بهعنوان نوازنده گیتار، همهی ما از اهمیت یک دست سیم خوب آگاه هستیم و میتوانیم بهخوبی تفاوت بین سیمهای بیکیفیت با سیمهای مرغوب و سیمهای کهنه با نو را حس کنیم و بشنویم. با این همه، باز هم اگر از یک نوازنده نهچندان حرفهای بپرسیم، چرا یک مدل و برند مشخص را انتخاب کرده، پاسخ روشنی دریافت نمیکنیم؛ شاید به این دلیل که او در مورد سیمها چیز زیادی نمیداند و فقط بهواسطهی تبلیغات یا پیشنهاد دیگران، از آن مدل و برند استفاده میکند.
هدف این مقاله، حل این مشکل است. اگر در فکر خرید سیم برای گیتار الکتریک، کلاسیک یا آکوستیک هستید و مطمئن نیستید که چه سیمی انتخاب کنید، این مقاله برای شماست.
عوامل کلیدی مؤثر بر تُن
تُن سیم گیتار، برآیند ۵ عامل مختلف است:
- قطر یا بهعبارت متداول گِیج سیم
- فلزهای استفادهشده در ساختار سیم
- مغزی یا هستهی سیم
- روش پیچیدن سیم روی مغزی
- روکش یا به عبارت متداول Coating
اکنون اجازه دهید این عوامل را یکبهیک مورد بررسی قرار دهیم:
۱- قطر یا گِیج سیم
وقتی قطر سیمها را با هم مقایسه میکنیم، با عناوین و برچسبهای زیر برخورد میکنیم:
- Extra Light
- Light
- Medium
ولی این عناوین، بهخودیخود، چندان گویا نیستند؛ چرا که بهطور مثال:
- سیمهای Light در گیتار الکتریک، دارای قطر کمتری از سیمهای Light در گیتار آکوستیک هستند.
- بهعلاوه، سیمهای Light، از یک برند تا برند دیگر، میتوانند واقعاً با هم متفاوت باشند.
به همین علت، بهتر است به ضخامت عددی سیمها نگاه کنیم؛ ضخامت سیمها، عموماً از ۰۰۸ برای سیم اول شروع میشود و تا ۰۵۶ در سیم ششم (می بم) بالا میرود. برای مثال:
- Extra Light: (009 – 011 – 016 – 024 – 032 – 042)
- Light: (010 – 013 – 017 – 026 – 036 – 046)
- Medium: (011 – 015 – 018 – 026 – 036 – 050)
برای سادگی کار، گیتاریستها عموماً کل یک دست سیم را با ضخامت سیم اول آن میشناسند؛ یعنی طبق مثال قبل، از یک دست سیم medium، با عدد ۱۱ یاد میکنند.
البته این موضوع در مورد گیتار کلاسیک کمی متفاوت است. در مورد سیمهای گیتار کلاسیک، درحالیکه ضخامت سیمها روی بستهبندی ذکر شده، ولی این اعداد الزاماً بهاندازه سیمهای الکتریک و آکوستیک مهم نیستند بلکه در اینجا کشش یا tension سیم توصیف مهمتری بهحساب میآید. سه نوع tension مختلف در سیمهای کلاسیک عبارتند از low، medium و high tension.
حال ببینیم سیمهای ضخیمتر با سیمهای نازکتر چه تفاوتی دارند:
کاربرد سیمهای ضخیمتر:
- در استرامینگهای قوی: به دلیل استحکام و دوام بیشتر در مقابل پاره شدن و ارائهی ساستین بالاتر
- در نوازندگی با اسلاید یا دراپ تیونینگ: به دلیل کشش یا tension بالاتر
- در گیتارهایی با اکشن پایین: به دلیل دامنهی کوتاه نوسانات سیم و در نتیجه کاهش احتمال ایجاد گِز (fret buzz)
- در گیتارهای آکوستیک بدون پیکاپ: به دلیل تولید صدای بلندتر
- در نوازندگی سبک جَز: به دلیل اینکه در این سبک، کمتر از بِند کردن سیمها استفاده میشود
کاربرد سیمهای نازکتر:
- برای مبتدیان: سیمهای نازکتر برای تمرین مبتدیان نرمتر و مناسبتر هستند
- در سولونوازی بلوز: به دلیل راحتی در بِند کردن سیمها
- در گیتارهای قدیمی: به دلیل اعمال فشار کمتر به دسته
- در گیتارهایی با بدنهی کوچکتر: به دلیل صدای بهتر
- در فینگر پیکینگ: به دلیل واکنش بهتر این سیمها به ضربات ملایمتر انگشتان دست راست
بسیاری از تولیدکنندگان سیم، محصولاتشان را با ضخامتهای ترکیبی (hybrid gauge) یا بهعبارتدیگر، “light-medium” به بازار عرضه میکنند. در این دستهای ترکیبی، از سیمهای نازکتر برای G,B,E و سیمهای ضخیمتر برای E,A,D استفاده میشود. معمولاً این سیمها، مناسب نوازندگانی هستند که هم پیکینگ و هم استرامینگ میکنند.
۲- فلزهای استفادهشده در ساختار سیم
سه فلز متداول در ساختار سیمهای گیتار الکتریک عبارتند از:
-
- فولاد با پوشش نیکل: این نوع سیمها، ارائهدهنده صدای گرم و درعینحال شفاف با اَتکهای قوی هستند. فولاد با پوشش نیکل، متداولترین فلز در ساخت سیم است.
- نیکل خالص: این سیمها، از سیمهای فولادی روکششده با نیکل، صدای گرمتری ارائه میدهند و صدای وینتج، کلاسیک و قدیمی دارند.
- فولاد ضد زنگ (Stainless Steel): فولاد ضد زنگ، مقاومترین فلز در برابر فرسودگی است و کمترین میزان نویز بین سیم و انگشت را به ارمغان میآورد. همچنین، این فلز ترکیب خوبی از شفافیت و ساستین را ارائه میدهد.
از دیگر فلزهایی که در ساخت سیمهای الکتریک مورد استفاده قرار میگیرد، میتوان به تیتانیم، کبالت، کروم و مس اشاره کرد.
سه فلز متداول در ساخت سیمهای گیتار آکوستیک عبارتند از:
- برنز ۸۰/۲۰ (یا Bronze-Brass): این سیمها، از ۸۰ درصد مس و ۲۰ درصد روی تشکیل شدهاند و متداولترین نوع سیمهای آکوستیک هستند. سیمهای برنز ۸۰/۲۰، صدایی روشن و تمیز ارائه میکنند؛ ولی به علت سرعت پوسیدگی این فلز، ممکن است بعد از چند ساعت نوازندگی، بخشی از این روشنی را از دست بدهند.
- فسفر برنز: این فلز بسیار شبیه به برنز ۸۰/۲۰ است، ولی برای جلوگیری از اکسید شدن و افزایش عمر سیم، به آن فسفر افزوده شده است؛ در نتیجهی اضافه شدن فسفر، این سیمها از روشنی صدای کمتری برخوردارند.
- ابریشم و فولاد (یا compound strings): این سیمها بسیار انعطافپذیر هستند و کشش کمتری ارائه میکنند؛ در نتیجه، صدایی نرم و ملایم دارند. از این سیمها، بیشتر بهعنوان حد وسط سیمهای فلزی و سیمهای نایلونی یاد میشود.
مواد متداول در ساخت سیمهای گیتار کلاسیک عبارتند از:
- روده: در ساخت برخی از سیمهای گیتار کلاسیک، از رودهی حیواناتی مثل گوسفند و دیگر حیوانات مزرعهای استفاده میشود. گرچه در عصر ما کاربرد روده در ساخت سیم بسیار غیرمتداول است، ولی قبل از دهه چهل میلادی، همهی سیمهای کلاسیک از روده حیوانات ساخته میشد.
- نایلون: نایلون، به دلیل قیمت پایینتر و راحتی در تولید انبوه، جایگزین رودهی حیوانات شد. نایلونهای متداول عبارتند از: نایلون اصلاحشده، نایلون سیاه و کامپوزیت. ولی نایلون شفاف، به دلیل روشنی و شفافیت صدا، محبوبترین نوع نایلون در ساختار سیم کلاسیک است.
- مس با روکش نقره (یا silver strings): این نوع فلز که دور مغزی نایلونی پیچیده میشود و سیمهای بیس را تشکیل میدهد، به دلیل گرما و غنایی که به صدا میافزاید، متداولترین فلز برای این منظور است.
- برنز ۸۰/۲۰ (یا gold strings): برخی از نوازندگان، به دلیل روشنی و پرتاب صدا، این فلز را به مس روکششده با نقره، ترجیح میدهند.
۳- مغزی یا هستهی سیم
زیر سیمهای پیچیده شده در سیمهای E6, A5 و D4 و در برخی موارد، G3، یک مفتول سیمی، نقش هسته یا مغزی سیم را ایفا میکند.
دو نوع مغزی یا هسته سیم وجود دارد:
- مغزی با سطح مقطع گرد (Round Core)
- مغزی با سطح مقطع ششضلعی (Hex Core)
در ابتدا، همهی سیمها دارای هستهای با سطح مقطع گرد بودند؛ تا اینکه داداریو (D’Addario) هستههایی با سطح مقطع ششضلعی را روانه بازار کرد. پس از آن، طولی نکشید که سطح مقطع ششضلعی تبدیل به استاندارد بازار شد و تقریباً همه سازندگان اصلی سیم گیتار، از این نوع هسته در ساختار سیمهایشان استفاده کردند.
دلیل اصلی استفاده از این نوع هسته، این است که رشته سیمهای پیچیده شده روی هسته، به گوشههای تیز ششضلعی گیر میکنند و تماس محکمی ایجاد میکنند. در این حالت، سیمها در حال پیچیده شدن روی هسته سر نمیخورند و سیمپیچی با دستگاه، بهصورت دقیق انجام میشود. به همین دلیل، حتی امروز هم کار پیچیدن سیم روی هستهی گرد، با دست انجام میشود.
در شکل روبرو، کاربرد و کارایی این دو نوع هسته با هم مقایسه شده است:
توجه: یکی از نکاتی که در نصب سیمهای دارای هستهی گرد باید در نظر بگیرید، این است که ابتدا باید سیمها را نصب و کوک کنید و بعدازآنکه سیمها همگی کوک شدند و در جای خود نشستند، انتهای آنها را بچینید. در غیر این صورت، سیمهای پیچیدهشده دور هسته سر خورده و از هم باز میشوند.
۴- روش پیچیدن سیم روی مغزی
رشته سیمی که به دور هستهی سیم پیچیده میشود، یکی از انواع زیر است:
- Roundwound: در این روش، رشته سیم پیچیدهشده به دور هسته، به شکل مفتول است و دارای سطح مقطع گرد است. این روش به سیمهای گیتار بافتی زبر میبخشد و احتمالاً برای همه ما آشناترین نوع سیم است.
- Flatwound: در این روش، رشته سیم پیچیدهشده به دور هسته، دارای سطحی تخت است که باعث ایجاد بافتی صاف و صیقلی در سیمها میشود.
- Halfround: این روش، ترکیبی است از دو روش اشارهشده؛ در این روش، سیمهای مفتولی به دور هسته پیچیده میشود و سپس از طریق تراشیدن یا پرس کردن، سطح سیم صاف و صیقلی میشود.
در بین انواع ذکرشده، سیمهای Roundwound پرطرفدارترین نوع موجود در بازار هستند. این نوع سیمها، ارزانتر نیز هستند و تنوع بیشتری دارند. پس از آنها، سیمهای Flatwound، دومین نوع متداول در بازار هستند و معمولاً سیمهای گرانقیمتی هستند. در نهایت، سیمهای Halfround، هواداران کمتری از دو نوع دیگر دارند و کلاً میتوانید هنگام خرید سیم، از آنها چشمپوشی کنید.
در جدول زیر، عملکرد سیمهای Roundwound و Flatwound با یکدیگر مقایسه شده است:
۵- روکش یا Coating
در سال ۱۹۹۷، کمپانی الکسیر (Elixir) با عرضهی سیمهای روکشدار خود به بازار، انقلابی در ساخت سیم گیتار به وجود آورد. در این روش، یک روکش میکروسکوپی پلیمری، از فلز در مقابل آثار فرسایندهی عرق و چربی دست محافظت میکند و در نتیجه:
- عمر سیم تا چندین برابر عمر سیمهای بدون روکش افزایش مییابد.
- صدای سایش انگشتان روی سیمها کاهش مییابد و سیمها زیر انگشتان کمی نرمتر حس میشوند.
البته ایراداتی نیز به این سیمها وارد شده است؛ از جمله میتوان به دو مورد زیر اشاره کرد:
- مقدار کمی افت در روشنی و ساستین
- قیمت بالا
ولی با این همه، این سیمها آنقدر پرطرفدار و محبوب شدند که دیگر سازندگان را نیز وادار به تولید نمونههای روکشدار کردند. سیمهای روکشدار کمپانیهای دیگر، به خوبی محصولات الکسیر هستند؛ با این همه همچنان اکثر خریداران، سیمهای Elixir را ترجیح میدهند.
پوشش روی سیمهای Elixir، دو نوع مختلف است:
- NANOweb: لایهی نازکتری که حس و صدایی مشابه سیمهای بدون روکش ارائه میکند.
- POLYweb: لایهی ضخیمتری که حس صیقلیتر و عمر طولانیتری به سیمها میبخشد.
این سیمها برای گیتار آکوستیک، در سه نوع تولید میشوند:
و برای گیتار الکتریک:
همانطور که ملاحظه میکنید، سیمهای شرکت الکسیر تنوع چندان زیادی ندارند؛ شخصاً فکر میکنم که این امر، کار انتخاب سیم را آسانتر میسازد. ولی در ادامه خواهیم دید که برندهای دیگر، از نظر تنوع در نوع سیمها، گسترهی بسیار بزرگتری را ارائه میکنند.
۶ برند مهم و پر طرفدار دیگر
حالا که با سیمهای الکسیر آشنا شدیم، بد نیست نگاهی بیندازیم به دیگر برندهای بزرگ و صاحبنام در عرصهی ساخت سیم گیتار.
در میان برندهای پر شمار موجود در بازار، چند نام مهم به چشم میخورد که ۹۰ درصد بازار سیم را در اختیار خود گرفتهاند؛ این برندها عبارتند از:
- داداریو (D’Addario)
- ارنی بال (Ernie Ball)
- مارتین (Martin)
- DR Strings
- GHS
- فندر (Fender)
اگر از برند مورد علاقه شما نامی برده نشد، پوزش میخواهیم؛ بههرحال، برندهای کمتر شناختهشدهی زیادی در بازار وجود دارد که اگر از نامهای ذکرشده بهتر نباشند، بدتر هم نیستند. با این همه، اگر شما با یکی از آن برندهای کمتر شناختهشده آشنا نیستید، چرا به یکی از همین شش برند که بازار سیم را در دست دارند، بسنده نکنید؟ پس بیاید نگاه دقیقتری به این برندهای بزرگ بیندازیم. یادآور میشوم که در لیست زیر، ترتیب اسامی، هیچ ارتباطی با بهتر یا بدتر بودن آنها ندارد.
۱- داداریو (D’Addario)
داداریو، با اختلاف، قدیمیترین سازنده سیم در جهان است. خانوادهی داداریو، از قرن هفدهم میلادی به ساخت سیم مشغول است. آنها کار خود را در شهرستان کوچکی در ایتالیا به نام ساله (Salle) آغاز کردند و در طول سالیان بعد، کار خود را گسترش دادند و در نهایت به نیویورک مهاجرت کردند. در نیویورک، ساخت سیم از روده حیوانات را کنار گذاشتند و به مواد مصنوعی با خاصیتهای مشابه روی آوردند.
در سال ۱۹۵۶ میلادی، داداریو، بهعنوان اولین کمپانی تولیدکنندهی سیمهای مدرن برای گیتار الکتریک ظاهر شد. امروز،این شرکت مهمترین تولیدکنندهی سیم در جهان است و تقریباً برای تمام سازهای زهی، سیم تولید میکند.
آکوستیک
– ۸۰/۲۰
- EJ11 (بدون روکش)
- EXP11 (روکشدار)
– Phosphor Bronze
- EJ16 (بدون روکش)
- EXP16 (روکشدار)
– Silk and Steel
- EJ40
– Classical
- EJ45 Pro Arte
الکتریک
– Nickel plated
- EXL 110
- NYXL
– Pure Nickel
- EPN110
– Stainless steel
- PL010
۲- Ernie Ball
آقای ارنی بال، در سال ۱۹۵۳ با لئو فندر آشنا شد و در همان زمان، متوجه پتانسیل بینظیر گیتار الکتریک شد. ارنی بال، از همان زمان، زندگی خود را وقف رشد و همهگیر شدن گیتار الکتریک نمود. شناختهشدهترین هدیهی او به دنیای گیتار الکتریک، سیمهای سری Super Slinky است.
این سری سیمها در سال ۱۹۶۲ به بازار عرضه شد و امروز، شناختهشدهترین سیم گیتار جهان محسوب میشوند. سیمهای آکوستیک Ernie Ball نیز به همان اندازه محبوب و پرطرفدار هستند.
محبوبترین سیمهای ارنی بال برای گیتارهای آکوستیک و الکتریک از قرار زیر هستند:
آکوستیک
– ۸۰/۲۰
– Phosphor Bronze
– Silk and Steel
– Classical
- Earthwood Folk
- Ernesto Palla
الکتریک
– Nickel plated
– Pure Nickel
– Stainless steel
بهعلاوه، سری پرطرفدار m-steel را نیز امتحان کنید؛ این سیمها، برای ایجاد خروجی سیگنال قویتر، از آلیاژ کبالت ساخته شدهاند:
۳- مارتین (Martin)
کمتر کسی مخالف این موضوع است که کمپانی Martin&Co، سازنده بهترین گیتارهای آکوستیک جهان است. طی ۱۷۵ سال گذشته، این شرکت به این کار مشغول بوده است و از همین رو، جای تعجب ندارد اگر بشنویم که مارتین، سازندهی بعضی از عالیترین سیمهای گیتار آکوستیک نیز هست. سیمهای الکتریک مارتین، بهاندازه سیمهای آکوستیک این شرکت طرفدار ندارد و البته اولین انتخاب ما هم نیست. بهترینهای مارتین از قرار زیر هستند:
آکوستیک
– ۸۰/۲۰
- Acoustic
– Phosphor Bronze
- Lifespan SP (روکشدار)
- Acoustic SP (بدون روکش)
– Silk and Steel
- Marquis
– Classical
- Classical
الکتریک
– Nickel plated
- Darco
۴- DR
در روزگاری که همهی کمپانیها، سیمهای خود را با ماشینهای مکانیزه میپیچند، شرکت آمریکایی DR، خود را بهعنوان یکی از معدود شرکتهایی معرفی میکند که هنوز برای پیچیدن سیمهایش از دست استفاده میکند. DR عمیقاً به این امر باور دارد که حس و صدای سیمهای دستساز، به زحمت مضاعف ساخت آنها میارزد. شاید DR بهاندازه دیگر اسامی یادشده در این لیست شناختهشده نباشد، ولی در زمینهی سیمهای بیس، برندی کاملاً شناختهشده و معتبر بهحساب میآید؛ چرا که به ادعای خود این کمپانی، کیفیت سیم دستساز، در قطرهای بالا بهتر آشکار میشود. بهعلاوه، DR سردمدار تولید سیمهای نئونی است که اخیراً رواج زیادی یافتهاند.
مهمترین محصولات DR عبارتند از:
آکوستیک
– ۸۰/۲۰
- Hi Beam
- Black Beauties
– Phosphor Bronze
-
- Rare
- Sunbeams
– Classical
-
-
- Nylon Classical
-
الکتریک
– Nickel plated
-
-
- Tite Fit
- Hi Beam
- Black Beauties
- Dragon Skin
-
– Pure Nickel
-
-
- Pure Blues
-
– Neon Electric
۵ ـ GHS
حروف اول اسامی مؤسسان این کمپانی (Gould, Holcomb و Solko) تشکیلدهندهی نام این برند است. کمپانی GHS واقع در شهر بتل گریک میشیگان، از سال ۱۹۶۴ مشغول به ساخت سیم برای انواع سازهای زهی است.
اینکه آنها خود را متخصصان سیم مینامند، به نظر ادعای جسورانهای میآید؛ ولی برخلاف دیگر نامهای بزرگ این صنعت، ساخت سیم تنها کاری است که بدان مشغول هستند. به عبارت دیگر، GHS مدت زمان زیادی است که به کار ساخت سیم مشغول است و طبیعیست که در این کار خیلی باتجربه شده باشد.
محصولات مهم GHS از قرار زیر هستند:
آکوستیک
– ۸۰/۲۰
-
-
- Vintage Bronze
- Bright Bronze (بدون روکش)
- Infinity Bronze (روکشدار)
-
– Phosphor Bronze
-
-
-
- Americana
- Phosphor Bronze
-
-
– Silk and Steel
-
-
-
- Silk and Steel
-
-
– Classical
-
-
-
- Silver Alloy
-
-
الکتریک
– Nickel plated
-
-
-
- Guitar Boomers (بدون روکش)
- Guitar Boomers (روکشدار)
- David Gilmour Signature
-
-
– Pure Nickel
-
-
-
- Nickel Rockers
- Burnished Nickel Rockers
-
-
۶ – فندر
فندر، بهعنوان برندی آشنا و نامی که مترادف گیتار الکتریک است، از سال ۱۹۴۶ موتور محرک این صنعت بوده است. امروزه، فندر نهتنها گیتار، بلکه سازها و دیگر محصولات مربوط به موسیقی را نیز ارائه میکند و خب، سیمهای گیتار Fender هم بهخوبی دیگر محصولات این کمپانی است.
مهمترین مدلهای فندر عبارتند از:
آکوستیک
– ۸۰/۲۰
-
-
-
- Dura Tone (روکشدار)
-
-
– Phosphor Bronze
-
-
-
- Phosphor Bronze
-
-
– Classical
-
-
-
-
- Classical Nylon
-
-
-
الکتریک
– Nickel plated
-
-
-
-
- Super 250’s
- Super Bullets
-
-
-
– Pure Nickel
-
-
-
-
-
- Original Bullets
-
-
-
-
– Pure Nickel
-
-
-
-
-
- Stainless steel
- ۳۵۰’s
-
-
-
-
چه زمانی باید سیم گیتار تعویض شود؟
اگر…
-
-
-
-
-
- هر روز و محکم مینوازید
- با سیمهای نازک مینوازید
- مدام کوک گیتار خود را تغییر میدهید
- زیاد بِند میکنید
- در آبوهوای مرطوب زندگی میکنید
-
-
-
-
… احتمالاً سیمهای گیتار شما زیاد پاره میشوند و خب، در این صورت کاملاً مشخص است که زمان تعویض سیم فرا رسیده است.
اما در صورتی که سیمهای ساز شما پاره نمیشوند، این به خود شما مربوط است که چه زمانی وقت تعویض سیمهاست. البته این تصمیمگیری چندان ساده نیست؛ چرا که سیم، آنقدر تدریجی کهنه میشود که ممکن است متوجه نشوید چقدر کهنه و فرسوده شدهاند، مگر اینکه ساز خود را با گیتار دیگری که سیمهایش نو است، مقایسه کنید. وقتیکه بالاخره سیمهای تازه نصب میکنید و متوجه تغییر حس و صدا میشوید، آنگاه متوجه میشوید که تا چه حد سیمهای قبلی پوسیده و کهنه شده بودند. ازاینرو، هر کس برای خود یک قانون برای زمان تعویض سیمها وضع میکند:
-
-
-
-
-
-
- برخی طبق یک برنامهی زمانی مشخص، سیمهای خود را تعویض میکنند؛ مثلاً ماهی یا دو ماهی یک بار. ولی لازم است بدانیم که سیمها، به نسبت مقدار نوازندگی کهنه میشوند.
- برخی دیگر از روی ساعتهای نوازندگی به تعویض سیم اقدام میکنند. ولی این متد هم خیلی عالی نیست؛ چرا که سیمها حتی بدون اینکه نواخته شوند هم کهنه میشوند. یک دست سیم نصبشده و دستنخورده، بعد از یک سال کاملاً کهنه میشود و از بین میرود و باید تعویض شود.
-
-
-
-
-
پیشنهاد من این است:
یک دست سیم اضافی دم دست داشته باشید و چندوقت یکبار، سیمهای گیتار خود را با آن مقایسه کنید. تغییر رنگ و تغییر بافت سیم، نشاندهندهی میزان کهنگی سیم است.
برای افزایش طول عمر سیم چه کنیم؟
برای افزایش طول عمر سیم، معمولاً راهنماییهای زیر را میشنوید:
-
-
-
-
-
-
-
- پیش از نواختن گیتار، دستان خود را بشویید.
- بعد از نوازندگی، سیمها را با دستمال خشک پاک کنید.
-
-
-
-
-
-
اگرچه راهنماییهایی از این قبیل ممکن است سودمند باشند، ولی من بهشخصه، بهخوبی میدانم که هرگز حوصلهی انجام مرتب اینگونه کارها را نداشته و نخواهم داشت و مطمئنم که بسیاری از شما هم مثل من هستید.
ولی یک نکته که عمر سیم را زیاد میکند، این است که از پیچاندن صحیح سیمهای خود دور کوک، اطمینان حاصل کنید.
به نظر کار پر دردسری میآید که حلقه به حلقه، سیمهای پیچیده شده دور کوک را کنترل کنیم؛ ولی نامنظم بودن حلقهها دور کوک، یکی از دلایل پاره شدن مرتب سیمهاست. در ویدیوی زیر، روش صحیح نصب سیم را نگاه کنید. مطمئناً با تکرار و تمرین، تکنیک شما برای نصب سیم ارتقاء مییابد.
چند نکتهی پایانی
۱- در مورد سیم خساست به خرج ندهید. تفاوت قیمت یک دست سیم مرغوب با یک دست سیم ارزانتر، چندان زیاد نیست؛ ولی تفاوت در صدا و حس آنها، بسیار زیاد است.
۲- چند دست سیم بخرید. سیم گیتار مثل دستمال کاغذیست؛ همیشه در نهایت، بیش از آنچه فکر میکردید مصرف میکنید؛ بنابراین برای صرفهجویی، همیشه چند دست سیم بخرید.
۳- وسواس سیم نگیرید. انواع سیم را امتحان کنید و با تجربهی کافی، سیمی که دوست دارید را انتخاب کنید و به زندگی خود بپردازید. بههرحال آنها فقط سیم هستند و بس.
۴ – اگر مبتدی هستید، سیمهای متداول را انتخاب کنید؛ اصلاً منطقی نیست زمانی که هنوز با گرفتن گیتار در دست آشنا نشدهایم، با وسواس به مقایسهی سیمهای مختلف بپردازیم. در این مرحله، سیمهای متداول هم بهخوبی پاسخگوی نیازهای شما هستند.
گردآوری و ترجمه: بابک آخوندی
یه جا گفتین که کلیپ نحوه صحیح بستن سیم رو میتونین این پایین ببینین ولی من هیچ فیلمی پیدا نکردم فک کنم آپلود نکردین
به زودی فیلم رو آپلود میکنیم.
در کل عالی بود و به من کمک زیادی کرد ممنون از گیتار ایران و آقای آخوندی
خیلی خوب بود، ممنون، 🙏👍
عالی
مطالب خیلی مفید و کاربردی بود به ما در انتخاب سیم مناسب کمک میکنه
سپاس از زحمات بی دریغ شما
سلام
من یه گیتار فوق العاده ساده و مبتدی گرفتم که فاصله سیم تا دسته به اصطلاح اکشن خیلی بلند بود اما صدای سیم ها خوب بود بعد بردم پیش تعمیرکار گیتار و خواستم که برام پل خرک های کوتاه تر بزاره اما بعد از اینکه پل خرک هارو عوض کرد وقتی ساز رو کوک کردم متوجه شدم صدای سیم ها مثل قبل نیست یه حالت بلند و کم شدن صدارو داره انگار توش موج افتاده حالا نمیدونم سیم ها خراب شدن یا بخاطر پل خرک هاس لطفا راهنمایی کنید
وقت بخیر،
برای اینکه مشکل گیتار شما روشن شود، باید چند نکته بررسی شود. از این رو، لطفاً از طریق شماره تلفنهای ۸۶۰۸۴۰۸۶ و ۸۶۰۸۲۲۴۹ با کارشناسان تماس بگیرید.
موفق باشید.
درود بر شما. عالی و جامع!
سلام .
درباره ی سیم فنری توضیح ندادین
لطفا بگین سیم فنری بهتره یا فلزی؟
وقت بخیر،
برای دریافت مشاوره دقیق، لطفاً از طریق شماره تلفن ۸۶۰۸۴۰۸۶ با کارشناسان ما تماس بگیرید.
موفق باشید.
سلام یه سوال داشتم گیتار الکتریکی که نو هست و ساخت ۲ سال قبل هست رو سیمش رو باید عوض کرد
وقت بخیر،
در کل بهتر است سیم گیتار را عوض کنید. اگر روی سیم زنگزدگی و یا سیاهی مشاهده میشود، حتماً سیم را عوض کنید.
موفق باشید.
ممنون از مطلب عالی و مفید.
سلام خسته نباشین من یکسال نشده که سیم ۴گیتارمو عوض کردم وگفتن بهترین برنده حدود۶۵۰هزارتومنم هزینه کردم ولی الان رنگش نقره ای بوده مسی شده میخواستم ببینم علتش چیه؟
وقت بخیر،
طول عمر بهترین سیمها حدود سه ماه است و پس از این مدت، باید سیم گیتار را مجدداً عوض کنید. حتی اگر از گیتار خود استفاده نکنید هم سیم آن پس از مدتی فرسوده و کهنه میشود و باید آن را با سیم نو عوض کنید.
موفق باشید.