چگونه آهنگ‌های خود را به پلی‌لیست‌های اسپاتیفای برسانیم

پلی‌لیست‌ها یکی از راه‌های اصلی پیدا کردن موسیقی‌های جدید هستند. با وجود بیش از ۴ میلیارد پلی‌لیست در Spotify، فرصت خوبی در اختیار شماست تا به‌عنوان یک آرتیست با مخاطبانی ارتباط پیدا کنید که حقیقتاً موسیقی شما را درک می‌کنند و قصد حمایت از شما را دارند.

پلی‌لیست‌های دست‌چین‌شده اسپاتیفای حدوداً یک سوم از زمان شنیدار مخاطبان در این درگاه را به خود اختصاص داده و بیش از نیمی از این زمان متعلق به پلی‌لیست‌های الگوریتمی است. ثلث دیگر زمان شنیدار مخاطبان نیز صرف پلی‌لیست‌های ایجادشده توسط کاربران می‌شود.

محبوب‌ترین پلی‌لیست‌ها (مانند RapCaviar) توسط تیم رسمی اسپاتیفای دست‌چین شده‌اند. برای شکل‌دهی سایر پلی‌لیست‌های متعلق به اسپاتیفای، ابتدا بانک داده‌ها توسط نرم‌افزار بررسی و دست‌چین شده و سپس توسط کارمندان اسپاتیفای ویرایش می‌شوند.

پس از آنها، به پلی‌لیست‌های شخصی‌سازی‌شده کاملاً الگوریتمی می‌رسیم؛ مانند Discover Weekly و Release Radar. همچنین پلی‌لیست‌های برندهای تجاری متعلق به شرکت‌های نشر موسیقی، سایر کمپانی‌ها و اینفلوئنسرها نیز محبوبیت ویژه‌ای در میان شنوندگان دارند. در انتها نیز به پلی‌لیست‌های ایجادشده توسط کاربران می‌رسیم که هر کاربری، از جمله خود شما توان ایجاد آنها را دارد.

نکته‌ای که توسط بسیاری از هنرمندان نادیده گرفته می‌شود این است که اسپاتیفای نه‌تنها داده‌های متعددی را در درگاه خود رصد می‌کند، بلکه صدها وبلاگ موسیقی را زیر نظر داشته، ترندهای شبکه‌های اجتماعی را در نظر گرفته و همه اینها را با سلیقه مخاطبان فعال در اسپاتیفای مقایسه می‌کند. موتور محرک پلی‌لیست‌هایی مانند Fresh Finds که می‌توانند حرفه هنری هنرمندان مستقل را زیر و رو کنند، بر همین اساس کار می‌کند.

لذا منطقی است که به درج شدن موسیقی خود در پلی‌لیست‌های اسپاتیفای به‌عنوان بخشی از یک استراتژی کلی نگاه کنیم که هر بخش آن مکمل یک بخش دیگر است. درج نام در مطبوعات و فضای مجازی به درج شدن در پلی‌لیست‌های اسپاتیفای کمک می‌کند و برعکس.

۶ راه برای افزایش احتمال درج موسیقی در پلی‌لیست‌های اسپاتیفای

۱. احراز هویت

برای احراز هویت‌ در اسپاتیفای تنها کافیست یک فرم کوتاه را پر کنید.

علامت تیک کنار نام شما نه‌تنها نشان می‌دهد که یک هنرمند واقعی هستید، بلکه کنترل صفحه شما را نیز در اختیارتان قرار می‌دهد. از این طریق به داده‌ها و آماری کامل دسترسی خواهید داشت و حتی می‌توانید آهنگ‌های خود را به تیم ویراستاری اسپاتیفای جهت درج در پلی‌لیست‌ها پیشنهاد کنید (در ادامه به این امر خواهیم پرداخت).

۲. در اسپاتیفای فعال باشید

هرچه در اسپاتیفای فعال‌تر باشید، آهنگ‌های شما بیشتر به پلی‌لیست‌ها راه پیدا می‌کنند و شانس بیشتری برای شناخته شدن توسط ویراستاران و الگوریتم‌ها خواهید داشت.

حتماً به‌طور مداوم موسیقی منتشر کنید؛ حتی اگر تنها تک‌آهنگ یا آلبوم‌های کوتاه باشد. تمرکز خود را بر روی تبلیغ صفحه خود و جذب فالوور در اسپاتیفای متمرکز کنید تا آهنگ‌های جدید شما در پلی‌لیست Release Radar مخاطبانتان قرار گیرند.

به‌خصوص در ابتدای کار، تمام تمرکز خود را بر روی جذب مخاطب قرار دهید تا شالوده‌ای محکم برای ادامه کار داشته باشید. حتماً لینک صفحه اسپاتیفای خود را در وب‌سایت و صفحات رسانه‌های اجتماعی خود قرار دهید.

۳. از قدم‌های کوچک شروع کرده و رفته‌رفته پیشرفت کنید

اگرچه درج موسیقی شما در پلی‌لیست‌های بزرگ و رسمی اسپاتیفای برای بیشتر هنرمندان یک رؤیا است، اما پلی‌لیست‌های الگوریتمی نیز می‌توانند نتایج خیره‌کننده‌ای را رقم بزنند. پس اگر به‌طور همزمان در جهت سلیقه الگوریتم حرکت کرده و موسیقی خود را به ویراستاران مربوط به سبک خود نیز پیشنهاد کنید، احتمال دیده شدن توسط ویراستاران پُرنفوذ یا حتی تیم رسمی ویراستاری اسپاتیفای بیشتر می‌شود.

ابتدا زمانی را صرف گوش کردن آثار و تحقیق کنید. پلی‌لیست‌هایی را پیدا کنید که فکر می‌کنید موسیقی شما واقعاً برای آنها مناسب است. وقتی از فهرستی که در اختیار دارید مطمئن شدید، مشخص کنید که کدام پلی‌لیست‌ها توسط الگوریتم شکل داده شده‌اند و کدام‌یک توسط ویراستاران.

برای راهیابی به پلی‌لیست‌های الگوریتمی، مطمئن‌ترین راه این است که تا حد ممکن در اسپاتیفای و بیرون از اسپاتیفای، طرفدار و بازخورد پیدا کنید. برای راهیابی به پلی‌لیست‌های ویراستاری‌شده، باید بفهمید که چه کسی پلی‌لیست را ایجاد کرده است (نام کاربری آنها در قسمت بالای سمت راست صفحه، زیر نام و شرح پلی‌لیست درج شده است) و اینکه آیا فرد مورد نظر پذیرای پیشنهادات هنرمندان هست یا نه.

۴. برای هر ویراستار، یک نامه پیشنهاد قانع‌کننده بنویسید

اگر با یک ناشر، مدیر هنری، عوامل شرکت‌های موسیقی یا افراد تأثیرگذار در این صنعت روابط خوبی دارید که ویراستار‌های پلی‌لیست‌های مورد نظر شما را می‌شناسد، ابتدا از طریق این روابط اقدام کنید. در غیر این صورت، اطلاعات تماس ویراستار پلی‌لیست‌های مورد نظرتان که پذیرای پیشنهادات هنرمندان هستند را پیدا کنید و برای هر کدام از آنها یک متن منحصربه‌فرد و شخصی‌سازی‌شده بنویسید و در آن بیان کنید که چرا آهنگ شما گزینه مناسبی برای فهرست آنها است.

چند و چون این متن مشابه با متن‌هایی است که برای ژورنالیست‌های موسیقی، استعدادیاب‌ها یا هر کس دیگری می‌نویسید. خود را در موقعیت آنها فرض کنید و تصور کنید که چرا باید به ایمیلی از طرف هنرمندی که نمی‌شناسند اهمیت دهند؛ خصوصاً وقتی که صندوق ایمیل آنها پر است از ایمیل‌های مشابه. شکی نیست که درج موسیقی شما در پلی‌لیست آنها برای شما منفعت دارد، اما این امر چه فایده‌ای برای آنها دارد؟ باید در زمان نگارش متن، به این موارد فکر کنید.

نشان دهید که صداقت دارید و حقیقتاً برای گوش کردن به پلی‌لیست آنها وقت صرف کرده‌اید. پیام خود را تا حد ممکن کوتاه کنید؛ اما دقیقاً مشخص کنید که خواسته شما چیست و پیام را طوری بنویسید که پاسخ مثبت دادن به آن تا حد ممکن ساده باشد.

۵. آهنگ‌های جدید خود را مستقیماً برای تیم ویراستاری اسپاتیفای بفرستید

اگر اشتراک شما احراز هویت شده باشد، می‌توانید مستقیماً و به‌طور رایگان، از طریق روند رسمی اسپاتیفای، آهنگ‌های خود را برای درج در پلی‌لیست‌ها پیشنهاد کنید.

اسپاتیفای از زمان شروع این روند در سال ۲۰۱۸، حدود ۲۰ درصد پیشنهادات را در پلی‌لیست‌ها قرار داده است (حدوداً ۷۲ هزار هنرمند). فارغ از اینکه آهنگ شما انتخاب شود یا نه، فرستادن این فرم تضمین می‌کند که آهنگ شما به پلی‌لیست Release Radar دنبال‌کنندگان شما اضافه شود که بی‌شک سیگنالی مثبت برای الگوریتم‌ها خواهد بود.

در زمان پیشنهاد کردن آهنگتان به اسپاتیفای، به نکات زیر توجه کنید:

  • هر چه زودتر بهتر! آهنگ خود را حداقل یک هفته پیش از زمان انتشار به ویراستاران اسپاتیفای پیشنهاد کنید تا فرصت گوش کردن به آن را داشته باشند.
  • کیفیت آهنگ یک فاکتور کلیدی است.
  • هیچ بخشی از فرم را خالی باقی نگذارید. تمام بخش‌های فرم را به‌طور کامل و دقیق پر کنید. سوالات مربوط به حال‌وهوا و سبک آهنگ شما، اهمیت به‌خصوصی جهت فرستادن پیشنهادتان به ویراستاران مناسب دارند.
  • به شأن نزول آهنگ توجه کنید. یکی از ویراستاران اسپاتیفای در این مورد می‌گوید: «به این سوالات درباره آهنگ خود پاسخ دهید: چه کسی، چه چیزی، چرا، چه زمانی، کجا و چگونه؟! اگر داستان جالبی پیرامون شما یا آهنگ شما وجود دارد، ما را از آن مطلع کنید. اصل ماجرا، موسیقی شما است؛ اما شرایط پیرامونی آن نیز بسیار به ما کمک می‌کند. همچنین درج مقالات در جراید، برنامه برای ضبط موزیک ویدیو، برنامه زمانی انتشار، تبلیغات پیرامونی و درج آدرس صفحه هنرمند در شبکه‌های مجازی نیز برای ما بسیار اهمیت دارد.»

۶. در فضای آنلاین حضور داشته باشید و دائماً روابط عمومی خود را ارتقاء دهید

اگر توانستید به یک پلی‌لیست راه پیدا کنید، فارغ از تعداد شنوندگان، تلاش کنید تا این مزیت را حفظ کرده و انرژی حاصل از این اتفاق را زنده نگه دارید. مکرراً این اتفاق را در کانال‌های خود اعلام کنید و با تشکر کردن از ویراستاران پلی‌لیست به آنها نشان دهید که این امر چقدر برای شما مهم است.

اگر تا به‌حال موفقیتی در زمینه درج آهنگ خود در پلی‌لیست‌ها نداشته‌اید، سراسیمه و مأیوس نشوید. شاید اینطور به نظر بیاید که هنرمند‌ها یک‌شبه به شهرت می‌رسند؛ اما واقعیت این است که کسب شهرت در فضای مجازی به زمان نیاز دارد.

به خاطر داشته باشید که درج آهنگ در پلی‌لیست‌های اسپاتیفای تنها یک بخش از استراتژی شما است؛ حفظ حضور در فضای مجازی و تلاش برای داشتن روابط عمومی بهتر همگی به بازخورد موسیقی شما در الگوریتم‌های اسپاتیفای کمک می‌کند.

نکته تکمیلی: پلی‌لیست خود را ایجاد کنید

با پررنگ‌تر شدن حضورتان در اسپاتیفای، فراموش نکنید که می‌توانید پلی‌لیست‌های عمومی خود را نیز ایجاد کرده و آنها را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید. این کار راهی مناسب برای تعامل با طرفداران و حمایت از سایر هنرمندان مستقل است.

بهتر است بیشتر پلی‌لیست‌های شما شامل آثار هنرمندان دیگر باشد و به درج تنها یک یا دو عدد از آثار خود بسنده کنید. اسپاتیفای توصیه می‌کند هر پلی‌لیست حدوداً ۲۵ آهنگ داشته باشد و شامل بیش از ۱۰۰ آهنگ نشود.

پلی‌لیست شما می‌تواند حول محور یک تم کلی شکل بگیرد؛ اما توصیه می‌کنیم نقطه شروعی ساده و قابل جستجو مانند یک سبک، حال‌و‌هوا یا فعالیت را انتخاب کنید. حتی می‌توانید در ایجاد پلی‌لیست با هنرمندان دیگر همکاری کرده و با تبلیغ کردن خود برای جامعه طرفداران هنرمندان دیگر، نتیجه تلاش‌های خود را چند برابر کنید. این اقدام، یک معادله برد-برد است.

منبع: Bandzoogle
مترجم: کیان ایرجی

1 thoughts on “چگونه آهنگ‌های خود را به پلی‌لیست‌های اسپاتیفای برسانیم

  1. امیررضا خزائلی میگوید:

    سلام ، لطفا یه ویدیو آموزشی برای ما که ایران هستیم در رابطه با نحوه ثبت نام و ایجاد پلی لیست در اسپاتیفای درست کنید با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *