آشنایی با انواع هدفون

آشنایی با انواع هدفون

اگر یک تولیدکننده محتوای صوتی هستید یا در محیط بیرون به موسیقی گوش می‌دهید، احتمالاً تا به امروز به اهمیت یک هدفون باکیفیت پی برده‌اید. در بازار امروز، بازه‌ای بسیار وسیع از هدفون‌ها در رده‌های قیمتی، اشکال و فناوری‌های مختلف وجود دارد که هر یک، برای شرایطی ویژه مناسب هستند. بنابراین، بهتر است که قبل از خرید هدفون جدید، با انواع و اصطلاحات رایج مربوط به آن آشنا شوید تا انتخابی هوشمندانه‌تر و مناسب‌تر را انجام دهید.

به دنبال همین امر، تصمیم گرفتیم تا طی مطلبی جامع و کامل، مهمترین انواع هدفون را به شما معرفی کنیم و مفهوم برخی از اصطلاحات و مشخصات فنی این ابزار را نیز شرح دهیم.

انواع هدفون بنا بر شکل قرارگیری روی سر

هدفون دور گوش

هدفون دور گوش شور

مزایا

  • کیفیت صدای بالا: هدفون‌های دور گوش به دلیل ایرکاپ (گوشی) و درایورهای (بلندگو) بزرگتر خود، معمولاً از کیفیت صدای بالاتری نسبت به سایر انواع هدفون برخوردار است و تجربه صوتی بهتر و وسیع‌تری را برای کاربر رقم می‌زنند.
  • راحتی بالا: مدل‌های دور گوش بزرگترین نوع هدفون هستند و با در بر گرفتن کل گوش کاربر، راحتی بالاتری را برای او فراهم می‌کنند.
  • ایزولیشن فیزیکی بالا: نوع پشت بسته هدفون‌های دور گوش، می‌تواند عایقی بسیار مناسب برای صدای محیط باشد و از ورود صدای بیرون به گوش کاربر، به شکلی بسیار مؤثر جلوگیری کند.
  • دوام بالاتر: اندازه بزرگتر این دسته از هدفون‌ها، معمولاً باعث دوام بالاتر آنها نیز می‌شود. خصوصاً انواع استودیویی آنها به دلیل کاربری ویژه خود، از استحکام و دوام بالاتری در تمامی اجزای خود برخوردارند.
  • امکانات بالا: برخی از هدفون‌های دور گوش از امکاناتی پیشرفته نظیر نویز کنسلیشن فعال، اتصال بی‌سیم و غیره نیز برخوردارند که آنها را به محصولاتی همه‌فن‌حریف برای استفاده هم در استودیو و هم در محیط بیرون تبدیل می‌کنند.

معایب

  • گرم شدن گوش‌ها در استفاده طولانی‌مدت: یکی از مهمترین معایب هدفون‌های دور گوش، خصوصاً نوع پشت بسته آنها، گرم شدن گوش کاربر هنگام استفاده طولانی‌مدت از آنهاست. مدل‌های دور گوش پشت بسته، فضایی عایق و کاملاً بسته در اطراف گوش کاربر تشکیل می‌دهند که دمای آن به دلیل کمبود تهویه، پس از چند ساعت افزایش می‌یابد و منجر به گرم شدن گوش کاربر می‌شود.
  • حمل‌ونقل دشوارتر به دلیل اندازه بزرگ: دیگر نکته منفی در مورد این هدفون‌ها نیز اندازه بزرگ آنهاست که حمل‌و‌نقل آنها را نسبت به انواع روی گوش و داخل گوش، کمی دشوار می‌سازد.

اصلی‌ترین دسته‌بندی هدفون‌ها، مربوط به شکل قرارگیری آنها بر روی سر است. رایج‌ترین و بزرگترین شکل هدفون را می‌توان نمونه‌های دور گوش دانست که با در بر گرفتن کل گوش کاربر، راحتی بالاتری را برای او فراهم می‌کنند.

هدفون‌های دور گوش، بهترین گزینه برای افرادی هستند که کیفیت صدا و راحتی را هنگام خرید هدفون اولویت خود قرار می‌دهند و قابلیت حمل این وسیله چندان برایشان اهمیتی ندارد. مدل‌های دور گوش برای افرادی همچون آهنگسازان، دی‌جی‌ها، آدیوفایل‌ها و در کل افرادی مناسب است که نیاز به ابزاری دقیق برای شنیدن موسیقی دارند. اما وزن و اندازه این نوع از هدفون، حمل آن را کمی دشوار می‌سازد و آن را به گزینه‌ای نه‌چندان مناسب برای استفاده در حرکت تبدیل می‌کند.

در یک هدفون دور گوش، همانطور که از نام آن مشخص است، ایرکاپ (گوشی) و ایرپدها (بالشتک‌ها)، دور گوش کاربر را به‌طور کامل احاطه کرده و فضایی در اطراف آن تشکیل می‌دهند. این امر از لحاظ فیزیکی، این توان را به این دسته از هدفون‌ها می‌دهد که بتوانند تجربه صوتی بسیار وسیع و باکیفیت را در کنار راحتی بالا به کاربر ارائه کنند.

درایور (بلندگو) موجود در مدل‌های دور گوش، اندازه‌ای بزرگتر از درایورهای سایر انواع هدفون دارد و به همین دلیل، می‌تواند بازه‌ای وسیع‌تر از طیف فرکانس صوتی را بازتولید کند و با تولید بیسی عمیق و تربلی دقیق و شفاف، موسیقی را به شکلی بسیار کامل به گوش کاربر برساند.

در بحث قیمت، هدفون‌های دور گوش در محدوده‌های قیمتی مختلفی در بازار وجود دارند و شما می‌توانید بسته به نیاز و بودجه خود، یک نمونه باکیفیت و مناسب از آن را خریداری کنید. اما اگر می‌خواهید یک مدل دور گوش با کیفیت صدا و ساخت خوب خریداری کنید، باید مبلغی حداقل در حدود ۵۰ دلار پرداخت کنید. هدفون‌های دور گوش در محدوده قیمتی صد الی دویست دلار، معمولاً کیفیت ساخت و صدای بسیار خوبی دارند و می‌توانند بسته به نوع و ویژگی‌های خود، برای اغلب کاربری‌ها مناسب باشند. اما اگر نیاز به ویژگی‌هایی پیشرفته‌تر همچون قابلیت اتصال بی‌سیم باثبات و سیستم نویز کنسلیشن فعال دارید، باید کمی بیشتر برای خرید هدفون هزینه کنید.

هدفون‌های دور گوش، ابزارهایی منعطف و مناسب برای کاربری‌های مختلف هستند و می‌توان از آنها در کاربری‌های حرفه‌ای چون آهنگسازی تا شنیدن موسیقی به‌صورت روزمره استفاده کرد. البته همانطور که پیش‌تر ذکر شد، معمولاً این مدل‌ها اندازه‌ای بزرگ دارند و نباید انتظار داشت که حمل آنها به آسانی برادران کوچکترشان باشد.

اگر به دنبال یک هدفون دور گوش پشت باز برای آهنگسازی و شنیدن موسیقی هستید، یکی از بهترین نمونه‌های موجود در بازار، Beyerdynamic DT990 PRO است. اگر به دنبال یک هدفون استودیویی پشت بسته هستید نیز Shure SRH840A و Beyerdynamic DT770 PRO را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

هدفون روی گوش

هدفون روی گوش

مزایا

  • قابلیت حمل آسان: هدفون‌های روی گوش، اندازه‌ای کوچکتر از نمونه‌های دور گوش دارند و به همین دلیل، استفاده از آنها در محیط بیرون از خانه و استودیو آسان‌تر است.
  • طراحی زیبا: بسیاری از این محصولات، طراحی زیبا و همگام با مد دارند و می‌توانند هنگام استفاده در محیط بیرون، همانند یک اکسسوری به بخشی از لباس و تیپ شما تبدیل شوند.
  • تهویه مناسب گوش: هنگام استفاده از هدفون‌های روی گوش، بخشی از گوش شما بیرون از ایرکاپ قرار می‌گیرد و به همین دلیل، تهویه‌ای مناسب‌تر نسبت به هدفون‌های دور گوش برای آن صورت می‌گیرد. به دنبال همین امر نیز در استفاده طولانی‌مدت از اکثر هدفون‌های روی گوش، سر و گوش‌های شما گرم نخواهد شد.
  • کاربری آسان: گذاشتن یک هدفون روی گوش بر روی سر و برداشتن آن از روی گوش‌ها، بسیار آسان‌تر از مدل‌های دور گوش است. به لطف این ویژگی، شما می‌توانید در صورت لزوم، در عرض چند ثانیه هدفون را از روی سر خود بردارید و همچنین در صورت نیاز، بخشی از ایرپد را از گوش خود جدا کنید تا آگاهی بیشتری از صدای محیط داشته باشید.

معایب

  • ایزولیشن ضعیف‌تر نسبت به هدفون‌های دور گوش: این دسته از محصولات به دلیل طراحی متفاوت و ایرکاپ‌های کوچکتر خود، معمولاً عایقی ضعیف‌تر در برابر صدای محیط نسبت به هدفون‌های دور گوش هستند.
  • راحتی پایین‌تر: برخی از نمونه‌های دور گوش، فشار زیادی را در سطحی کوچک به مرکز گوش کاربر وارد می‌کنند و به همین دلیل، راحتی چندان بالایی ندارند و برای استفاده‌های بیش از یک الی دو ساعت، توصیه نمی‌شوند.
  • نشتی صدای بالاتر: طراحی بازتر هدفون‌های روی گوش، علاوه بر اینکه باعث می‌شود ایزولیشنی ضعیف‌تر نسبت به همتایان دور گوش خود داشته باشند، در برخی از موارد باعث نشتی صدای در حال پخش در آنها به محیط بیرون نیز می‌شود. در صورتی که قصد دارید از هدفون در مکان‌های ساکت همچون کتابخانه یا مکان‌های عمومی همچون مترو استفاده کنید، پیش از انتخاب و خرید هدفون به این نکته توجه کنید.

اگر دائماً در حال رفت‌و‌آمد هستید و قصد دارید در محیط بیرون از هدفون خود استفاده کنید، مدل‌های روی گوش گزینه‌ای بی‌نظیر برای شما هستند. اندازه کوچک و وزن سبک هدفون‌های روی گوش، حمل آنها را آسان می‌سازد و این نوع از هدفون را به همراهی عالی در محیط بیرون و ورزش تبدیل می‌کند. همین امر نیز باعث می‌شود که محصولی بسیار مناسب برای دانش‌آموزان، افرادی که به‌صورت پیاده و با استفاده از حمل‌ونقل عمومی در شهر سفر می‌کنند و افرادی باشد که قصد دارند بدون حذف کامل صدای محیط، به موسیقی گوش دهند.

اگر به مد و تیپ خود اهمیت می‌دهید و می‌خواهید همزمان با گوش دادن به موسیقی، خوشتیپ‌تر نیز به نظر برسید، هدفون‌های روی گوش معمولاً به شکلی بسیار همگام با مد طراحی می‌شوند و می‌توانند همزمان با فراهم‌آوری موسیقی برای شما، به‌خوبی نقش یک اکسسوری مد را نیز ایفا کنند.

این دسته از هدفون‌ها برای شرایط بسیاری از جمله گوش دادن موسیقی در محیط بیرون و وسایل حمل‌ونقل عمومی، کافه و هنگام مطالعه مناسب هستند. همچنین می‌توانند ابزارهایی بسیار مناسب برای شرایطی باشند که نیاز به موسیقی باکیفیت دارید، اما نمی‌خواهید صدای محیط را به‌کلی از تجربه شنیداری خود حذف کنید.

هدفون‌های روی گوش با وجود اینکه امروزه نسبت به سالهای گذشته در تنوعی کمتر در بازار دیده می‌شوند، اما هنوز هم در بازه‌ای وسیع از نظر قیمتی، ویژگی و طراحی قابل خریداری هستند و می‌توانید به‌آسانی، گزینه مناسب برای خود را بسته به بودجه و شرایط استفاده از میان آنها بیابید.

مدل‌های روی گوش، ایرکاپ‌ها و ایرپدهایی کوچک دارند که مستقیماً بر روی مرکز لاله گوش کاربر قرار می‌گیرد. این طراحی، راحتی مناسبی را برای کاربر فراهم می‌کند و باعث می‌شود که صدای محیط نیز تا حدی مناسب از تجربه شنیداری کاربر کاهش یابد. این دسته از هدفون در اکثر مواقع، نمی‌تواند تجربه صوتی وسیع نمونه‌های دور گوش هم‌قیمت خود را به کاربر ارائه کند؛ اما توازن بی‌نظیر راحتی، قابلیت حمل، زیبایی و عملکرد در این طراحی، باعث شده است که هنوز هم یکی از برترین انواع هدفون در بازار محسوب شود.

اگر به دنبال محصولی از این دسته هستید، یکی از برترین گزینه‌های موجود در بازار، Sennheiser HD25 و Beyerdynamic Aventho است. گزینه اول بیشتر برای کاربران حرفه‌ای‌تر همچون دی‌جی‌ها و آهنگسازان مناسب است و گزینه دوم، برای استفاده در محیط بیرون ایده‌آل است.

ایرباد‌ها و ایرفون‌ها

ایرفون شور

مزایا

  • قابلیت حمل آسان: ایرفون‌ها و ایرباد‌ها اندازه‌ای بسیار کوچک دارند و حمل آنها در جیب و کیف به همین دلیل بسیار آسان است. همین امر، این دسته از هدفون‌ها را به گزینه‌ای مناسب برای استفاده در محیط بیرون تبدیل می‌کند.
  • قرارگیری تقریباً نامحسوس در گوش: به دلیل اندازه کوچک ایرفون‌ها و ایربادها، زمانی که در گوش قرار گرفته‌اند، چندان دیده نمی‌شوند. همین امر باعث می‌شود که تداخلی با سبک لباس پوشیدن شما نداشته باشند و برای شرایطی که استفاده از هدفون‌های بزرگ ممکن نیست، مناسب باشند.
  • راحتی و فیت خوب: ایرفون‌ها و ایرباد‌ها معمولاً همراه با چندین نوع و اندازه ایرتیپ عرضه می‌شوند و به همین دلیل می‌توانند راحتی، فیت و ایستایی بالایی را برای کاربران با هر شکلی از گوش فراهم سازند.
  • تنوع بالا: امروزه این گروه از محصولات در تنوعی بی‌نظیر در بازار موجود هستند و شما می‌توانید تقریباً با هر بودجه‌ و سلیقه‌ای، یک نمونه مناسب از آنها را خریداری کنید.
  • انعطاف کاربری بالا: ایربادها و ایرفون‌ها به لطف اندازه کوچک، عملکرد صوتی مناسب و راحتی بالای خود، می‌توانند ابزاری ایده‌آل برای بازه‌ای وسیع از شرایط، از ورزش و استفاده در محیط بیرون از خانه تا شنیدن موسیقی به‌صورت دقیق‌تر باشند.

معایب

  • نشتی صدا: نوع سر تخت ایربادها و ایرفون‌ها به دلیل ساختار باز خود، می‌توانند نشتی صدای بالایی داشته باشند و صدای پخش‌شده در آنها، توسط اطرافیان شما نیز شنیده شود.
  • کیفیت صدای پایین‌تر از نمونه‌های دور گوش هم‌رده: این دسته از هدفون‌ها به دلیل اندازه کوچک و محدودیت‌های فیزیکی ناشی از آن، معمولاً توانایی بازتولید صدا با کیفیتی همانند هدفون‌های بزرگتر هم‌قیمت خود را ندارند.
  • دوام پایین‌تر از سایر انواع هدفون: اندازه کوچک و ذات ظریف ایربادها و ایرفون‌ها باعث می‌شود که دوام آنها از سایر انواع هدفون‌ها پایین‌تر باشد و بعضاً طول عمر پایین‌تری داشته باشند. کابل‌های نازک‌تر، ایرپیس‌های کوچک و اتصالات ظریف‌تر در این محصولات، باعث دوام پایین‌تر آنها نسبت به هدفون‌های بزرگتر می‌شود.

ایرفون‌ها و ایربادها انتخاب افرادی هستند که به دنبال محصولی جمع‌وجور و قابل حمل برای تجربه صدا با کیفیتی مناسب هستند. آسانی کاربری این مدل‌ها، آنها را به گزینه‌ای بسیار مناسب برای افرادی تبدیل می‌کند که قصد دارند به‌صورت روزمره و در حین حرکت به موسیقی گوش دهند، نیاز به یک هدفون برای استفاده در باشگاه دارند و یا هدفون‌های بزرگ را وسایلی دست‌وپاگیر می‌دانند.

در زمان‌هایی که نیاز به یک هدفون قابل حمل با کاربری آسان دارید، ایرفون‌ها و ایربادها برترین انتخاب برای شما هستند. اگر بخواهید هنگام کار و در وقت نهار به یک پادکست گوش دهید، هنگام ورزش به موسیقی یا کتاب‌های صوتی انگیزشی گوش دهید و یا در پیاده‌روی نیاز به موسیقی داشته باشید، این محصولات بهترین گزینه برای شما محسوب می‌شوند.

ایرفون‌ها و ایربادها امروزه در تنوعی بی‌نظیر در بازار موجود هستند و شما می‌توانید با هر بودجه‌ای، یک نمونه باکیفیت از آنها را خریداری کنید. این محصول امروز در نمونه‌هایی بسیار ارزان‌قیمت با کیفیت قابل قبول، تا نمونه‌هایی گران‌قیمت با کیفیت صدای عالی و یا امکاناتی همچون نویز کنسلیشن فعال، در بازار قابل خریداری است.

نوع سرتخت ایرفون‌ها و ایربادها، درون گوش و درست در بیرون حفره آن قرار می‌گیرد و صدای آن مستقیماً در گوش پخش می‌شود. اما نوع عادی ایرفون‌ها و ایربادها که دارای سَری سیلیکونی یا فومی است، اما وارد حفره گوش می‌شود و معمولاً از عملکرد بهتری در محدوده فرکانسی بیس برخوردار است. با تنوع فوق‌العاده این محصول در بازار، مطمئناً می‌توانید به‌آسانی نمونه مورد نظر خود را بیابید.

ایرفون مانیتورینگ (IEM‌)

ایرفون مانیتورینگ (IEM‌)

مزایا

  • کیفیت صدای بالاتر از ایرفون‌های عادی: ایرفون‌های مانیتورینگ یا IEM‌ها به عملکرد صوتی دقیق و بسیار خوب خود مشهورند و می‌توانند صدایی بسیار باکیفیت و پرجزئیات تولید کنند که در آن، تمامی ظرافت‌های موسیقی را می‌شنوید.
  • ایزولیشن بالا: ایرفون‌های مانیتورینگ معمولاً به شکلی بسیار باثبات و محکم درون گوش قرار می‌گیرند که موجب ایزولیشن بالای آنها، یعنی حذف صدای محیط به شکلی بسیار مؤثر می‌شود و باعث می‌شوند که به‌خوبی و بدون مزاحمت صدای محیط، در موسیقی غرق شوید.
  • قابلیت شخصی‌سازی: بسیاری از ایرفون‌های مانیتورینگ، امکان خریداری به‌صورت کاستم را نیز دارند. این امر بدین معناست که می‌توانید با قالب‌گیری از گوش خود، این دسته از ایرفون‌ها را کاملاً همگام با شکل گوش‌های خود خریداری کنید. البته برای خرید ایرفون مانیتورینگ کاستم، معمولاً باید هزینه زیادی بپردازید.
  • مناسب برای استفاده بر روی استیج: بهترین ابزار برای پایش موسیقی هنگام اجرای زنده، ایرفون‌های مانیتورینگ هستند. این دسته از محصولات به دلیل ایزولیشن بی‌رقیب و دقت صدای بسیار بالای خود، می‌توانند موسیقی در حال اجرا را با کیفیتی عالی به گوش موزیسین‌های استیج برسانند و به آنها در اجرای زنده کمک کنند.

معایب

  • فیت نسبتاً دشوار: دستیابی به یک فیت مناسب در برخی از ایرفون‌های مانیتورینگ، چندان آسان نیست و عملکرد بهینه آنها نیز تنها با فیت کاملاً صحیح قابل تجربه است. به همین دلیل، برخی از کاربران استفاده از این دسته از ایرفون‌ها را کمی دشوار می‌دانند و راحتی بالایی را با استفاده از آنها تجربه نمی‌کنند.
  • قیمت بالا: ایرفون‌های مانیتورینگ باکیفیت همگی قیمتی بالا دارند و می‌توان آنها را گران‌قیمت‌ترین نوع هدفون دانست.
  • نگهداری نه‌چندان آسان: این ایرفون‌ها به دلیل اینکه به عمق حفره گوش نفوذ می‌کنند، نیاز به تمیز کردن پس از هر بار استفاده دارند و به دلیل ساختار ظریفشان نیز باید در نگهداری آنها دقتی مضاعف به خرج دهید. به همین دلیل، نگهداری از ایرفون‌های مانیتورینگ و حفظ کیفیت اولیه آنها، کمی دشوارتر از سایر انواع هدفون است.

ایرفون‌های مانیتورینگ یا به‌اختصار IEM‌ها را می‌توان به‌جرأت انقلابی در زمینه سیستم‌های صوتی شخصی دانست. این سیستم‌های صوتی مینیاتوری، می‌توانند صدا را با کیفیتی به کاربر خود ارائه کنند که بعضاً در هیچ‌یک از انواع دیگر هدفون قابل تجربه نیست.

این دسته از هدفون‌ها، یکی از اولین انتخاب‌های متخصصین و دوستداران موسیقی در دسته محصولات صوتی شخصی به شمار می‌آیند. دقت صدای فوق‌العاده ایرفون‌های مانیتورینگ، آنها را به گزینه‌ای بسیار عالی برای آدیوفایل‌ها، موزیسین‌ها در حال اجرای زنده و در کل افرادی تبدیل می‌کند که می‌خواهند کوچکترین جزئیات موجود در موسیقی را بشنوند.

با اینکه ایرفون‌های مانیتورینگ حقیقی معمولاً قیمتی بالاتر از سایر انواع هدفون دارند، اما کیفیت صدای بالای آنها، قیمت بالای این محصولات را توجیه می‌کند و آنها را به یک سرمایه‌گذاری ارزنده برای افرادی تبدیل می‌کند که به دنبال صدایی بی‌نقص هستند. این دسته از ایرفون‌ها، معمولاً از قطعاتی با بالاترین کیفیت ساخته می‌شوند و عملکرد صوتی نمونه‌های سطح بالای آنها، با اسپیکرهای مانیتورینگ حرفه‌ای برابری می‌کند.

IEM‌ها به‌صورت مستقیم وارد حفره گوش می‌شوند و با قرارگیری محکم درون آن، ایزولیشن و ایستایی بالایی را برای کاربر فراهم می‌کنند. به‌علاوه، در اغلب موارد، کابل آنها دور گوش حلقه می‌شود تا در زمان حرکت از گوش خارج نشوند. همین فیت عالی نیز باعث می‌شود که توانایی بالایی در بازتولید دقیق تمامی بازه فرکانسی داشته باشند و بتوانند بیسی قوی و دقیق تولید کنند.

این دسته از هدفون‌ها در چند نوع تولید می‌شوند و نمونه‌های مدرن و پیشرفته آنها معمولاً دارای چند درایور از انواع مختلف در هر ایرپیس هستند. رایج‌ترین نوع درایور به‌کار‌رفته در ایرفون‌های مانیتورینگ، چینشی ترکیبی از درایورهای داینامیک و بالانس آرمیچر (BA) است.

اگر به دنبال یک ایرفون مانیتورینگ میان‌رده با کیفیت بسیار بالا هستید، یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار برای شما، Shure SE535 یا همتای آن یعنی AONIC 5 است. دیگر ایرفون‌های مانیتورینگ بسیار ارزنده موجود در بازار نیز سری IE جدید شرکت آلمانی سنهایزر (Sennheiser)، یعنی IE 300، IE 600 و IE 900 است.

انواع هدفون بنا بر فناوری یا امکانات شاخص آنها

هدفون‌های نویز کنسلینگ (ANC)

هدفون نویز کنسلینگ

مزایا

  • حذف صدای محیط به شکلی بسیار مؤثر: کارایی اصلی سیستم نویز کنسلیشن، حذف صدای محیط از تجربه شنیداری کاربر است. این نوع از هدفون‌ها با دریافت صدای محیط و تولید خودکار نویزی دافعِ آن، صدای محیط را تا حد قابل توجهی دفع می‌کنند و تجربه شنیداری آرامش‌بخشی را برای او رقم می‌زنند. همین امر باعث می‌شود که کاربر هنگام مطالعه، کار یا زمانی که صرفاً نیاز به سکوت و آرامش دارد، با استفاده از هدفون نویز کنسلینگ بتواند به‌آسانی صدای محیط را قطع کرده و تمرکز کند.
  • همراهی عالی در سفرها: هدفون‌های نویز کنسلینگ به دلیل حذف صدای محیط به شکلی بسیار مؤثر، گزینه‌ای عالی برای شنیدن موسیقی در وسایل نقلیه‌ای همچون قطار و هواپیما به شمار می‌روند و می‌توانند صدای موتور این وسایل نقلیه را تا درصدی قابل توجه، از تجربه شنیداری کاربر حذف کنند.
  • انعطاف کاربری: سیستم نویز کنسلیشن فعال در هدفون‌های نویز کنسلینگ قابلیت غیرفعال‌سازی دارد و کاربر می‌تواند بسته به شرایط خود، این سیستم را به‌آسانی و تنها با فشردن یک دکمه خاموش کند تا صدای محیط را به میزانی بالاتر بشنود.

معایب

  • دوام شارژدهی نه‌چندان بالا: سیستم نویز کنسلیشن یک فناوری پیشرفته است که برای کار، به نیروی باتری داخلی هدفون متکی است. همین امر باعث می‌شود که به‌کار‌گیری این فناوری در زمان استفاده از هدفون، باعث کاهش شارژدهی باتری آن شود.
  • قیمت بالا: قیمت هدفون های نویز کنسلینگ باکیفیت موجود در بازار نسبتاً بالاست و اغلب آنها از هدفون‌های عادی با کیفیت مشابه، گران‌تر هستند.
  • افت کیفیت صدا و تغییر ماهیت صوتی در زمان فعال بودن ANC: در بسیاری از هدفون‌ها، فعال‌سازی نویز کنسلیشن باعث کاهش کیفیت صدا و تغییر ماهیت صوتی می‌شود. پس اگر هدفون مورد نظر شما به این فناوری مجهز است، بهتر است که آن را در هر دو حالت فعال بودن و غیرفعال بودن نویز کنسلیشن مورد آزمایش قرار دهید.

هدفون‌های نویز کنسلینگ، پناهگاهی امن و ساکت در برابر صدای کلافه‌کننده محیط برای کاربران خود محسوب می‌شوند. اگر به دنبال وسیله‌ای هستید که از طریق کاهش شدت صدای محیط، تمرکز شما را هنگام مطالعه و کار افزایش دهد، هدفون‌های نویز کنسلینگ برترین گزینه برای شما هستند.

این مدل‌ها برای افرادی که سفرهای بسیاری انجام می‌دهند، کارمندانی که در فضایی شلوغ فعالیت می‌کنند، دانش‌آموزانی که به دنبال فضایی ساکت برای مطالعه هستند و در کل، هر فردی که به دنبال سکوت کامل هنگام گوش دادن به موسیقی است، مناسبند.

سیستم نویز کنسلیشن که اکنون محبوبیتی روزافزون در بازار هدفون دارد، تا مدتی پیش تنها در گران‌ترین هدفون‌های مصرف عمومی همچون محصولات شرکت Bose وجود داشت؛ اما امروزه، این فناوری در بسیاری از هدفون‌های دور گوش، روی گوش و ایرفون‌ها، در محدوده‌های قیمتی مختلف وجود دارد و می‌توان گفت که دسترسی به آن بسیار آسان‌تر از گذشته است.

برای اینکه کارکرد فناوری نویز کنسلیشن فعال را درک کنید، باید بگوییم که این دسته از هدفون‌ها، به میکروفون‌هایی در بدنه خود تجهیز شده‌اند که صدای محیط را به‌صورت دائمی پایش و دریافت می‌کند. صدای دریافت‌شده توسط این میکروفون‌ها از محیط، به یک پردازنده‌ انتقال می‌یابد و در آنجا، سیگنالی معکوس و دافع آن تولید می‌شود. این سیگنال سپس به درایورها انتقال پیدا کرده و در گوش کاربر پخش می‌شود تا صدای محیط دیگر توسط او شنیده نشود.

اگر به دنبال یک هدفون نویز کنسلینگ هستید، Shure AONIC 50 و Bose QuietComfort 45، جزو برترین مدل‌های موجود در بازار هستند. در میان ایرفون‌ها نیز Bose QuietComfort Earbuds II به‌عنوان محصولی از شرکت مخترع فناوری نویز کنسلیشن یعنی Bose، برترین محصول موجود در بازار از این دسته است.

هدفون‌های القای استخوانی

آشنایی با انواع هدفون

مزایا

  • آگاهی از محیط اطراف و ایمنی بالا: هدفون‌های القای استخوانی، جلوی ورودی گوش کاربر را نمی‌گیرند و این امکان را به کاربر می‌دهند که همزمان با شنیدن موسیقی، به‌طور کامل از محیط اطراف خود نیز آگاه باشد.
  • کمک به افراد کم‌شنوا: این نوع از هدفون به دلیل اینکه برای انتقال صدا نه از پرده گوش، بلکه از استخوان سر کاربر استفاده می‌کند، گزینه‌ای بسیار مناسب برای افراد کم‌شنواست.
  • راحتی بالا: هدفون‌های القای استخوانی به دلیل اینکه داخل گوش کاربر قرار نمی‌گیرند و فشار کمی به سر او وارد می‌کنند، راحتی بسیار بالایی را در استفاده‌های طولانی‌مدت فراهم می‌کنند.
  • مناسب برای فعالیت‌های ورزشی در بیرون از خانه: این دسته از محصولات، ابزاری عالی برای دوچرخه‌سواران، دوندگان و ورزشکاران در فضای باز است؛ زیرا در زمان استفاده از آنها می‌توانید همزمان با گوش دادن به موسیقی، از صداهای محیط اطراف خود نیز به شکل کامل آگاه باشید.

معایب

  • کیفیت صدای نه‌چندان بالا: هدفون‌های القای استخوانی فناوری ویژه و متفاوتی را برای انتقال صدا به گوش کاربر به کار می‌گیرند و به همین دلیل نیز نمی‌توانند صدا را با کیفیت یک هدفون عادی تولید کنند.
  • بیس ضعیف: این مدل‌ها معمولاً در بازتولید محدوده فرکانسی بیس با شدتی کافی ناتوانند.
  • دوام شارژ پایین: هدفون‌های القای استخوانی نیز همانند سایر هدفون‌های بی‌سیم، یک باتری داخلی دارند که پس از چند ساعت استفاده، نیاز به شارژ مجدد دارد. اما درایورهای القای استخوانی نیروی بیشتری را برای کار نیاز دارند و به همین دلیل، دوام شارژ آنها معمولاً پایین‌تر از هدفون‌های عادی است.

هدفون‌های القای استخوانی به جای به‌کارگیری درایورهای عادی که با به حرکت در آوردن هوا، صدا را به گوش کاربر می‌رسانند، از موتورهایی ویژه برخوردارند که صدا را از طریق ارتعاش در استخوان سر کاربر به گوش او می‌رساند. این نوع از هدفون، گوش شما را در بر نمی‌گیرد و هنگام استفاده از آن، صدای محیط را به‌‌طور کامل خواهید شنید و از محیط پیرامون خود آگاه می‌مانید.

اگر می‌خواهید در بیرون از خانه به موسیقی گوش کنید و حین گوش دادن به موسیقی به‌طور کامل از محیط اطراف خود نیز آگاه باشید، مدل‌های القای استخوانی یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای شما هستند.

این دسته از هدفون‌ها، تجربه صوتی بسیار متفاوتی را برای کاربر رقم می‌زنند و همزمان، گوش‌های شما را برای دریافت صدای محیط به‌طور کامل آزاد نگه می‌دارند. این امر باعث می‌شود که کاربر هنگام استفاده از آنها، از محیط اطراف خود به‌طور کامل آگاه باشد و به همین دلیل، می‌توان این مدل‌ها را گزینه‌ای ایده‌آل برای افرادی همچون دوچرخه‌سواران و دوندگان دانست.

فناوری پخش صوت از طریق القای استخوانی، یک فناوری نوین و در حال توسعه است و به همین دلیل، هدفون‌های مجهز به آن قیمتی بالاتر از سایر انواع هدفون دارند. اما این محصولات، نیازهایی بسیار خاص را برطرف می‌کنند و برای شرایطی ویژه همچون ورزش در محیط آزاد کم‌نظیر هستند و ارزش قیمت بالاتر خود را دارند.

هدفون‌های القای استخوانی، برخلاف سایر انواع هدفون، چندان ثابت‌شده و توسعه‌یافته نیستند و هنوز هم راهی دراز برای تبدیل شدن به محصولی شناخته‌شده و پرفروش در پیش دارند. به دنبال همین امر، کیفیت صدای آنها، قابل رقابت با سایر انواع هدفون نیست و اگر بیش از هر چیز، به دنبال یک هدفون با کیفیت صدای بالا هستید، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ سایر انواع این وسیله، همچون نوع دور گوش یا داخل گوش آن بروید.

هدست‌ها

هدست Rode

مزایا

  • صدای فراگیر: هدست‌های مدرن معمولاً به فناوری‌های صدای فراگیر مجهزند که باعث بهبود عملکرد شما هنگام انجام بازی‌های کامپیوتری و درک بهتر محیط آنها می‌شود.
  • مجهز به میکروفون: هدست‌ها از یک میکروفون باکیفیت بهره‌مند هستند که امکان برقراری ارتباط زنده با سایر گیمرها را به شما می‌دهد.
  • راحتی بالا: هدست‌های گیمینگ باکیفیت از پدینگی ضخیم در بخش ایرپد و هدبند خود برخوردارند و راحتی بالایی را برای کاربر خود در استفاده‌های طولانی‌مدت رقم می‌زنند.
  • ایزولیشن بالا: اکثر هدست‌های موجود در بازار، دارای طراحی پشت بسته هستند و به همین دلیل می‌توانند عایقی مناسب در برابر صدای محیط برای کاربر باشند.
  • وسیله‌ای ساده و کاربردی: وجود سیستم صوتی و میکروفون در یک دستگاه واحد، باعث ساده‌سازی ستاپ گیمینگ می‌شود و تجربه بهینه‌تری از انجام بازی‌های کامپیوتری برای شما رقم می‌زند.

معایب

  • کیفیت صدای پایین‌تر نسبت به هدفون‌های هم‌رده: با وجود اینکه هدست‌ها ابزاری بسیار کاربردی برای گیمینگ محسوب می‌شوند، اما کیفیت صدای آنها معمولاً قابل رقابت با صدای قابل تولید توسط هدفون‌های هم‌قیمت آنها نیست.
  • وزن بالا: طراحی متفاوت و میکروفون متصل به هدست‌ها، به آنها وزنی مضاعف نسبت به هدفون‌های عادی می‌بخشد.
  • عملکرد وابسته به نرم‌افزار: برخی از امکانات هدست‌ها همچون صدای فراگیر، نیاز به یک نرم‌افزار واسطه دارد که تنها در کامپیوترهای مبتنی بر ویندوز قابل اجراست. این امر می‌تواند کاربری این محصولات را محدود سازد.

اگر قصد انجام بازی‌های کامپیوتری یا برقراری مکالمات آنلاین و تلفنی را با استفاده از هدفون خود دارید، هدفون‌های دارای میکروفون یا همان هدست‌ها، برترین ابزار صوتی برای شما هستند. هدست‌های گیمینگ با هدف بهبود تجربه صوتی بازی‌های کامپیوتری طراحی شده‌اند و علاوه بر فراهم‌آوری صدا به شکلی شفاف و فراگیر، از یک میکروفون نیز برخوردار هستند که می‌توان با کمک آن، با سایر بازیکن‌های بازی ارتباط برقرار کرد.

یک هدست باکیفیت می‌تواند تجربه گیمرهای حرفه‌ای که چندین ساعت در روز به انجام بازی‌های کامپیوتری می‌پردازند را کاملاً دگرگون کند. این نوع از هدفون به دلیل برخورداری از میکروفون، ابزاری بسیار مناسب برای بازی‌های مولتی-پلیر است که در آنها، نیاز به برقراری ارتباط با سایر بازیکن‌ها دارید. همچنین قابلیت‌های صدای فراگیر آنها نیز باعث شبیه‌سازی بهتر فضای صوتی بازی نسبت به هدفون‌های عادی می‌شود و شما را در محیط بازی غرق می‌کند.

هدست‌ها ابزاری بسیار مناسب برای گیمرهای حرفه‌ای به شمار می‌آیند که به دنبال تجربه حسی کامل یک بازی کامپیوتری هستند. اما چه یک گیمر حرفه‌ای باشید، چه یک دنبال‌کننده ساده بازی‌های کامپیوتری و چه یک استریمر که قصد برقراری ارتباط با تماشاچیان خود را دارد، یک هدست گیمینگ باکیفیت می‌تواند قدرتی بسیار بیشتر در بازی به شما ببخشد و باعث شود که محیط آن را به شکلی بسیار بهتر درک کنید.

رایج‌ترین شکل هدست گیمینگ، نوع پشت بسته آنهاست که از ویژگی‌هایی همانند هدفون‌های پشت بسته همچون ایزولیشن بالا و نشتی صدای پایین برخوردارند. میکروفون نصب‌شده بر روی هدست‌های مدرن، معمولاً از فناوری نویز کنسلیشن برخوردار است و می‌تواند صدای کاربر را عاری از نویز محیط به گوش سایر بازیکنان برساند.

انواع هدفون بنا بر طراحی آکوستیک

هدفون پشت بسته

هدفون پشت بسته بیرداینامیک

مزایا

  • ایزولیشن بالا: هدفون‌های پشت بسته به شکلی بسیار مؤثر صدای محیط را دفع می‌کنند و به شما این امکان را می‌دهند که موسیقی را بدون مزاحمت صدای محیط گوش کنید.
  • گوش دادن موسیقی بدون مزاحمت برای اطرافیان: نشتی صدای در حال پخش در هدفون‌های پشت بسته به محیط بسیار پایین است و همین امر موجب می‌شود که بتوانید با استفاده از آنها، در مکان‌های عمومی به موسیقی گوش دهید و همچنین در استودیو با استفاده از آنها به ضبط بپردازید.
  • عملکرد خوب در محدوده فرکانسی بیس: مدل‌های پشت بسته به دلیل طراحی آکوستیک بسته و جریان هوای محدود در پشت درایور خود، می‌توانند بیس را با شدت و عمقی بهتر از نمونه‌های پشت باز تولید کنند.
  • مناسب برای مصارف استودیویی همانند رکورد: تکنیسین‌های استودیو و موزیسین‌ها معمولاً از هدفون‌های پشت بسته در استودیو برای انجام مانیتورینگ دقیق و همچنین ضبط صدا استفاده می‌کنند.

معایب

  • عدم آگاهی از محیط هنگام استفاده از هدفون: در حالی که ایزولیشن بالای هدفون‌های پشت بسته مزایای خود را دارد، اما در مقابل می‌تواند باعث عدم آگاهی شما از محیط و خطرات آن نیز بشود.
  • گرم شدن گوش‌ها به دلیل عدم تهویه ایرکاپ‌ها: هنگام استفاده از یک هدفون پشت بسته، فضایی کاملاً بسته در اطراف گوش‌هایتان تشکلی می‌شود که هوا در آن عبور و مرور ندارد. همین امر نیز باعث می‌شود که پس از چند ساعت استفاده از آن، گوش‌هایتان شروع به گرم شدن کنند.
  • سانداستیج نه‌چندان وسیع: هدفون‌های پشت بسته معمولاً سانداستیجی کوچکتر از نمونه‌های پشت باز دارند.

هدفون‌های پشت بسته را می‌توان ابزاری بسیار کاربردی و لازم برای دوستداران موسیقی، آدیوفایل‌ها و متخصصین حوزه تولید موسیقی دانست.

این هدفون‌ها همانگونه که از نامشان پیداست، ایرکاپ‌هایی با پوسته کاملاً بسته دارند که درایورها را به‌صورت کامل در خود حفظ می‌کنند. این طراحی باعث می‌شود که صدای تولیدشده توسط درایورها به‌صورت مستقیم و تنها به گوش شما برسد و به شکلی حداقلی به محیط نشت کند.

این محصولات برای دوستداران موسیقی، گیمرها و آهنگسازانی مناسب هستند که می‌خواهند تجربه شنیداری خود را تا حد ممکن از صدای محیط عاری سازند. همچنین این هدفون‌ها به دلیل نشتی صدای بسیار پایین خود، برای استفاده در شرایطی همچون ضبط صدا و گوش دادن موسیقی در محیط عمومی مناسب هستند.

هدفون‌های پشت بسته را می‌توان رایج‌ترین نوع هدفون در بازار دانست و به همین دلیل نیز تنوع این محصول در بازار بسیار است. این دسته از هدفون‌ها امروزه در نمونه‌هایی بسیار ارزان‌قیمت و اقتصادی تا نمونه‌هایی لوکس و باکیفیت با قیمت‌هایی بسیار بالا و انواعی با فناوری‌هایی ویژه همچون نویز کنسلیشن در بازار موجود هستند و شما می‌توانید با توجه به مورد کاربری و بودجه خود، یک نمونه مناسب از آنها را انتخاب و خریداری کنید.

اگر بخواهیم تنها دو نمونه از بهترین و ارزنده‌ترین هدفون‌های پشت بسته موجود در بازار را به شما معرفی کنیم، می‌توانیم از مدل DT 770 Pro از شرکت آلمانی بیرداینامیک (Beyerdynamic) و مدل M40x از شرکت ژاپنی آدیو-تکنیکا (Audio-Technica) نام ببریم.

هدفون پشت باز

هدفون پشت باز سونی

مزایا

  • عملکرد صوتی طبیعی: هدفون‌های پشت باز معمولاً عملکرد صوتی طبیعی‌تر و بهتری نسبت به هدفون‌های پشت بسته دارند و صدا را به‌گونه‌ای بازتولید می‌کنند که انگار در اطراف شما در حال پخش است.
  • سانداستیج وسیع: سانداستیج در هدفون‌های پشت باز بسیار وسیع‌تر از مدل‌های پشت بسته است و باعث می‌شود شما در تجربه موسیقی غرق شوید.
  • راحتی بالا: طراحی باز این محصولات باعث تهویه مناسب فضای ایرکاپ آنها و گوش‌های شما می‌شود و در کل، تجربه‌ای خوشایند‌تر و راحتی بالاتر، خصوصاً در استفاده‌های طولانی‌مدت را برای شما رقم می‌زنند.

معایب

  • نشتی صدای بالا: هدفون‌های پشت باز هیچ‌گونه مانع آکوستیکی در بخش پشتی درایور خود ندارند و همین امر باعث می‌شود که بخشی قابل توجه از صدای تولیدشده توسط درایور آنها، به محیط بیرون نشت کند. به همین دلیل نیز استفاده از این نوع از هدفون در مکان‌های عمومی، می‌تواند باعث ایجاد مزاحمت برای اطرافیان شود.
  • ایزولیشن ضعیف: این دسته از هدفون‌ها نمی‌توانند صدای محیط را از گوش‌های کاربر دفع کنند و به همین دلیل، استفاده از آنها در محیط‌های شلوغ می‌تواند کلافه‌کننده باشد.

هدفون‌های پشت باز در بخش پشتی ایرکاپ‌های خود منافذی دارند که عبور و مرور هوا به درایور را ممکن می‌سازد. این طراحی باعث کاهش فشار هوا در میان گوش کاربر و درایور و البته تنفس بهتر درایور می‌شود و به دنبال آن، عملکرد صوتی بهتر و طبیعی‌تری را برای هدفون رقم می‌زند.

این دسته از هدفون‌ها، همواره انتخاب اول افرادی بوده‌اند که در محیط بسته به موسیقی گوش می‌دهند و به دنبال تجربه موسیقی با بالاترین کیفیت هستند. این افراد، موزیسین‌ها، آدیوفایل‌ها و مهندسین استودیو هستند. مدل‌های پشت باز به دلیل سانداستیج وسیع‌تر خود، می‌توانند تجربه صوتی طبیعی‌تر و جذاب‌تر، همانند یک اجرای زنده را برای کاربر خود رقم بزنند.

هدفون‌های پشت باز را می‌توان گران‌ترین نوع هدفون موجود در بازار دانست؛ اما کیفیت و دقت فوق‌العاده، ماهیت صوتی طبیعی، راحتی کم‌نظیر و دوام بالای آنها، معمولاً قیمت بالاترشان را توجیه می‌کند و این محصولات را به ابزارهایی بسیار ارزنده برای متخصصین حوزه موسیقی تبدیل می‌کنند.

روش کار هدفون‌های پشت باز و وجه تمایز آنها با هدفون‌های پشت بسته، ساده اما بسیار مهم است. در این نوع از هدفون، بخشی امواج صوت تولیدشده توسط توسط درایور، از بخش پشتی ایرکاپ خارج می‌شوند و با این پدیده، عملکرد صوتی طبیعی‌تر، همانند اسپیکرهای مانیتورینگ برای هدفون حاصل می‌شود.

در کل، بسیاری از مدل‌های پشت باز موجود در بازار، تجربه شنیداری بسیار طبیعی و وسیعی را برای کاربر فراهم می‌کنند و برای دوستداران موسیقی و تولیدکنندگان محتوای صوتی ایده‌آل هستند. طراحی متفاوت و تنوع بسیار بالای این گروه از محصولات در بازار، باعث می‌شود که بتوانید بسته به هر شرایط استفاده‌ای، یک نمونه مناسب از آنها را برای خود بیابید.

اگر به دنبال یک هدفون پشت باز باکیفیت برای مصارف حرفه‌ای هستید، مدل Beyerdynamic DT990 Pro و در صورتی که به دنبال یک هدفون پشت باز همه‌فن‌حریف با کیفیتی عالی بدون در نظر گرفتن بودجه هستید، Sennheiser HD600 را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

انواع هدفون بنا بر نوع اتصال

هدفون سیمی

هدفون سیمی آدیو تکنیکا

مزایا

  • کیفیت صدای بالاتر از هدفون‌های بی‌سیم: با وجود پیشرفت فناوری ساخت هدفون‌های بی‌سیم در سالهای اخیر، کماکان هدفون‌های سیمی عملکرد صوتی بهتری از آنها به نمایش می‌گذارند و صدای آنها از مشکلاتی همانند تأخیر یا تداخل سیگنال عاری است.
  • استفاده بدون نگرانی از اتمام شارژ باتری: هدفون‌های سیمی برای کار به باتری نیاز ندارند و به همین دلیل می‌توانید از آنها تا ساعت‌ها بدون نگرانی از اتمام شارژ باتری‌شان استفاده کنید.
  • سازگاری بالا با اغلب دستگاه‌های پخش‌کننده: این دسته از هدفون‌ها به دلیل اتصال ساده خود، با تقریباً تمامی دستگاه‌های پخش‌کننده متداول سازگارند و می‌توانید آنها را به‌آسانی و نهایتاً با استفاده از یک تبدیل کوچک به این دستگاه‌ها متصل کنید.

معایب

  • استفاده دشوارتر در محیط بیرون: کابل هدفون‌های سیمی می‌تواند هنگام راه رفتن و فعالیت کمی دست‌وپاگیر باشد و به همین دلیل، استفاده از آنها در حین حرکت را کمی دشوار می‌سازد.
  • گره خوردن کابل: یکی از بزرگترین مشکلات این مدل‌ها، گره خوردن کابل آنهاست. برخی از اوقات، برای استفاده از هدفون خود، باید چند دقیقه را تنها به باز کردن گره کابل آن بپردازید که پروسه‌ای کلافه‌کننده است.
  • عدم سازگاری با برخی از دستگاه‌های پخش‌کننده: اتصال آنالوگ و سیمی را می‌توان هم یک مزیت و هم یک عیب برای این دسته از هدفون‌ها دانست. نقطه ضعف این نوع از اتصال این است که امروزه، جک عادی هدفون از بسیاری از دستگاه‌های پخش‌کننده حذف شده است و برای اتصال هدفون‌های سیمی به آنها، باید از تبدیل‌های مخصوص استفاده کنید.
  • ساختار آسیب‌پذیر‌تر نسبت به هدفون‌های بی‌سیم: کابل یک هدفون سیمی، بخشی بسیار ظریف و آسیب‌پذیر از آن است و به‌نوعی، پاشنه آشیل آن محسوب می‌شود. در واقع، اولین بخشی که در اکثر هدفون‌ها دچار مشکل می‌شود، کابل آنهاست. این بخش در صورت عدم مراقبت صحیح می‌تواند به‌آسانی دچار مشکل شود.

هدفون‌های سیمی را می‌توان قدیمی‌ترین وسیله همراه دوستداران موسیقی و سیستم‌های صوتی دانست. این نوع از هدفون، به شکلی بسیار ساده و مستقیم، از طریق یک کابل به دستگاه پخش‌کننده متصل می‌شود و سیگنال را به‌صورت آنالوگ از آن دریافت می‌کند. با اینکه یکی از نقاط قوت اصلی مدل‌های سیمی، اتصال آسان آنها به پخش‌کننده است، اما رفته‌رفته جک مخصوص این هدفون‌ها در حال حذف شدن از گوشی‌های تلفن همراه است و برای اتصال آنها به این دستگاه‌ها، به تبدیل‌هایی ویژه نیاز خواهید داشت.

این دسته از هدفون‌ها حسی بسیار ساده، مستقیم و طبیعی به کاربر هنگام استفاده منتقل می‌کنند و با روش اتصال آنالوگ خود، صدایی کاملاً عاری از تداخل‌های سیگنال بی‌سیم به کاربر خود ارائه می‌کنند. هدفون‌های سیمی انتخاب اول افرادی حرفه‌ای همچون دی‌جی‌ها، موزیسین‌ها، آدیوفایل‌ها، شنوندگان حرفه‌ای موسیقی و افرادی هستند که به کیفیت صدا بیش از هر چیز دیگر اهمیت می‌دهند.

هدفون‌های سیمی با اتصال آنالوگ و مستقیم به دستگاه پخش‌کننده، سیگنال را به شکلی کاملاً عاری از تأخیر و بدون تصرف در آن بازتولید می‌کنند. این دسته از هدفون‌ها در محدوده قیمتی بسیار وسیعی در بازار وجود دارند و می‌توان نمونه‌های معمولی آنها را با پرداخت مبلغی ناچیز خریداری کرد و یا برای خرید انواع باکیفیت و حرفه‌ای آن، مبالغی تا چندین هزار دلار پرداخت کرد.

هدفون بی‌سیم

هدفون بی سیم آدیو تکنیکا

مزایا

  • استفاده بسیار آسان در محیط بیرون: ساختار کاملاً بی‌سیم این دسته از هدفون‌ها، به شما این امکان را می‌دهند که هنگام استفاده از آنها به‌صورت کاملاً آزادانه حرکت کنید. این امر، هدفون‌های بی‌سیم را به گزینه‌ای عالی برای ورزش و استفاده در محیط بیرون تبدیل می‌کند.
  • سازگاری با تمامی دستگاه‌های مدرن: هدفون‌های بی‌سیم مدرن، به‌آسانی و تنها با چند لمس شما، از طریق فناوری بلوتوث با دستگاه‌های پخش‌کننده ارتباط برقرار می‌کنند و به آنها متصل می‌شوند.
  • طراحی شیک و مد محور: به دلیل اینکه این دسته از محصولات برای استفاده در محیط بیرون تولید می‌شوند، معمولاً از طراحی ظاهری بسیار ساده و شیکی برخوردار هستند و همانند یک اکسسوری زیبا بر روی سر شما قرار می‌گیرند.

معایب

  • نیازمند باتری برای کار: هدفون‌های بی‌سیم بلوتوثی از یک باتری داخلی برخوردار هستند که می‌تواند تا ساعاتی محدود توان مورد نیاز دستگاه برای کار را تأمین کند. این امر بدین معناست که تنها تا مدت زمانی معین می‌توانید از هدفون بی‌سیم خود به‌صورت مداوم استفاده کنید و پس از گذشت این زمان، نیاز به شارژ مجدد باتری آن پیدا خواهید کرد. ممکن است در مواقعی، فراموش کنید هدفون را شارژ کنید و به همین دلیل، نتوانید آن را همراه خود به بیرون برده و از آن استفاده کنید. چنین روزی مطمئناً روزی کلافه‌کننده برای شما خواهد بود!
  • کیفیت صدای پایین‌تر نسبت به نمونه‌های سیمی: در حالی که در سالهای اخیر فناوری صوتی هدفون‌های بی‌سیم پیشرفتی قابل توجه داشته است، اما هنوز هم هدفون‌های سیمی هم‌رده، می‌توانند صدا را با کیفیتی بالاتر و عاری از مشکلات اتصال بی‌سیم تولید کنند. اگر قصد خرید هدفون بلوتوثی را دارید، به پشتیبانی آن از کدک‌های مدرن و باکیفیت همچون LDAC و aptX توجه کنید.
  • قیمت بالاتر نسبت به هدفون‌های سیمی: هدفون‌های بی‌سیم باکیفیت معمولاً قیمتی بالاتر نسبت به انواع سیمی خود دارند.

هدفون‌های بی‌سیم با حذف کابل به‌صورت کامل از اتصال خود، به کاربر این امکان را می‌دهند که بدون دردسرهای اتصال سیمی و با آزادی کامل، به موسیقی و سایر محتواهای صوتی گوش دهد. به‌علاوه، این هدفون‌ها به دلیل ساختار عاری از کابل خود، بسیار قابل حمل هستند و معمولاً همراه با یک کیف حمل و نگهداری کارآمد نیز عرضه می‌شوند.

به هر شکل و در هر جایی که به موسیقی گوش می‌دهید، هدفون‌های بی‌سیم می‌توانند ابزاری کاربردی برای شما باشند. چه یک دانش آموز باشید، چه یک کارمند و چه یک ورزشکار، این دسته از هدفون‌ها می‌توانند موسیقی‌های مورد علاقه شما را به شکلی بسیار کارآمد و بی‌دردسر به گوش شما برسانند.

امروزه، این محصولات بازاری عظیم دارند و در بازه‌ای بسیار وسیع از قیمت در بازار موجود هستند. هدفون‌های بی‌سیم با امکانات کم و کدک‌های نه‌چندان بهینه و قدیمی، اکنون قیمتی بسیار پایین دارند و می‌توان با پرداخت مبلغی در حدود ۱۵ الی ۲۰ دلار، صاحب یک دستگاه از آنها شد. اما اگر قصد خرید یک هدفون بی‌سیم باکیفیت و کم‌نقص را دارید، باید حداقل مبلغی در حدود ۱۰۰ دلار پرداخت کنید.

یکی از برترین هدفون‌های بلوتوثی موجود در بازار را می‌توان Audio-Technica ATH-M50xBT2 دانست که با استحکام بالا، دوام شارژ فوق‌العاده و کیفیت صدای بی‌نظیر خود، می‌تواند هر کاربری را کاملاً راضی کند.

ایرفون تماماً بی‌سیم (True Wireless)

ایرفون تماماً بی‌سیم (True Wireless)

مزایا

  • آزادی کامل در کاربری: ایرفون‌های تماماً بی‌سیم، ساختاری کاملاً عاری از کابل دارند و دو ایرپیس آنها نیز کاملاً از یکدیگر جداست و از طریق فناوری بی‌سیم به یکدیگر متصل می‌شوند. همین امر، استفاده از آنها در محیط بیرون را بسیار آسان ساخته است و آنها را به برترین نوع هدفون برای شنیدن موسیقی در حین حرکت و انجام فعالیت‌های ورزشی تبدیل کرده است.
  • شارژ آسان: تقریباً تمامی ایرفون‌های تماماً بی‌سیم موجود در بازار، همراه با یک کیس ویژه عرضه می‌شوند که با قرار دادن ایرپیس‌های درون آن، می‌توانید بدون نیاز به برق آنها را شارژ کنید و به استفاده از آنها ادامه دهید.
  • امکانات پیشرفته: بسیاری از ایرفون‌های تماماً بی‌سیم، از امکاناتی همچون کنترل‌های لمسی، فناوری نویز کنسلیشن و سازگاری با دستیارهای صوتی برخوردارند و تجربه کاربری بسیار آسان و لذت‌بخشی را برای کاربر خود رقم می‌زنند.

معایب

  • وابسته به باتری برای کار: با وجود اینکه این ایرفون‌ها به یک کیس شارژر مجهز هستند که دوام شارژ آنها را به شکلی مؤثر افزایش می‌دهد، اما باز هم برای کار به باتری داخلی خود وابسته هستند و در صورتی که فراموش کنید کیس آنها را شارژ کنید، روزی بدون موسیقی را تجربه خواهید کرد!
  • قیمت نسبتاً بالا: قیمت ایرفون های تماماً بی‌سیم معمولاً از هدفون‌های سیمی و بی‌سیم معمولی بالاتر است.

در دنیایی که آسانی استفاده و طراحی مدرن و ساده در محصولات دیجیتال از اولویت‌های اصلی کاربران است، ایرفون‌های تماماً بی‌سیم استانداردی طلایی محسوب می‌شوند که با ورود خود به بازار، انقلابی در دنیای سیستم‌های صوتی شخصی و هدفون‌ها بر پا کردند. این ایرفون‌ها می‌توانند موسیقی را به آسان‌ترین روش ممکن، در تمامی شرایط در اختیار کاربر قرار دهند.

چه قصد دویدن صبحگاهی را داشته باشید و چه بخواهید در پلی‌لیست محبوب خود غرق شوید، ایرفون‌های تماماً بی‌سیم می‌توانند تعریفی نو از استفاده از هدفون را به شما ارائه کنند و خود را به بهترین نحو با پویایی‌های زندگی شما تطبیق دهند.

در این گروه از ایرفون‌ها که برای اتصال به دستگاه پخش‌کننده از فناوری بلوتوث بهره می‌برند، هر ایرپیس (گوشی) به شکلی مستقل کار می‌کند و هیچ سیمی میان ایرپیس‌ها وجود ندارد. در ایرفون‌های تماماً بی‌سیم، یکی از ایرپیس‌ها به دستگاه پخش‌کننده متصل می‌شود و محتوای صوتی مربوط به کانال صوتی دیگر را به‌صورت بی‌سیم به ایرپیس دیگر منتقل می‌کند.

اما یکی دیگر از ویژگی‌های بسیار کاربردی و جذاب مدل‌های تماماً بی‌سیم، کیس شارژ آنهاست. این کیس نه‌تنها از ایرفون در برابر آسیب‌های محیط محافظت می‌کند، بلکه آن را به وسیله باتری داخلی خود تا چند دفعه به‌طور کامل شارژ می‌کند تا در صورتی که در محیط بیرون نیاز به شارژ ایرفون خود داشته باشید، به برق شهری بی‌نیاز باشید و بتوانید به شنیدن موسیقی ادامه دهید.

انواع درایور هدفون

درایورهای داینامیک

درایورهای داینامیک، رایج‌ترین و ارزان‌ترین نوع اسپیکر به‌کار‌رفته در هدفون هستند. این نوع از درایور، اندازه‌ای کوچک، وزنی سبک و مصرف انرژی بسیار بهینه‌ای دارد و می‌تواند با حرکت دیافراگم خود، صدایی باکیفیت تولید کند. اما نقطه ضعف درایورهای داینامیک نسبت به سایر انواع درایور، وزن و ضخامت نسبتاً زیاد دیافراگم آن نسبت به ساختار کلی درایور است که در بسیاری از موارد، باعث بازتولید صدا با جزئیاتی پایین‌تر و عملکرد ضعیف‌تر آن در محدوده فرکانسی تربل نسبت به سایر انواع درایور می‌شود.

درایورهای داینامیک کم‌کیفیت‌تر به دلیل محدودیت‌های فیزیکی دیافراگم در حرکت، به‌آسانی در شدت صدای بالا دچار اعوجاج می‌شوند و کیفیت صدای هدفون را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند.

درایورهای پلینر مگنتیک (Planar Magnetic)

این نوع از درایور که ساختاری متشکل از یک دیافراگم بسیار نازک و رسانا در میان دو دیواره آهنربایی دارد، می‌تواند بازه‌ای وسیع‌تر از طیف فرکانس صوتی را تولید کند و در شدت صدای بالا نیز دچار اعوجاج محسوسی نشود. اما برخی از درایورهای پلینر مگنتیک، توانایی تولید بیس کوبنده درایورهای داینامیک را ندارند و بعضاً صدایی نحیف‌تر نسبت به درایورهای داینامیک تولید می‌کنند.

آهنرباهای متعدد و بزرگ درایورهای پلینر مگنتیک، باعث وزن بالاتر هدفون‌های مجهز به این نوع درایور نسبت به هدفون‌های دارای درایور داینامیک و قیمت بالاتر آنها می‌شود. همچنین این نوع از درایور معمولاً برای به نمایش گذاشتن عملکرد بهینه خود، نیاز به یک امپلیفایر قدرتمند دارد.

درایورهای الکترواستاتیک

درایورهای الکترواستاتیک می‌توانند صدایی با دقت و کیفیتی بی‌رقیب تولید کنند؛ اما قیمتی بسیار بالا دارند و ساختار آنها نیز در برابر عوامل محیطی بسیار آسیب‌پذیر است. همچنین، این نوع از درایور به دلیل امپدانس بسیار بالای خود، به امپلیفایرهایی ویژه برای کار نیازمند است که به دلیل جریان خروجی بسیار بالا، به عنوان منبع تغذیه هدفون شناخته می‌شوند.

ساختار درایورهای الکترواستاتیک، از یک فیلم رسانای بسیار نازک تشکیل شده است که در میان دو صفحه با بار الکتریکی قرار گرفته است و با نیروی الکتریسیته موجود در دو صفحه به حرکت درمی‌آید. این طراحی باعث تولید صدا با اعوجاجی بسیار پایین‌تر نسبت به درایورهای دارای سیم‌پیچ متحرک (داینامیک) می‌شود.

قیمت بسیار بالای هدفون‌های الکترواستاتیک به همراه محدودیت کاربری آنها به دلیل نیاز به امپلیفایر رومیزی ویژه برای کار، آنها را به محصولاتی بسیار خاص، مناسب برای افراد حرفه‌ای و آدیوفایل‌ها تبدیل کرده است.

درایورهای بلنسد آرمچر (Balanced Armature یا به‌اختصار BA)

درایورهای Balanced Armature یا BA، نوعی بسیار کوچک و بهینه از درایور هستند که عملکرد صوتی بسیار خوبی دارند و معمولاً در ایرفون‌های حرفه‌ای و سمعک‌ها به کار می‌روند.

این درایورها که توانایی کم‌نظیری در بازتولید بازه‌های فرکانسی میدرنج و تربل دارند، معمولاً در دسته‌هایی چندتایی در ایرفون‌ها به کار می‌روند و هر یک از آنها در این ترکیب‌ها، وظیفه بازتولید بخشی ویژه از طیف فرکانس صوتی را دارد. این نوع از درایور اما عملکردی چندان خوب در بازتولید محدوده فرکانسی بیس و ساب بیس ندارد و به همین دلیل، اکثر ایرفون‌های حرفه‌ای که به این نوع از درایور مجهز هستند، از یک یا دو درایور داینامیک برای بازتولید فرکانس‌های بیس و ساب بیس نیز برخوردارند. بازه فرکانسی محدود قابل تولید توسط درایورهای BA، باعث می‌شود که نیاز به‌ تعبیه چند عدد از آنها در تیونینگ‌های فرکانسی مختلف در ایرفون‌ها باشد و همین امر نیز منجر به قیمت بالای ایرفون‌هایی می‌شود که به این درایورها مجهز هستند.

درایورهای القای استخوانی

درایورهای القای استخوانی همانگونه که از نامشان پیداست، صدا را از طریق به ارتعاش در آوردن استخوان سر کاربر، به گوش درونی او می‌رسانند. هدفون‌های مجهز به این نوع از درایور به دلیل اینکه از پرده گوش برای انتقال صدا استفاده نمی‌کنند، ابزاری بسیار مناسب برای افرادی هستند که دچار آسیب‌دیدگی پرده گوش شده‌اند. اما توجه کنید که استفاده طولانی‌مدت از هدفون‌های دارای این نوع درایور می‌تواند باعث بروز ناراحتی در سر و گوش شما شود؛ زیرا این درایورها گوش را پوشش نمی‌دهند، لرزشی کم اما محسوس در سر کاربر ایجاد می‌کنند و کیفیت صدای چندان خوبی را نیز برای کاربر فراهم نمی‌کنند.

آشنایی با انواع هدفون

نکاتی که پیش از خرید هدفون باید به آنها توجه کرد

هدفون سیمی یا بی‌سیم؟

یکی از اولین و مهم‌ترین تصمیماتی که باید پیش از انتخاب و خرید هدفون بگیرید، انتخاب میان هدفون‌های بی‌سیم و هدفون‌های سیمی است. همانطور که گفته شد، نمونه‌های سیمی اتصالی پایدارتر و مستقیم‌تر با دستگاه پخش‌کننده برقرار می‌کنند و معمولاً نیز از کیفیت صدای بالاتری نسبت به مدل‌های بی‌سیم برخوردارند. اما کابل هدفون‌های سیمی می‌تواند در زمان حرکت کمی برای کاربر دست‌وپاگیر باشد و تجربه‌ای ناخوشایند از شنیدن موسیقی در محیط بیرون از خانه را برای او رقم بزند.

هدفون‌های بلوتوثی اما در مقابل به دلیل ساختار عاری از کابل، محصولاتی مناسب‌تر برای استفاده در محیط بیرون هستند و به کاربر امکان می‌دهند که بتواند با وجود هدفون بر روی سر خود، آزادانه حرکت کند. نکته‌ای مهم که باید پیش از خرید هدفون بلوتوثی به آن دقت کنید، این است که کدک‌های مورد پشتیبانی آن، نقشی اساسی در کیفیت صدای نهایی آن دارند و به همین دلیل، باید هدفونی را خریداری کنید که از کدک‌های مدرن پشتیبانی کند.

بنابراین، هنگام انتخاب هدفون بی‌سیم، به دنبال نام‌هایی چون aptX HD و LDAC در مشخصات فنی آن بگردید؛ زیرا این دو کدک در حال حاضر جزو باکیفیت‌ترین کدک‌های موجود در هدفون‌های بی‌سیم هستند و می‌توانند صدا را با کیفیتی بسیار بالاتر از سایر کدک‌ها به گوش کاربر برسانند.

پیش از خرید هدفون مورد نظر، بهتر است آن را امتحان کنید

هدفون‌ها در بحث صدا و راحتی تجربه‌ای متفاوت برای هر کاربر رقم می‌زنند و به همین دلیل، نمی‌توان به بررسی‌های موجود از آنها در اینترنت به‌طور کامل استناد کرد و با توجه به آنها، انتخاب نهایی را انجام داد. سلایق و تجربه هر فرد در موسیقی و صدا با دیگری متفاوت است و به همین دلیل، پیشنهاد می‌کنیم هدفون مورد نظر خود را در صورت امکان، پیش از خریداری به‌طور کامل مورد آزمایش قرار دهید و از هماهنگی ماهیت صوتی و راحتی آن با خواسته‌های خود مطمئن شوید.

محدوده پاسخ‌دهی فرکانسی

محدوده پاسخ‌دهی فرکانسی یا رنج فرکانسی یک هدفون، به معنای حداقل و حداکثر فرکانسی است که درایورهای آن قادر به تولید آن هستند. اکثر هدفون‌های موجود در بازار، توانایی تولید بازه فرکانسی ۲۰ هرتز الی ۲۰ کیلوهرتز را دارند که بازه شنوایی یک انسان کاملاً سالم است.

رنج فرکانسی وسیع‌تر از بازه ذکرشده در بالا، لزوماً گویای کیفیت صدای بالاتر هدفون نیست و می‌تواند تنها یک کلک تبلیغاتی از سوی شرکت سازنده برای برتر نشان دادن محصول خود نسبت به رقبا باشد. بنابراین، این مشخصه فنی به هیچ وجه در خرید هدفون قابل استناد نیست.

پشت بسته یا پشت باز؟

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، هدفون‌های پشت بسته، ایرکاپ‌هایی کاملاً بسته دارند که شما را از محیط و اصوات آن جدا می‌سازد و از نشتی صدای موسیقی به محیط نیز جلوگیری می‌کند. این نوع از هدفون برای استفاده در مکان‌های شلوغ و همچنین شرایطی مناسب است که نشتی صدا می‌تواند برای اطرافیان آزاردهنده باشد. از سوی دیگر، نمونه‌های پشت باز، ایرکاپ‌هایی با منافذی بزرگ دارند که درایور آنها را در معرض هوا قرار می‌دهد و باعث نشت صدای آن به محیط می‌شود. این طراحی موجب تولید صدا به شکلی آزاد‌تر و طبیعی‌تر نسبت به هدفون‌های پشت بسته می‌شود و هدفون‌های پشت باز را به ابزارهایی مناسب برای شنیدن موسیقی تنها در محیط‌های شخصی و آرام همچون خانه و استودیو تبدیل می‌کند. در واقع، استفاده از این نوع از هدفون به دلیل ایزولیشن بسیار کم و نشتی صدای بالا در محیط بیرون تقریباً غیرممکن است.

شایان ذکر است که اگر به دنبال یک هدفون هستید که بتواند تجربه‌ای شبیه به شنیدن موسیقی با سیستم‌های صوتی باکیفیت خانگی یا اسپیکر مانیتورینگ را برای شما فراهم کند، نیاز به یک هدفون پشت باز خواهید داشت. ماهیت صوتی طبیعی و دقت صدای بالای هدفون‌های پشت باز، آنها را به گزینه‌هایی بی‌نظیر برای هنرمندان و آدیوفایل‌هایی تبدیل می‌کند که به دنبال شنیدن موسیقی به طبیعی‌ترین شکل ممکن و تصویر استریوی استاندارد و طبیعی هستند.

سیستم نویز کنسلیشن یا ایزولیشن فیزیکی؟

هدفون‌های پشت بسته و برخی از ایرفون‌ها، یک مانع فیزیکی میان گوش شما و محیط تشکیل می‌دهند و بدین نحو، صدای محیط را از تجربه شنیداری شما حذف می‌کنند. این نوع از حذف صدای محیط، با استفاده از مواردی فیزیکی همچون طراحی آکوستیک ایرکاپ و جنس ایرپدها حاصل می‌شود و بخشی فعال و الکترونیکی ندارد.

سیستم نویز کنسلیشن فعال اما در مقابل، یک فناوری کاملاً دیجیتال و الکترونیکی است که با بهره‌گیری از چند میکروفون، صدای محیط را دریافت می‌کند و پس از پردازش آن، نویزی دافع آن تولید و در گوش کاربر پخش می‌کند. سیستم نویز کنسلیشن معمولاً در دفع نویز‌های بم همچون صدای موتور هواپیما، قدرتی بیشتر از ایزولیشن فیزیکی دارد و به همین دلیل، هدفون‌هایی که به این فناوری مجهز هستند، سکوت و آرامش بالاتری را برای کاربر خود فراهم می‌کنند.

دوام شارژ

در هدفون‌های بی‌سیم، دوام شارژ یکی از مهمترین ویژگی‌هاست و باید پیش از انتخاب هدفون مورد نظر خود، توجهی ویژه به آن داشته باشید. شارژدهی بالای هدفون، معادل است با نیاز کمتر باتری آن به شارژ شدن و در نتیجه، تجربه استفاده‌ای بسیار بهتر. برخی از هدفون‌ها همچون ایرفون‌های تماماً بی‌سیم، همواره نیاز به برق برای شارژ شدن ندارند و می‌توانید با قرار دادن آنها در کیس ویژه‌شان، آنها را تا چند بار به‌طور کامل شارژ کنید. امروزه نیز برخی از هدفون‌ها، از قابلیت شارژ سریع برخوردارند و علاوه بر اینکه می‌توانند باتری خود را تنها در عرض یک الی دو ساعت به‌طور کامل شارژ کنند، با شارژ آنها تنها به مدت چند دقیقه نیز می‌توانید تا چند ساعت از شنیدن موسیقی لذت ببرید.

اگر به سفرهایی بسیار می‌روید و در کل، در شرایطی به موسیقی گوش می‌دهید که برق شهری در دسترس ندارید، بهتر است دوام شارژ را هنگام انتخاب و خرید هدفون یکی از اولویت‌های اصلی خود قرار دهید.

مقاومت در برابر آب

اگر فردی فعال و ورزشکار هستید و به دویدن و پیاده‌روی در محیط بیرون علاقه‌مند هستید یا به شکلی جدی ورزش می‌کنید، باید به مقاومت هدفون مورد نظر خود در برابر عواملی محیطی همچون آب و گرد و خاک، توجه داشته باشید.

مقاومت در برابر آب معمولاً تنها در ایرفون‌ها وجود دارد و مدل‌های روی گوش و دور گوش باکیفیتی که برای ورزش طراحی شده‌اند، بسیار معدود هستند. میزان مقاومت یک هدفون در برابر آب را می‌توان با گواهی ویژه‌ای که موفق به کسب آن شده است، سنجید. این گواهی، Ingress Protection یا به‌اختصار، IP نام دارد و میزان مقاومت محصول مورد نظر در برابر عوامل محیطی را می‌توان از اعداد این گواهی همچون IP67 متوجه شد.

هدفون دی جی سنهایزر

سوالات متداول درباره هدفون

انواع اصلی هدفون کدام‌ها هستند؟

امروزه سه نوع کلی از هدفون در بازار وجود دارد که نام آنها در زیر ذکر شده است:

  • هدفون‌های دور گوش: این مدل‌ها گوش‌های کاربر را به‌طور کامل فرا می‌گیرد و به وسیله یک هدبند، بر روی سر او قرار می‌گیرد.
  • هدفون‌های روی گوش: هدفون‌های روی گوش، شباهت بسیاری با نمونه‌های دور گوش از لحاظ ساختار کلی دارند؛ با این تفاوت که ایرکاپ‌هایی کوچکتر دارد و به جای اطراف گوش، بر روی گوش کاربر قرار می‌گیرد.
  • هدفون‌های داخل گوش: این نوع از هدفون، به‌طور کامل داخل گوش کاربر قرار می‌گیرد و بخش رویی سر او را اشغال نمی‌کند.

متداول‌ترین نوع از هدفون کدام است؟

هدفون‌های دور گوش را می‌توان متداول‌ترین و متنوع‌ترین نوع هدفون در بازار دانست. ساختار این مدل‌ها متشکل از دو ایرکاپ بزرگ است که دور گوش را فرا می‌گیرند و یک هدبند متصل‌کننده که بر روی سر کاربر قرار می‌گیرد. به‌علاوه، این مدل‌ها بزرگ‌ترین نوع هدفون نیز هستند و راحتی بالا و عملکرد صوتی بسیار خوبشان، آنها را به محبوب‌ترین گزینه در میان موسیقی‌دوستان بدل کرده است.

تفاوت میان هدفون و ایرفون چیست؟

تفاوت میان هدفون‌ها و ایرفون‌ها این است که هدفون‌ها، اندازه‌ای بسیار بزرگتر دارند و بر روی سر کاربر قرار می‌گیرند؛ اما ایرفون‌ها اندازه‌ای کوچک دارند و مستقیماً وارد گوش کاربر می‌شوند. هدفون‌ها معمولاً از راحتی و عملکرد صوتی بالاتری برخوردارند، اما ایرفون‌ها به دلیل اندازه کوچکتر خود، آسان‌تر حمل می‌شوند و وسایلی کارآمد برای استفاده در محیط بیرون هستند.

جمع‌بندی

هدفون یکی از قدیمی‌ترین وسایل صوتی است و اکنون، تنوعی بی‌نظیر از آن در بازار وجود دارد که می‌تواند خریداران را در انتخاب یک نمونه مناسب سردرگم کند. امیدواریم با مطالعه این مطلب، بتوانید انتخابی صحیح داشته باشید و بهترین هدفون برای خود انتخاب کنید.

منبع: Gear4music
نویسنده: Cory Young
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *