ضبط در استودیو یا ضبط در خانه؛ کدام‌یک بهتر است؟

استودیو خانگی

در سال ۲۰۱۵، صنعت موسیقی، مبلغ هنگفت ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون پوند به گردش مالی اقتصاد پادشاهی متحده افزوده است. در چهار سال گذشته، صنعت موسیقی بریتانیا از نظر رشد اقتصادی از سایر بخش‌ها بهتر عمل کرده است و با سلطه مستدام در جداول موسیقی محبوب جهان، مزایای اقتصادی و همچنین قدرت فرهنگی زیادی به پادشاهی متحده عرضه شده است. این صنعت در دوران رشد است و با وجود کاهش فروش نسخه‌های فیزیکی نسبت به ارقام درج‌شده در سرویس‌های استریمینگ، محبوبیت کلی موسیقی بریتانیایی کماکان رشد ثابتی را تجربه می‌کند.

اگرچه پادشاهی متحده دارای چهره‌های شناخته‌شده و باسابقه‌ای از جمله پل مک‌کارتنی و ادل است، اما بسیاری از هنرمندان نوظهور هم هستند که توانایی فوق ستاره شدن را دارند؛ به شرط آنکه مهارت‌های آنها پخته‌تر شود و در جهت درست راهنمایی شوند. هنرمندان جوانی که توانایی ستاره شدن در فضای برنامه‌های تلویزیونی مثل ایکس فکتور یا فضاهای مشابه را ندارند، برای موفق شدن راه سخت‌تری در پیش دارند؛ زیرا بسیاری از آنها تمکن مالی لازم برای ضبط در استودیوهای حرفه‌ای را ندارند. خوشبختانه راه‌های جایگزین بسیاری پیش روی این دسته از هنرمندان وجود دارد؛ از جمله ضبط موسیقی در خانه و اجرا در اماکن کوچک محلی.

مزایای ضبط در استودیوی حرفه‌ای

بزرگترین مزیت ضبط در استودیوها، حرفه‌ای بودن آنهاست. ضبط در استودیوهای حرفه‌ای امکان دسترسی به افرادی را برای شما فراهم می‌کند که رازهای کسب‌وکار تولید موسیقی را می‌دانند. این افراد از تمام شگردهای لازم برای رسیدن به صدادهی حرفه‌ای مطلع هستند و حتی می‌توانند اشکالات موجود در کار شما را نیز از بین ببرند. کیفیت و کمیت تجهیزات ضبط موجود در استودیوهای حرفه‌ای همیشه خیره‌کننده است. چنین استودیوهایی می‌توانند تمام تجهیزات لازم از قبیل میکروفون‌های حرفه‌ای، لیمیترها، کمپرسورها، اکولایزرها و افکت‌ها را در اختیار شما بگذارند که هر یک می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر موسیقی شما داشته باشد.

معایب ضبط در استودیوی حرفه‌ای

بزرگترین مشکل در زمینه ضبط در استودیوی حرفه‌ای، به‌خصوص برای هنرمندان جوان، هزینه‌های هنگفت این کار است. در بریتانیا، استودیوهای سطح بالا برای هر ساعت ضبط، هزینه‌ای در حدود ۱۰۰ پوند دریافت می‌کنند. باید در نظر داشته باشید که برای تکمیل یک آلبوم، به چیزی در حدود ۵۰ الی ۱۰۰ ساعت کار در استودیو نیاز خواهید داشت و نتیجتاً در انتهای کار باید هزینه بسیار بالایی را بپردازید. بیشتر هنرمندان جوان بودجه‌ محدودی دارند و این یعنی تمکن مالی برای وقت گذراندن در استودیو و پرورش ایده‌های خود را نخواهند داشت.

مزایای ضبط در خانه

هر کسی که یک کامپیوتر و یک کارت صدا داشته باشد می‌تواند در منزل خود موسیقی ضبط کند. حتی اگر پول لازم برای خرید نرم‌افزارهای حرفه‌ای را هم نداشته باشید، می‌توانید از نرم‌افزارهای رایگان موجود در اینترنت استفاده کنید. اگرچه ضرب‌المثل «زمان، سرمایه است» در هنگام ضبط در استودیو کاملاً مصداق دارد، اما در هنگام ضبط در خانه صادق نیست. ضبط در خانه به شما اجازه می‌دهد هر چقدر که لازم است زمان صرف کنید و این برای مبتدی‌ها بسیار مفید است؛ زیرا این افراد باید بتوانند آزادانه و بدون نگرانی از بابت هزینه‌ استودیو، ایده‌های خود را امتحان کنند.

معایب ضبط در خانه

بزرگترین عیب ضبط کردن در خانه، فقدان دانش و تجربه است. این امر می‌تواند مشکلات بزرگی را در روند ضبط آلبوم در خانه ایجاد کند. ضبط، میکس و مستر کردن صدا با کیفیت حرفه‌ای نیازمند تلاش و تکنیک بالا است و متأسفانه نمی‌توان این موارد را ساده و سریع به دست آورد. تجهیزات موجود در استودیوهای حرفه‌ای بسیار گران‌قیمت هستند و امکان ندارد بتوانید کیفیت صدای آنها را با نرم‌افزارهای مجانی و یک میکروفون ارزان‌ قیمت در خانه شبیه‌سازی کنید.

نهایتاً تصمیم‌گیری درباره اینکه در استودیو ضبط می‌کنید یا در خانه، بر عهده شماست. حتی اگر بودجه لازم برای تولید آلبوم در استودیو را داشته باشید نیز خالی از لطف نیست که چند و چون روند ضبط را بیاموزید. از قدیم گفته‌اند که دانش نوعی از قدرت است و هر چه بیشتر درباره صنعت موسیقی بیاموزید، احتمال موفقیت شما در این صنعت بیشتر می‌شود.

سود مضاعف

برای پیشرفت واقعی در زمینه ضبط و کار استودیویی، سعی کنید راهی پیدا کنید تا بتوانید کار کسانی که تجربه بیشتری دارند را تماشا کنید و مسائل مختلف را از آنها یاد بگیرید. آیا با مهندسین یا تولیدکنندگانی که کار آنها را تحسین می‌کنید تماس گرفته‌اید تا ببینید حاضرند در قبال کمک در استودیو، به شما اجازه دهند روند کارشان را تماشا کنید؟ نکاتی که از افراد حرفه‌ای می‌آموزید، در هنگام تولید موسیقی در منزل برگ برنده‌ شما خواهند بود.

منبع: Wired4Music
مترجم: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *