۷ پلاگین برتر گیتار در سال ۲۰۲۲

۷ پلاگین برتر گیتار در سال ۲۰۲۲

پلاگین‌های مربوط به گیتار از ابتدای شروع ضبط دیجیتال تا به امروز راه درازی را پیموده‌اند. در گذشته، برای نوازندگانی که به صدایی باکیفیت نیاز داشتند، استفاده از شبیه‌ساز امپلیفایر گیتار یا ریگ گیتار مجازی، مسیری نامطمئن بود.

اما امروزه پلاگین‌های فوق‌العاده‌ای وجود دارند که صدایی حرفه‌ای را بدون نیاز به تجهیزات گران‌قیمت ارائه می‌کنند. با این حال، دانستن اینکه از کدام نرم‌افزار باید استفاده کنید، ساده نیست. به دلیل وجود گزینه‌های باکیفیت متعدد در بازار، نمی‌توان به‌راحتی تشخیص داد که کدام نرم‌افزار، برای کاربرد ما مناسب‌تر است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که بهترین پلاگین‌های گیتار موجود در بازار را به شما معرفی کنیم.

۱. Neural DSP

نورال دی‌اس‌پی یک نام جدید و پرآوازه در عالم پلاگین‌های گیتار است که به کاربر امکان می‌دهد تا به‌سادگی، صدایی حرفه‌ای و بسیار باکیفیت دریافت کند.

در پلاگین‌های این شرکت، خبری از گزینه‌های بی‌شمار موجود در نرم‌افزارهای دیگر نیست و کار با آنها مانند زنگ تفریحی دلپذیر است. پلاگین‌های نورال دی‌اس‌پی بیش از هر چیز به خاطر تُن‌های های-گین باکیفیت خود شهره شده‌اند که می‌توانند با پیشرفته‌ترین امپلیفایرها رقابت کنند.

هر یک از پلاگین‌های سری Archetype این شرکت، شامل چندین پدال و امپلیفایر و تجهیزات مختص به یک هنرمند شاخص است که از جمله آنها می‌توان به جان پتروچی، جو دوپلانتیه و تیم هِنسِن اشاره کرد.

اگر می‌خواهید صدای یک هنرمند به‌خصوص را با بالاترین دقت ممکن شبیه‌سازی کنید یا به یک پلاگین گیتار عالی نیاز دارید، محصولات Neural DSP مناسب شما هستند.

۲. Audio Thing Valves

وقتی صدای گیتار خود را در نرم‌افزار آهنگسازی (DAW) ضبط می‌کنید، معمولاً به دنبال گرما، رنگ‌آمیزی صوتی و دیستورشنی هستید که سخت‌افزارهای لامپی به آن شهره هستند. به همین خاطر، پلاگین‌های دیستورشن لامپی مانند Valves از Audio Thing، ابزارهایی ارزشمند برای تولید صدای گیتار دلپذیر در فضای دیجیتال به حساب می‌آیند.

Valves با برخورداری از طراحی حرفه‌ای و حساب‌شده، گرما و شخصیت اوردرایو لامپی را به سیگنال گیتار شما اضافه می‌کند.

۳. Positive Grid Bias

شرکت پوزیتیو گرید نیز به عرضه پلاگین‌های گیتار با دقت شبیه‌سازی بالا مشهور است. سری نرم‌افزارهای Bias این کمپانی، رویکردی منحصربه‌فرد دارند و کوچکترین جزئیات در مدار سیگنال گیتار را هم در نظر می‌گیرند.

Bias Amp 2 و Bias FX 2 پلاگین‌های مستقلی هستند که سعی دارند مدار پدال‌برد و امپ را به‌طور جداگانه شبیه‌سازی کنند.

در Bias Amp 2 می‌توانید به‌دقت جزئیات مدار الکترونیکی که صدای دلخواه شما را به دست می‌آورد انتخاب کرده و امپلیفایر خود را از صفر بسازید. این روش برای فرا گرفتن جزئیات فنی مؤثر در صدای امپ‌های کلاسیک و نحوه صدادهی آنها بسیار مناسب است.

از سوی دیگر، Bias FX 2 به شما اجازه می‌دهد زنجیره سیگنالی انعطاف‌پذیر با کانال‌کشی موازی و افکت‌های متنوع ایجاد کنید.

۴. IK Multimedia Amplitube

Amplitube یکی از اولین شبیه‌سازهای امپلیفایر حرفه‌ای بود که به بازار عرضه شد و کماکان یک گزینه عالی در دسته پلاگین‌های گیتار به شمار می‌آید.

این نرم‌افزار که امروزه نسخه پنجم آن در دسترس کاربران قرار دارد، شامل نسخه‌های شبیه‌سازی‌شده تحت لیسانس بسیاری از امپلیفایرها و افکت‌های مشهور و البته ریگ برخی از هنرمندان برجسته است.

شاید به نظر برسد که این قبیل جزئیات تنها جنبه ظاهری دارند؛ اما مهر تأیید نوازندگان افسانه‌ای و برندهای مشهور بر Amplitube بدان معناست که شبیه‌سازهای این نرم‌افزار توانسته‌اند گوش سخت‌گیرترین منتقدان را نیز راضی کنند.

ضمناً امپلیتیوب به شما اجازه می‌دهد که IR (مخفف Impulse Response) اسپیکرهای دلخواه خود را نیز در نرم‌افزار بارگذاری کنید. اسپیکر تأثیری قابل توجه در صدای کلی ساز دارد و چنین امکانی به شما اجازه می‌دهد که صدای هر شبیه‌ساز امپلیفایر را عمیقاً تغییر دهید.

۵. پلاگین‌های موجود در نرم‌افزارهای آهنگسازی

در گذشته، پلاگین‌های گیتار در عالم تولید موسیقی چندان مرسوم نبودند. به همین دلیل، تنها تعداد کمی از شرکت‌های نرم‌افزارسازی مستقل، چنین پلاگین‌هایی را ارائه می‌کردند. امروزه با استقبال گسترده نوازندگان از نرم‌افزارها برای ضبط گیتار، بسیاری از نرم‌افزارهای آهنگسازی به‌طور پیش‌فرض پلاگین‌های گیتار را در خود جای داده‌اند.

اگر از Logic Pro X یا Ableton Live 11 استفاده می‌کنید، خوش‌شانس هستید.

لاجیک برخی از بهترین شبیه‌سازهای افکت و امپلیفایر گیتار موجود در بازار را دارد. پلاگین Amp Designer، شبیه‌سازی‌های دقیقی از امپ‌های متعدد قدیمی و مدرن را در کنار کلکسیون گسترده‌ای از کابینت‌ها و اسپیکرها در اختیار شما می‌گذارد. پلاگین Pedalboard نیز ترکیبات متعددی از افکت‌های محبوب برای هر نوع صدا را در دسترس کاربر می‌گذارد.

Ableton نیز از نسخه ۸ به بعد، به پلاگین‌های باکیفیت Amp و Cab مجهز شد. Amp از تکنولوژی شناخته‌شده شرکت Softube قدرت می‌گیرد و تقریباً از عهده هر کاری برمی‌آید.

۶. Tweed و Plexi از یونیورسال آدیو

شرکت یونیورسال آدیو در سالهای گذشته رفته‌رفته به بازار گیتار نزدیک‌تر شده و محصولاتی مانند OX Amp Top Box و سری جدید استامپ باکس‌های باکیفیت خود را ارائه کرده است.

اما یونیورسال آدیو، نرم‌‌افزارهای شبیه‌ساز خیره‌کننده‌ای از افکت‌ها و امپ‌های محبوب مانند Marshall Super Lead Plexi 1959 و Fender ’55 Tweed Deluxe را نیز تولید می‌کند.

نمونه‌های اصلی این امپلیفایرهای کلاسیک هر روز گران‌تر می‌شوند و قیمت نمونه‌های دست دوم و سالم آنها، از ۵۰۰۰ دلار نیز فراتر رفته است.

یونیورسال آدیو همان دقت خارق‌العاده‌ای که که در ساخت شبیه‌سازهای تجهیزات استودیویی خود به کار می‌برد را در تولید این نرم‌افزارها نیز به کار گرفته است؛ در نتیجه، با استفاده از آنها، شبیه‌سازی‌هایی عالی با حس و صدایی بسیار نزدیک به سخت‌افزار‌های واقعی را در اختیار خواهید داشت.

اگر از نرم‌افزار‌های Universal Audio استفاده می‌کنید و به دنبال صداهای باکیفیت هستید، این پلاگین‌های گیتار قطعاً ارزش بررسی را دارند.

۷. Line6 Helix Native

سری محصولات Helix کمپانی Line6، جزو محبوب‌ترین سخت‌افزارهای شبیه‌ساز گیتار به شمار می‌روند. این مالتی‌افکت‌ها یکی از شناخته‌شده‌ترین گزینه‌ها برای نوازندگانی هستند که می‌خواهند در ریگ اجرای زنده خود، به هزاران نوع صدای مختلف دسترسی داشته باشند.

تکنولوژی Helix در قالب‌های مختلفی عرضه می‌شود؛ اما Helix Native نمونه نرم‌افزاری آن است که به‌عنوان یک پلاگین در کامپیوتر کار می‌کند. این یعنی تمام صداهای خیره‌کننده موجود در سخت‌افزارهای Helix را می‌توانید به سادگی و از طریق یک پلاگین در نرم‌افزار آهنگسازی خود دریافت کنید.

امروزه برخی از افکت‌های شرکت Line6 به نوبه خود از صداهای کلاسیک به حساب می‌آیند و بسیاری از بهترین نمونه‌های این افکت‌ها در Helix Native گنجانده شده‌اند. همچنین این شرکت همواره در حال ارائه به‌روزرسانی برای این نرم‌افزار است.

جمع‌بندی

امروزه پلاگین‌های گیتار در زنجیره سیگنال تمام تولید‌کننده‌های موسیقی جای دارند. این نرم‌افزارها به‌خصوص برای کسانی مفید هستند که در محیطی کوچک کار می‌کنند و به‌طور مثال نمی‌توانند ولوم امپ خود را بالا ببرند.

حتی اگر سطح ولوم برای شما مسئله‌ای نباشد نیز ضبط کردن صدای بلند یک امپلیفایر عظیم‌الجثه همیشه روشی کاربردی نیست. پلاگین‌های اشاره‌شده به شما کمک می‌کنند که پالت صوتی صداها و افکت‌های خود را گسترش داده و صدایی نو خلق کنید.

پلاگین گیتار مورد علاقه شما چیست؟ لطفاً نظرات و تجربیات خود را با ما و مخاطبان گیتارایران در میان بگذارید.

منبع: LANDR
نویسنده: Michael Hahn
مترجم: کیان ایرجی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *