آشنایی با انواع پدال کیک

آشنایی با انواع پدال کیک درام

شاید بتوان با نگاهی متفاوت، کارکرد پدال کیک درام را به یک مترجم تشبیه کرد؛ این ابزار، ضرباهنگ را از پای شما دریافت کرده و آن را به گوش و جان شنونده می‌رساند. اطلاع از انواع درایو (drive) به شما اجازه می‌دهد تا یک پدال مناسب برای خود انتخاب کنید. این حقیقت برای تمام درامرها با هر سطحی از تجربه‌ای صادق است. احساس راحتی با مکانیزم درایو باعث می‌شود که موسیقی شما احساسی طبیعی‌تر داشته و اجرا و اعتماد‌به‌نفس شما در هنگام ساز زدن ارتقاء یابد.

در کل سه نوع مکانیزم درایو وجود دارد: زنجیری (chain-drive)، تسمه‌ای (belt-drive) و مستقیم (direct-drive). بیایید درباره مشخصه‌های هر نوع صحبت کرده و کاربرد آنها در شرایط مختلف را مورد بررسی قرار دهیم.

پدال‌های زنجیری

از محبوب‌ترین نوع درایو شروع می‌کنیم. همانطور که از عنوان این پدال‌ها پیداست، با استفاده از یک زنجیر و یک cam، حرکت پای شما را به ضربه‌های بیتر (beater) تبدیل می‌کنند. پدال‌های زنجیری با طراحی‌های تک و دو-زنجیر در بازار موجود هستند که مورد دوم امروزه در بین درامرها مرسوم‌تر است. دلیل محبوبیت طراحی‌های دو-زنجیر به چند عامل مختلف، از جمله ارائه کنترل بیشتر و دوام بالاتر در نوازندگی‌های شدیدتر بستگی دارد.

پدال‌های زنجیری

پدال‌های زنجیری به علت محبوبیت زیاد، در تمامی سبک‌های موسیقی استفاده می‌شوند؛ اما استفاده از آنها در بین نوازندگان راک و متال بسیار شایع است. قدرت بیشتر و قابل اطمینان بودن این مدل‌ها بدان معناست که در هنگام اجرای زنده با دردسرهای کمتری مواجه خواهید شد. این مؤلفه برای درامرهایی با پاهای سنگین بسیار مهم است؛ زیرا وزن ضربه‌های آنها فشار بیشتری به پدال می‌آورد.

پدال‌های دایرکت درایو

پدال‌های درایو مستقیم (دایرکت درایو)، اولین پدال‌های بیس درامی بودند که به بازار عرضه شدند. در این مدل‌ها، بیتر و فوت‌بورد (صفحه پایی)، به‌جای زنجیر یا تسمه، با استفاده از یک قطعه فلزی یک‌تکه به یکدیگر متصل می‌شوند و خبری از cam‌ در آنها نیست. این پدال‌ها به نوازنده امکان می‌دهند تا سرعت و پاسخ یکسان‌تری از پوست کیک دریافت کند؛ زیرا فضای کمتری برای حرکت افقی و انعطاف‌پذیری وجود دارد. به همین دلیل، درامرهایی که به پاسخی سریع و دقیق نیاز دارند، از نوازندگی با پدال‌های دایرکت درایو لذت می‌برند.

پدال‌های دایرکت درایو

اگرچه پدال‌های تکی بسیاری از این مکانیزم استفاده می‌کنند، اما اغلب می‌توان این مکانیزم را در پدال‌های دبل مشاهده کرد. نوازندگانی که از دبل کیک استفاده می‌کنند، برای دقت ریتمیک و سرعت عملکرد کیک اهمیت بسیاری قائل هستند و پدال‌های درایو مستقیم از این حیث برتری محسوسی بر انواع دیگر دارند. نوازندگان سبک‌های متال، مث راک و سبک‌هایی از این دست، معمولاً از نواختن با این از نوع پدال‌ها لذت می‌برند؛ اما این انتخاب بیشتر به سلیقه شخصی بستگی دارد.

پدال‌های تسمه‌ای

سومین نوع درایو نیز ریشه در سال‌های دور دارد؛ اما رفته‌رفته محبوبیت خود را در برابر مدل‌های زنجیری از دست داده است. نحوه عملکرد این پدال‌ها شبیه به مدل‌های زنجیری است؛ اما احساسی سبکتر را به نوازنده القا می‌کنند. برخلاف نمونه‌های غیرقابل اتکای قدیمی که از تسمه‌های چرمی بهره می‌بردند، در نمونه‌های امروزی از تسمه‌هایی مقاوم از جنس نایلون یا سایر فیبرهای مقاوم استفاده می‌شود.

پدال‌های تسمه‌ای

با وجود اقبال کمتر از جانب نوازندگان، این پدال‌ها کاربرد مختص خود را دارند. پدال‌های تسمه‌ای معمولاً قدرتی کمتر را با پاسخ‌دهی مناسب در اختیار نوازنده قرار می‌دهند و در نتیجه، برای درامرهایی که با ولوم کمتری ساز می‌زنند، مناسب هستند. طراحی پدال‌های تسمه‌ای نسبت به مکانیزم‌های زنجیری، موجب انعطاف‌پذیری کمتر و استحکام بالاتر آنها می‌شود. از این نظر می‌توان این مدل‌ها را به نمونه‌های دایرکت درایو شبیه دانست. برای نوازندگی جز و سبک‌های مشابه، توصیه می‌کنیم این پدال‌ها را حتماً امتحان کنید.

کم (cam) چیست؟

اگرچه درایو تأثیری قابل توجه در پاسخ کیک دارد، اما نوع درایو تنها فاکتور مؤثر نیست و برای انتخاب صحیح، باید با انواع کم (cam) نیز آشنایی داشته باشید.

cam در اصل قطعه‌ای فلزی است که مسیر حرکت زنجیر یا تسمه را مشخص می‌کند (و شکل آن، بر پاسخ بیتر تأثیر می‌گذارد) و دارای چند طرح مختلف است. کم‌های کاملاً گرد دارای خمیدگی یکدست هستند که تسمه یا زنجیر را مستقیماً بر روی یک خط عمودی به سمت پایین کشیده و انتقال نرم و یکدست انرژی از بیتر به پوست کیک را فراهم می‌سازد. در مقابل، کم‌های نامتقارن (offset)، یک برجستگی در قسمت جلویی خود دارند که باعث ایجاد زاویه‌ای تند به سمت فوت‌بورد می‌شود. به همین دلیل، کم‌های نامتقارن در ابتدا مقاومت بیشتری دارند و نتیجتاً اجازه ضربه زدن با قدرتی بیشتر را فراهم می‌کنند.

انواع پدال کیک

یک نمونه خوب برای بیان تفاوت‌ها بین انواع cam، مقایسه دو مدل DW 5000 Series Turbo و DW 5000 Series Accelerator است. مدل توربو دارای کم کاملاً گرد با نواختی نرم‌تر و مدل اکسلریتور دارای کم offset است که قدرت ضربه را بیشتر می‌کند. این دو مدل قیمتی مشابه دارند؛ اما کاربری آنها متفاوت است.

ضمناً پدال‌هایی مانند Pearl Eliminator Redline اجازه می‌دهند تا cam را با سهولت تعویض کنید تا بتوانید در لحظه، نوع نواخت مورد علاقه خود را انتخاب کنید. این مدل‌ها برای کسانی که می‌خواهند cam پدال خود را بر روی صحنه اجرای زنده تعویض کنند یا بدون هزینه‌های اضافه در هنگام ضبط به انواع کم دسترسی داشته باشند، مناسب است.

جمع‌بندی

هر یک از این سه نوع درایو در سبک‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند و بنابراین بهتر است سهولت استفاده و سلیقه شخصی خود را در اولویت قرار داده و توجه داشته باشید که احساس شما در حین نوازندگی، مهمترین فاکتور است! با تکامل پدال‌ها و طراحی مکانیکی آنها در طی زمان، امروزه نمی‌توان مدل‌های فراوانی را پیدا کرد که دارای نقصان‌های جدی از نظر دوام یا مقاومت باشند.

منبع: Sweetwater
نویسنده: Aidan VandeStadt
مترجم: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *