تفاوت سیم گیتار پوشش‌دار و معمولی

تفاوت سیم گیتار پوشش دار و معمولی

صنعت تولید سیم گیتار از زمانی که ارنی بال (Ernie Ball) در کارگاه خود در تارزانای کالیفرنیا شروع به تولید سیم‌های سفارشی کرد، راه درازی را پیموده است. دوران سیم‌های مفتولی ساده به پایان رسیده است و فناوری مورد استفاده در تولید سیم‌های گیتار و بیس امروزی بسیار پیچیده است. در این مقاله، تلاش می‌کنیم تا برخی از اصطلاحات تخصصی مربوط به این حوزه را ساده‌سازی کنیم تا دفعه بعد که برای خرید سیم گیتار به فروشگاه تجهیزات موسیقی مراجعه می‌کنید، از تنوع گزینه‌های پیش روی خود سردرگم نشوید.

برخی از تفاوت‌های سیم گیتار پوشش‌دار و معمولی

یکی از متداول‌ترین پرسش‌های خریداران، تفاوت سیم‌های پوشش‌دار (coated) و بدون پوشش (uncoated) است. همانطور که از نام این دو پیداست، سیم بدون پوشش یا ساده، هیچ لایه محافظی ندارد؛ اما سیم‌های پوشش‌دار با یک لایه نازک پلیمر پوشیده شده‌اند که ممکن است سطح سیم‌پیچ، مفتول مغزی یا تمام سیم را پوشانده باشد.

مزیت اصلی سیم‌های پوشش‌دار، مقاومت آنها در برابر خوردگی و استهلاک است. تغییرات دما و رطوبت، در کنار عرق و چربی پوست، همگی به تسریع استهلاک سیم کمک می‌کنند. اگر سیم‌های گیتار خود را مرتباً تمیز نکنید، آلودگی و چربی در شیارهای سیم‌پیچ انباشته شده و روند خوردگی فلز را تسریع می‌کنند که نهایتاً منجر به آلوده شدن سیم و افت شدید کیفیت صدای آن می‌شود. در سیم‌های پوشش‌دار، لایه‌ای نازک مابین سیم و انگشتان شما قرار می‌گیرد. این لایه، امکان تجمع سریع آلودگی‌ها را از بین می‌برد و عمر سیم را طولانی‌تر می‌کند.

تفاوت سیم گیتار پوشش دار و بدون پوشش

تا اینجای کار سیم‌های پوشش‌دار گزینه‌ مناسبی به نظر می‌رسند؛ اما هر محصولی معایب مختص خود را هم دارد. پوشش پلیمر اگرچه برای تمیز نگه داشتن و محافظت از سیم در برابر شرایط اقلیمی بسیار مفید است، ولی گاه منجر به کاهش فرکانس‌های بالا، تغییر پاسخ‌دهی سیم و حتی حس آن می‌شود. برخی از نوازنده‌ها معتقدند که لایه پلیمری محافظ، جنس صدای سیم را تغییر داده و لغزندگی بیش‌ازحدی بر روی سطح سیم ایجاد می‌کند.

تفاوت سیم گیتار پوشش دار و بدون پوشش

برخلاف برخی از سیم‌های پوشش‌دار موجود در بازار، پوشش Everlast شرکت ارنی بال هیچ تأثیری بر تن و عملکرد سیم ندارد. این نوع پوشش که توسط محققان دانشگاه پرینستون ابداع شده است، نوعی فناوری پیشگام در عرصه نانوتکنولوژی به شمار می‌آید و قطر آن تنها چند نانومتر است و تمام سطح سیم‌پیچ را می‌پوشاند تا در برابر انباشت رطوبت و چربی مقاومت ایجاد کند.

علاوه بر استفاده از این تکنولوژی پیشگام، در محصولات سری Paradigm شرکت ارنی بال نیز از فرایند تقویت پلاسما بهره گرفته می‌شود. حرارت بالا و تکنیک‌های به‌کار‌رفته در این فرایند، آلودگی‌ها را از بین برده، سطح سیم را کاملاً صاف و یکدست می‌کند و عمر آن را افزایش می‌دهد.

انتخاب بین مدل‌های ساده یا پوشش‌دار نهایتاً به سلیقه شخصی مربوط می‌شود؛ پس بهترین راه این است که هر کدام را شخصاً امتحان کنید.

سیم‌های پوشش‌دار برای چه نوازندگانی مناسب است؟

  • کسانی که اسیدیته عرق آنها بیشتر است.
  • نوازندگان کنسرت که قصد دارند عمر سیم‌های خود را به حداکثر برسانند.
  • کسانی که قصد دارند در خرید سیم صرفه‌جویی کرده و حداکثر عمر ممکن را از سیم‌های گیتار خود دریافت کنند.

آشنایی با سیم‌های پوشش‌دار شرکت Ernie Ball

در ادامه، به برخی از محصولات ارنی‌بال که به پوشش محافظ مجهز هستند اشاره خواهیم کرد:

Coated Titanium RPS Slinky – پوشش Everlast

سیم گیتار ارنی بال

ارنی بال در ساخت سیم گیتار الکتریک پوشش‌دار Slinky، از تجربه مثال‌زدنی خود و فناوری‌های مدرن بهره گرفته است. در این سری از محصولات، سیم‌های دارای سیم‌پیچ با مواد نانو پوشیده شده‌اند که رطوبت و چربی را دفع می‌کنند و از افت کیفیت صدا در طولانی‌مدت جلوگیری می‌کنند. علاوه بر این، سیم‌های ساده این سری نیز از یک سیم‌پیچ محافظ از جنس تیتانیوم بهره‌مندند. به دلیل مقاومت بالای فلز تیتانیوم استفاده‌شده در سری Slinky Coated، این سیم‌ها مقاومت بسیاری در برابر پاره شدن دارند و کوک خود را نیز بهتر حفظ می‌کنند.

Paradigm Slinky – پوشش Everlast به همراه سیم‌پیچ تقویتی پلاسما

Ernie Ball Paradigm Slinky

Slinky Paradigm یکی از پیشرفته‌ترین سیم‌های گیتار الکتریک کمپانی ارنی بال است و مقاومت و طول عمری بی‌رقیب و صدایی منحصربه‌فرد ارائه می‌کند.
ترکیب پوشش نانوی Everlast با پوشش تقویتی پلاسما در این سری از محصولات، مقاومتی استثنایی در برابر زنگ‌زدگی به آنها می‌بخشد و از تجمع چربی و گرد و خاک در شیارهای سیم‌ها و در نتیجه، افت شفافیت صدا جلوگیری می‌کند.

Everlast 80/20 Bronze – پوشش Everlast

تفاوت سیم گیتار پوشش دار و بدون پوشش

سیم‌های گیتار آکوستیک Everlast 80/20 Bronze نیز از پوشش نانوی انحصاری Everlast برخوردار هستند و به لطف همین امر نیز مقاومت بسیاری در برابر رطوبت و چربی دارند. پوشش اشاره‌شده هم بر روی مغزی و هم بر روی سیم‌پیچ بیرونی سیم‌ها اعمال شده است تا عمر و دوام بسیار بالایی داشته باشند.

Coated Slinky Bass – پوشش لعابی ویژه

تفاوت سیم گیتار پوشش دار و بدون پوشش

در این مدل که مخصوص گیتار بیس طراحی شده است، تمامی سیم‌های دارای سیم‌پیچ از پوششی لعابی و ویژه برخوردارند که رطوبت و چربی را دفع کرده و مانع از افت شفافیت تن سیم‌ها می‌شود. با وجود پوشش ویژ‌ه‌ای که بر روی سری Coated Slinky Bass اعمال می‌شود، صدای آنها درست مانند مدل‌های اسلینکی بدون پوشش است و شفافیت و عمق صدای بسیار خوبی را به نمایش می‌گذارند.

Paradigm 80/20 Bronze – پوشش Everlast و سیم‌پیچ تقویتی پلاسما

تفاوت سیم گیتار پوشش دار و بدون پوشش

در این سری از محصولات نیز ترکیب پوشش نانوی Everlast ارنی بال با سیم‌پیچ تقویتی پلاسما، مقاومتی استثنایی در برابر زنگ‌زدگی و پارگی رقم می‌زند و از جمع شدن چربی و گرد و خاک در شیار‌های سیم‌پیچ‌ها و در نتیجه، افت شفافیت صدای گیتار آکوستیک جلوگیری می‌کند.

Everlast Phosphor Bronze – پوشش Everlast

تفاوت سیم گیتار پوشش دار و بدون پوشش

سیم گیتار آکوستیک Everlast Phosphor Bronze نیز از پوشش نانوی ویژه Everlast بهره‌مند است و به لطف این امر، مقاومت بالایی در برابر رطوبت و چربی دارد. همچون Everlast 80/20 Bronze، در این سری نیز پوشش اشاره‌شده هم بر روی مغزی و هم بر روی سیم‌پیچ بیرونی سیم‌ها اعمال شده است تا عمر و دوامی بسیار بالا حاصل شود.

Paradigm Phosphor Bronze – پوشش Everlast و سیم‌پیچ تقویتی پلاسما

تفاوت سیم گیتار پوشش دار و بدون پوشش

Paradigm Phosphor Bronze یک سیم گیتار الکتریک بسیار پیشرفته است که مقاومت و طول عمری بی‌رقیب و صدایی منحصر‌به‌فرد را به نوازنده ارائه می کند.

ترکیب پوشش نانوی Everlast ارنی بال با پوشش تقویتی پلاسما در این محصول، به مقاومتی استثنایی در برابر زنگ‌زدگی منجر می‌شود و از تجمع چربی و گرد و خاک در شیار‌های سیم‌پیچ‌ها و در نتیجه، افت کیفیت صدا جلوگیری می‌کند.

منبع: Ernie Ball
مترجم: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *