رد کردن

مبانی برنامه‌نویسی درامز برای گیتاریست‌ها

مبانی برنامه‌نویسی درامز برای گیتاریست‌ها

برای ما گیتاریست‌ها، ضبط موسیقی در خانه به لطف پیشرفت تکنولوژی شبیه‌سازی آمپلی‌فایرها، از همیشه آسان‌تر شده است؛ اما یک مشکل همچنان به قوت خود باقی است و آن مشکل، ضبط درامز مناسب برای آهنگ است. درامز، سازی فیزیکی با صدایی بلند است. این ساز هوای اطراف را به لرزه درمی‌آورد و نیاز به میکروفون‌ها، پری‌امپ‌ها و کابل‌های متعدد برای ضبط دارد. همچنین مسئله داشتن ساز، نوازنده توانمند و اتاقی که اندازه و صدای مناسبی برای ضبط داشته باشد را نیز باید در نظر گرفت.

اما جای نگرانی وجود ندارد؛ در این مقاله توضیح می‌دهیم که چگونه با استفاده از نرم‌افزار، درامزی با حس بسیار طبیعی بنویسید.

سازهای سمپل‌شده

در گذشته دو نوع درامز سمپل‌شده وجود داشت: به‌دردنخور و به‌دردنخورتر! اما این روزها تنوع زیادی از سمپل‌های درامز آکوستیک با‌کیفیت وجود دارد. سمپلی را انتخاب کنید که دست کم از یک ستِ پنج‌تکه و چند سمپل برای شدت‌های مختلف نواخت بر روی هر طبل یا سنج برخوردار باشد.

مثل درامرها فکر کنید

برای شبیه‌سازی درامز باید مانند درامرها فکر کنید. خوشبختانه این کار چندان سختی نیست. در هنگام نوشتن خط درامز به نحوه نواختن درامرها فکر کنید؛ مثلاً گذاشتن سنج crash روی ضرب اول یا hi-hat باز برای chorus. واقع‌بین باشید و فقط ضرب‌هایی را بنویسید که نواختن آنها با دو دست و دو پا امکان‌پذیر باشد.

داینامیکز

درامرها همه نت‌ها را با شدت و صدای یکسان نمی‌زنند و این امر تأثیر عمیقی بر صدای درامز دارد. باید این رویکرد را در نوشتن درامز اعمال کنید تا صدای آن ماشینی و غیرطبیعی از‌ آب در نیاید. این کار را می‌توانید با تغییر مقادیر velocity بر روی نت‌های MIDI در نرم‌افزار آهنگسازی خود انجام دهید. بسیاری از نرم‌افزارهای سمپل درامز به شما امکان می‌دهند که با هر نت به نقطه متفاوتی از طبل یا سنج مورد نظر ضربه بزنید. برای مثال روی طبل اسنِر می‌توانید sidestick ،centre-hit و یا rimshot را انتخاب کنید.

حس

وقتی با تنظیمات velocity، داینامیک لازم را در صدای درامز ایجاد کردید، نوبت به حس اجرای درامز می‌رسد. منظور از حس، زمان به صدا درآمدن نت‌های درامز نسبت به ضرب مترونوم است. درامزی که به شدت quantize شده باشد و هر نت آن دقیقاً بر روی ضرب یا تقسیمات ضرب باشد، صدایی ماشینی خواهد داشت. در واقع، نواقص ریز در اجراست که آن را طبیعی‌تر و غیرماشینی‌تر می‌کند. نوشتن نت‌ها با ماوس را هرگز امتحان نکنید. به‌جای ماوس، نت‌ها را با کیبورد یا کنترلر پَددار اجرا کنید. می‌توانید این نت‌ها را به‌صورت تک تک یا چند نت با هم اجرا کنید و سپس نت‌های MIDI ضبط‌شده را کنار هم بگذارید.

میکروفون‌گذاری

سمپل‌های درامز جدید، علاوه بر میکروفون‌های نزدیک برای هر تکه از درامز، میکروفون‌های overhead و اتاق را نیز در اختیار شما می‌گذارند که می‌توانید صدای آنها را با صدای درامز خود ترکیب کنید. در صورت استفاده صحیح، صدای این میکروفون‌های اضافه مانند چسب عمل می‌کند و با متصل کردن تکه‌های درامز به هم، باعث ایجاد شخصیت صدایی واحد و منسجم، به‌جای صدای لاغر و تقلبی می‌شود.

سه بانک سمپل درامز که باید امتحان کنید

سه بانک سمپل درامز که باید امتحان کنید

Superior Drummer 2

بانک سمپل Superior، به‌عنوان عضوی بنیادین از خانواده محصولات Toontrack، می‌تواند تنها نرم‌افزار مورد نیاز شما برای تولید صدای درامز باکیفیت باشد. این بسته شامل ۲۰ گیگابایت سمپل‌های مختلف درامز است که در بهترین استودیوهای دنیا و زیر نظر تهیه‌کنندگان مشهور ضبط شده است. همچنین امکان افزودن ۸ بانک اضافی برای پوشش سبک‌های مختلف از جز تا متال نیز وجود دارد.

Superior Drummer 2

Steven Slate Drums

دوست دارید صدایی شبیه درامز John Bonham داشته باشید؟ یا صدایی شبیه به درام‌های آثار AC/DC ،Nirvana ،Dream Theater و …؟ Steven Slate Drums 4 تمام اینها را در کنار گستره‌ی وسیعی از کیت‌های درامز مناسب برای سبک‌های مختلف در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین یک نسخه سبک‌تر و کم‌تنوع‌تر از این نرم‌افزار نیز به نام نسخه EX وجود دارد.

Steven Slate Drums

EZ Drummer 2

جذابیت این نرم‌افزار در سادگی آن است. EZ Drummer 2 با وجود اینکه صدای دقیقی از کیت درامز را در اختیار شما قرار می‌دهد، فشار کمتری به پردازنده سیستم تحمیل می‌کند. علاوه بر بانک صدای کیت‌های درامز متنوع، این نرم‌افزار گستره‌ای از ریتم‌ها و پاساژهای واقعی را نیز در خود جای داده است که توسط درامرهای واقعی نواخته شده‌اند. از آنجا که این ریتم‌ها و پاساژها از فرمت MIDI بهره می‌برند، شما می‌توانید سرعت هر یک را با tempo پروژه خود هماهنگ کنید.

چگونه یک ریتم ساده برای درامز مجازی بنویسیم؟

چگونه یک ریتم ساده برای درامز مجازی بنویسیم؟

۱. در نرم‌افزار آهنگسازی خود MIDI editor را باز کنید

هر صدایی در بانک صدای درامز شما توسط یک نت MIDI کنترل می‌شود. نرم‌افزار درامز خود را بر روی یک ترَک در نرم‌افزار آهنگسازی خود قرار داده و MIDI editor را باز کنید (اسم این قسمت در نرم‌افزار شما ممکن است Piano Roll یا چیزی مشابه باشد). با گذاشتن کیک بر روی ضرب‌های ۱ و ۳ شروع می‌کنیم (معمولاً در این بانک‌های سمپل، نتِ فعال‌کننده صدای کیک، نتِ دُ در اکتاو یکم یا C1 است).

MIDI editor

۲. نت‌های اسنر را بنویسید

سپس اسنِر را روی ضرب‌های ۲ و ۴ نوشته و بر روی هر چنگ، یک hi-hat قرار دهید (یک hi-hat بر روی هر کیک و اسنِر و یکی هم دقیقاً مابین هر کیک یا اسنِر و طبل بعدی؛ دقیقاً مانند عکس بالا). متوجه صدای ماشینی این ریتم شُدید؟ علت این است که نت‌ها با شدت‌های مساوی و دقیقاً بر روی ضرب نواخته می‌شوند.

نت‌های اسنر

۳. افزودن حس واقعی به صدای درامز

مقدار velocity یا همان شدت هر نت را تغییر دهید. شدت صدای hi-hatهای روی ضربِ «و»(hi-hatهایی که بین دو طبل قرار گرفته‌اند) را کمتر کنید تا تأکید سایر hi-hatها بیشتر به گوش برسد. همچنین می‌توانید با نوشتن نت‌های زینتی (ghost note) با velocity خیلی کم بر روی کیک و اسنِر، حس واقعی بودن بیشتری به اجرای خود ببخشید. برای فضادارتر شدن صدا از ترکیب میکروفون‌های room و overhead استفاده کنید.

منبع: MusicRadar
مترجم: کیان ایرجی

One thought on “مبانی برنامه‌نویسی درامز برای گیتاریست‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *