Trident: یک مولتی افکت قدرتمند از NUX

چندی پیش و طی رویداد پربار NAMM امسال، شرکت NUX از یک پدال مولتی افکت جدید رونمایی کرد که ادعا می‌کند می‌تواند تمامی اجزای یک ستاپ کامل گیتار را در یک دستگاه جای دهد.

این محصول جدید که Trident یا NME-5 نام دارد، بدنه‌ای مستحکم از جنس آلومینیوم ریخته‌گری یک‌تکه دارد که به نظر ما، با رنگ مشکی و طراحی ساده خود، از زیبایی قابل توجهی برخوردار است. رابط کاربری تعبیه‌شده بر روی پنل رویی بدنه این دستگاه نیز همانند ظاهر بدنه آن، بسیار ساده است و از چند ناب و فوت‌سوییچ با فاصله زیاد از یکدیگر تشکیل شده است. طبق گفته نیوئکس، این رابط با هدف کاربری هر چه آسان‌تر طراحی شده است و کاربر می‌تواند پارامتر مورد نظر خود را در کسری از ثانیه در آن پیدا کند.

در حالی که NUX Trident از سخت‌افزار و بدنه‌ای بسیار جذاب برخوردار است، اما بخش نرم‌افزاری آن است که نظر ما را بیش از هر چیز به خود جلب کرده است. این مولتی افکت که برای اجرای زنده طراحی شده است، از چندین افکت داخلی و مجموعه‌ای وسیع از پارامترهای قابل تنظیم برای طراحی تن گیتار برخوردار است. اما مهمترین ویژگی نرم‌افزاری Trident، بهره‌مندی آن از الگوریتم شبیه‌سازی جدید و بسیار قدرتمند شرکت NUX، یعنی TSAC-4K است که نوید شبیه‌سازی تن بازه‌ای وسیع از امپلیفایرها با کیفیتی بسیار بالا را می‌دهد.

طبق گفته NUX، این سیستم دو برابر از نسخه‌های قبلی خود پیچیده‌تر است و علاوه بر بخش نرم‌افزاری، مدارهایی آنالوگ و انحصاری را نیز برای شبیه‌سازی صدای امپ به کار می‌گیرد تا تنی شفاف همراه با نویزی بسیار پایین حاصل شود.

مولتی افکت NUX Trident NME-5

این سیستم در Trident، قابلیت شبیه‌سازی صدا و عملکرد ۲۷ امپلیفایر مشهور را در دو حالت خروجی پایین و بالا دارد و همچنین قابلیت‌هایی سخت‌افزاری همچون چهار ورودی جهت پچینگ، سوییچ‌های تغییر تن و چندین پارامتر برای طراحی صدا را نیز در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

این ۲۷ پروفایل، شامل چندین امپ مشهور از برندهایی نظیر Fender ،Hiwatt ،Marshall ،Roland و Matchless می‌شوند. برای مثال پروفایل Jazz Clean در این پدال، با الهام از امپ مشهور رولند، یعنی JC40 طراحی شده است و پروفایل Twin Rvb نیز همانگونه که از نامش پیداست، صدای امپ مشهور فندر، یعنی Twin Reverb را شبیه‌سازی می‌کند. از دیگر پروفایل‌های قابل توجه در این امپ می‌توان به Class A30 که یادآور امپ‌های شرکت Vox است و Hiwire که با الهام از امپ‌های‌های گین Hiwatt طراحی شده است، اشاره کرد.

از سوی دیگر، مولتی افکت جدید نیوئکس، پروفایل صوتی ۲۷ کابینت امپ را در خود دارد که می‌توان هر یک از آنها را نیز با مجموعه‌ای از تنظیمات عادی کبینت‌های دیجیتال، یعنی چهار مدل مختلف میکروفون و سه حالت مختلف میکروفون‌گذاری تنظیم کرد و ماهیت آنها را تغییر داد.

همچنین طبق معمول، مجموعه ایمپالس ریسپانس‌های این دستگاه را نیز می‌توان با استفاده از نرم‌افزار ادیتور Trident ویرایش کرد و پروفایل‌های جدیدی را نیز درون دستگاه بارگذاری کرد.

در بخش کنترل، تمامی امپ‌های شبیه‌سازی‌شده در NUX Trident از شش پارامتر کنترلی معمول Gain ،Level ،Bass ،Middle ،Treble و Presence برخوردارند که می‌توان آنها را با استفاده از کنترل‌های تعبیه‌شده در زیر صفحه نمایش دستگاه، تنظیم کرده و تغییر داد.

در هسته Trident، دو DSP مجزا وجود دارد که طبق گفته NUX، یکی از آنها به بخش شبیه‌ساز امپ و دیگری به بخش افکت‌های دستگاه اختصاص داده شده است. DSP بخش افکت‌های این یونیت مولتی افکت، افکت‌ها و پردازشگرهای سیگنال بسیاری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد که از مهمترین‌های آنها می‌توان به انواع ریورب، دیلی و افکت‌های ماجولیشن اشاره کرد. تمامی این افکت‌ها را نیز می‌توان مستقیماً و با استفاده از رابط کاربری پدال، کنترل و تنظیم کرد.

مولتی افکت ناکس Trident NME-5

رابط کنترلی افکت‌ها در Trident، در بخش چپی پنل رویی آن قرار دارد و به دو بخش موسوم به Delay/Reverb و Mod/FX تقسیم شده است. بخش اول از ناب‌های Time ،Repeat ،Decay، دو ناب مجزای Level و البته سه سوییچ برای انتخاب میان حالت‌های مختلف ریورب (Spring، Plate و Hall) و حالت‌های مختلف دیلی تشکیل شده است.

بخش Mod/FX نیز که در سمت راست بخش قبلی قرار دارد، شامل دو سوییچ برای انتخاب افکت‌های Chorus ،Tremolo ،Phaser و Compressor و پنج ناب موسوم به Filter ،Pitch ،Rate ،Sense و Depth می‌شود.

در بخش پایینی پنل رویی Trident، دو ردیف پنج عددی فوت‌سوییچ به چشم می‌خورد که می‌توان با استفاده از آنها افکت‌های مختلف موجود در دستگاه را فعال کرد و همچنین حالت امپ و پروفایل آن را نیز تغییر داد. به‌علاوه، این فوت‌سوییچ‌ها امکاناتی همچون یک تیونر، قابلیت بوست و یک لوپر شصت ثانیه‌ای را نیز تنها با فشردن یک دکمه در دسترس کاربر قرار می‌دهند.

افزون بر اینکه NUX Trident NME-5 می‌تواند یک پدال مولتی افکت بسیار کاربردی باشد، قابلیت ایفای نقش به‌عنوان یک آدیو اینترفیس یا کارت صدای استودیویی را نیز دارد. برای استفاده از Trident به‌عنوان یک کارت صدا، تنها کافیست تا آن را از طریق پورت USB-C و با استفاده از یک کابل USB به دستگاه یا کامپیوتر مورد نظر خود متصل کنید. از دیگر قابلیت‌های اتصالی این پدال می‌توان به ورودی و خروجی MIDI و جک‌های send و return اشاره کرد.

پدال مولتی افکت Trident با قیمت ۴۵۰ دلار در بازار جهانی به فروش خواهد رسید. شرکت NUX هنوز تاریخ دقیقی برای عرضه این محصول به بازار اعلام نکرده است؛ اما انتظار داریم این دستگاه تا ماه آینده به‌صورت رسمی روانه بازار شود.

قیمت ۴۵۰ دلاری Trident، آن را به رقیبی مستقیم برای مولتی افکت جدید شرکت Blackstar، یعنی Amped 2 تبدیل می‌کند که امکاناتی بسیار شبیه به این دستگاه نیز دارد.

نویسنده: Matt Owen
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *