راهنمای خرید نخستین میکروفون استودیویی

راهنمای خرید نخستین میکروفون استودیویی

تصمیم گرفته‌اید که استودیوی خانگی خود را راه‌اندازی کنید و کارت صدا، نرم‌افزار آهنگسازی و اسپیکر یا هدفون مانیتورینگ را تهیه کرده‌اید. اکنون برای ضبط صدا به یک وسیله دیگر نیاز دارید: میکروفون.

البته اگر منحصراً از سمپل و سازهای مجازی استفاده می‌کنید، نیازی به میکروفون ندارید؛ اما برای ضبط صدای ساز و آواز، میکروفون یکی از ضروری‌ترین ر محسوب می‌شود.

خرید نخستین میکروفون استودیویی یک قدم مهم و هیجان‌انگیز در عرصه تولید موسیقی است؛ اما به دلیل تنوع بسیار بالای مدل‌های موجود در بازار، انتخاب گزینه مناسب کار ساده‌ای نیست.

بهترین میکروفون‌های موجود در بازار کدام‌‌ها هستند؟ چند نوع میکروفون وجود دارد؟ چگونه باید میکروفون مناسب را انتخاب کنیم؟

در این مقاله تلاش می‌کنیم به این پرسش‌ها پاسخ دهیم و نکاتی را با شما در میان بگذاریم که به انتخاب میکروفون مناسب برای شخص شما کمک می‌کنند. مهمتر آنکه توجه به این نکات، شما را از انتخاب گزینه نامناسب و دردسرهای احتمالی بعدی این امر دور می‌کنند.

اکنون بیایید به چهار گام اساسی برای انتخاب میکروفون استودیویی بپردازیم.

۱. بودجه خود را مشخص کنید

همانطور که روشن است، بودجه شما برای خرید میکروفون، یک فاکتور بسیار تعیین‌کننده است؛ بنابراین، پیش از هر چیز، بودجه خود را مشخص کنید و بعد به جستجو بپردازید تا خرید هوشمندانه‌تر و آسان‌تری را تجربه کنید.

در این مقاله، میکروفون‌هایی را برای سه سطح بودجه مختلف پیشنهاد می‌کنیم تا هر کاربر بتواند بنا بر بودجه خود، یکی از آنها را انتخاب کند.

۲- مشخص کنید که بیشتر می‌خواهید صدای چه چیزی را ضبط کنید

در قدم بعدی باید مشخص کنید که بیشتر می‌خواهید صدای چه چیزی را ضبط کنید. نخستین میکروفون استودیویی شما باید به‌خوبی از پس ضبط منابع صوتی مورد نظر شما برآید و باید پیش از خرید میکروفون، خوب به این مسئله فکر کنید.

خوشبختانه در گذر زمان، برخی از میکروفون‌ها امتحان خود در برخی از زمینه‌های مشخص را پس داده‌اند و می‌توان با خیال آسوده به آنها اعتماد کرد. در ادامه به برخی از مدل‌های مناسب برای ضبط منابع صوتی مختلف اشاره می‌کنیم.

– گیتار الکتریک

نوازندگان گیتار الکتریک گزینه‌های بسیار خوبی برای ضبط صدای ساز خود در اختیار دارند. یکی از مشهورترین میکروفون‌های تاریخ برای ضبط صدای امپلیفایر گیتار، Shure SM57 است که بارها و بارها به ستایش آن زبان گشوده‌ایم و یک انتخاب بی‌نظیر برای ضبط صدای گیتار الکتریک است.

با اینکه می‌توانید با صرف هزینه بسیار بیشتر یک میکروفون گران‌قیمت‌تر تهیه کنید، اما حتی یک لحظه هم به توانایی‌های SM57 و عملکرد حرفه‌ای آن شک نکنید. برای بسیاری از گیتاریست‌ها، شور SM57 تنها میکروفونی است که باید در اختیار داشته باشند.

میکروفون‌های پیشنهادی:

مدل اقتصادی: Shure SM57
مدل میان‌رده: Heil PR 30
مدل بالارده: Royer R-121

– سازهای آکوستیک

اگر قصد دارید صدای سازهای آکوستیک یا اجرای زنده یک گروه را ضبط کنید و صدایی واقع‌گرایانه دریافت کنید، میکروفون‌های کاندنسر (خازنی) با دیافراگم کوچک را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

گاه این میکروفون‌ها به‌صورت جفت به فروش می‌رسند که برای ضبط استریو و دریافت احساس نهفته در اجرای نوازندگان سازهای آکوستیک و بازنمایی دقیق فضا ایده‌آل هستند.

میکروفون‌های پیشنهادی:

مدل اقتصادی: AKG P170
مدل میان‌رده: Oktava MK-012 یا Rode NT-5
مدل بالارده: Neumann KM 184

– منابع صوتی مختلف

برخی از میکروفون‌ها به همه‌فن‌حریف بودن مشهور هستند و می‌توانند از پس وظایف گوناگون و ضبط منابع صوتی مختلف برآیند.

اکثر این مدل‌ها، میکروفون‌های کاندنسر دیافراگم بزرگی هستند که از الگوی قطبی قابل تغییر بهره می‌برند. امکان تعویض الگوی قطبی (polar pattern)، به میکروفون امکان می‌دهد که راحت‌تر با موقعیت‌های مختلف سازگار شود.

میکروفون‌های پیشنهادی:

مدل اقتصادی: CAD Audio M179
مدل میان‌رده: Audio Technica AT4050
مدل بالارده: AKG C414

به جز این موارد، بسیاری از موزیسین‌ها می‌خواهند به ضبط وکال بپردازند و اینجاست که قضیه کمی پیچیده‌تر می‌شود. اگر شما نیز به یک میکروفون مناسب برای وکال نیاز دارید، به نکات زیر توجه کنید.

۳- به سازگاری میکروفون با سبک آواز خواندن خود توجه کنید

شاید به نظر واضح بیاید؛ اما میکروفونی که برای خوانندگان جز مناسب است، لزوماً برای خوانندگان متال مناسب نیست و سبک‌های مختلف به میکروفون‌های مختلف نیاز دارند.

متأسفانه بدون بررسی موارد مختلف نمی‌توان یک مدل مشخص را به یک خواننده توصیه کرد و هر خواننده‌ای باید شخصاً چند میکروفون را تست کند تا مدل مناسب را پیدا کند. پیشنهاد می‌کنیم که جستجوی خود را از مدل‌های مشهور آغاز کنید.

برای اینکه در این مسیر آگاهانه‌تر قدم بردارید، به شاخصه‌های صوتی اشاره می‌کنیم که میکروفون مناسب برای سبک‌ها و خوانندگان مختلف باید از آنها بهره‌مند باشد:

وکال زن: میکروفونی که از فرکانس‌های بالای نرمی برخوردار باشد و صدای دریافتی آن تیز نشود.

وکال مرد باریتون: میکروفونی که لو میدرنج (قسمت پایین دامنه میانی) را با وضوح و دقت بالا ضبط کند.

اسکریمینگ: میکروفونی که از پس ضبط شدت صداهای بالا و ترنزیت‌های شدید برآید.

رپ کردن: میکروفونی که به حروف انفجاری (حروفی مانند «ب» و «پ») حساسیت زیادی نداشته باشد.

۴- به محیط ضبط توجه کنید

هر فرد خبره‌ای می‌داند که محیط ضبط، به اندازه تجهیزات ضبط اهمیت دارد (و شاید حتی بیشتر!).

در انتخاب میکروفون باید با فضای ضبط نیز توجه کرد. در ادامه به فضاهای مختلف و میکروفون‌های مناسب برای آنها می‌پردازیم.

– اتاق آکوستیک‌نشده

اگر در اتاقی کار می‌کنید که از نظر آکوستیک وضعیت ایده‌آلی ندارد، باید از میکروفونی بهره بگیرید که اثرات نامطلوب چنین اتاقی را خنثی کند. این امر به‌خصوص در ضبط وکال اهمیت دارد.

بهترین گزینه برای چنین فضاهایی، یک میکروفون‌ داینامیک مانند Shure SM7B یا Electrovoice RE20 است. با استفاده از این مدل‌ها می‌توان در اتاق‌های آکوستیک‌نشده نیز نتیجه‌ای رضایت‌بخش به دست آورد.

– اتاقک ضبط وکال

اگر یک اتاقک مخصوص ضبط وکال ساخته‌اید (حتی با ارزان‌ترین وسایل مانند حوله و …)، راحت‌تر می‌توانید به نتیجه مناسب دست پیدا کنید.

در چنین فضایی شما می‌توانید از یک میکروفون کاندنسر و توانایی‌های آن بهره ببرید و چندان هم نگران مواردی چون بازگشت صدا نباشید.

برای استفاده در اتاقک ضبط وکال، میکروفون‌‌های کاندنسر دیافراگم بزرگ را پیشنهاد می‌کنیم.

میکروفون‌های پیشنهادی:

مدل اقتصادی: Rode NT1-A
مدل میان‌رده: Neumann TLM 102
مدل بالارده: Neumann U 87 Ai

– اتاقی با شاخصه‌های آکوستیک جذاب

در برخی از اتاق‌ها، بدون استفاده از تجهیزات آکوستیک نیز می‌توان صدای بسیار دلنشینی ضبط کرد. اگر احیاناً در اتاقی کار می‌کنید که ذاتاً شاخصه‌های آکوستیک جذابی دارد، می‌توانید از آن کمال بهره را ببرید و در زمان ضبط وکال، از خواننده بخواهید که از میکروفون فاصله بگیرد.

اگر می‌خواهید به ضبط صدای سازهایی چون گیتار آکوستیک و درامز بپردازید، یک جفت میکروفون خازنی دیافراگم کوچک یا یک میکروفون ریبون (ribbon) را مد نظر داشته باشید.

جمع‌بندی

خرید نخستین میکروفون استودیویی یک کار هیجان‌انگیز است و نباید به کاری استرس‌زا بدل شود. با توجه به موارد اشاره‌شده در این مقاله، شما می‌توانید با اطمینان بیشتری در مسیر انتخاب و خرید نخستین میکروفون خود قدم بردارید؛ هر چند که احتمالاً این تازه اول راه است و در سالهای آینده، میکروفون‌های بیشتر و بیشتری را به مجموعه خود اضافه خواهید کرد.

منبع: LANDR
نویسنده: Michael Hahn
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *