Drumlogue: یک درام ماشین پیشرفته از Korg

درام ماشین کورگ

هجده ماه پیش، شرکت Korg خبر از کار بر روی یک درام ماشین دوگانه دیجیتال/آنالوگ داد که امکان استفاده از سمپل‌های صوتی شخصی را به کاربر می‌داد. این شرکت ژاپنی بالاخره از این محصول جذاب پرده برداشت.

این درام ماشین جدید که Drumlogue نام دارد، بخشی از سری سینتی‌سایزرهای Logue شرکت کورگ به شمار می‌رود.

Drumlogue مجهز به همان موتور صوتی Multi-Engine تعبیه‌شده در سایر محصولات سری Logue است که امکان تولید اصوات دیجیتال و آنالوگ را به موزیسین‌ها می‌دهد. این موتور صوتی، امکان بارگذاری و طراحی اصوات جدید را نیز فراهم می‌کند.

مدار آنالوگ این دستگاه توسط Junichi Ikeuchi طراحی شده است؛ فردی که مسئولیت طراحی مدار سینتی‌سایزرهای افسانه‌ای نظیر ARP 2600 M ،Korg MS-20 Mini و ARP Odyssey را نیز به عهده داشته است.

این مدار در Drumlogue، برای تولید اصواتی نظیر کیک درام، اسنر و انواع تام درام به کار گرفته می‌شود و طبق گفته شرکت سازنده، عمق هارمونیک و بیسی بسیار گرم و جذاب را به موسیقی شما می‌افزاید. به‌علاوه، این مدار امکان الحاق به هفت بخش دیجیتال دستگاه را نیز دارد که شش عدد از آنها، در واقع پذیرنده‌های سمپل‌های صوتی هستند و یک عدد باقیمانده، به موتور صوتی Multi-Engine متصل می‌شود.

قسمت پخش سمپل Drumlogue، هم می‌تواند اصوات PCM موجود در خود را پخش کند و هم پذیرای سمپل‌های کاربر است. برای بارگذاری سمپل در این درام ماشین نیز کافیست که آن را از طریق USB به کامپیوتر خود متصل کنید و سمپل‌های مورد نظر خود را در فولدر مربوط به آن paste کنید.

درام ماشین کورگ Drumlogue

موتور صوتی Multi-Engine استفاده‌شده در Drumlogue، با نمونه‌های موجود در سایر سینت‌های کورگ متفاوت است و دستخوش بهینه‌سازی‌هایی شده است. این موتور صوتی اکنون به قابلیت مدولاسیون با فاز متغیر (VPM) و موتور تولید نویز تجهیز شده است. همچنین یک بخش قابل شخصی‌سازی نیز به آن اضافه شده که به کاربر امکان می‌‌دهد تا به‌صورت نرم‌افزاری، اصوات سینتی سایزر را همراه با جزئیات کنترلی نظیر فیلترها، LFOها، پلی‌فونی از طریق MIDI و سایر پارامترهای صوتی تولید کند.

برای اینکه به شما تصوری از قدرت این بخش از Drumlogue بدهیم، باید بگوییم شرکت Sinevibes که سابقاً نیز پلاگین‌هایی برای سایر سینت‌های کورگ ساخته بود، یک پلاگین جدید با نام Nano برای Drumlogue طراحی کرده است که ادعا می‌کند یک سینتی‌سایزر نرم‌افزاری کامل متشکل از دو اسیلاتور، قابلیت ring modulation، یک فیلتر متغیر چهار-قطبی با قابلیت کلیپینگ نرم، EG داخلی و LFO با چند شکل موج مختلف است.

یک درام ماشین خوب باید یک سکوئنسر به شکل سنتی نیز در خود داشته باشد. Drumlogue نیز از یک سکوئنسر ۶۴ استپ برخوردار است که امکان ساخت ریتم‌های پیچیده را فراهم می‌آورد. از ویژگی‌های این سکوئنسر می‌توان به قابلیت تصادفی‌سازی افکت، الگوهای تریگر، کنترل سویینگ و الگوی گروو در هر استپ اشاره کرد. همچنین امکان ویرایش و هدایت هر سکوئنس با استفاده از صفحه نمایش OLED تعبیه‌شده در دستگاه نیز وجود دارد.

Korg Drumlogue از یک حالت موسوم به Chain نیز بهره‌مند است که می‌توان با استفاده از آن، الگوهای ریتمیک طولانی‌تر و پیچیده‌تری ساخت. همچنین حالت Loop در این درام ماشین به کاربر امکان می‌دهد که دو حالت مختلف از یک الگوی ریتمیک را در کنار یکدیگر، به‌صورت تکرارشونده قرار دهد.

به‌علاوه، این درام ماشین از قابلیت Randomisation برخوردار است که با ساخت ریتم به‌صورت تصادفی، می‌تواند هنگام ساخت موسیقی، الهام‌بخش واقع شود.

Korg Drumlogue

Drumlogue به چند افکت و پردازنده سیگنال نیز مجهز است که به سه بخش اصلی Delay ،Reverb و Master تقسیم می‌شوند و می‌توان از هر سه به‌صورت همزمان استفاده کرد. هر یک از این افکت‌ها، قابلیت تنظیم به‌صورت کاملاً مجزا را دارند و امکان استفاده از آنها در کانال‌های Send و ارسال آنها به چند کانال میکسر مختلف نیز وجود دارد.

با اینکه بخش افکت‌های Master، همانگونه که از نامش پیداست، بر روی کل ریتم ساخته‌شده اعمال می‌شود، اما می‌توان آن را در بخش‌هایی مشخص بای‌پَس کرد و بدین نحو، آن را تنها در قسمتی خاص از ریتم ساخته‌شده اعمال کرد.

یک ورودی صوتی نیز در Drumlogue تعبیه شده است که می‌توان با اتصال سینتی‌سایزر یا سایر لوازم صوتی به آن، افکت‌های موجود در این درام ماشین را بر روی آنها اعمال کرد.

این دستگاه دارای ورودی‌ها و خروجی‌های کاربردی بسیاری است که شامل یک پورت USB-A جهت اتصال به کامپیوتر و انتقال سمپل، ورودی و خروجی استاندارد MIDI، ورودی و خروجی sync و USB MIDI می‌شوند. اما قابلیت‌های اتصالی Drumlogue محدود به این موارد نیست و از چهار خروجی صوتی مجزا، خروجی هدفون و یک خروجی صوتی استریوی اصلی نیز بهره‌مند است. جالب اینکه هر یک از مدارهای تولید صوت دیجیتال و آنالوگ در این درام ماشین را می‌توان به این خروجی‌های صوتی متصل کرد.

Korg Drumlogue

ویژگی چشمگیر دیگر Drumlogue، طراحی ویژه آن است که طبق گفته کورگ، استفاده از آن را سریع و آسان می‌سازد. تمامی پارامترهای کلیدی در این دستگاه، ناب مختص خود را دارند. همچنین ناب‌های ولوم اختصاصی تعبیه‌شده برای هر بخش صوتی در این درام ماشین، امکان انجام بخشی از پروسه میکس را به‌صورت مستقیم به کاربر می‌دهند.

صفحه نمایش OLED این دستگاه نیز از رابط کاربری بسیار ساده‌ای برخوردار است و می‌توان از طریق چهار ناب انکودر، پارامترهای آن را کنترل و تنظیم کرد.

اگر به تصاویر Drumlogue دقت کنید، متوجه می‌شوید که پنل بالایی آن، زاویه ملایمی به سوی سمت جلویی دارد. این طراحی که در بسیاری از سینتی‌سایزرها و درام ماشین‌ها دیده می‌شود، جهت بهبود دید و دسترسی کاربر به کنترل‌های دستگاه به کار گرفته شده است. بدنه این محصول نیز از آلومینیوم ساخته شده و به پنل‌های چوبی در کناره‌های خود مزین شده است.

Drumlogue در اواخر سال جاری میلادی، با قیمت ۶۰۰ دلار به بازار عرضه خواهد شد.

منبع: MusicRadar
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *