخی از یونیت‌های دیستورشن که گرایش به صداهای روشن‌تر و تهاجمی‌تر دارند را به امپ‌های دارای bright switch یا bright cap متصل کنیم، می‌تواند به صدای بسیار کثیفی منتهی شود.

بوست‌ها، معمولاً به‌تنهایی صدای خوبی می‌دهند؛ ولی می‌توانید آن‌ها را قبل از پدال دیستورشن یا اوردرایو قرار دهید تا به‌وسیله‌ی پدال boost، صدای gainy آن‌ها را گِینی‌تر کنید. یا اینکه با قرار دادن پدال بوست بعد از پدال اوردرایو یا دیستورشن در هنگام سولو نوازی، با اکتیو کردن پدال بوست، لِوِل صدا را بالا ببرید تا صدای شما با ولوم بیشتری به گوش برسد.

منبع: Premier Guitar

ترجمه: بابک آخوندی

7 thoughts on “تفاوت اوردرایو، دیستورشن و بوست

  1. امیررضا خزائلی میگوید:

    آقای بابک آخوندی کارتون بی نظیر هست متشکر از مطالب خوب و مفیدتون

  2. امیررضا خزائلی میگوید:

    آقای بابک آخوندی کارتون بی نظیر هست متشکر از مطالب خوب و مفیدتون

  3. داریوش چگینی میگوید:

    خیلی ممنون برای مطالب بسیار آموزنده و کاربردی. لطفاً به ارائه این مطالب ادامه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *