آیا استریمینگ نیازمند یک کارت صدای استودیویی است؟

آیا استریمینگ نیازمند یک کارت صدای استودیویی است؟

امروزه، پخش زنده آنلاین یا استریمینگ طرفداران بسیار زیادی دارد و به یکی از تفریحات کامپیوتری مهم تبدیل شده است. بسیاری از افراد در سراسر دنیا، استریمینگ را به‌عنوان شغل اصلی خود برگزیده‌اند و درآمد‌هایی قابل توجه را از آن کسب می‌کنند. تا چند سال پیش، با شنیدن کلمه استریمینگ مستقیماً به یاد پخش زنده بازی‌های کامپیوتری می‌افتادیم؛ اما امروزه و خصوصاً پس از دوران فراگیری گسترده بیماری کووید ۱۹، این شکل از رسانه وارد فازی جدید شده است و اکنون، می‌توان تقریباً هر محتوایی، از بازی‌های کامپیوتری و موسیقی گرفته تا حتی معاشرت‌هایی دوستانه و برنامه‌ریزی‌نشده را در پتلفرم‌های مشهور استریمینگ تماشا کرد! برای این که استریمینگ را شروع کنید، تنها به یک میکروفون نیاز دارید؛ اما اگر بخواهید به شکلی حرفه‌ای وارد این صنعت نوپا شوید، باید یک ستاپ کامل در اختیار داشته باشید که یکی از اصلی‌ترین اجزای آن، کارت صدای استودیویی یا آدیو اینترفیس است.

در این مطلب، قصد داریم کارت صداهای استودیویی و کارکرد آنها را مورد بررسی قرار دهیم و چندی از برترین محصولات این دسته برای استریمینگ را نیز به شما معرفی کنیم.

اطلاعاتی مفید درباره کارت صداهای استودیویی

کارت صدا یا آدیو اینترفیس، بخش مرکزی اتصالات صوتی کامپیوتر شماست و اتصال انواع تجهیزات صوتی اعم از هدفون، میکروفون و اسپیکر به کامپیوتر را امکان‌پذیر می‌کند. در جواب این سوال که آیا برای استریمینگ به یک کارت صدای استودیویی نیاز داریم یا خیر، باید بگوییم که این امر کاملاً به شرایط و جدیت شما برای فعالیت در این زمینه بستگی خواهد داشت.

بسیاری از استریمرها برای شروع کار، یک میکروفون USB ارزان قیمت خریداری می‌کنند که بدون نیاز به کارت صدا و به شکل مستقیم به کامپیوتر متصل می‌شود. برای استفاده از این میکروفون‌ها تنها کافیست که پس از اتصال میکروفون به کامپیوتر از طریق پورت USB، در نرم‌افزار استریمینگ مورد نظر خود، میکروفون متصل‌‌شده را به‌عنوان ورودی صوتی و درایور صوتی کامپیوتر را به‌عنوان خروجی برای پخش صدا انتخاب کنید. این سادگی اتصال و راه‌اندازی، میکروفون‌های USB را برای استریمرهای مبتدی و در کل، افرادی که آشنایی چندانی با تجهیزات صوتی حرفه‌ای ندارند، به گزینه‌ای بسیار مناسب تبدیل می‌کند.

اما اگر در استریمینگ به دنبال کیفیت صدا و انعطاف کاربری بالاتر هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً یک کارت صدای مناسب خریداری کنید. یک آدیو اینترفیس نه‌تنها اتصال میکروفون‌های حرفه‌ای‌تر و باکیفیت‌تر را از طریق پورت ورودی XLR خود امکان‌پذیر می‌کند، بلکه می‌توان از طریق آن، تجهیزات صوتی دیگری را نیز به کامپیوتر متصل کرد. برای مثال، در صورتی که بخواهید به استریمینگ موسیقی خود بپردازید، می‌توانید یک میکروفون ثانویه را روبروی ساز خود قرار دهید و آن را به کارت صدا متصل کنید تا صدای نوازندگی شما با وضوح بالاتری به گوش مخاطبان برسد. به‌طور خلاصه، یک کارت صدای استودیویی امکاناتی بسیار را برای استریمینگ در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانند کیفیتی حرفه‌ای‌تر به محتوای شما ببخشند.

آیا من به یک کارت صدای استودیویی با قابلیت فانتوم پاور ۴۸ ولت نیاز دارم؟

این سوالی است که بسیاری از استریمرهای مبتدی با آن مواجه می‌شوند: آیا من در کارت صدای خود به قابلیت فانتوم پاور (phantom power) نیاز دارم؟ پاسخ کوتاه این سوال، “بله” است! اگر قصد دارید یک میکروفون از نوع کاندنسر (condenser) را برای استریمینگ به کار بگیرید، مطمئناً به یک کارت صدا با قابلیت فانتوم پاور نیاز خواهید داشت؛ اما در صورتی که میکروفون مورد نظر شما از این نوع نیست نیز این قابلیت می‌تواند امکان استفاده از بازه‌ای وسیع‌تر از میکروفون‌ها را در آینده به شما بدهد.

امروزه یکی از محبوب‌ترین میکروفون‌های مقرون‌به‌صرفه در میان استریمرها، مدل AT2020 از شرکت آدیو-تکنیکا (Audio-Technica) است که یک میکروفون کاندنسر محسوب می‌شود و برای تأمین انرژی آن به یک کارت صدا با فانتوم پاور ۴۸ ولت نیاز دارید. در صورتی که علاوه بر کارت صدا، قصد خرید میکروفون را نیز دارید، Audio-Technica AT2020 با قیمت مناسب و کیفیت صدای عالی خود، می‌تواند گزینه‌ای عالی برای شما باشد.

اما در کنار این مدل مشهور، چند میکروفون دیگر نیز در میان استریمرها بسیار محبوب هستند که به دلیل ساختار داینامیک کپسول خود، از فانتوم پاور بی‌نیاز هستند. از مهم‌ترین‌های آنها می‌توان به Shure SM7B و Electro-Voice RE20 اشاره کرد. البته در نظر داشته باشید که تقریباً تمامی کارت صداهای استودیویی مدرن، از قابلیت فانتوم پاور برخوردار هستند و هنگام خرید کارت صدا، نیازی به توجه زیاد به این ویژگی نخواهد بود.

بهترین کارت صداهای استودیویی برای استریمینگ

۱- Audient EVO 4

آیا استریمینگ نیازمند یک کارت صدای استودیویی است؟

نخستین کارت صدایی که می‌تواند برای استریمرها بسیار مناسب باشد، EVO 4 از شرکت انگلیسی آدینت (Audient) است. آدینت از دیرباز به ساخت تجهیزات استودیویی مشغول بوده و کیفیت محصولات آن، همواره زبانزد آهنگسازان و سایر متخصصین حوزه صدا بوده است. EVO 4 نیز از این قاعده مستثنی نیست و یک کارت صدای ساده اما بسیار باکیفیت و کاربردی برای تمامی کاربری‌های صوتی، از جمله استریمینگ به شمار می‌رود. این محصول می‌تواند یک انتخاب ایده‌آل چه برای آهنگسازان و چه برای استریمرها باشد. EVO 4 به اتصالاتی بسیار کاربردی و حرفه‌ای همچون دو ورودی میکروفون XLR با قابلیت تنظیم خودکار گین، یک ورودی اینسترومنت (instrument) و خروجی‌های هدفون و اسپیکر مجهز است.

اما یکی از ویژگی‌های مهم این آدیو اینترفیس که آن را به گزینه‌ای بسیار مناسب برای استریمینگ تبدیل می‌کند، قابلیت loopback است. loopback امکان ترکیب صدای ورودی از میکروفون و صدای خروجی از کامپیوتر و پخش مجدد آن در کامپیوتر را به شما می‌دهد. این قابلیت می‌تواند امکان پخش صدای بازی را همزمان با صدای در حال ضبط از میکروفون در استریم به شما بدهد.

۲- Focusrite Scarlett 2i2

بهترین کارت صداهای استودیویی برای استریمینگ

محصولات سری Scarlett از شرکت فوکسرایت (Focusrite) را می‌توان جزو محبوب‌ترین کارت صداهای استودیویی موجود در بازار دانست؛ به‌خصوص مدل ۲i2 این سری که به‌جرأت از پرفروش‌ترین آدیو اینترفیس‌های موجود در بازار است و سالهاست که درصدی غالب از تولیدکنندگان انواع محتوای صوتی در دنیا، آن را به‌عنوان اولین کارت صدای حرفه‌ای خود برمی‌گزینند.

نسل چهارم این کارت صدای استودیویی قرمزرنگ، همانند نسل‌های قبلی خود، به کیفیت ساخت و صدای عالی و البته آسانی استفاده خود مشهور شده است. در بحث اتصالات، Focusrite Scarlett 2i2 4th Gen به دو ورودی دوگانه XLR/TRS برای اتصال انواع میکروفون و البته سازها مجهز است و از خروجی‌هایی مهم همچون خروجی هدفون و یک جفت خروجی اسپیکر نیز بهره می‌برد. اتصالات این دستگاه می‌تواند برای استریمینگ یا سایر کاربری‌ها کاملاً کافی و مناسب باشد و در کل، اگر کیفیت صدا و عمکلرد کارت صدا اولویت اول شماست، ۲i2 یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار است.

۳- Elgato Wave XLR

Elgato Wave XLR

شرکت الگاتو (Elgato) یک کمپانی نسبتاً تازه‌تأسیس است که به‌طور تخصصی به ساخت تجهیزات ویژه استریمینگ می‌پردازد. محصولات این شرکت شامل انواع وب‌کم، نورهای مخصوص، پرده سبز، میکروفون و کارت صداهایی باکیفیت می‌شود که همگی به شکل مخصوص برای استریمینگ طراحی شده‌اند. الگاتو Wave XLR نیز یکی از باکیفیت‌ترین کارت صداهای مخصوص استریمینگ موجود در بازار به شمار می‌رود.

Wave XLR یک آدیو اینترفیس جمع‌وجور با یک ورودی میکروفون XLR است که به قابلیت فانتوم پاور و یک خروجی هدفون ۳.۵ میلی‌متری نیز مجهز است. یک ناب بزرگ روی بدنه دستگاه تعبیه شده است که از طریق آن می‌توان گین ورودی میکروفون، شدت صدای خروجی از هدفون و ترکیب صدای خام ورودی از میکروفون و صدای پردازش‌شده توسط کامپیوتر را کنترل کرد. همچنین یک دکمه لمسی نیز در پشت بخش رویی این کارت صدا تعبیه شده است که می‌توان به کمک آن، ورودی میکروفون دستگاه را به شکلی سریع میوت (قطع) کرد.

۴- Alesis MultiMix 4

Alesis MultiMix 4

اگر یک استریمر با یک ستاپ پیشرفته و کامل هستید، MultiMix 4 از شرکت Alesis می‌تواند ابزاری بسیار کاربردی برای شما باشد. این دستگاه در واقع یک میکسر استودیویی با چهار کانال ورودی شامل دو ورودی لاین و XLR و یک ورودی استریوی لاین ۶.۳ میلی‌متری است که می‌تواند از طریق USB به کامپیوتر شما متصل شود و نقش یک کارت صدای بسیار پیشرفته و باکیفیت را ایفا کند.

Alesis MultiMix 4 علاوه بر امکانات ذکرشده، از یک خروجی لاین استریو برای اتصال اسپیکرهای مانیتورینگ و افکت‌هایی داخلی نظیر ایکولایزر (EQ)، ریورب (reverb)، دیلی (delay) و موارد کاربردی دیگر برخوردار است که همگی، باعث افزایش کیفیت استریمینگ شما و البته راحتی بیشتر شما حین استریم کردن می‌شوند.

۵- TC-Helicon GoXLR

TC-Helicon GoXLR

GoXLR از شرکت TC-Helicon نیز یکی دیگر از کارت صداهای بسیار مناسب موجود در بازار برای استریمرهایی است که به دنبال امکانات حداکثری هستند. این آدیو اینترفیس مدرن از امکاناتی متعدد و کاربردی بهره‌مند است که از مهمترین‌های آنها می‌توان به یک ورودی XLR برای اتصال میکروفون، یک ورودی لاین ۳٫۵ میلی‌متری برای اتصال منابع صوتی اکسترنال یا دستگاه‌های پخش‌کننده همچون تلفن همراه و البته یک ورودی اپتیکال برای اتصال انواع کنسول‌های بازی و پخش صدای آنها درون استریم اشاره کرد. GoXLR به افکت‌های صوتی داخلی نیز مجهز است و امکان ذخیره‌سازی انواع صدا و کلیپ و پخش سریع آنها نیز در آن وجود دارد.

اگر یک استریمر هستید، ستاپ شما از چه تجهیزاتی تشکیل شده است؟ نام و مدل این تجهیزات را در بخش نظرات همین مطلب، با ما و مخاطبین گیتار ایران در میان بگذارید.

منبع: Produce Like A Pro
نویسنده: Max McAllister
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *