بهترین امپلیفایرهای گیتار آکوستیک در سال ۲۰۲۴

مسلم است که گیتارهای آکوستیک خود می‌توانند بدون نیاز به هیچ وسیله ثانویه، صدایی رسا و پرحجم تولید کنند و از این منظر، سازی کاملاً مستقل به شمار می‌روند؛ اما در برخی از شرایط، برای این که صدای گیتار آکوستیک به گوش شنوندگان برسد، نیاز است که آن را از طریق یک وسیله همچون یک امپلیفایر، کمی تقویت کنید. چه قصد داشته باشید در خیابان به نوازندگی بپردازید و چه قصد انجام اجرایی گروهی را در یک کافی شاپ، صدای گیتار آکوستیک بدون استفاده از یک امپلیفایر در شلوغی این محیط‌ها به گوش شنوندگان نخواهد رسید و نیاز است که آن را تقویت کنید. اتصال یک گیتار آکوستیک به یک امپلیفایر، می‌تواند امکانات بسیاری را در زمینه تن نیز در اختیار شما قرار دهد و این ساز را به سازی بسیار منعطف‌تر از لحاظ سبک موسیقی تبدیل کند. اما برای این که بهترین تجربه را از استفاده از یک امپ آکوستیک داشته باشید، باید یک مدل باکیفیت از این وسیله را خریداری کنید که برای شرایط استفاده شما نیز مناسب باشد.

با اینکه می‌شود گیتارهای آکوستیک را به امپ‌های گیتار الکتریک نیز متصل کرد، اما امپلیفایرهایی نیز در بازار وجود دارند که به‌طور اختصاصی برای استفاده با گیتارهای آکوستیک طراحی شده‌اند و عملکردی بهینه‌تر با این دسته از سازها خواهند داشت. در این مطلب، قصد داریم برخی از برترین امپ‌های گیتار آکوستیک موجود در بازار را به شما معرفی کنیم و با ذکر چند نکته ساده اما مهم، در انتخاب این دستگاه نیز به شما کمک کنیم.

برترین امپ‌های گیتار آکوستیک از نظر ما

یک امپ گیتار آکوستیک خوب باید تنها چند ویژگی پایه داشته باشد که یکی از آنها، صدای شفاف و دیگری، ساختار مستحکم است. در واقع، یک امپ گیتار آکوستیک باید از صدایی شفاف و خنثی برخوردار باشد که تن حقیقی ساز شما را به بهترین نحو به نمایش بگذارد و همچنین، بدنه آن نیز به‌حدی مستحکم باشد که بتوان آن را با خیال راحت از خانه تا محل اجرا حمل کرد. تمامی امپ‌های معرفی‌شده در این مطلب، از دو کانال ورودی برخوردارند که امکان اتصال یک میکروفون را نیز به آنها فراهم می‌کند. این ویژگی به کاربر امکان می‌دهد که همزمان با نوازندگی، به خوانندگی نیز بپردازند و خود به‌تنهایی، اجرایی کامل را رقم بزنند.

به عقیده ما، Boss Acoustic Singer Live یکی از بهترین امپ‌های گیتار آکوستیک موجود در بازار برای طیف وسیعی از نوازندگان است؛ زیرا تمامی خواسته‌های نوازندگان از یک امپ آکوستیک را به آنها ارائه می‌کند و در کنار آن، از امکاناتی عالی نظیر افکت‌های داخلی Boss نیز برخوردار است. به‌علاوه، این امپ قیمتی مناسب نیز دارد که آن را به محصولی بسیار ارزنده تبدیل می‌کند. شاید Boss Acoustic Singer Live ظاهری هیجان‌انگیز و جذاب همانند Blackstar Sonnet یا Fender Acoustic Pro نداشته باشد؛ اما به دلیل امکانات کاربردی و کیفیت صدای عالی این دستگاه، می‌توان از این موارد جزئی چشم‌پوشی کرد.

با این وجود، تمامی گزینه‌های این فهرست از کیفیت و امکاناتی مطلوب بهره‌مند هستند و انتخاب از میان آنها بیشتر به اولویت‌ها و خواسته‌های نوازنده بستگی دارد. پس پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب را مطالعه کنید و با توجه به توضیحات ارائه‌شده درباره هر محصول، شخصاً بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

۱- Boss Acoustic Singer Live

برترین گزینه برای اجراهای خیابانی و اجراهای گروهی کوچک

امپ گیتار آکوستیک باس

  • قدرت خروجی: ۶۰ وات
  • تعداد کانال‌های ورودی: دو عدد
  • نوع اسپیکر: دو اسپیکر با امپلیفایرهای مجزا
  • افکت‌های داخلی:‌ هارمونایزر (harmonizer)، دیلی (delay)، کورس (chorus)، ریورب (reverb) و لوپر
  • وزن: ۱۰٫۴ کیلوگرم

مزایا

  • برخورداری از تمامی امکانات و ویژگی‌های مورد نیاز در یک امپ گیتار آکوستیک
  • اندازه جمع‌وجور

معایب

  • ظاهر نه‌چندان جذاب

Acoustic Singer Live از شرکت باس (Boss) را می‌توان یک ابزار همه‌کاره برای خوانندگان و گیتاریست‌هایی دانست که قصد دارند به اجرای زنده بپردازند. این دستگاه از دو کانال ورودی برخوردار است که یکی از آنها مختص گیتار آکوستیک و دیگری، مخصوص میکروفون وکال شماست. با استفاده از این دو کانال ورودی، شما می‌توانید به‌صورت همزمان و زنده، به خوانندگی و نوازندگی بپردازید. اما علاوه بر این، Boss Acoustic Singer Live از امکانات کاربردی دیگری نیز بهره‌مند است که اجرای زنده را برای موزیسین‌ها تسهیل می‌کند. یکی از کاربردی‌ترین ابزارهای داخلی در این دستگاه، لوپر آن است که می‌توان با کمک آن، بخش‌هایی از نوازندگی خود را ضبط کرد و اجراهایی سولو همانند اجراهای اد شیرن (Ed Sheeran) را رقم زد. این امپلیفایر به چند افکت داخلی نیز مجهز است که کیفیت آنها دقیقاً همانگونه است که از یک محصول ساخته‌شده توسط یکی از بزرگترین سازندگان پدال‌های افکت در دنیا انتظار می‌رود.

Boss Acoustic Singer Live به‌واقع نقطه ضعف چشمگیری ندارد و می‌تواند با برخورداری از اتصالات کاربردی فراوان و امکانات بسیار خوب خود، وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهد. علاوه بر این، کیفیت صدای این محصول نیز بسیار بالاست و می‌تواند صدای کمی نحیف پیکاپ‌های پیزوی گیتارهای آکوستیک را به بهترین نحو بهینه‌سازی کند.

۲- AER Compact 60

یک محصول بی‌نقص از یک شرکت پیشرو

AER Compact 60 acoustic amp

  • قدرت خروجی: ۶۰ وات
  • تعداد کانال‌های ورودی: دو عدد
  • نوع اسپیکر: یک اسپیکر هشت اینچی با دو دیافراگم
  • افکت‌های داخلی: دیلی، کورس و ریورب
  • وزن: ۶٫۵ کیلوگرم

مزایا

  • کیفیت صدای بی‌رقیب در محدوده قیمتی
  • شدت صدای بسیار بالا، مناسب برای اجراهای زنده گروهی

معایب

  • قیمت بالا

Compact 60 از شرکت AER، یکی از مشهورترین امپ‌های گیتار آکوستیک در دنیاست. این امپلیفایر که اکنون نسل چهارم آن به بازار عرضه شده است، به دو کانال ورودی مجهز است که یکی از آنها در قالب جک اینسترومنت و دیگری در قالب یک جک XLR در دستگاه تعبیه شده است. این امر به این معناست که می‌توانید به یکی از این کانال‌ها گیتار خود و به دیگری، یک میکروفون را متصل کنید و همزمان با نوازندگی، به خوانندگی نیز بپردازید و صدای اجرای خود را به‌صورت یکپارچه در اسپیکر Compact 60 بشنوید. هر یک از کانال‌های صوتی در این دستگاه نیز به یک ایکولایزر (EQ) مجزا مجهز هستند و نوازندگان می‌توانند ماهیت صدای هر بخش از اجرای خود را با دقتی بالا با کمک آنها تنظیم کنند.

AER Compact 60 به تعدادی افکت داخلی نیز مجهز است که شامل دیلی، کورس و دو نوع مختلف از افکت ریورب می‌شود. این افکت‌ها کیفیت بسیار بالایی نیز دارند و می‌توان با کمک آنها، حال‌وهوایی جذاب‌تر را به صدای ساز و وکال بخشید. یک کیف باکیفیت نیز همراه با این محصول عرضه می‌شود که حمل دستگاه را تسهیل می‌کند و از آن در برابر آسیب‌های ناشی از حمل‌ونقل نیز محافظ به عمل می‌آورد. در نهایت، AER Compact 60 یک امپلیفایر گیتار آکوستیک حرفه‌ای و بالارده است که کیفیت صدای آن تقریباً بی‌رقیب است.

۳- Blackstar Sonnet 120

یک امپ جذاب با امکانات فراوان

امپ گیتار آکوستیک بلک استار

  • قدرت خروجی: ۱۲۰ وات
  • تعداد کانال‌های ورودی: دو عدد
  • نوع اسپیکر: یک اسپیکر هشت اینچی
  • افکت‌های داخلی: چهار نوع مختلف از افکت ریورب
  • وزن: ۱۱ کیلوگرم

مزایا

  • برخورداری از چهار افکت ریورب بسیار جذاب
  • مجهز به فناوری بلوتوث

معایب

  • این محصول با توجه به محدوده قیمتی، امکانات و کیفیت خود، هیچ نقطه ضعف قابل توجهی ندارد

بلک استار (Blackstar) یکی از محبوب‌ترین شرکت‌های سازنده امپ در میان گیتاریست‌ها است و تا مدتی پیش، جای خالی یک امپلیفایر آکوستیک در سبد محصولات آن به‌واقع حس می‌شد. چندی پیش اما این شرکت مشهور، یک امپ گیتار آکوستیک موسوم به نام Sonnet 120 را به کاتالوگ محصولات خود افزود که از دو کانال، امکانات فوق‌العاده و کیفیت صدایی بی‌نظیر برخوردار است.

شرکت بلک استار محصولات سری Sonnet خود را با هدف فراهم‌آوری شفافیت صوتی حداکثری و تقویت صدای گیتار آکوستیک بدون کوچکترین دخل و تصرف در ماهیت صوتی آن طراحی کرده است و این هدف، به‌خوبی در عملکرد نهایی این امپ حس می‌شود. در واقع، Sonnet 120 را می‌توان یکی از باکیفیت‌ترین امپلیفایر‌های گیتار آکوستیک موجود در بازار دانست. علاوه بر اینها، این امپ قابلیت اتصال به دستگاه‌های پخش‌کننده از طریق فناوری بلوتوث را نیز دارد و نوازندگان می‌توانند با کمک این قابلیت، موسیقی مورد علاقه خود را به‌عنوان بکینگ ترک پخش کرده و همراه با آن به نوازندگی بپردازند. همچنین، این دستگاه به چهار نوع مختلف از افکت ریورب نیز به‌صورت داخلی مجهز است که همگی آنها، کیفیتی بی‌نظیر دارند و جلایی بسیار جذاب را به صدای ساز شما می‌بخشند.

۴- Fender Acoustic 100

یک محصول استثنایی از شرکت افسانه‌ای فندر

امپ گیتار آکوستیک فندر

  • قدرت خروجی: ۱۰۰ وات
  • تعداد کانال‌های ورودی: دو عدد
  • نوع اسپیکر: یک اسپیکر هشت اینچی فول رنج
  • افکت‌های داخلی: ریورب، اکو، دیلی و کورس
  • وزن: ۷٫۹ کیلوگرم

مزایا

  • ظاهر بسیار زیبا
  • مجهز به فناوری بلوتوث

معایب

  • اندازه بزرگ

امپلیفایرهای گیتار آکوستیک قدیمی شرکت فندر (Fender) همچون مدل Acoustasonic، عملکردی عالی داشتند و می‌توانستند تمامی امکانات مورد نیاز یک نوازنده گیتار آکوستیک را نیز فراهم کنند؛ اما ظاهر این محصولات برخلاف امپ‌های گیتار الکتریک فندر، به هیچ وجه جذاب نبود! چندی پیش اما فندر یک محصول جدید به نام Acoustic 100 را به سبد محصولات خود افزود که بیش از اینکه شبیه به یک وسیله موسیقی باشد، ظاهری شبیه به اثاثیه گران‌قیمت طراحی‌شده توسط طراحان اسکاندیناویایی دارد! اما این امپ علاوه بر ظاهر بسیار زیبای خود، از کیفیت صدایی بسیار خوب نیز برخوردار است و با قدرت صوتی بالای خود، می‌تواند صدای ساز شما را حتی در محیط‌های شلوغ و اجراهای گروهی حرفه‌ای نیز به گوش شنوندگان برساند.

قابلیت اتصال بلوتوث به پخش‌کننده در Acoustic 100، یک قابلیت بسیار کاربردی است که امکان اتصال تلفن همراه به امپ و پخش موسیقی به‌عنوان بکینگ ترک در اسپیکر هشت اینچی باکیفیت آن را به نوازنده می‌دهد.

Fender Acoustic 100 اندازه‌ای بزرگ دارد و شاید حمل آن نسبت به بسیاری دیگر از محصولات نام‌برده در این فهرست، کمی دشوار باشد؛ اما کیفیت صدای عالی، ظاهر زیبا و امکانات عالی این محصول، آن را به گزینه‌ای بسیار مناسب برای گیتاریست‌ها و خوانندگانی تبدیل می‌کنند که قصد دارند به‌صورت زنده در مکان‌های مختلف به اجرای موسیقی بپردازند.

۵- Mesa Boogie Rosette One:Ten

یک امپ همه‌کاره همانند یک چاقوی سوئیسی!

Mesa Boogie Rosette One:Ten

  • قدرت خروجی: ۳۰۰ وات
  • تعداد کانال‌های ورودی: دو عدد
  • نوع اسپیکر: یک اسپیکر ده اینچی
  • افکت‌های داخلی: ریورب و کورس
  • وزن: ۱۲٫۷ کیلوگرم

مزایا

  • اتصالات بی‌شمار
  • تن بی‌نظیر

معایب

  • وزن زیاد

نوازندگان گیتار الکتریک مطمئناً با برند مسا بوگی (Mesa/Boogie) به‌خوبی آشنا هستند و اکثر آنها، این برند را یکی از مهمترین و برترین سازندگان امپ گیتار الکتریک در دنیا می‌دانند. محصولاتی همچون Mark V، ترکیبی از تن فوق‌العاده و امکانات بی‌شمار را به نوازندگان ارائه می‌کنند و امروزه، از محبوب‌ترین امپ‌های گیتار الکتریک موجود در بازار به شمار می‌روند. Rosette One:Ten نیز از این قاعده مستثنی نیست و همانند سایر محصولات مسا بوگی، علاوه بر برخورداری از کیفیت صدایی مثال‌زدنی، امکاناتی بی‌نظیر را نیز چه در زمینه تن و چه در بحث اتصالات و مسیردهی سیگنال در اختیار نوازنده خود قرار می‌دهد. این ویژگی‌ها شاید برای یک خواننده عادی چندان هیجان‌انگیز نباشند؛ اما اگر یک فرد حرفه‌ای در زمینه نوازندگی گیتار و موسیقی هستید، می‌دانید که اتصالات و امکانات مسیردهی کامل در یک دستگاه موسیقی همچون امپلیفایر، به این معناست که آن دستگاه می‌تواند در هر شرایط و مکانی، با استفاده از هر زنجیره سیگنالی، وسیله‌ای کاربردی برای شما باشد.

Mesa Boogie Rosette One:Ten از ویژگی‌های مثبت بسیاری برخوردار است و اگر یک نوازنده گیتار آکوستیک باشید، استفاده از آن مطمئناً برای شما بسیار لذت‌بخش خواهد بود. همچنین کنترل‌های بی‌شمار این دستگاه، امکان تنظیم تن آن را به شکلی بسیار دقیق به نوازنده می‌دهند و هر گیتاریست می‌تواند با استفاده از آن، تنی کاملاً منحصربه‌فرد را برای خود طراحی کند.

۶- Fishman Loudbox Mini

یک امپ ۶۰ وات باکیفیت، با قابلیت اتصال بلوتوث

آمپلی فایر گیتار آکوستیک فیشمن

  • قدرت خروجی: ۶۰ وات
  • تعداد کانال‌های ورودی: دو عدد
  • نوع اسپیکر: یک اسپیکر ۶٫۵ اینچی و یک توییتر یک اینچی
  • افکت‌های داخلی: ریورب و کورس
  • وزن: ۸٫۹ کیلوگرم

مزایا

    شفافیت صوتی بی‌نظیر

  • قابلیت اتصال به دستگاه‌های پخش‌کننده از طریق فناوری بلوتوث

معایب

  • این محصول با توجه به محدوده قیمتی، امکانات و کیفیت خود، هیچ نقطه ضعف قابل توجهی ندارد

شرکت فیشمن (Fishman) نامی بسیار آشنا برای گیتاریست‌ها است و یکی از مهمترین تولیدکنندگان پیکاپ گیتار به شمار می‌رود. اما این شرکت با تولید Loudbox Mini، به همگان ثابت کرده است که در ساخت امپلیفایرهای گیتار آکوستیک نیز توانایی فوق‌العاده‌ای دارد. Loudbox Mini یک امپ جمع‌وجور و قابل حمل است که به دو کانال صوتی مجهز است و می‌تواند محصولی ایده‌آل برای نوازندگان گیتار آکوستیک در اجراهای زنده سولو باشد.

این امپ به لطف برخورداری از قابلیت اتصال بلوتوث به دستگاه‌های پخش‌کننده و جک ورودی AUX سه و نیم میلی‌متری خود، دستگاهی بسیار منعطف و کاربردی برای اجراهایی همچون اجراهای خیابانی به شمار می‌رود و به لطف خروجی DI خود که در قالب یک جک XLR در آن تعبیه شده است نیز می‌تواند به سیستم‌های PA متصل شود و حتی در بزرگترین اجراهای زنده نیز صدای ساز شما را به گوش تمامی شنوندگان برساند. در این محدوده قیمتی، می‌توان به‌جرأت گفت که Loudbox Mini محصولی بی‌نقص است و می‌تواند وظیفه خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهد. پس اگر قصد دارید یک امپ گیتار آکوستیک برای اجراهای زنده خریداری کنید، یکی از برترین گزینه‌های موجود در بازار برای شما Fishman Loudbox Mini خواهد بود.

۷- Orange Crush Acoustic 30

یک محصول تحسین‌شده از یکی از مشهورترین سازندگان امپلیفایر در دنیا

آمپلی فایر گیتار آکوستیک اورنج

  • قدرت خروجی: ۳۰ وات
  • تعداد کانال‌های ورودی: دو عدد
  • نوع اسپیکر: یک اسپیکر ۸ اینچی
  • افکت‌های داخلی: ریورب و کورس
  • وزن: ۶٫۱ کیلوگرم

مزایا

  • ابزاری بسیار کاربردی در استودیو
  • مجهز به باتری داخلی

معایب

  • شدت صدای ناکافی برای اجراهای بزرگ

شرکت انگلیسی اورنج (Orange)، یکی از مشهورترین سازندگان امپ گیتار الکتریک در دنیاست و دانش و سابقه‌ای بی‌نظیر در ساخت این محصول دارد. اکنون، این شرکت با ساخت Crush Acoustic 30، وارد بازار امپلیفایرهای گیتار آکوستیک نیز شده است و در این زمینه نیز با اقبال بسیار خوبی مواجه شده است. این امپ جدید، ظاهری بسیار شبیه به محصولات دیگر اورنج دارد و گیتاریست‌های الکتریک نیز مطمئناً با دیدن رنگ نارنجی و لوگوی قرارگرفته بر روی گریل دستگاه، شرکت سازنده آن را به‌سرعت تشخیص خواهند داد. اما باید بدانید که در بخش فنی، Crush Acoustic 30 تفاوت‌هایی بنیادی با امپ‌های گیتار الکتریک این شرکت دارد.

Crush Acoustic 30 یک امپلیفایر گیتار آکوستیک دو کانال است که دو ورودی مجزا، یکی برای اتصال گیتار آکوستیک و دیگری برای اتصال میکروفون در آن تعبیه شده است. هر یک از کانال‌های ورودی، به یک ایکولایزر مجزا و چند افکت مجهز است که می‌توانید با کمک آنها، ماهیتی منحصربه‌فرد و جلایی استثنایی به صدای وکال و گیتار خود ببخشید. Crush Acoustic 30 می‌تواند به‌عنوان یک انتخاب بسیار مناسب برای تمرین در خانه باشد؛ اما قدرت خروجی نسبتاً پایین این دستگاه، استفاده از آن در اجراهای زنده بزرگ یا در محیط‌های پر سر و صدا را به کاری کمی غیرمنطقی تبدیل می‌کند.

۸- Yamaha THR5A

یک امپ گیتار آکوستیک فوق‌العاده با قابلیت‌های مادلینگ

آمپلی فایر گیتار آکوستیک یاماها

  • قدرت خروجی: ۱۰ وات
  • تعداد کانال‌های ورودی: پنج عدد
  • نوع اسپیکر: دو اسپیکر ۸ سانتی‌متری
  • افکت‌های داخلی: ریورب، کورس، اکو، فلنجر و فیزر
  • وزن: ۲ کیلوگرم

مزایا

  • یک ابزار بسیار کاربردی برای استفاده در استودیو
  • افکت‌های داخلی باکیفیت

معایب

  • برخی از افکت‌ها تنها از طریق اپلیکیشن ادیتور آن قابل دسترسی هستند

تمامی امپ‌هایی که تا کنون در این مطلب به شما معرفی کرده‌ایم، بیشتر برای اجراهای زنده طراحی شده بودند و محصولاتی تقریباً بزرگ و سنگین بوده‌ا‌ند؛ اما خریداران امپلیفایرهای گیتار آکوستیک، لزوماً به دنبال یک محصول برای استفاده در اجراهای زنده نیستند و برخی از آنها، تنها به یک امپ برای تمرین نوازندگی در خانه یا ضبط صدای گیتار نیاز دارند. THR5A از شرکت یاماها (Yamaha) را می‌توان یکی از برترین امپ‌های گیتار آکوستیک موجود در بازار برای تمرین و ضبط نوازندگی در خانه دانست. این دستگاه کوچک و باکیفیت به لطف برخورداری از قابلیت شبیه‌سازی ماهیت صوتی میکروفون‌های لامپی و کاندنسر کلاسیک با فناوری مادلینگ و افکت‌هایی کاربردی و باکیفیت، می‌تواند ماهیتی بسیار جذاب به صدای ساز شما ببخشد و به شما در طراحی تن‌هایی بسیار بدیع نیز کمک کند. علاوه بر اینها، THR5A همراه با یک بسته نرم‌افزاری جامع عرضه می‌شود که در آن، تمامی نرم‌افزارهای مورد نیاز شما برای شروع ضبط نوازندگی و آهنگسازی نیز وجود دارد.

مسلم است که امپلیفایر یاماها THR5A با اندازه کوچک خود نمی‌تواند صدای گیتار شما را با قدرت به گوش تماشاچیان برساند و انتخابی مناسب برای استفاده در اجراهای زنده نیست؛ اما این محصول می‌تواند برای تمرین و ضبط نوازندگی در خانه، یک دستگاه به واقع بی‌نقص باشد.

نکاتی که باید هنگام انتخاب و خرید امپلیفایر گیتار آکوستیک به آنها توجه کنید

بهترین امپلیفایرهای گیتار آکوستیک در سال ۲۰۲۴

اغلب نوازندگان گیتار آکوستیک، برخلاف گیتاریست‌های الکتریک، هنگام خرید امپلیفایر به دنبال دستگاهی برای شکل‌دهی به تن گیتار خود نیستند؛ بلکه به وسیله‌ای نیاز دارند که بتواند صدای باشکوه و طبیعی گیتارشان را بدون دخل و تصرف و به شکلی خالص، تقویت کرده و به گوش شنوندگان برساند. این امر بدین دلیل است که مهمترین معیار این دسته از نوازندگان هنگام انتخاب ساز، تن آن در حالت عادی و زمانی است که به هیچ دستگاهی متصل نشده است.

در دنیای گیتار الکتریک، نوازندگان زمانی زیاد را صرف شکل‌دهی به تن ساز خود با استفاده از امپلیفایر و انواع پدال‌ها می‌کنند؛ در حالی که در جهان گیتار آکوستیک، سادگی، شفافیت و تمیزی صدا مهمترین معیارها در انتخاب امپ و در کل تمامی تجهیزات صوتی مرتبط با آن هستند.

امپلیفایرهای گیتار آکوستیک در اکثر موارد در بحث شکل و ساختار نیز با امپلیفایرهای گیتار الکتریک تفاوت دارند. همانطور که احتمالاً متوجه شده‌اید، تمامی امپ‌های معرفی‌شده در این مطلب، از نوع کامبو (combo) بودند و درون خود، به حداقل یک اسپیکر مجهز هستند که صدای تقویت‌شده را به‌صورت مستقیم پخش می‌کند. برخورداری یک امپ از یک اسپیکر، نیاز نوازنده را به حمل تجهیزاتی اضافه همچون کب‌های بزرگ برطرف می‌سازد و او می‌تواند تنها با حمل یک دستگاه واحد، تمامی امکانات مورد نیاز خود را برای اجرای زنده همراه داشته باشد. اما اگر علاوه بر این، امپلیفایر به یک ورودی میکروفون نیز مجهز باشد، کاربر از حمل هرگونه تجهیزات اضافه به جز گیتار، امپ و میکروفون خود بی‌نیاز می‌شود و می‌تواند از آن همانند یک سیستم PA (سیستم‌های صوتی موجود در استیج‌ها) در اجراهای خود استفاده کند.

قدرت خروجی یک امپلیفایر و قدرت خروجی مورد نیاز شما، مستقیماً به شرایطی که قصد دارید در آن به نوازندگی بپردازید بستگی خواهد داشت. اگر قصد دارید از امپ خود تنها در خانه و برای تمرین و ضبط نوازندگی خود استفاده کنید، یک نمونه ساده با قدرت خروجی ۳۰ وات یا بعضاً حتی کمتر برای شما کفایت می‌کند. اما اگر قصد دارید در مکان‌های عمومی و یا استیج‌های کوچک یا متوسط به اجرای زنده بپردازید، باید قدرت خروجی امپ مورد نظرتان بیش از ۶۰ وات باشد. در نظر داشته باشید که اگر امپ مورد نظر شما به خروجی PA مجهز است، می‌توانید آن را به‌آسانی به سیستم صوتی موجود در استیج متصل کنید. در این صورت، قدرت خروجی و اندازه امپ شما اهمیتی ندارد؛ زیرا صدای آن توسط اسپیکرهای بزرگ PA موجود در استیج تقویت خواهد شد.

بسیاری از امپلیفایرهای باکیفیت گیتار اکوستیک موجود در بازار، به مجموعه‌ای از افکت‌های داخلی مجهز هستند که به شما در جلوه‌بخشی به صدای سازتان کمک می‌کند. این افکت‌ها می‌توانند مجموعه‌ای کوچک متشکل از تنها یک افکت ریورب و دیلی باشد و یا مجموعه‌ای کامل متشکل از چندین نوع افکت دیلی، ریورب، کورس و غیره. برخورداری امپلیفایر از افکت‌هایی همچون افکت‌های ماژولیشن همانند کورس و فیزر و پردازشگرهایی همچون کمپرسور، می‌تواند به شما در ساخت تنی جذاب‌تر برای گیتارتان کمک کند و صدایی حرفه‌ای‌تر به اجرای شما ببخشد.

در آخر، پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که قصد خرید یک امپلیفایر گیتار آکوستیک را دارید، به دنبال محصولی باشید که به نوعی از کنترل فیدبک و تداخل سیگنال در خود مجهز باشد. صدای گیتارهای آکوستیک مستعد فیدبک در فرکانس بالا است و برخورداری امپ شما از یک سامانه برای جلوگیری از این پدیده ناخوشایند، می‌تواند اجرایتان را از بروز چنین فجایعی حفظ کند!

امیدواریم با دانستن نکات ذکرشده و آشنایی با مدل‌های معرفی‌شده، بتوانید انتخابی صحیح انجام دهید.

اگر یک نوازنده گیتار آکوستیک هستید، آیا تا به حال از امپلیفایرهای این ساز استفاده کرده‌اید؟ تجربه خود از استفاده از این وسیله را در بخش نظرات همین مطلب، با ما و مخاطبین گیتار ایران در میان بگذارید.

منبع: Guitar World
نویسنده: Chris Corfield
مترجم: امیر تولی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *