Keystage: میدی کنترلرهای جدید Korg با قابلیت پشتیبانی از MIDI 2.0

میدی کنترلر کرگ

روز ساعت پیش، شرکت کورگ (Korg) از دو میدی کنترلر جدید رونمایی کرد که هر دو، از نسخه دوم فناوری MIDI موسوم به MIDI 2.0 پشتیبانی می‌کنند و از قابلیت افترتاچ پلی‌فونیک و فناوری MPE (مخفف MIDI Polyphonic Expression) برخوردارند.

این دو کیبورد جدید، Keystage 49 و Keystage 61 نام دارند و در واقع یک محصول، با تعداد کلاویه‌های متفاوت هستند.

MIDI 2.0 و امکانات چشمگیر

طبق گفته شرکت کورگ، اعضای سری Keystage، اولین میدی کنترلرهای موجود در بازار هستند که به پروتکل MIDI 2.0 Property Exchange مجهز هستند. این پروتکل به دستگاه امکان می‌دهد که با اتصال به یک دستگاه دیگر پشتیبان از این فناوری، تمامی اطلاعات مورد نیاز اعم از پارامترها، نام پریست مورد استفاده و سایر مؤلفه‌ها را به‌صورت خودکار از آن دریافت کند.

اگر میدی کنترلرهای Keystage را به یک دستگاه پشتیبان از فناوری MIDI 2.0 متصل کنید، بلافاصله پس از اتصال، اطلاعات موجود در دستگاه میزبان وارد کیبورد شده و پس از تنظیم پارامترها، تمامی اطلاعات قابل نمایش توسط دستگاه میزبان نیز در صفحه نمایش OLED میدی کنترلرهای Keystage نمایش داده می‌شود. این اطلاعات در نرخی بالا به‌روزرسانی می‌شوند تا همواره میزان پارامترها را به‌صورت دقیق و به‌روز به کاربر اطلاع دهند.

اما Keystage 49 و Keystage 61، امکان اتصال به دستگاه‌های پشتیبان از نسخه‌های قبلی فناوری MIDI را نیز دارند و می‌توانند با اتصال به آنها نیز عملکردی کاملاً بهینه داشته باشند.

میدی کنترلر Korg Keystage

هر دو نسخه ۴۹ و ۶۱ کلید Keystage، به یک کی‌بِد متشکل از کلاویه‌های نیمه‌سنگین مجهزند که قابلیت افترتاچ پلی‌فونیک را در اختیار نوازنده قرار می‌دهد. این قابلیت در کنار فناوری MPE، کیبوردهایی بسیار کارآمد در انتقال حس نوازندگی از این دو محصول می‌سازد. علاوه بر اینها، Keystage 49 و Keystage 61 به یک آرپژیاتور داخلی نیز مجهز هستند که می‌تواند در چندین و چند الگوی مختلف، نت‌ها را در کنار یکدیگر بچیند. به‌علاوه، امکاناتی همچون ترتیب‌بندی تصادفی نت‌ها و تنظیم شدت آنها با استفاده از افترتاچ نیز در این آرپژیاتور وجود دارد که به نوازنده در ساخت الگوهایی پیشرفته و جذاب کمک می‌کنند.

در کنار آرپژیاتور، یک حالت ساخت آکورد موسوم به Chord Mode نیز در Keystage تعبیه شده است که ۳۲ حالت آکورد پیش‌فرض را در اختیار نوازنده قرار می‌دهد و همچنین، می‌توان ۳۲ حالت شخصی‌سازی‌شده دیگر نیز به آن اضافه کرد.

یکی دیگر از امکانات بسیار مفید در کورگ Keystage 49 و Keystage 61، آدیو اینترفیس داخلی آنهاست که یک خروجی استریو و یک خروجی هدفون را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و استفاده از کیبورد و آهنگسازی با تأخیر پایین و کیفیت صدای بالا، بدون نیاز به یک کارت صدای استودیویی را ممکن می‌سازد.

سازگاری با نرم‌افزارهای آهنگسازی

میدی کنترلرهای Korg Keystage بدون نیاز به نصب هیچ‌گونه نرم‌افزار ثانویه، با بسیاری از نرم‌افزارهای آهنگسازی (DAW) سازگاری کامل دارند و هنگام استفاده از این نرم‌افزارها، می‌توان از کنترل‌هایی همچون ترنسپورت کنترل و ناب‌های قابل برنامه‌ریزی تعبیه‌شده در Keystage 49 و Keystage 61 نیز استفاده کرد.

در واقع، کورگ اعلام کرده است که این میدی کیبوردها به‌صورت رسمی با دو نرم‌افزار Ableton Live و Korg Gadget سازگاری کامل دارند؛ اما می‌توان از امکانات آنها با نرم‌افزارهای Cakewalk ،Cubase ،Digital Performer ،FL Studio ،GarageBand ،Logic ،Pro Tools و Studio One نیز استفاده کرد.

میدی کنترلر Korg Keystage

همخوانی رسمی کیبوردهای Keystage با نرم‌افزار Ableton Live بدین معناست که اگر آنها را به این نرم‌افزار متصل کنید، این کیبوردها به‌صورت خودکار هشت عدد از مهمترین پارامترهای موجود در پلاگین انتخاب‌شده در نرم‌افزار را تشخیص می‌دهند و کنترل آنها از طریق ناب‌های موجود در دستگاه را ممکن می‌سازند. این کیبوردها می‌توانند با انتخاب پلاگین‌ها و یا دستگاه‌های پشتیبان مختلف، بلافاصله پارامترهای آنها را شناسایی کرده و کنترل‌های خود را برای تنظیم پارامترهای داخلی آنها برنامه‌ریزی کنند. این قابلیت باعث می‌شود که بتوان در اجراهای زنده بر روی این محصولات حسابی ویژه کرد.

شایان ذکر است که اگر از نرم‌افزار Ableton Live استفاده نمی‌کنید نیز یک لایسنس رایگان از نرم‌افزار Ableton Live Lite همراه با میدی کیبوردهای کورگ Keystage عرضه می‌شود که می‌توانید با استفاده از آن، این نرم‌افزار را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید و بدون نیاز به کرک و به‌صورت استاندارد، از آن استفاده کنید.

اتصالات

میدی کنترلرهای کورگ Keystage 49 و Keystage 61، در پنل پشتی خود به اتصالات MIDI در قالب کانکتورهای DIN پنج پین تجهیز شده‌اند. البته اگر تنها قصد اتصال این دستگاه‌ها به کامپیوتر خود را دارید نیز می‌توانید آنها را از طریق پورت USB تعبیه‌شده در کنار کانکتورهای MIDI، به‌آسانی و بدون نیاز به هیچ‌گونه درایور، به کامپیوتر خود متصل کنید. در کنار این اتصالات، چهار عدد جک TS به چشم می‌خورد که دو عدد از آنها، برای اتصال پدال‌های دمپر و اکسپرشن در نظر گرفته شده‌اند و دو عدد دیگر، نقش یک خروجی صوتی استریو را ایفا می‌کنند. علاوه بر اینها، یک جک TRS نیز در پنل پشتی این دو کیبورد تعبیه شده است که در واقع، یک خروجی هدفون است.

کیبوردهای Keystage می‌توانند توان مورد نیاز خود برای کار را هم از طریق USB و هم از طریق یک آداپتور ۹ ولت تأمین کنند. این قابلیت باعث می‌شود که بتوان از این محصولات، بدون نیاز به کامپیوتر و در ستاپ‌های تماماً سخت‌افزاری نیز استفاده کرد.

قیمت اعلام‌شده از سوی کورگ برای میدی کنترلرهای Keystage 49 و Keystage 61، به‌ترتیب ۵۴۹ و ۶۴۹ دلار است؛ اما این شرکت هنوز تاریخ دقیقی برای عرضه این دو محصول به بازار جهانی اعلام نکرده است.

منبع: Sound On Sound
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *