رد کردن

Gigcaster: یک میکسر مناسب برای استریمینگ از BOSS

میکسر باس Gigcaster

امروزه برای بسیاری از موزیسین‌ها، استریم زنده موسیقی اهمیتی به اندازه اجراهای زنده حقیقی پیدا کرده است. همین امر نیز باعث شده است که بسیاری از شرکت‌های سازنده تجهیزات ساخت موسیقی، به فکر ساخت کارت صداها، میکسرها و تجهیزاتی دیگر برای تسهیل استریم موسیقی به‌صورت زنده بیفتند. چندی پیش نیز شرکت باس (BOSS) از دو میکسر جدید رونمایی کرد که با هدف استفاده در مصارف استریمینگ طراحی شده‌اند و می‌توانند ابزارهایی بسیار کاربردی برای افرادی باشند که قصد دارند در سرویس‌هایی همانند YouTube و Twitch به استریم زنده بپردازند.

این محصولات جدید که Gigcaster 5 و Gigcaster 8 نام دارند، علاوه بر برخورداری از قابلیت‌های میکسر، امکان استفاده به‌عنوان یک آدیو اینترفیس را نیز دارند و می‌توان از آنها برای ضبط و تولید موسیقی در نرم‌افزاهای آهنگسازی (DAW) نیز استفاده کرد.

طبق گفته شرکت باس، محصولات سری Gigcaster تنها یک میکسر نیستند و می‌توانند نقش یک مرکز کنترل را در استودیو و ستاپ استریمینگ کاربر ایفا کنند. Gigcaster 5 و Gigcaster 8 به چندین کانال ورودی برای اتصال آلات موسیقی و میکروفون مجهز هستند. همچنین می‌توان انواع دستگاه پخش‌کننده همانند تلفن همراه را نیز به‌صورت بی‌سیم و از طریق بلوتوث به این میکسرها متصل کرد و محتوای صوتی آنها را به سیگنال صوتی در حال استریم اضافه کرد.

از آنجایی که Gigcaster 5 و Gigcaster 8 توسط شرکت Boss، یکی از مشهورترین سازندگان امپلیفایر و سایر تجهیزات مربوط به گیتار تولید شده‌اند، همانطور که انتظار می‌رفت، از امکاناتی در محوریت گیتار و بیس نیز برخوردار هستند. هر دو عضو سری Gigcaster به الگوریتم شبیه‌ساز مولتی افکت مشهور شرکت باس، یعنی GT-1000 مجهز هستند که امکان شبیه‌سازی صدای چندین مدل امپ و افکت را به آنها می‌دهد. این امکان، این میکسرها را به دستگاه‌هایی بسیار کاربردی برای تمرین و ضبط گیتار نیز بدل می‌سازد.

Gigcaster: یک میکسر مناسب برای استریمینگ از BOSS

اما علاوه بر این، میکسرهای Gigcaster از چندین افکت و پردازنده سیگنال مخصوص وکال نیز برخوردارند که از مهمترین‌های آنها می‌توان به کمپرسور، تصحیح کوک، دیلی و ریورب اشاره کرد. گفته می‌شود که الگوریتم افکت‌ها در Gigcaster 5 و Gigcaster 8، با نمونه به‌کاررفته در سری پردازنده‌های وکال VE شرکت باس یکسان است. همچنین در این دو میکسر می‌توان با تعیین یک کلید و گام مشخص و با ضبط چند لایه وکال،‌ هارمونی‌هایی بسیار تمیز و بی‌نقص تشکیل داد.

افزون بر وکال، افکت‌های متعددی برای صدای عادی نیز در Gigcaster وجود دارد که می‌توان با استفاده از آنها، هم صدای گوینده را تصحیح کرد و هم افکت‌هایی جالب به آن افزود. یکی از این افکت‌ها، تغییردهنده صداست که چندین حالت پیش‌فرض را در اختیار کاربر قرار می‌دهد و می‌توان اصواتی سرگرم‌کننده، جالب و بعضاً کاربردی با آن ساخت.

طبق ادعای شرکت باس، میکسرهای سری Gigcaster به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که به هیچ دستگاه ثانویه‌ای نیاز نداشته باشند و تا حد زیادی به‌صورت مستقل عمل کنند. با همین هدف نیز آنها به یک صفحه نمایش لمسی رنگی و چندین کنترل فیزیکی کاربردی تجهیز شده‌اند که تنظیم تقریباً تمامی اجزای میکسر را بدون نیاز به دستگاهی دیگر ممکن می‌سازند.

در Gigcaster 5 و Gigcaster 8 می‌توان سورس‌های صوتی ورودی را با استفاده از فیدرهایی اختصاصی تنظیم کرد و با فشردن یک دکمه، صدای هر یک از آنها را به‌طور کلی قطع کرد. همچنین سطح تمامی سیگنال‌های ورودی به‌طور دائمی در صفحه نمایش رنگی این دستگاه‌ها نمایش داده می‌شود. طبق گفته باس، این دو میکسر امکانات مسیردهی سیگنال کاربردی و متعددی را نیز در اختیار کاربر قرار می‌دهند. چند پد قابل برنامه‌ریزی نیز در پنل رویی این دو دستگاه تعبیه شده است که می‌توان آنها را تقریباً برای تمامی کاربردهای داخلی میکسر و DAW تعیین کرد و با استفاده از آنها، انواع افکت‌های صوتی را نیز در لحظه پخش کرد.

اما اگر هنگام استفاده از میکسرهای Gigcaster به دستان خود نیاز دارید و نمی‌توانید به کنترل‌های تعبیه‌شده بر روی پنل رویی آنها دسترسی داشته باشید، می‌توانید انواع فوت‌سوییچ، اکسپرشن پدال یا فوت کنترلر‌های GA-FC و GA-FC EX شرکت باس را به این دستگاه‌ها متصل کنید و با استفاده از پاهای خود و همانند یک پدال، تمامی پارامترها را تنظیم کنید.

میکسر BOSS Gigcaster

Boss Gigcaster 8، همانطور که انتظار می‌رود، مدل بزرگتر و پُرامکانات‌تر این سری است و به هشت کانال صوتی، ورودی مستقیم اینسترومنت، چهار ورودی در قالب جک‌های دوگانه XLR/TRS، یک میکروفون داخلی استریو و هشت پد قابل برنامه‌ریزی مجهز است. این میکسر قابلیت کار به‌عنوان یک آدیو اینترفیس با ۲۰ ورودی و ۱۴ خروجی را نیز دارد و همچنین می‌توان از آن به‌صورت مستقل و بدون نیاز به کامپیوتر، برای ضبط چندین ترک به‌صورت همزمان بر روی یک کارت حافظه MicroSD نیز استفاده کرد.

مدل Gigcaster 5 کمی کوچکتر است و از پنج کانال صوتی، یک ورودی اینسترومنت، دو ورودی در قالب جک‌های XLR و ورودی لاین استریو برخوردار است. این مدل نیز به ۸ پد قابل برنامه‌ریزی مجهز است و می‌توان با اتصال آن از طریق USB به کامپیوتر، از آن به‌عنوان یک آدیو اینترفیس نیز استفاده کرد. اما در این محصول، تعداد ورودی‌ها و خروجی‌ها به‌ترتیب به ۱۶ و ۱۲ عدد کاهش می‌یابد.

Gigcaster 5 و Gigcaster 8 از یک نرم‌افزار ادیتور اختصاصی مبتنی بر ویندوز و مک نیز برخوردارند که می‌توان به کمک آن، در زمان متصل بودن دستگاه به کامپیوتر، پروژه‌های موجود در آن را بکاپ گرفت، فایل‌های صوتی موجود در آن را تبدیل کرد و همچنین، کاربرد هر یک از پد‌های قابل برنامه‌ریزی آن را نیز تعیین کرد.

میکسرهای باس Gigcaster 5 و Gigcaster 8، از ماه آینده و با قیمت‌های به‌ترتیب ۴۷۹ و ۶۹۹ دلار، در بازار جهانی قابل خریداری هستند.

منبع: MusicRadar
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *