رد کردن

بهترین راه برای آموختن گیتار کدام است؟

آموزش گیتار

گیتار یک ساز بسیار منعطف است که موزیسین‌ها می‌توانند با استفاده از آن، خلاقیت و حس خود را به بهترین نحو به شنونده انتقال دهند. این ساز، کاربردی بسیار وسیع دارد و می‌توان از آن تقریباً در هر سبکی از موسیقی استفاده کرد و صدای منعطف آن را به‌خوبی در هر آهنگی به کار برد. علاوه بر این، گیتار بسیار قابل دسترس است و آموختن آن نیز آسان است؛ تنها نیاز است تا نواختن چند آکورد را فرا بگیرید تا بتوانید بسیاری از موسیقی‌های محبوب خود را بنوازید یا حتی شروع به آهنگسازی کنید!

با دستیابی به تسلطی نسبی در نوازندگی گیتار، می‌توانید سبک نواختن قهرمانان خود در عرصه موسیقی را شبیه‌سازی کنید. همچنین یادگیری و نواختن بسیاری از آثار مدرن به وسیله گیتار بسیار آسان است و می‌توانید با آموختن آنها و نواختنشان در جمع دوستان و خانواده، حسی بی‌‌نظیر به خود و اطرافیان خود ببخشید.

با وجود عناصر موزیکال متعدد مانند گام‌ها، آکوردها و الگوهای استرامینگ، یادگیری گیتار ممکن است فرآیندی سخت و ترسناک به نظر برسد. برخلاف پیانو، گام‌ها در گیتار در الگوهای خطی مستقیم و آسان قرار نگرفته‌اند و یادگیری برخی از آکوردها نیز می‌تواند در برای نوازندگان تازه‌کار دشوار باشد. اما در عوض، یادگیری گیتار نیازمند مهارت نت‌خوانی نیست. روش مرسوم برای نت‌نویسی در گیتار، تبلچر (tablature) است. در این روش، نت‌های قطعه موسیقی بر روی شکلی مانند دسته گیتار، با مشخص کردن فرت و سیم مورد نظر نشان داده می‌شوند؛ در نتیجه، تنها با نگاه کردن به عدد و جای نت نوشته‌شده در تبلچر و ساز خود، می‌توانید به آسانی قطعه مورد نظر را بنوازید.

چه قصد یادگیری گیتار آکوستیک و کلاسیک را داشته باشید و چه بخواهید نواختن گیتار الکتریک و بیس را بیاموزید، باید آموزش و راهنمایی‌های لازم را از یک منبع قابل اعتماد دریافت کنید. امروزه چندین روش برای یادگیری گیتار وجود دارد که ویدیوهای آموزشی موجود در اینترنت، جزوه‌های آنلاین، کتاب‌های همراه با سی‌دی‌های صوتی و کلاس‌های خصوصی رایج‌ترین آنها هستند.

اگر به دنبال روشی برای یادگیری گیتار باشید، انتخاب بین گزینه‌های مختلف می‌تواند فرایندی کلافه‌کننده باشد. در این مقاله، مزایا و معایب هر یک از روش‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا شما را یک پله به انتخاب روشی مناسب برای یادگیری گیتار نزدیک کنیم.

خودآموزی

آموزش گیتار

خودآموزی یک ساز، چه با استفاده از کتاب و ویدیوهای آموزشی و چه از طریق سایر روش‌ها، می‌تواند راهی خوب و آسان برای شروع مسیر یادگیری باشد.

مزایای این روش

  • به لطف وجود خیل عظیم از منابع آموزشی در اینترنت، می‌توانید چندین مدرس و چندین روش آموزش را آزمایش کنید تا گزینه ایده‌آل خود را بیابید.
  • می‌توان در هر مکان و شرایطی پروسه یادگیری را شروع کرد.
  • می‌توان بر بخش خاصی از تکنیک‌ها تمرکز کرد و برای آموختن کامل آن، وقت بیشتری را صرف کرد.
  • خودآموزی، کم‌هزینه‌ترین روش یادگیری است.

معایب این روش

  • در صورتی که اشتباه تمرین کنید، کسی برای تصحیح آن وجود ندارد و ممکن است که تا آخر پروسه یادگیری، متوجه اشتباهات خود نشوید.
  • به دلیل نبود زمان‌بندی دقیق و یک مشوق و راهنمای حرفه‌ای، پروسه یادگیری ممکن است بیش از سایر روش‌ها به طول بینجامد.
  • در این روش به دلیل اینکه خود شما برنامه آموزشی خود را تدوین می‌کنید، ممکن است برخی از تکنیک‌ها را از قلم بیندازید و هیچ‌گاه آنها را یاد نگیرید.

جمع‌بندی

در حالی که خودآموزی راهی ارزان و آسان برای یادگیری گیتار است، شما را با سرعتی کمتر به هدفتان خواهد رساند. همچنین اگر فردی بسیار باانگیزه و متمرکز نباشید، رسیدن به نهایت پتانسیل نوازندگی در این روش، دشوارتر از سایر روش‌ها خواهد بود.

کلاس خصوصی آنلاین

کلاس خصوصی آنلاین

در سالهای اخیر، آموزش گیتار به‌صورت آنلاین و از طریق تماس ویدیویی، بسیار محبوب شده است. در این روش می‌توانید به‌صورت آنلاین و بدون نیاز به ترک خانه، با استاد خود در ارتباط باشید و نواختن ساز را از او بیاموزید.

مزایای این روش

  • روشی عالی برای افراد پُرمشغله است.
  • در این روش، امکان دریافت راهنمایی فوری از مدرس وجود دارد و به همین دلیل نیز سرعت آموختن بالاتر است.
  • می‌توان مدرس مورد نظر را بدون در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی انتخاب کرد.
  • برخی از کلاس‌های آموزشی آنلاین، ارزان‌تر از کلاس‌های حضوری هستند.

معایب این روش

  • نرم‌افزارهای تماس ویدیویی و اینترنت می‌توانند دچار مشکل شوند و روند یادگیری شما را تحت‌الشعاع قرار دهند.
  • یادگیری گیتار با دیدن یک تصویر برعکس از نوازندگی استاد خود، می‌تواند برای برخی از افراد دشوار باشد.
  • مدرس در کنار شما حضور ندارد و همین امر می‌تواند باعث شود که وی متوجه اشتباهات کوچک شما در نوازندگی نشود.

جمع‌بندی

کلاس‌های زنده آنلاین بهترین راه برای یادگیری گیتار در خانه هستند. مطالب آموزشی و ویدیوهای موجود در اینترنت نمی‌توانند بازخورد شخصی یک مدرس حقیقی را به شما بدهند و همین امر نیز می‌تواند کیفیت و سرعت یادگیری شما را کاهش دهد.

هرچه بیشتر از این روش برای یادگیری گیتار استفاده کنید، فرایند یادگیری از راه دور برای شما آسان‌تر خواهد شد و به آن عادت خواهید کرد.

برعکس بودن تصویر نیز امریست که می‌توانید به آسانی به آن عادت کنید. حتی در برخی از نرم‌افزارهای تماس ویدیویی نیز امکان چرخاندن تصویر وجود دارد و می‌توانید از استاد خود بخواهید که از آن استفاده کند تا تصویر به حالت عادی درآید و پروسه یادگیری برای شما آسان‌تر شود.

کلاس‌های گروهی

کلاس‌های گروهی آموزش گیتار

در برخی از کشورها و شهرها، کلاس‌های آموزش گیتار در مدارس و مراکز اجتماعی به‌صورت گروهی برگزار می‌شود. مدرسان این کلاس‌ها معمولاً دانشجویان و موزیسین‌های بازنشسته هستند که یک بار در هفته، به گروهی از افراد، نواختن گیتار را یاد می‌دهند.

مزایای این روش

  • یادگیری همراه با افراد دیگر می‌تواند جذاب باشد؛ خصوصاً اگر با افرادی همسن، هم‌سلیقه و با سطح مهارت نزدیک به خود همکلاس شوید.
  • در این روش برخلاف کلاس‌های آنلاین، مدرس در کلاس به‌صورت فیزیکی حضور دارد و می‌تواند اشتباهات شما را سریعاً تصحیح کند.
  • این روش راهی فوق‌العاده برای پیدا کردن موزیسین‌های دیگر است و ممکن است حتی باعث تشکیل یک گروه موسیقی شود.

معایب این روش

  • در کلاس‌های گروهی، توجه مدرس معمولاً به تمامی گروه است و بر روی شخص خاصی متمرکز نمی‌شود. به همین دلیل نیز ممکن است که وی متوجه ایرادات شما نشود.
  • به دلیل وجود گروهی از افراد معمولاً همفکر در این کلاس‌ها، ممکن است که بحث به آسانی از آموزش گیتار منحرف شود و بازده کلاس کاهش یابد.
  • ممکن است که بخش زیادی از وقت کلاس صرف رفع ایرادات دیگر هنرجویان شود.
  • در این روش، دخل و تصرفی در پروسه و سرفصل‌های آموزش خود نخواهید داشت.
  • در کلاس‌های گروهی، تمامی هنرجویان باید با یک سرعت واحد به یادگیری بپردازند. اگر سرعت یادگیری شما بالاتر از سایر افراد گروه باشد، کلاس کم‌بازده و کسل‌کننده می‌شود و اگر با سرعتی پایین‌تر از سایر افراد گروه نوازندگی را بیاموزید، از یادگیری برخی از مطالب جا خواهید ماند.

جمع‌بندی

اگر یک فرد کاملاً مبتدی هستید، کلاس‌های گروهی راهی بسیار خوب برای آموختن مبانی گیتار برای شما خواهند بود؛ زیرا یادگیری در کنار سایر افراد هم‌سطح، می‌تواند انگیزه بالایی به شما بدهد.

برخی از اوقات، کلاس‌های گروهی به‌صورت آنلاین نیز برگزار می‌شوند که راحتی کلاس‌های آنلاین را با حس مشارکت کلاس‌های گروهی ترکیب می‌کنند.

پیشنهاد می‌کنیم که اگر قصد حضور در این نوع از کلاس‌ها را دارید، پس از کسب مهارت‌های پایه نوازندگی، به یک کلاس خصوصی بروید.

کلاس‌ خصوصی به‌صورت حضوری

کلاس‌ خصوصی گیتار

در کلاس‌های حضوری که به‌صورت خصوصی برگزار می‌شود، مدرس به‌طور کامل روی شخص شما و نوازندگی‌تان متمرکز خواهد بود.

مزایای این روش

  • در کلاس‌های خصوصی، مدرس گیتار معمولاً فردی حرفه‌ای و باتجربه است که ثمره سالها نوازندگی و آموزش را با شما به اشتراک خواهد گذاشت.
  • سرعت پیشرفت کلاس و انتخاب میان روش‌های نت‌خوانی، تکنیک‌های نوازندگی و قطعات تمرینی در این کلاس‌ها تماماً به شما بستگی دارد و می‌توانید فرایند یادگیری خود را بر حسب سلیقه خود تغییر دهید.
  • تدریس و تمرین مرتب در این روش، از انحراف و بروز ایرادات مهم در نوازندگی شما جلوگیری می‌کند و یک مربی خوب با تشویق شما، سرعت شما در یادگیری را بالا می‌برد.
  • دروسی که در این روش آموزش گیتار دریافت می‌کنید، کامل و جامع خواهند بود و مهارت‌های لازم برای تبدیل شدن به یک نوازنده زبردست را به شما ارائه می‌کنند.

معایب این روش

  • کلاس‌های خصوصی معمولاً گران‌ترین روش برای یادگیری گیتار هستند.
  • باید مدرسی را پیدا کنید که فاصله مکانی زیادی با شما نداشته باشد و برنامه زمانی او نیز با شما همخوانی داشته باشد.

جمع‌بندی

بهترین روش برای یادگیری گیتار، کلاس‌های خصوصی هستند که به‌صورت حضوری برگزار می‌شوند. در این روش، فرد آموزش‌دهنده، روش تدریسی متناسب با سلایق و استعدادهای شما در نظر می‌گیرد و به شما کمک می‌کند تا با بالاترین سرعت و بازدهی، به یک نوازنده ماهر تبدیل شوید. اگر می‌خواهید نواختن گیتار را به‌صورت جدی یاد بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم که به‌صورت آنلاین یا حضوری، در کلاس خصوصی یک مدرس مجرب ثبت‌نام کنید.

در نهایت، اگر هر کدام از روش‌های ذکرشده را انتخاب کنید، شک نکنید که یادگیری گیتار فرآیندی لذت‌بخش و مفید خواهد بود. آموختن هر درس و تکنیک جدید به شما حسی بسیار خوب خواهد داد. اما به یاد داشته باشید که مهم‌ترین امر در کل پروسه یادگیری، لذت بردن از آن است و انتخاب روش یادگیری نیز به هدف‌گذاری و سلیقه شما بستگی خواهد داشت.

روش مورد علاقه شما برای یادگیری گیتار چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما و مخاطبان گیتارایران در میان بگذارید.

منبع: TakeLessons
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *