نکاتی درباره نگهداری و استفاده از ایرفون مانیتورینگ

ایرفون مانیتورینگ

در سالهای اخیر، مانیتورهای داخل گوش (In-Ear Monitor) یا همان ایرفون‌های مانیتورینگ، به انتخاب اول اکثر موزیسین‌ها برای اجراهای زنده و استودیویی بدل شده‌اند. موزیسین‌ها از این ایرفون‌ها برای شنیدن صدای خود در زمان اجرای زنده، شنیدن جزئیات و ظرایف صدا در زمان میکس و حتی لذت بردن از موسیقی استفاده می‌کنند.

چه از ایرفون‌ مانیتورینگ خود به‌صورت مکرر استفاده کنید و چه هر چند هفته یک بار، نکاتی وجود دارد که برای حفظ سلامت ایرفون باید به آنها توجه کنید.

در این مقاله، نکاتی را برای نگهداری اصولی از ایرفون‌های مانیتورینگ با شما در میان می‌گذاریم تا همواره بهترین عملکرد آنها را تجربه کنید.

چگونه ایرفون را تمیز کنیم؟

پیش از هر چیز باید به یک نکته مهم اشاره کنیم. تمام ایرفون‌ها یکسان نیستند و برای اطمینان از سلامت ایرفون خود، بهتر است به دفترچه راهنمای محصول و نکات ذکرشده برای تمیز کردن آن رجوع کنید.

زمانی که ایرفون را درون گوش خود می‌گذارید، در معرض رطوبت و جرم گوش قرار می‌گیرد؛ بنابراین طبیعی است که پس از بیرون آوردن ایرفون از گوش، سطح آن را تمیز کنید. این امر از نفوذ رطوبت به درایورها و تجمع جرم گوش در ایرتیپ‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین کابل را به‌نحوی جمع کنید که دچار گره‌خوردگی و تاشدگی نشود و کانکتورها تحت فشار قرار نگیرند.

برای خارج کردن جرم گوش از ایرفون مانیتورینگ باید از ابزار مخصوصی استفاده کنید که معمولاً شرکت‌های سازنده درون جعبه محصول قرار می‌دهند. هرگز از ابزارهای دیگر استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است به درایور آسیب‌ جدی وارد کنند. ابزار مخصوص تمیزکننده ایرفون دارای یک حلقه است که بیرون آوردن جرم‌های انباشته‌شده را بسیار ساده می‌کند. برای پاک کردن ذراتی که روی ایرتیپ‌ها و بدنه ایرفون قرار دارند نیز می‌توان از یک برس کوچک استفاده کرد.

۱- ابتدا برای رفع هرگونه رطوبت، ایرفون را با یک دستمال خشک پاک کنید.
۲- سپس ایرتیپ‌ها را جدا کنید و با استفاده از یک برس کوچک، آنها و بخش بیرونی ایرفون را تمیز کنید. شایان ذکر است که ایرتیپ‌ها پس از مدتی استفاده کهنه می‌شوند و باید آنها را عوض کنید.
۳- با استفاده از بخش حلقه‌ای‌شکل ابزار تمیزکننده مخصوص، جرم انباشته‌شده در حفره صدا (نازل) را با ملایمت بیرون بیاورید. توجه کنید که در این حین، جرم را به سمت درایور هل ندهید.

چند نکته مهم برای استفاده از ایرفون

شکی نیست که حفظ سلامت ایرفون اهمیت زیادی دارد؛ اما از آن مهم‌تر، حفظ سلامت شنوایی است. حتماً تلاش کنید که ایرفون را به‌‌درستی در گوش خود قرار دهید، ولوم را بیش‌از‌حد بالا نبرید و برای مدت زمان طولانی از ایرفون استفاده نکنید.

به فیت ایرفون در گوش توجه کنید

تنظیم محل قرارگیری هدفون روی سر آسان است؛ اما ایرفون‌ها کمی متفاوت هستند و برای دست‌یابی به راحتی، ایزولیشن و کیفیت صدای خوب، باید کمی وقت بگذارید و نحوه قرارگیری آنها در گوش را تنظیم کنید. در صورتی که ایرفون به‌درستی در گوش قرار نگیرد، با افت چشمگیر ولوم و بیس مواجه خواهید شد.

اکثر شرکت‌های تولیدکننده، ایرفون‌های مانیتورینگ را به همراه چند ایرتیپ با اندازه‌های مختلف عرضه می‌کنند تا تمام افراد بتوانند به بهترین فیت ممکن دست پیدا کنند. حتی برخی از شرکت‌ها اقدام به ساخت مدل‌های سفارشی (custom) می‌کنند. مدل‌های سفارشی بر اساس شکل گوش کاربر ساخته می‌شوند و پروسه ساخت آنها کمی زمانبر است و خرید آنها نیازمند صرف هزینه بالاتر است؛ اما در عوض، به شکلی بی‌نقص در گوش قرار می‌گیرند و ایزولیشن بسیار خوبی ایجاد می‌کنند.

از هر نوع ایرفونی که استفاده کنید، باید ابتدا جای‌گیری آن را در گوش تنظیم کنید و سپس به تدریج ولوم را افزایش دهید تا جایی که با میزان بلندی صدا احساس راحتی کنید.

به میزان بلندی صدا توجه کنید

زمانی که ایرفون به‌‌خوبی در گوش شما جای بگیرد، صدا را واضح و شفاف خواهید شنید. اما توجه به یک نکته بسیار مهم است و آن هم میزان بلندی صدا و مدت زمان استفاده از ایرفون است.

آسیب‌های شنوایی می‌توانند جبران‌ناپذیر و دائمی باشند و به همین دلیل هرگز نباید از ایمنی شنوایی غافل شوید؛ چه در زمان اجرای زنده روی استیج، چه در زمان میکس در استودیو و چه در زمان لذت بردن از موسیقی.

درایورهای ایرفون در فاصله‌ای بسیار کم نسبت به گوش قرار می‌گیرند و استفاده نادرست از ایرفون می‌تواند خطرناک باشد. برخی از سیستم‌های مانیتورینگ داخل گوش، از قابلیت محدودسازی میزان ولوم برخوردار هستند؛ اما این شاخصه در بسیاری از مدل‌ها وجود ندارد. به هر شکل بهتر است خودِ کاربر به این امر توجه کند و مراقب میزان ولوم و مدت زمان استفاده از ایرفون باشد.

ایرفون را در کیف مناسب نگهداری کنید

کابل اکثر ایرفون‌ها انعطاف‌پذیر است. زمانی که از ایرفون‌ استفاده نمی‌کنید، آن را در کیف مناسب قرار دهید تا کابل یا بدنه آن آسیب نبیند. همچنین توجه کنید که کابل گره نخورد یا تا نشود. مواردی چون قطعی کابل به دلیل گره خوردن، خرابی درایور به دلیل نفوذ رطوبت و … می‌توانند در بدترین زمان ممکن بر عملکرد ایرفون تأثیر بگذارند و شما را دچار مشکل کنند.

در زمان اجرای زنده، یک کابل اضافه همراه داشته باشید

شکی نیست که یکی از ملزومات اجرای زنده، ایرفون مانیتورینگ است؛ پس باید از بابت عملکرد بی‌عیب‌و‌نقص آن در حین اجرا مطمئن باشید. کابل ایرفون، مانند هر کابل دیگری، فرسوده و پاره می‌شود و باید آن را با یک کابل نو تعویض کنید. برای اینکه در زمان اجرا با مشکلی مواجه نشوید، حتماً وضعیت کابل را بررسی کنید و در صورت امکان، یک کابل اضافه نیز به همراه داشته باشید.

منبع: Sweetwater

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *