انتخاب بهترین میکروفون برای استودیو خانگی

میکروفون استودیویی

در هنگام جمع‌آوری تجهیزات لازم برای استودیو خانگی، یکی از مهمترین تصمیم‌ها مربوط به نوع میکروفونی است که تهیه می‌کنید. چه در گوشه یک اتاق خواب کوچک به ضبط مشغول باشید و چه زیرزمین خانه خود را به یک استودیوی حرفه‌ای تبدیل کنید، میکروفون‌های شما تأثیری اساسی بر حاصل کار شما خواهند گذاشت.

در هنگام انتخاب و خرید میکروفون استودیویی، تنوع گزینه‌ها ممکن است سردرگم‌کننده باشد. با توجه به انواع میکروفون و قیمت‌های مختلف آنها، تشخیص مدل مناسب کاری دشوار است. اما داشتن اطلاعاتی کلی از گزینه‌های موجود، می‌تواند کار شما را کمی ساده‌تر کند.

انتخاب شما بین دو گروه اساسی میکروفون‌هاست؛ یعنی میکروفون‌های خازنی (condenser) و میکروفون‌های دینامیک (dynamic). در این مقاله، به این دو گروه و مزایای هر یک از آنها می‌پردازیم. در نهایت هم نگاهی به میکروفون‌های USB می‌اندازیم که به گزینه‌ای مرسوم برای ضبط در استودیوهای آماتوری تبدیل شده‌اند.

میکروفون‌های خازنی

میکروفون‌های خازنی عموماً پاسخ فرکانسی وسیع‌تری از میکروفون‌های دینامیک دارند و لذا در هنگام ضبط صدای بسیاری از منابع، صدایی دقیق‌تری ثبت می‌کنند. اما این نوع میکروفون‌ها نسبت به انواع دینامیک، شکننده‌تر بوده و در زمان استفاده از آنها، احتمال ایجاد دیستورشن بالاتر است. به همین خاطر، میکروفون‌های خازنی برای ضبط منابع صوتی با ولوم پایین مناسب‌تر هستند؛ مثلاً آواز یا سازهای آکوستیک. همچنین مدل‌های خازنی برای ضبط صدا از فواصلی بیش از چند اینچ، نسبت به مدل‌های دینامیک مناسب‌تر هستند.

میکروفون‌های خازنی در دو نوع دیافراگم بزرگ و دیافراگم کوچک تولید می‌شوند:

  • میکروفون‌های خازنی دیافراگم بزرگ عموماً صدایی گرم دارند و برای ضبط آواز و سازهای دیگر که نیاز به دامنه بم قابل اتکا دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله مدل‌های خازنی معروف می‌توان به AKG 414 و Neumann U87 اشاره کرد که هر دو از گزینه‌های متداول در استودیوهای حرفه‌ای به شمار می‌آیند.
  • میکروفون‌های خازنی دیافراگم کوچک، پاسخ فرکانسی تخت‌تر و گسترده‌تری دارند و لذا معمولاً برای ضبط منبع صدا از فاصله دور به کار می‌روند. مثلاً این نوع میکروفون‌ها گزینه‌ای محبوب برای اورهد درامز به شمار می‌آیند.

میکروفون خازنی

میکروفون‌های دینامیک

میکروفون‌های دینامیک معمولاً در اجرای زنده و به دلیل مقاومت بالا و قیمت پایین مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما همین مشخصات می‌تواند آنها را به گزینه‌ای مناسب برای استفاده در استودیو نیز بدل کند؛ خصوصاً برای ضبط منابعی با ولوم بالا از جمله امپلیفایر گیتار و درامز.

البته از این میکروفون‌ها برای ضبط وکال نیز استفاده می‌شود. در هنگام انتخاب بهترین میکروفون برای استودیو خانگی، باید مدلی را تهیه کنید که بهترین صدا را برای استفاده مورد نظر شما داشته و در حد بودجه شما باشد. خرید میکروفون، احتمالاً «یک بار برای همیشه» نیست و با گذشت سالها، رفته‌رفته کلکسیون میکروفون‌های شما بزرگ و بزرگ‌تر خواهد شد.

میکروفون داینامیک

میکروفون‌های USB

میکروفون‌های USB در سال‌های اخیر بسیار محبوب شده‌اند. اگرچه این میکروفون‌ها هم در قالب خازنی و هم در قالب دینامیک عرضه می‌شوند، اما تفاوت اصلی آنها در این است که مستقیماً به درگاه USB کامپیوتر متصل می‌شوند و نیازی به کارت صدا ندارند.

میکروفون‌های USB ابتدا در میان پادکسترها به محبوبیت رسیدند؛ اما برخی افراد از این میکروفون‌ها برای ضبط منابعی مانند گیتار آکوستیک و وکال هم استفاده می‌کنند. کیفیت صدای مدل‌های USB به‌ خوبی میکروفون‌‌های خازنی یا دینامیکی که سیگنال آنها از یک پری‌امپ عبور کرده باشد نیست؛ اما به هر حال، گزینه‌ای مناسب برای افراد تازه‌کار به شمار می‌روند.

میکروفون یو اس بی

منبع: Sage Audio
مترجم: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *