۱۲ ابزار ضروری که هر درامری به آنها نیاز دارد

لوازم جانبی درامز

از استودیو تا استیج و از درامز آکوستیک تا الکترونیک، تجهیزات و ابزارهایی مفید و ضروری در بازار وجود دارند که به درامرها کمک می‌کنند تا کیت منظم‌تری داشته باشند یا صدای بهتری از ساز خود دریافت کنند.

تنوع وسیعی از تجهیزات جانبی درامز در بازار به کمین نشسته‌اند تا حساب بانکی نوازندگان درامز را سبک‌تر کنند؛ اما نمی‌توان همه آنها را ضروری دانست. در این مقاله تنها بر روی ابزارهای واقعاً مفیدی تمرکز می‌کنیم که معتقدیم هر درامری باید به همراه داشته باشد. بسیاری از این گزینه‌ها به این علت در این فهرست قرار گرفته‌اند که خود ما به خاطر به همراه نداشتن آنها در جلسات تمرین یا اجرا دچار مشکل شده‌ایم و دریافته‌ایم که وجود آنها ضروری و راهبردی است.

اما کدام تجهیزات را می‌توان برای نوازندگان درامز ضروری دانست؟ به نظر ما تجهیزاتی که به رفع مشکلات ساز کمک می‌کنند، اجازه ساز زدن در آخر شب را برای شما فراهم می‌کنند و یا تمام ابزارهای شما را منظم و یکپارچه می‌کنند. از ابزارهای محافظت از گوش نیز یادی کرده‌ایم؛ زیرا گوش ضروری‌تر از تمام تجهیزات دیگر به شمار می‌رود.

فرض را بر این گذاشته‌ایم که شما یک کیت درامز، صندلی مخصوص، یک جفت چوب و پوست اضافه برای طبل‌ها در اختیار دارید. اینها پیش‌نیازهای نوازندگی درامز به شمار می‌آیند و از نظر ما از جمله ادواتی محسوب می‌شوند که باید بر حسب سلیقه خود، موارد لازم را خریداری کرده باشید.

برویم به سراغ فهرست. خواه نوازنده درامز آکوستیک باشید یا الکترونیک، بهتر است این تجهیزات اساسی را در هر جلسه تمرین یا اجرا به همراه داشته باشید.

۱. ابزار چندکاره

ابزار چندکاره درامز

فرقی نمی‌کند که در منزل ساز می‌زنید یا در اجرای زنده کنسرت، همیشه احتمال دارد تجهیزات شما دچار مشکل شده و نوازندگی شما را مختل کنند. اما بیشتر این مشکلات معمولاً به‌سادگی قابل رفع هستند؛ به شرط اینکه ابزار مناسب را در اختیار داشته باشید.

ابزار چندکاره درامرها (drummer’s multi-tool) در واقع مانند یک چاقوی سوئیسی است که برای نوازندگان درامز ساخته شده باشد. این وسیله، تمام ابزارهای مورد نیاز شما را در قالبی کوچک و جیبی جمع کرده است. در بیشتر مدل‌های موجود در بازار انواع پیچ گوشتی، آچار آلن و آچار درامز تعبیه شده است.

مدل مورد علاقه ما، Pearl PTT13 TechTool است که این ابزارهای مفید را در قالبی واحد گرد هم می‌آورد. PTT13 بسیار سبک است و از آلیاژ قدرتمند S2 حرارت‌دیده ساخته شده است. ابزارهای موجود در PTT13 نیز با پرداخت سیاه‌رنگ پوشیده شده‌اند که در ترکیب با بدنه متالیک نارنجی‌رنگ آن، ظاهر زیبایی را پدید می‌آورد.

۲. گوش‌گیر

گوش‌گیر برای درامرها

اگر تا کنون به این نکته پی نبرده‌اید، باید بدانید که سنج‌های درامز آکوستیک صدای بسیار بلندی دارند و نمی‌توان آسیب ناشی از قرار گرفتن بلندمدت در معرض چنین صداهایی بر روی شنوایی را نادیده گرفت. مهم نیست که در آغاز راه نوازندگی درامز هستید یا نوازنده‌ای باتجربه که دچار کمی اختلال شنوایی هم شده باشد؛ در هر صورت، خرید یک جفت گوش‌گیر یکی از هوشمندانه‌ترین خریدها است و عمر شنوایی شما را بلندتر می‌کند.

یک بسته گوش‌گیر فومی که به‌صورت رایگان در اماکن اجرای زنده عرضه می‌شود بهتر از هیچ است؛ اما توصیه می‌کنیم با صرف هزینه بیشتر، یک جفت گوش‌گیر با سری‌های سایز متفاوت خریداری کنید تا به‌خوبی در گوش شما جای گرفته و فرکانس‌های بالا و خشن را کاهش دهد.

۳. هدفون/ایرفون

هدفون درام

بیشتر درامرها به همراه موسیقی ساز می‌زنند یا از مترونوم برای تمرین استفاده می‌کنند. برای تجربه بهتر، خرید یک جفت هدفون یا ایرفون ضروری است. در هنگام خرید فراموش نکنید که کابل هدفون باید طول کافی داشته باشد تا مزاحم حرکت دست ها نگردد.

هدفون یا ایرفون مانیتورینگ، به کاهش صدای درامز آکوستیک کمک کرده و سیگنال مورد نظر شما را با به شکلی شفاف پخش می‌کند. اگر هم نوازنده درامز الکترونیک باشید، داشتن هدفون برای شما ضروری است؛ مگر آنکه امپلیفایر مخصوص درامز در اختیار داشته باشید.

برای پوشش کامل گوش و ایزوله‌سازی آن توصیه می‌کنیم از هدفون‌هایی نظیر Vic Firth Stereo Isolation Headphones V2 یا Alesis DRP100 استفاده کنید که برای نوازندگان درامز طراحی شده‌اند. اگر ترجیح می‌دهید از ایرفون استفاده کنید و قصد دارید محصولی تهیه کنید که هم برای ساز زدن به شما کمک کند و هم برای شنیدن موسیقی و استفاده روزمره، Shure SE215 را به شما پیشنهاد می‌کنیم. SE215 خوش‌صدا و مقرون‌به‌صرفه است و کابل ۱۶۲ سانتی‌متری آن از کیفیت خوبی برخوردار است.

۴. دمپنر درام

دمپنر درام

گاهی لازم است که صدای درامز را کنترل کرده و رام کنیم تا در بافت موسیقی بهتر جای بگیرد. این وظیفه به عهده دمپنر درام (drum dampener) است. محصولات متنوعی برای این کار وجود دارند که همگی کمابیش کارایی یکسانی دارند؛ اما ابتدا می‌خواهیم پدهای RTOM Moongel را به شما توصیه کنیم. این پدهای ژله‌مانند آبی یا شفاف می‌توانند برای کاهش لرزش هر چیزی، از پوست طبل‌ها تا سطح سنج‌ها، به‌سرعت و با اثرگذاری بالا مورد استفاده قرار گیرند. Moongel نسبتاً ارزان‌قیمت است و از همراه داشتن آن پشیمان نخواهید شد.

سپس به گزینه مورد علاقه خود ما می‌رسیم: Snareweight. این دمپنرهای زیبا و نسبتاً گران‌قیمت در وزن‌های مختلف بر اساس میزان دمپنینگ مورد نظر نوازنده عرضه شده و با استفاده از آهنربا به بدنه طبل وصل می‌شوند. سپس می‌توانید بر حسب نیاز، نوارهای چرمی Snareweight را متصل کرده یا باز کنید؛ بدون آنکه رد یا اثری از آن بر روی پوست باقی بماند.

در آخر هم به Big Fat Snare Drum می‌رسیم. این دستگاه یک پد است که بر روی پوست ساز قرار گرفته و صدا را کاهش می‌دهد. دامنه اندازه و جنس این پدها در طی سال‌ها گسترش یافته و امروزه حد مناسب برای هرگونه صدا و هر طبلی وجود دارد.

۵. کیف درام استیک

کیف درام استیک

تضمین می‌کنیم که در طی سالها نوازندگی، چوب‌ها، براش‌ها و مَلِت‌های بی‌شماری خریداری خواهید کرد و اگر از تعداد زیادی از آنها استفاده می‌کنید، باید راهی برای منظم کردن آنها داشته باشید. کیف استیک راهی مطمئن برای در اختیار داشتن چوب‌های مورد نیاز در هر زمان است. همچنین می‌توانید تجهیزات مورد نیاز دیگر را نیز در این کیف گذاشته و همیشه به همراه خود داشته باشید.

مدل مورد علاقه ما، Vic Firth Professional Drumstick Bag است. این کیف رودوشی بسیار مقاوم و جادار است و جیب‌هایی را برای قرار دادن چوب‌ها و تجهیزات و حتی یک تبلت در اختیار نوازنده قرار می‌دهد. این کیف امکان سنجاق شدن به فلور تام را دارد که به شما اجازه می‌دهد چوب‌های اضافه را برای اجرا یا تمرین در نزدیکی خود داشته باشید و بند پددار آن به حمل‌ونقل ساده تجهیزات کمک می‌کند.

۶. پد تمرینی

پد تمرینی درام

تمرین کردن با ولوم دلخواه در زمان دلخواه ممکن نیست؛ مگر آنکه فضای تمرین یا استودیوی شخصی در اختیار داشته باشید. به‌علاوه، در بسیاری از مواقع اصلاً ساز در اختیار ما نیست؛ مثلاً در سفر. پد تمرینی بهترین جایگزین در چنین شرایطی به حساب می‌آید و به شما اجازه می‌دهد تمرینات خود را در هر کجا و هر زمان دنبال کنید. همانطور که می‌دانید، پیشرفت شما به میزان تمرین شما بستگی دارد؛ پس امکان تمرین با ابزاری راحت و قابل حمل برای پیشرفت سریع یک ضرورت به حساب می‌آید.

بیشتر پدهای تمرینی از یک سطح سخت پوشیده‌شده با لاستیک تشکیل می‌شوند و بسیاری از آنها قابلیت نصب بر روی پایه یا قرار گرفتن بر روی اسنیر را دارند. یکی از مدل‌های مورد علاقه ما، Evans 12″ RealFeel Practice Pad است. اندازه این پد مناسب است و دارای دو سطح نواخت رو و زیر با حس و صدای مختلف است.

۷. آچار درامز

آچار کوک درام

شاید به نظر واضح بیاید، اما آچار درام یک ابزار ضروری است. اگر نتوانید درام را کوک کنید، پیچ‌های پایه را سفت کنید یا پدال خود را آنطور که می‌خواهید تنظیم کنید، تجربه دلچسبی از نوازندگی نخواهید داشت. پس همیشه باید حداقل یک آچار درامز به همراه داشته باشید.

بد نیست که آچار همراه هر طبل یا کیتی که خریداری می‌کنید را نگه داشته و در مکان‌های امن از جمله کیف تجهیزات، بند گردنی و جاسوئیچی نگهداری کنید تا همیشه حداقل یکی از آنها در اختیار شما باشد. در غیر این صورت ممکن است دقیقاً در جایی که به آن نیاز دارید، از وجود آن محروم شوید.

بهترین راه برای مطمئن شدن از اینکه از آچار درام خود به‌خوبی نگهداری می‌کنید این است که برای خرید آن کمی پول خرج کرده باشید! مدل Remo QuickTech یک آچار مستحکم است که به‌راحتی گم نمی‌شود؛ زیرا اگر از جیب شما یا کیف تجهیزاتتان بیفتد، حتماً صدای به زمین خوردن آن را می‌شنوید! نکته مورد علاقه ما درباره این آچار وجود آهنربا بر روی آن است که باعث می‌شود پیچ‌های درامز بعد از شل شدن به زمین نیفتند. همچنین این آچار گوشی‌های بزرگی دارد که شل و سفت کردن پیچ‌ها را ساده‌تر می‌کنند.

۸. تیونر درامز

تیونر درامز

کوک کردن ساز یک مهارت ضروری برای هر نوازنده است. اگر این مهارت را به‌خوبی فرا بگیرید، می‌توانید صدای مناسبی از هر سازی دریافت کنید. ترجیحاً بهتر است مهارت کوک کردن با گوش را فرا بگیرید؛ اما کمک گرفتن از ابزار مناسب در هنگام تربیت گوش نیز هیچ ایرادی ندارد. برای این کار دو گزینه در اختیار داریم.

اگر به تجهیزات پیشرفته علاقه دارید، می‌توانید از تیونر سخت‌افزاری Tune-Bot Studio استفاده کنید. این تیونر با گیره به هر طبل متصل شده و مختصات نت یا طول موج فرکانس در هر پیچ تنظیم را به شما ارائه می‌کند و به شما اجازه می‌دهد کوک یکدستی در تمام پیچ‌ها برقرار کنید. همچنین می‌توانید تنظیمات دلخواه برای پنج کیت مختلف را در حافظه دستگاه ذخیره کنید. اگر هدف اصلی شما دقت بالای کوک است، بهتر است از این دستگاه استفاده کنید.

در غیر این صورت می‌توانید از اپلیکیشن iDrum Tune Pro بر روی دستگاه‌های مبتنی بر iOS و اندروید استفاده کنید که با استفاده از میکروفون تلفن همراه یا تبلت امکان کوک کردن را در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین راهنمای کاملی برای کوک کردن ساز در این اپلیکیشن درج شده است.

۹. مترونوم

مترونوم

اگر از درامز الکترونیک استفاده می‌کنید، ماژول مرکزی دستگاه امکان شنیدن کلیک مترونوم را در اختیار شما قرار می‌دهد؛ اما نوازندگان درامز آکوستیک که قصد تمرین با سرعت‌های مختلف را دارند، باید از مترونوم استفاده کنند. مانند تیونر، برای مترونوم هم گزینه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری گوناگونی در بازار موجود هستند.

اگر گزینه سخت‌افزاری را ترجیح می‌دهید، می‌توانید از Tama RW30 Mini Rhythm Watch استفاده کنید که یک دستگاه کوچک و جمع‌وجور است. این دستگاه از تمپوهای ۳۰ تا ۲۵۰ ضرب در دقیقه پشتیبانی می‌کند، امکان انتخاب صدای کلیک را در اختیار کاربر قرار می‌دهد و دارای یک LCD خوانا است. یک مترونوم به همراه هدفون، پد تمرینی و یک جفت چوب، بهترین گزینه برای تمرین در سفر است.

همچنین می‌توانید از اپلیکیشن رایگان Soundbrenner بر روی دستگاه‌های اپل یا اندروید استفاده کنید. علاوه بر کاربری‌های معمول یک مترونوم، در این اپلیکیشن می‌توانید فهرست آهنگ‌های اجرای زنده خود را به همراه نقشه کامل تمپو بر روی دستگاه ذخیره کنید.

۱۰. قالیچه

قالیچه درام

درامز سازی سنگین است و معمولاً در هنگام نوازندگی حرکت می‌کند؛ مگر آنکه به جایی تکیه کرده باشد. بدترین اتفاق ممکن این است که بیس درام شما قالی منزل را سوراخ کرده یا کف منزل یا اتاق تمرین را بخراشد. چاره کار بسیار ساده است: یک قالیچه تهیه کنید. قالیچه موردنظر می‌تواند یک قالی کهنه یا یک تکه موکت باشد یا می‌توانید یک قالیچه مخصوص درامز با پوشش لاستیکی در قسمت تحتانی آن تهیه کنید. همگی اینها از عهده وظیفه مدنظر برمی‌آیند.

جدا از جلوگیری از خراشیدگی زمین، مزیت دیگر استفاده از قالیچه این است که می‌توانید محل قرارگیری پایه‌ها و طبل‌ها را بر روی آن مشخص کنید تا مطمئن باشید که هر بار ساز خود را به شیوه همیشگی چیده‌اید.

مدل مورد علاقه ما، سری قالیچه‌های درامز Meinel است که دارای طرح‌های مختلف از طرح پوست گورخر گرفته تا اسکلت و اندازه‌های مختلف تا ابعاد ۲ متر در ۲ متر است. این شرکت همچنین مدلی مخصوص برای درامز الکترونیک تولید می‌کند که دارای سیم سیار برای اتصال راحت به برق است.

تنها توصیه ما در زمینه قالیچه این است که اندازه مناسب برای کیت خود و قطعات احتمالی که در آینده به کیت اضافه می‌گردند را در نظر بگیرید. بدترین حالت ممکن این است که به دلیل محاسبه اشتباه، یکی از پایه‌های سنج بر روی زمین قرار بگیرد.

۱۱. قطعات جانبی

لوازم جانبی درامز

آیا تا به حال پیش آمده که به استودیو مراجعه کنید و متوجه شوید که پایه‌های سنج استودیو حلقه نمدی ندارد؟ یا ساز خود را به کسی قرض داده باشید و هنگام پس گرفتن ساز متوجه شوید که اسلیو (sleeve) سنج‌ها گم شده است؟ اگرچه این موارد کلافه‌کننده هستند، اما نباید مشکلی در مسیر نوازندگی شما باشند. چنین مشکلاتی می‌توانند روند تمرین یا اجرا را مختل کنند؛ پس بهتر است همیشه لوازم جانبی اضافه به همراه داشته باشید.

مرسوم‌ترین گزینه‌ها عبارتند از نمد، اسلیو و مهره خروسکی سنج؛ اما سیم اسنیر، نمد های-هت و حتی میله تنش (tension rod) نیز ممکن است در بدترین بزنگاه‌ها کار شما را لنگ بگذارند. پکیج‌هایی مانند Zildjian Drummer Survival Kit، تمام موارد بالا و تجهیزات جانبی دیگر را در بر گرفته و در قالبی جمع‌وجور در اختیار شما می‌گذارند.

۱۲. میز تجهیزات جانبی

میز تجهیزات جانبی درامز

نوازنده‌های درامز عاشق شلختگی هستند! چه صحبت از کیف‌های پر از چوب و براش باشد و چه محتویات داخل جیب که در اطراف کیت پراکنده شده‌اند، می‌توان ادعا کرد که ما درامر جماعت، آدم‌های نامنظمی هستیم.

یکی از راهکارهای مورد علاقه ما برای پایان دادن به این شلختگی این است که یک میز کوچک برای تجهیزات جانبی از جمله تلفن، کیف پول، سوئیچ ماشین، آچار درامز، هدفون، بطری آب و… در اختیار داشته باشیم. یک طبقه یا شلف ساده که به پایه یکی از سنج‌ها متصل شود، بهترین جایگاه برای قرار دادن این گونه خرده‌ریزها است. چنین طبقه‌ای خصوصاً برای کسانی مفید است که از تلفن همراه برای تمرین یا اجرا استفاده کرده و در فاصله بین آهنگ‌ها باید سرعت مترونوم یا موارد دیگر را تنظیم کنند.

ما از طرفداران پروپاقرص برند Gibraltar هستیم و مدل SC-MAT این شرکت یک گزینه ایده‌آل در زمینه میز لوازم جانبی است. این میز با ابعاد ۱۲ در ۱۸ اینچ دارای یک لبه برامده یک اینچی است تا از به زمین افتادن تجهیزات در حین نوازندگی جلوگیری کند. SC-MAT قابلیت اتصال به تمامی پایه‌ها را دارد؛ پس می‌توانید آن را در نقطه مورد نظر خود مستقر کنید.

سخن آخر

وسایل و ابزارهایی که در بالا ذکر کردیم، به ساز شما امکان می‌دهند که همواره عملکردی باثبات و مطلوب داشته باشد. اما علاوه بر آنها بد نیست تجهیزات زیر را نیز به سخت‌افزارهای همراه خود اضافه کنید:

  • چسب برق یا چسب صنعتی
  • حوله
  • چسب زخم یا جعبه کمک‌های اولیه
  • شارژر تلفن همراه
  • ماژیک

منبع: MusicRadar
مترجم: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *