Panorama CST: یک میدی کنترلر متفاوت از Nektar

میدی کنترلر نکتار Panorama CST

امروزه و با ظهور نرم‌افزارهای آهنگسازی یا DAW، می‌توان بدون نیاز به هیچ تجهیزاتی و تنها با استفاده از کامپیوتر و لوازم عادی آن، به ساخت موسیقی پرداخت. اما ساخت موسیقی تنها با تکیه بر ماوس و کیبورد، پروسه‌ای چندان جذاب نیست و می‌تواند کاری به هیجان‌انگیزی تولید موسیقی را به یک کار کسل‌کننده تبدیل کند. شرکت نکتار (Nektar) طی رویداد NAMM 2023 از یک میدی کنترلر جدید به نام Panorama CST پرده برداشته است که می‌تواند با یکپارچه‌سازی رابط کاربری DAW در خود، پروسه ساخت موسیقی را جذاب‌تر کند.

تولید موسیقی با کامپیوتر همانقدر که آسان و سرراست است، می‌تواند کلافه‌کننده نیز باشد. در ساخت موسیقی با استفاده از DAW، شما می‌توانید تنها با استفاده از ماوس به تمامی اجزای ریز و درشت یک پروژه دسترسی داشته باشید و تمامی آنها را با جزئیاتی بالا، طبق نظر خود تغییر دهید. اما کنترل تمامی اجزای یک پروژه به این شکل، می‌تواند روح را از فرایند تولید موسیقی بزداید و حس یک کار کامپیوتری عادی را به آن بدهد.

در طی چند دهه‌ای که ساخت موسیقی در کامپیوتر ممکن شده است، شرکت‌های گوناگون اقدام به عرضه تجهیزات و ابزارآلات مختلف (عمدتاً در قالب میدی کنترلر) به بازار کرده‌اند که بسیاری از آنها مورد استقبال موزیسین‌ها قرار گرفته‌اند و امروزه نیز در استودیوها به چشم می‌خورند و برخی دیگر نیز به پروژه‌ای شکست‌خورده تبدیل شده‌اند. اما به نظر می‌رسد که میدی کنترلر جدید نکتار، یعنی Panorama CST، با رابط کاربری منحصربه‌فرد و در عین حال بسیار جذاب و کاربردی خود، از دسته اول باشد و موفقیت چشمگیری را برای شرکت سازنده خود رقم بزند.

این میدی کنترلر در واقع یک کنترلر چنل استریپ است و می‌توان با استفاده از آن، افکت‌های اعمال‌شده بر روی هر چنل در بخش میکسر DAW را به کمک ۱۲ ناب قابل برنامه‌ریزی آن کنترل کرد. اما علاوه بر این، Nektar Panorama CST امکان کنترل تمامی ترک‌های موجود در پروژه صوتی و بسیاری دیگر از امکانات داخلی آن را نیز به کاربر می‌دهد و او را تا حد زیادی از استفاده از ماوس برای کنترل پروژه موجود در نرم‌افزار آهنگسازی بی‌نیاز می‌کند.

میدی کنترلر Nektar Panorama CST

میدی کنترلر جدید نکتار از امکان رنگ‌بندی خودکار پارامترهای تعیین‌شده نیز برخوردار است که یافتن هر پارامتر در آن را تسهیل می‌کند. در واقع، هر کنترل در این دستگاه به یک چراغ LED از نوع RGB مجهز است که با توجه به پارامتر مورد نظر، رنگ خود را به شکل خودکار تغییر می‌دهد. برای مثال، اگر یک کمپرسور را با استفاده از دکمه‌های تعبیه‌شده در کنترلر در پروژه صوتی خود انتخاب کنید، کنترل‌های موجود در دستگاه که برای تنظیم پارامترهای افکت مذکور تعریف شده‌اند، به رنگ قرمز در می‌آیند و می‌توانید آنها را تنها با نگاهی کوتاه بیابید و تنظیم کنید.

دیگر ویژگی جذاب Nektar Panorama CST، بهره‌مندی آن از یک فیدر است که می‌توان با استفاده از آن، به‌آسانی یک ترک آتومیشن برای تمامی پارامتر‌های موجود در پروژه صوتی ضبط کرد. اما نکته جذاب در مورد این فیدر، بهره‌مندی از قابلیت حرکت خودکار است که امکان قرارگیری آن در موقعیت صحیح پارامتر مورد نظر، پیش از تنظیم فیدر توسط کاربر را می‌دهد. به لطف این ویژگی، کاربر می‌تواند آتومیشن مورد نظر خود را بدون خطا و دقیقاً از سطحی که از پیش برای پارامتر خود تعیین کرده است، ضبط کند. همچنین این فیدر می‌تواند همراه با آتومیشن ضبط‌شده نیز حرکت کند و اگر هنگام حرکت با آتومیشن، آن را با دست حرکت دهید، می‌توانید آتومیشن ضبط‌شده را به‌آسانی ویرایش کنید. این قابلیت، ساخت آتومیشن و تنظیم پارامتر را بیش از هر میدی کنترلر متداولی برای کاربر تسهیل می‌کند.

طبق ویدیوهای منتشرشده از Panorama CST، این دستگاه در حال حاضر تنها از نرم‌افزار Logic به‌طور کامل پشتیبانی می‌کند؛ اما شرکت Nektar قول داده است که تا زمان عرضه این محصول به بازار، آن را با تمامی DAW‌های متداول همانند Ableton Live و Bitwig سازگار کند.

از دیگر ویژگی‌های چشمگیر نکتار Panorama CST می‌توان به برخورداری آن از یک ترنسپورت کنترل جامع با امکان کنترل تمامی ترک‌ها به‌صورت مجزا و صفحه نمایش رنگی باکیفیت جهت پایش پارامترهای پروژه صوتی اشاره کرد.

در حال حاضر، شرکت نکتار تاریخ عرضه و قیمت میدی کنترلر Panorama CST را اعلام نکرده است؛ اما امید داریم که در هفته‌های آتی، مشخصات بیشتری از این محصول منتشر شود.

منبع: MusicRadar
نویسنده: Andy Jones
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *